مفید بود؟

Bootstrap مجموعه‌ای از کد‌های HTML، استایل‌های CSS و توابع جاوا اسکریپت برای تولید عناصر صفحه وب است. به عبارتی با استفاده از Bootstrap می‌توان دکمه‌ها، ستون‌ها و فرم‌ها را در صفحه وب ایجاد کرد و به آن‌ها استایل داد.

Bootstrap به شکل فعلی توسط مارک اتو و جیکوب تورنتون به وجود آمد. البته قبل از این نسخه‌هایی از Bootstrap یا شبیه به آن ایجاد شدند که محبوب نبودند که در نهایت برای نظم دادن و یکپارچگی توییتر Bootstrap به وجود آمد که با استقبال کاربران مواجه شد.

در ماه آگوست سال ۲۰۱۱ مارک اتو، Bootstrap را در اختیار همگان قرار داد تا با منبع آزاد از آن برای طراحی صفحات وب استفاده کنند.

 

Bootstrap چه امکاناتی دارد؟

صفحاتی که با استفاده از Bootstrap طراحی شده‌اند تقریباً در تمام بروزر‌ها به بهترین شکل و بدون ایراد نمایش داده می‌شوند. همچنین می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین خصوصیات Bootstrap این است که کد‌هایی که در این فریم ورک ایجاد می‌شوند، واکنش‌گرا یا ریسپانسیو هستند پس صفحات وب طراحی شده، در انواع نمایشگر‌ها و دستگاه‌ها به صورت مناسبی هم‌خوانی دارند.

قبلاً گفتیم که کد فریم ورک Bootstrap در اختیار همه است و می‌توانید به راحتی آن را از سایت Github به صورت رایگان دانلود کنید. مانند هزاران کاربر دیگر می‌توانید این کد را شخصی سازی کرده و دقیقاً به همان شکلی که نیاز دارید، پیاده‌سازی کنید. به دلیل اینکه Bootstrap بسیار محبوب است مستندات آن به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه شده که این مستندات نیز به صورت رایگان و غیر رایگان در اینترنت وجود دارد. در تصویر زیر می‌بینید که تقریبا ۱۸۰۰۰ کامیت  در Githubبرای پروژه Bootstrap وجود دارد که قطعا کد مورد نظر شما هم بین آنها پیدا می‌شود.

 

برای مثال برای کاربر فارسی زبان که قصد دارد صفحات وبی به زبان فارسی ایجاد کند، Bootstrap انعطاف زیادی دارد یعنی خصوصیاتی مانند rtl کردن متن، یا چیدمان‌های عناصر دیگر برای بهینه سازی سایت به زبان فارسی فراهم می‌شود.

Bootstrap به عبارتی دیگر

شاید با وجود توضیحاتی که درباره Bootstrap داده شد همچنان مفهوم Bootstrap و چرایی به وجود آمدن آن برای شما ملموس نباشد. خب نیاز نیست نگران باشید. اجازه بدهید تا به زبانی ساده‌تر این موضوع را بررسی کنیم. هر برنامه نویس دوست دارد صفحه یا صفحاتی ایجاد کند که تا حد ممکن زیبا و آراسته و در بیشتر موارد خاص باشد. برای ایجاد یک صفحه زیبا و جذاب می‌توان از انواع استایل‌های CSS و توابع شخصی سازی شده جاوا اسکریپت استفاده کرد، بنابراین این کار سخت و دور از دسترس نیست.
ولی باید توجه داشته باشید که در کنار زیبایی و جذابیت هر صفحه وب باید تجربه کاربری نیز بالا باشد، یعنی کاربر بتواند بدون مشکل از سایت شما استفاده کند. مشکل جایی بوجود می‌آید که صفحه‌ای ایجاد کرده‌اید و به دلیل انواع و اقسام استایل ها و توابع غیر استاندارد، صفحه شما به خوبی به کاربر نمایش داده نشود. این دلیل به وجود آمدن پروژه Bootstrap است!

Bootstrap به وجود آمد تا چارچوبی معرفی کند که کاربر در آن و بر اساس استاندارد‌های آن کد‌های HTML و استایل های CSS و توابع جاوا اسکریپت را پیاده کند. همچنین در همین چارچوب تمام کد‌ها را می‌توان شخصی سازی کرد (یعنی صفحه‌ای ایجاد کنید که دقیقاً مطابق میل شما باشد در حالیکه استاندارد‌های لازم را نیز دارد).

مزایای استفاده از Bootstrap

تا این قسمت از مطلب در حالیکه قصد داشتیم درباره Bootstrap توضیحاتی بدهیم، به بعضی از مزایای آن هم اشاره کردیم. برای مثال گفتیم که کد‌های Bootstrap در تمام بروزر‌ها به خوبی نمایش داده می شوند. همچنین خصوصیت ریسپانسیو بودن صفحات هم با استفاده از Bootstrap پیاده‌سازی می شوند.

 

دیگر مزایای Bootstrap را هم در ادامه نام می‌بریم:

– در فریم ورک Boostrap بسیاری از ابزار‌ها به صورت رایگان در دسترس شما است و برای پیاده‌سازی عناصر یا توابع حتی نیاز به نوشتن یک خط کد ندارید و می‌توانید آن‌ها را دانلود کنید.

– اگر دوست داشته باشید می‌توانید از عناصر و طرح های گرافیکی پیش‌فرض Bootstrap استفاده کنید که به این شکل در زمان خود تا حد زیادی صرفه جویی کرده اید. همان‌طور هم که قبلاً گفتیم بسیاری از کد‌های شخصی سازی شده در حال حاضر به پروژه Bootstrap در Github اضافه شده‌اند. یعنی حتی کد‌های خاص‌تر را هم می‌توانید از Github کپی کنید!

– برای شروع کار با Bootstrap نیاز نیست که یک برنامه نویس حرفه‌ای وب باشید، بلکه کافیست دانش حداقلی و کلی از HTML و CSS داشته باشید. به مرور زمان، قطعاً مهارت شما برای به کار بردن خلاقیت هم بالا می‌رود.

معایب استفاده از Bootstrap

پروژه Bootstrap به وجود آمد تا کدنویسی وب را چند سطح بالا ببرد و بهبود ببخشد. از این نظر که استاندارد‌ها اهمیت ویژه‌ای در این فریم ورک دارند. همچنین گفتیم که در حال حاضر Bootstrap بسیار مورد استقبال واقع شده و محبوب است. برای مثال اگر به عنوان برنامه نویس وب و به‌خصوص HTML قصد دارید استخدام شوید، درباره مهارت شما در Bootstrap سؤال می شود. پس هیچ شکی وجود ندارد که Bootstrap فریم ورک قابل توجهی است. درباره مزایای آن هم که صحبت کردیم ولی درباره استفاده از این فریم ورک یک مشکل هم وجود دارد.

استفاده از Bootstrap و پیاده‌سازی کد با آن بسیار آسان است و نتیجه‌ای هم که حاصل می‌شود معمولاً رضایت‌بخش می باشد، به همین دلیل در حال حاضر در سایت‌های بسیاری ممکن است رد پایی از Bootstrap را ببینید. کافیست کمی با Bootstrap درگیر شوید و تنها بعد از مدتی می‌توانید ببینید که چه سایت‌هایی از آن استفاده می‌کنند. تا اینجای کار مشکل خاصی وجود ندارد، ولی وقتی استفاده از کد های Bootstrap بدون خلاقیت باشد، ظاهر بسیاری از سایت‌ها شبیه به هم خواهد بود.
قرار است استفاده از Bootstrap کدنویسی و ایجاد صفحات وب را چند سطح بالا ببرد نه اینکه در آخر یک عالمه سایت شبیه به هم در اینترنت وجود داشته باشد! پس برای اینکه این مشکل برطرف شود نیاز است بپذیرید که Bootstrap پیش فرض‌هایی استاندارد به شما ارائه می‌دهد که به کمک آن اثر خود را خلق کنید پس با صرف کمی وقت، مهارت خود را بالا ببرید و صرفاً کپی، پیست نکنید.

جمع‌بندی

امیدواریم با مطالعه این مطلب، با ماهیت Bootstrap آشنا شده باشید. باید بدانید که مانند هر ابزاری برای درک Bootstrap هم بهتر است با آن کار کنید تا متوجه بشوید دقیقاً چیست و چه امکاناتی دارد. همچنین به عنوان یک برنامه نویس وب فراموش نکنید در این فریم ورک خلاقیت خود را به کار بگیرید تا نتیجه‌ای خوب به همراه داشته باشد.

نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟

متخصصان پونه مدیا منتظر شما هستند

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.