مقالات آموزشی

آموزش نصب وردپرس روی Xampp به صورت تصویری در پنج قدم

مفید بود؟

میخواین با استفاده از XAMPP، یک سایت وردپرس داشته باشین؟! احتمالاً میدونین که وردپرس یکی از بزرگترین و خفن ترین سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) است. از ترکیب وردپرس و XAMPP خیلی برای توسعه وب استفاده میشه. خوبه بدونین در حالی که XAMPP محیط سرور محلی رو فراهم میکنه، وردپرس یک بستر توسعه وب هستش. یکی از راه‌هایی که میتونین با استفاده از اون وردپرس رو روی PC خودتون اجرا کنین، نصب وردپرس روی XAMPP است. زمپ یا Xampp ، در واقع یک نرم افزار به درد بخور و کاربردیه که بهتون امکان میده تا یک وبسایت روی سیستم شخصی خودتون اجرا کنین. از اونجایی که ممکنه نصب وردپرس روی XAMPP یکم مشکل باشه (خصوصاً برای افراد مبتدی)، ما در ادامه آموزش نصب وردپرس روی Xampp رو به صورت گام به گام توضیح میدیم.

چرا یک سایت لوکال وردپرس بسازیم؟

ایجاد سایت های لوکال وردپرس یه روش متدوال بین صاحبان وبسایت و توسعه دهنده گان وبسایت است. یک لوکال وردپرس به شما این امکان رو میده تا وردپرس رو بدون ایجاد یک وبسایتی که در دسترس همه باشه، امتحان کنین.

وبسایت های محلی فقط روی کامپیوتر شما قابل مشاهده هستن. با استفاده از اون میتونین تم ها و افزونه های مختلف وردپرس رو امتحان کنین، ویژگی‌های اون رو تست کنین و اصول اولیه وردپرس رو یاد بگیرین.

اگه از قبل یک سایت WordPress دارین، میتونین یک نسخه محلی از وبسایت رو روی کامپیوتر شخصی خودتون ایجاد کنین، تا پلاگین های آپدیت شده جدید رو قبل از اجرا در وبسایت اصلی خودتون امتحان کنین.

مهم: وبسایت محلی یا لوکال وبسایت فقط در رایانه ی شما و برای شما قابل مشاهده است. یعنی اگه بخواین یک سایت وردپرس که همه بتونن ببینن و در دسترس همه باشه بسازین، حتماً به نام دامنه و هاست (میزبان وردپرس) نیاز دارین.

معرفی سرور های توسعه محلی

سرور توسعه محلی چیه؟ برای درک این موضوع باید بدونیم که وقتی ما به یک سایت سر میزنیم، وبسایت ها چطور کار میکنن و در بک‌گراند چه اتفاقی می‌افته.

هر وبسایت دو بخش داره. فرانت اند (اون چیزی که کاربر میبینه) و بک اند (اون چیزی که تحت کنترل سرور هستش). یک کاربر، هر دستگاهی است که سعی به دسترسی به وبسایت ما داره. وقتی یک کاربر درخواستی برای مشاهده یک وبسایت ارسال میکنه، اون درخواست کجا میره؟ سرور! شما میتونین سرور رو به عنوان یک انبار در یک مکان دور در نظر بگیرین که وبسایت شما به همراه تمام منابع در اون ذخیره میشه.

الان دیگه میدونیم که داشتن یه فضای ذخیره سازی در دسترس، که بتونیم سایت خودمون رو اونجا میزبانی کنیم، مهمه. اما اجاره این فضا هزینه داره (بسته به عوامل مختلف قیمت‌ها متفاوت است). به علاوه این که وقتی یک سایت به سرور اصلی میره معمولاً برای عموم مردم در دسترس هست.

بنابراین چه شما بخواین برای پروژه دانشگاهی خودتون یه وبسایت بسازین چه برای مشتری، معقول نیست که این پول رو برای یک وبسایت ناقص و آزمایش نشده خرج کنین.

یک سرور توسعه محلی این مشکل رو حل میکنه. برای اجرای یک وبسایت با استفاده از یک سرور توسعه محلی، حتی نیاز به اتصال اینترنت هم ندارین! XAMPP و WAMP ، انواع سرور های توسعه محلی هستن که نوع مهمی از فناوری توسعه وب به حساب میان.

اون‌ها محیط یک وب سرور واقعی رو ایجاد میکنن تا بتونین وبسایت خودتون رو اجراکنین، آزمایش کنین و به مراحل بعد برین.

Xampp چیست؟

XAMPP ، رایج ترین برنامه‌ی localhost هستش که توسط توسعه دهندگان استفاده میشه. برای ایجاد یک سایت محلی وردپرس باید نرم افزار وب سرور (Apache)، PHP و MySQL رو روی کامیپوتر خودتون نصب کنین.

PHP یک زبان برنامه نویسی و MuSQL یک نرم افزار مدیریت پایگاه داده است. برای اجرای وردپرس به هر دو نیاز دارین.

نصب هرکدوم از این برنامه‌ها به طور جداگونه میتونه برای مبتدی‌ها سخت باشه. پس اینجاست که Xampp وارد میدون میشه. بعضی‌ها از XAMPP به عنوان یک محصول نرم افزاری اوپن سورس یاد میکنن، که درست مثل هر نرم افزار دیگه‌ای روی کامپیوتر نصب و اجرا میشه؛ و بعضی‌ها به XAMPP، سرور محلی میگن؛ که وظیفه اون عمل به عنوان یک سرور وب واقعی، ولی روی یک دستگاه محلی هستش. که تمام این تعاریف درست هستند.

WAMP چیست؟

ممکنه شما در مورد ابزاری مشابه XAMPP به اسم WAMP شنیده باشین، میشه گفت تقریباً WAMP همون کار XAMPP رو انجام میده. اما با این حال به نظر من، WAMP به اندازه XAMPP قابل اعتماد نیست. به همین دلیل هم دیگران، هم ما، روی آموزش نصب وردپرس روی XAMPP تمرکز کردیم.

 

تفاوت WAMP و XAMPP

  • خب چیزی که احتمالاً متوجه شدین اینه که در WAMP، حرف اول یعنی W، جایگزین X شده و یک P از آخر اسم این سرور کم شده. در واقع WAMP منحصراً ساخته شده تا بر روی ویندوز قابل اجرا باشه. یعنی اگه دستگاه محلی شما سیستم عاملی به غیر از ویندوز های ۳۲ بیتی یا ۶۴ بیتی داشته باشه، WAMP کار نمیکنه. اما XAMPP روی هر سه سیستم عامل Linux، Windows و macOS قابل اجراست.
  • P حذف شده به این دلیل هست که WAMP به طور پیش فرض از Perl (زبان برنامه نویسی پیشرفته) پشتیبانی نمیکنه. یعنی اگه میخواین از Perl با WAMP استفاده کنین، باید اون رو به طور دستی تنظیم کنین.
  • درحالی که اندازه هر دو فایل تقریباً ناچیز است، ولی حجم WAMP تقریباً چهار برابر XAMPP هست. اندازه XAMPP برای ویندوز و لینوکس ۱۴۹ مگابایت و برای macOS، ۱۵۸ مگابایته. ولی نسخه ۶۴ بیتی WAMP برای ویندوز حدود ۵۱۸ مگابایته.

به غیر از این تفاوت‌هایی که خدمتتون عرض کردم و چند تا تفاوت جزئی دیگه، WAMP دقیقاً همون کارهایی رو انجام میده که XAMPP انجام میده.

خب به نظرم الان دیگه دستتون اومد که چی به چیه و یه ذهنیت کلی از فرآیند موردنظر به دست آوردین. پس بریم واسه آموزش نصب وردپرس روی XAMPP .

گام اول: دانلود و نصب XAMPP روی سیستم

اولین مرحله برای نصب وردپرس روی XAMPP ، دانلود و نصب نرام افزار XAMPP روی کامپیوتر است.

XAMPP یک پکیچ کامله که شما برای اجرای نرم افزار به صورت محلی (مثل WordPress) بهش نیاز دارین. شما میتونین فایل ویندوز اینستالر رو از Apache Friends دانلود کنین. این یک فایل نسبتاً بزرگه و چیزی حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ مگابایات حجم داره. بسته به کیفیت اتصال اینترنت شما ممکنه فرآیند دانلود یک دقیقه یا بیشتر طول بکشه.

 

بعد از اتمام فرآیند دانلود، فایلی که دانلود کردین رو نصب و XAMPP رو اجرا کنین. اگر روی سیستم خودتون نرم افزار آنتی ویروس اجرا میکنین، ممکنه چنین اخطاری دریافت کنین:

 

برای ادامه فقط کافیه روی Yes کلیک کنین. بعد از اون طبق روال معمول باید صفحه نصب برای شما به نمایش دربیاد:

 

برای ادامه روی Next کلیک کنین.

در صفحه بعد میتونین انتخاب کنین که کدوم مولفه ها رو نصب کنین. برای نصب Xampp و WordPress نیازی به همه اجزاء ندارین.

علاوه بر اجزای مورد نیاز، تمام چیزی که نیاز دارین عبارت است از:

  • MySQL

  • PHPMyAdmin

 

باز هم میگم، این تنها چیزیه که شما برای نصب وردپرس نیاز دارین. پس تیک همه موارد دیگه رو بردارین و روی Next کلیک کنین.

الان پوشه‌ای که میخواین XAMPP رو روش نصب کنین، انتخاب کنین.

 

در صفحه بعدی، از شما میخواد که Bitnami رو برای XAMPP نصب کنین. شما برای نصب XAMPP و وردپرس نیازی به این کار ندارین. پس فقط از این مرحله بگذرین:

 

پس از این که روی Next کلیک کنین، شما آماده نصب نرم افزار هستین:

 

فرآیند نصب ممکنه چند دقیقه طول بکشه:

 

پس از اتمام، شما میتونین کنترل پنل رو برای شروع کار با XAMPP راه اندازی کنین:

 

گام دوم: اجرای ماژول ها و تست سرور

برای نصب صحیح XAMPP و WordPress، باید دو ماژول رو اجرا کنین:

  • Apache
  • MySQL

میتونین هر دو ماژول رو از کنترل پنل XAMPP شروع کنین:

 

پس از راه اندازی این دو ماژول، باید وضعیت اون‌ها به رنگ سبز در بیاد:

و الان می‌تونین با مراجعه به / http: // localhost در مرورگر وب مورد نظر خودتون، تست کنین که سرور محلی شما کار میکنه یا نه:

اگه همه چیز خوب پپیشرفت، الان یه سرور XAMPP کارآمد در ویندوز دارین. الان دیگه وقت اینه که XAMPP و WordPress رو نصب کنین. بنابراین در ادامه مقاله آموزش نصب وردپرس روی XAMPP رو داریم.

گام سوم: فایل‌های وردپرس رو اضافه کنین

اگه تا حالا وردپرس رو به صورت دستی نصب کرده باشین، بقیه مراحل باید واستون آشنا باشه. اول به سایت WordPress.org برین و آخرین نسخه وردپرس رو نصب کنین.

بعد در ویندوز، به پوشه‌ای که روی اون XAMPP رو نصب کردین برین. برای من C://xampp است. برای شما هم باید یه چیز همین شکلی باشه.

بعد در اون پوشه، زیرپوشه (ساب فولدر) htdocs رو پیدا کنین:

 

در htdocs، یک پوشه جدید برای سایت آزمایشی خودتون ایجاد کنین. این نام پوشه، به یک نام فرعی برای دسترسی به سایت شما تبدیل میشه. به عنوان مثال اگه پوشه‌ی testsite ایجاد کردین، میتونین با رفتن به http://localhost/testsite به سایت خودتون دسترسی داشته باشین.

بعد از ایجاد پوشه، فایل zip وردپرس رو که از WordPress.org دانلود کردین، در اون استخراج (Extract) کنین:

 

گام چهارم: ایجاد یک پایگاه داده برای وردپرس

در محله بعد، برای نصب وردپرس روی XAMPP ، باید یک پایگاه داده MySQL ایجاد کنین. برای این کار PHPMyAdmin رو از کنترل پنل XAMPP راه اندازی کنین:

 

سپس در بالا، روی Databases کلیک کنین:

 

بعد برای Datebase خودتون یک نام انتخاب کنین و روی Create کلیک کنین. نام شما میتونه هر چیزی باشه، فقط اون ‌رو به خاطر بسپرین چون در مرحله بعدی به اون احتیاج دارین:

 

بر خلاف نصب وردپرس در وب سرور واقعی که همه بهش دسترسی دارن، هنگام نصب وردپرس روی XAMPP، دیگه نیازی نیست در مورد ایجاد یوزر دیتابیس نگران باشین.

گام پنجم: نصب وردپرس از طریق اینستالر روی صفحه

هنگام بازدید از تست سایت، شما باید وردپرس اینستالر رو ببنین. یادتون باشه که تست سایت شما فقط http://localhost/FOLDERNAME است.

 

بعد از انتخاب زبان، به صفحه بعد برین. تنها مرحله‌ای که این فرآیند رو با یک فرآیند نصب معمولی متمایز میکنه، جزئیات دیتابیس است. وقتی به قسمت جزئیات دیتابیس رسیدین، اون‌ها رو به صورت زیر وارد کنین:

  • (نام پایگاه داده) = نام دیتابیسی ک در PHPAdmin وارد کردین.
  • (نام کاربری)= “root”
  • (رمز عبور)= خالی بزارین
  • (میزبان پایگاه داده)= locallhost

 

 

 

سپس بقیه مراحل را به طور عادی پیش ببرین. پس از اتمام فرآیند، باید ببینین که وردپرس جدید شما بدون عیب روی لوکال هاست شما اجرا میشه:

 

پس از نصب لوکال وردپرس

  • الان که لوکال وردپرس خودتون رو با استفاده از XAMPP ساختین، میتونین باهاش روش همون کارایی رو انجام بدین که در وردپرس روی وب سرور واقعی، انجام میدادین.
  • برای شخصی سازی کردن ظاهر سایت یا نصب تم جدید، میتونین به قسمت Appearance برین.
  • مورد بعدی که میتونین امتحان کنین، افزونه های وردپرس هست. افزونه ها یا پلاگین ها، مثل برنامه‌هایی برای وردپرس شما هستن و به شما این امکان رو میدن تا ویژگی‌های جالبی مانند فرم تماس، گالری عکس، فروشگاه تجارت الکترونیک و.. اضافه کنین. برای نصب افزونه ها به کمک نیاز دارین؟ راهنمای گام به گام ما درباره نحوه نصب افونه وردپرس رو مشاهده کنین.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.