قطعاً میدونین که داشتن یه وبسایت WordPress زیبا برای برآورده کردن نیازهای شغلی یا حتی شخصی شما خیلی عالیه. اما همین وبسایت اگر مشکلی داشته باشه مثلاً کند باشه یا بدتر از همه لود نشه و بالا نیاد، باعث دردسر و مکافاته. در کل بالا نیامدن وبسایت وردپرس دلایل زیادی متیونه داشته باشه. مثلاً میتونه به دلیل خطای پیوسته سرور، مشکل هاست و دامنه شما یا مشکلات فنی و ایرادات برنامه نویسی سایت وردپرسی اتفاق بیفته.

بالا نیامدن سایت WordPress حالا به هر دلیلی که باشه برای وبسایت و برند شما بسیار ضرر داره. بنابراین باید ببینید مشکلش کجاست و در اسرع وقت به درستی حل و فصلش کنین. اما خب، چطوری؟

تو این مقاله برخی از رایج‌ترین دلایل بالا نیامدن سایت وردپرس رو بیان میکنیم و در ادامه توضیح میدیم که هرکدوم از این مشکلات رو چه جوری باید رفع کنین تا دیگه با خطایی در لود شدن سایت WorPress مواجه نشین.

تهیه نسخه پشتیبان از سایت وردپرس

یکی از دلایل بالا نیامدن سایت WordPress می‌تونه از بین رفتن داده ها باشه. پس قبل از این که تو نوشتن محتوا و بلاگ واسه سایت غرق بشین، مطمئن بشین که از سایت وردپرس خودتون به صورت منظم بکاپ بگیرین. چون این یه عامل مهمیه که باید حتماً رعایت بشه.

مهمتر از همه این که، وردپرس شما داده‌های زیادی داره که واقعاً برای عملکرد درست سایت لازم هستن ولی شما اصلاً فکرش هم نمی‌کنین که یه روزی ممکنه اشتباهی اونا رو پاک کنین.

در WordPress، می‌تونین با اضافه کردن افزونه یا پلاگین Backup، به راحتی از وبسایت خودتون نسخه پشتیبان تهیه کنین. حتی می‌تونین از هر کدوم از افزونه‌های پشتیبان گیری WordPress که براتون این پایین نوشتم برای کپی کردن و دانلود کل وبسایت استفاده کنین:

  • UpdraftPlus
  • BackWPup
  • Duplicator

یه خبر خوب هم بگیم که این افزونه‌های پشتیبان کاملا رایگان هستن و لازم نیست برای اضافه کردنشون به وردپرس هزینه اضافی پرداخت کنین.

فقط کافیه با استفاده از این افزونه‌ها یه Backup کامل از سایت تهیه کنین و اگر به مشکل بالا نیامدن سایت وردپرس برخوردین، با بازگردانی اونا مشکل بارگیری سایت رو کاملاً حل کنین.

10 دلیل رایج برای بالا نیامدن سایت WordPress

ما اینجا۱۰ تا دلیل رایج که در باعث بالا نیامدن وبسایت وردپرس میشن رو براتون نام بردیم و بهتون نشون میدیم که هر کدوم رو با چه روشی میشه حل کرد تا خیال خودتون و ما راحت بشه.

مشکلات احتمالی برای بالا نیامدن سایت وردپرس:

  • خطای اتصال به پایگاه داده
  • خطای سرور داخلی
  • مشکل هاست و دامنه
  • خطای کد وردپرس
  • تنظیم permalink
  • حد مجاز حافظه PHP
  • حداکثر زمان اجرا
  • کد خراب وردپرس
  • نسخه وردپرس منسوخ شده
  • پلاگین ها و افزونه‌های منسوخ شده

به نظر شما برای جلوگیری یا به حداقل رسوندن مشکلات بارگیری و بالا نیامدن سایت WordPress، چه مواردی رو باید در نظر بگیرین؟

با ما همراه باشین تا همه چیز رو خیلی کامل براتون توضیح بدیم:

1- خطای اتصال به پایگاه داده

بدونین که اتصال به پایگاه داده بدون هیچ عیب و نقصی همیشه برای وبسایت شما ضروری است. پس لازمه که اتصال به پایگاه داده سایت از هر نظر اوکی باشه. در غیر این صورت، با مشکل بالا نیامدن سایت WordPress روبرو میشین.

برای رفع یا بررسی مجدد اتصال به پایگاه داده، باید به CPanel → Public HTML → wp-config. php وارد بشین، اونجا تمام اطلاعات پایگاه داده خودتون رو پیدا خواهید کرد. پس فقط کافیه اونها رو به درستی بررسی کنین. اسم پایگاه داده، یوزر و پسورد پایگاه داده رو بررسی کنین که عوض نشده باشه. حتی باید به پنل هم سر بزنین که پایگاه داده وبسایت اشتباهاً پاک نشده باشه. اگر چنین مشکلی داشتین، برگردوندن نسخه پشتیبان به دادتون میرسه.

 

ممکنه در حین بررسی به خطا یا مشکلی بربخورین که باید سریعاً حل بشه. پس سایت وردپرسی رو در مرورگر باز کنین و دوباره از اول وارد گزینه‌هایی که بهتون گفتیم بشین و موارد رو بررسی کنین تا از رفع ایراد مطمئن بشین. بعد از همه این کارها اگه سایت شما خوب کار کرد که خدا رو شکر دیگه لازم نیس بهش دست بزنین.

ولی اگه خوب کار نکرد برین سراغ مرحله بعد:

2- خطای سرور داخلی

فایل htaccess شما حاوی اطلاعات زیادی در مورد سرور و همچنین وردپرس شماست که خب اگه با مشکلی روبرو شده باشه، سایت وردپرس شما قطعاً بارگیری نمیشه.

اگر خطای سرور داخلی داشتین، چطور باید مشکل رو حل کنین؟

اول به CPanel>File Manager>Public HTML> htaccess یه سری بزنین.

اگه فایل رو پیدا نکردین گزینه نمایش فایل‌های پنهان رو فعال کنین. بعد فایل کامل و جدید htaccess رو از سایت وردپرس دانلود کنین و htaccess قدیمی خودتون رو تغییر نام بدید.

حالا فایل جدید htaccess را که قبلاً دانلود کرده بودین رو آپلود کنین و فایل htaccess تغییرنام پیدا کرده رو پاک کنین.

امیدوارم که با این روش و با طی کردن این مراحل، خطای سرور داخلی و بالا نیامدن سایت WordPress  حلبشه.

3- مشکل دامنه و هاست

به طور طبیعی، ما اصلاً به تاریخ انقضا دامنه سایت WordPress توجه نمی‌کنیم. به خاطر همینه که گاهی اوقات نمی‌تونیم سایت رو باز کنیم و با مشکل بالا نیامدن سایت ورپرس مواجه میشیم. بنابراین ضروریه که تاریخ انقضا دامنه و هاست به طور منظم بررسی و تنظیم بشن.

باید بگم که این مشکل با پول حل میشه! یعنی باید به شرکتی که ازش میزبانی وبسایت رو خریداری کردین، تیکت بزنین یا باهاشون تماس بگیرین و ازشون بخواین تا دامنه یا هاست شما رو که منقضی شده، دوباره براتون تمدید کنن. و البته که باید برای تمدید این سرویس‌ها پول و حتی جریمه پرداخت کین.با طی کردن این مراحل

4- خطای کد وردپرس

مشکل بعدی اینه که شاید سایت شما به دلیل خطای کد به درستی بارگیری نشده و مشک بالا نیامدن سایت ورپرس رو دارین.

هنگام ایجاد وبسایت وردپرس، ممکنه نیاز به تغییر یا اضافه کردن بعضی کدها در فایل Function.php داشته باشین و ایرادی در ساختار کد باعث بشه که دیگه سایت وردپرسی شما بالا نیاد. از اون جایی که این فایل خیلی حساسه، موقع تغییر دادن کدهای این فایل باید حواستون واقعاً جمع باشه که دست از پا خطا نکنین.

وقتی که میخواین چند خط کد رو توی فایل Function.php اضافه کنین، ازتون میخوام قبلش یه کم فکر کنین. آیا می تونین با نصب یه پلاگین بیخیال کد زدن بشین؟ خیلی از تغییرات و فانکشن هایی که به کد زدن میخواین در سایت وردپرس ایجاد کنین، به راحتی و مستقیم میشه با اضافه کردن یه افزونه WordPress به سایت، اعمال کنین.

اگر میخواین فایل Functions.php رو تغییر بدین، پیشنهاد میکنیم از افزونه My Custom Functions که یکی از بهترین افزونه‌ها برای اضافه کردن کد PHP در فایل Function.php است، استفاده کنینو

با استفاده از یه Permalink اشتباه، ممکنه که با مشکل بالا نیامدن سایت WordPress مواجه بشین. چون مقصد Permalink سایت وردپرس شماست. پس اینکه درست باشه خیلی مهمه.

شما حتی می‌تونین Permalink رو به صورت Url یا Slug هم معرفی کنین گرچه که یه فرق‌های جزیی با هم دارن.

پس اگه WordPress شما به درستی کار نمی‌کنه، ممکنه دلیلش استفاده از Permalink اشتباه باشه. خب حالا چطوری این مشکل بالا اومدن سایت وردپرس رو حل کنیم؟

ابتدا به پنل مدیریت سایت وردپرس وارد بشین. سپس به تنظیمات قسمت Permalink برید..بعدش گزینه Post Name رو انتخاب کنین و روی دکمه Save Changes کلیک کنین تا تنظیمات رو ذخیره کنین.

به همین سادگی!

6- حد مجاز حافظه PHP

مثل نسخه PHP، تنظیمات حد مجاز حافظه PHP هم ممکنه یه وقتایی باعث لود نشدن سایت WordPress بشه. ولی جای نگرانی نیست! به راحتی می‌تونین حد مجاز حافظه PHP رو در WordPress افزایش بدین. خیلی راحته! فقط کافیه این مسیر رو دنبال کنین: CPanel>File Manage> Public HTML> WP Content

بعد کد زیر رو در فایل Config.php که در فولدر WP Content است، اضافه کنین:


            ?php define( ‘WP_MEMORY_LIMIT', ‘256M' );
                            

امیدوارم که مشکل بالا اومدن سایت شما با این ترفند حل بشه.

7- حداکثر زمان اجرا PHP

یکی از شایع‌ترین دلایل بالا نیومدن سایتهای وردپرس، حداکثر زمان اجراِ PHP است. شما باید بعد از نصب و تنظیم صحیح وردپرس، مدت زمان اجرای سایت رو هم افزایش بدین. بدون افزایش این زمان، همیشه درگیر بالا نیومدن سایت وردپرس خواهید بود.

برای انجام این کار به مسیر CPanel>File Manage> Public HTML> WP Content برین و سپس کد زیر رو در فایل htaccess وارد کنین:


            set_time_limit(300);
                            

8- کد خراب سایت وردپرس

کد خراب همیشه مضره و اثر بدی در هر سایتی ایجاد می‌کنه و همین مسئله میتونه یکی از دلایل بالا نیامدن سایت ورپرس شما باشه.

علتش هم میتونه استفاده از پلاگین ها یا Themeهای بی کیفیت باشه که کلی کد خراب و مشکل دار یا حتی ناقص به سایت شما اضافه میکنن. این کدهای خراب و اضافه ممکنه باعث کند شدن سایت و حتی باعث بالا نیامدن سایت وردپرس بشن.

برای جلوگیری یا حل این مشکل اساسی، میتونین چند تا کار انجام بدین.

اولاً باید Theme فعلی سایت وردپرس رو غیرفعال کنین و Theme پیش فرض وردپرس رو فعال کنین.

ثانیاً، تمام افزونه‌ها و پلاگین های وردپرس رو غیرفعال کنین.

بعد پلاگین ها رو دونه دونه فعال کنین و همزمان عملکرد سایت وردپرس رو هم بررسی کنین. با فعال کردن هرکدوم از پلاگین ها، نگاه کنین ببینین آیا نصب اون افزونه باعث ایجاد خطا و بالا نیامدن سایت وردپرس میشه. وقتی پلاگین مشکل‌دار رو پیدا کردین، اونو به صورت کامل حذف کنین.

اگه به فانکشن های اون پلاگین واقعاً احتیاج دارین، یا یه نسخه مشابه و با کیفیت‌تر رو پیدا کنین و یا از کسی که طراح سایت وردپرس هست، بخواین که کدهای اون پلاگین رو براتون تر و تمیز و بی اشکال کنه.

9- نسخه وردپرس منسوخ شده

دلیل دیگه‌ای که باعث بالا نیامدن سایت WordPress میشه اینه که شما از نسخه قدیمی یا به روز رسانی نشده WordPress استفاده میکنین. معمولاً هز یه مدت وردپرس یه آپدیت برای این CMS منتشر میکنه و شما همیشه باید از آخرین و به روزترین نسخه وردپرس استفاده کنین.

توجه داشته باشین که آپدیت وردپرس باعث آپدیت شدن پلاگین هایی که نصب کردین نمیشه. و گاهی هم ممکنه وقتی خود وردپرس رو آپدیت میکنین، بعضی از پلاگین ها دیگه با نسخه جدید سازگار نباشن و خود این موضوع یه دلیل رایج برای بالا نیامدن سایت وردپرس است.

10- پلاگین ها و افزونه های منسوخ

بعض اوقات هم تمام راه حل‌های بالا رو طی میکنین و سایت رو خیلی استاندارد و با رعایت همه نکات لازم راه اندازی مجدد میکنین، ولی باز هم می‌بینین که هنوز مشکل بالا نیامدن سایت WordPress دارین! به نظرتون چرا؟
باید حواستون باشه که مثل خود WordPress، پلاگین ها و افزونه هایی که برای سایت WordPress استفاده کردین هم باید به روز رسانی بشن.

تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفته پس لازمه که شما هم‌قدم با اون افزونه ها و تم‌های خوب و جدیدی رو برای سایت وردپرس خودتون انتخاب و بارگذاری کنین.

تاثیر بالا نیامدن سایت وردپرس بر نرخ پرش

تا اینجای کار متوجه شدیم که چرا سایت وردپرس درست بارگیری نمیشه و راه حل‌هایی رو برای رفع اونها در اختیارتون قرار دادیم. اما الان میخوایم ببینیم مشکل بالا نیومدن سایت وردپرس چه تاثیری روی نرخ پرش یا همون Bounce Rate داره.

به حداقل رسوندن زمان بارگذاری وبسایت، فاکتور بسیار مهمی از عملکرد سایت شماست. این که سایت شما سریع بالا میاد یا نه بر رتبه وبسایت شما در گوگل و همچنین بهینه سازی موتور جستجو  یا SEO تأثیر می‌گذاره. به عبارت دیگه سرعت سایت چیزیه که ضمن بازدید از وبسایت روی نظر کاربران تاثیر میذاره.

طبق گفته‌های گوگل، کاربران فقط ۳/۵ ثانیه برای بالا اومدن سایت شما صبر میکنن و در این زمان، اگه نتونین سایت WordPress رو باز کنن، به سایت دیگه‌ای میرن. حالا فکر کنین اگه با پیغام خطا و بالا نیومدن سایت وردپرس مواجه بشن، چه تاثیری روی رتبه سایت شما میذاره! پس همیشه باید حواستون باشه که سایت پیغام خطا نده و کند هم نباشه.

حالا چطوری می‌تونین زمان بارگذاری سایت WordPress رو به حداقل برسونین؟

  • دلیل واقعی سرعت بارگیری آهسته رو پیدا کنین.
  • در انتخاب سرویس هاست تجدید نظر کنین و یه هاست بهتر انتخاب کنین.
  • تصاویر وبسایت وردپرسی رو بهینه کنین. مثلاً از تصاویر لیزی لود استفاده کنین.
  • از افزونه های بهینه شده استفاده کنین.
فکر کنیم که تمام نکات و راه‌حل‌های لازم بالا نیامدن سایت وردپرس براتون گفته شد.

امیدوارم که راه حل های این مقاله بتونه مشکل بالا نیامدن سایت WordPress شما رو حل کنه.

منتظر نظرات شما هستیم.