آپدیت نشدن وردپرس میتونه خیلی وقتها برای ما دردسر ساز بشه. همه ما میدونیم که کار کردن با وردپرس خیلی راحته و اصلا یکی از دلایل محبوبیت بین کاربران وردپرسی همینه! ولی گاهی وقتها بعد از آپدیت کردن وردپرس با یه سری مشکلات مواجه میشیم. البته باید بدونیم که مشکل آپدیت نشدن وردپرس میتونه به دو دسته تقسیم بشه.
دسته اول: زمانی است که ما تغییراتی رو که در وردپرس ایجاد کردیم نمیبینیم ولی از طرف دیگه پیغامی هم مبنی بر ارور یا خطا دریافت نمیکنیم. این مشکل به راحتی قابل حل است و دلیل اون هم مربوط به حافظه پنهان وردپرس یا همون Caching هست که نتیجه اون این میشه که ما تغییرات رو سریع نمیبینیم و نیاز داریم که حافظه پنهان رو پاک کنیم یا مرورگر خود رو مجدداً بارگیری کنیم تا تغییرات ایجاد شده رو مشاهده کنیم.
دسته دوم: زمانی است که ما پیغامهایی مبنی بر ارور دریافت میکنیم و کمی کار ما سختتر میشه ولی راجع به این خطاها و راه حلهای اونها هم اینجا بحث می کنیم و باید کمی صبور باشین تا به اونها هم برسیم.
خب خیلی طبیعیه زمانی که ما با این مشکلات مواجه میشیم، ناراحت و ناامید بشیم. چون زمان تقریبا طولانی رو صرف آپدیت کردن وردپرس کردیم. اما مسئله فقط خود ما نیستیم که امکان استفاده از وردپرس رو نداریم، بلکه کاربران هم نمیتونن به محتواهایی که ما منتشر کردیم دسترسی پیدا کنن.
ولی اصلاً جای نگرانی نیست. خوشبختانه راهکارهای سادهای وجود داره که ما خیلی راحت میتونیم این مشکلات رو برطرف کنیم و هم خودمون و هم سایر کاربران به راحتی به وردپرس و محتواهای اون دسترسی پیدا کنیم.
مثلاً سوالی که همیشه اکثر کاربران میپرسن و اصولاً با این مشکل دست و پنجه نرم میکنن و میشه گفت این سوال مربوط به دسته اول میشه، اینه که چرا گاهی اوقات تغییراتی که در سایت ایجاد میکنن مثل ایجاد یه پست جدید، تنظیمات ویجت و غیره سریعاً ظاهر نمیشه! خب باید بدونیم که این مشکلیه که برای همه به وجود میاد و رفع اون هم خیلی راحته. پس ما در ادامه مطلب هم میخواهیم بگیم که چیکار کنیم که تغییرات ایجاد شده هنگام آپدیت وردپرس خیلی سریع قابل مشاهده باشن و هم این که اگه پیغامی مبنی بر ارور دریافت کردیم، باید چه کنیم.
چرا مشکل آپدیت نشدن وردپرس داریم؟
شایعترین علت عدم به روز رسانی سریع سایت وردپرس، اشکال در فرآیند حافظه پنهان یا همون Caching است. به طور پیش فرض، بسیاری از شرکتهای میزبان وردپرس سیستمهای حافظه پنهانی خود رو فعال میکنن که یه نسخه موقت از صفحات وب ما رو ذخیره میکنه تا سرعت وب سایت ما بیشتر بشه و عملکرد اون بهتر بشه و در واقع سرور ما بار کمتری رو تحمل کنه.
همچنین مرورگر ما که اکثرا هم کروم است، ممکنه که نسخه ذخیره شده از صفحات وب سایت ما رو در فضای ذخیره موقت خودش ذخیره کنه و این کار باعث میشه سرعت آپدیت پیج ما بیشتر بشه و تموم تغییراتی که ایجاد میکنیم رو سریع مشاهده کنیم.
در سایت ما یه قسمت دیگهای مخصوص حافظه پنهان وجود داره و اون هم افزونههایی است که برای این کار ما استفاده میکنیم. گاهی وقتها این افزونهها به درستی پیکربندی نشدهاند و برای ما مشکل ایجاد میکنن و اصلا میتونیم بگیم یکی از دلایل مهم آپدیت نشدن وردپرس همین افزونهها هستند.
خب الان میخوایم بگیم چیکار کنیم تا مشکل آپدیت نشدن سریع وردپرس ما برطرف بشه که طبق دسته بندی که همون اول کردیم جزو دسته اول محسوب میشه.
رفع مشکل به روز رسانی وب سایت وردپرس
1. بارگیری مجدد مرورگر یا پاک کردن حافظه نهان مرورگر
مرحله اول
کافیه که مرورگر رو Reload یا مجددا بارگیری کنیم. باید بدونیم که گاهی اوقات مرورگر به جای نشون دادن نسخه جدید، همون نسخه ذخیره شده از صفحه ما رو که در حافظه پنهان خودش داره رو به ما نشون میده.
برای حل این مشکل یعنی بارگیری مجدد صفحه کافیه که دکمه F5+CTRL (یا دکمه CMD+R در MAC) رو روی صفحه کلید بزنیم. با این کار از مرورگر که اکثراً هم کروم است خواسته میشه با بارگیری نسخه جدید، صفحه رو مجدد بارگیری کنه. با این کار مشکل آپدیت نشدن سریع وردپرس برای بسیاری از کاربران حل میشه.
خب مرحله دوم مخصوص کاربرانی است که مشکل اونها از طریق راه حل اول حل نشده و نیاز به یه راه حل دوم دارن.
مرحله دوم
مرحله دوم شامل پاک کردن حافظه نهان مرورگر است. باید در مرورگر خودمون که همون کروم است، بر روی منوی سه نقطهای در گوشه بالا سمت راست کلیک کنیم. در منو باید به گزینه ابزارهای بیشتر رجوع کنیم و روی گزینه پاک کردن اطلاعات مرورگر کلیک کنیم.
2. پاک کردن حافظه نهان وردپرس برای وب سایت خود
همونطور که دیدیم یکی از عوامل مهم بروز مشکل آپدیت نشدن سریع وردپرس، پیکربندی ضعیف افزونه ذخیره سازی اونه. در بیشتر افزونههای حافظه پنهان با کلیک یک دکمه میشه حافظه نهان سایت رو پاک کرد. حالا اینجا انواع افزونه ها و نحوه کار با اونها رو برای رفع این مشکل یاد میگیریم.
1. افزونه WP Rocket
اگه که تو وردپرس خودتون از این افزونه WP Rocket استفاده میکنین، فقط کافیه که به صفحه تنظیمات برین و این افزونه رو پیدا کنین و روی اون کلیلک کنین و بعد از اون روی دکمه Clear Cache در زیر تب داشبورد کلیک کنین و میبینین که به راحتی حافظه ذخیره شده، پاک شد. بیشتر اوقات کاربرانی که از این افزونه استفاده میکنن، توانستهاند با انجام این کار مشکل آپدیت نشدن سریع وردپرس خودشون رو برطرف کنن و تغییرات ایجاد شده رو به سرعت مشاهده کنن.
2. افزونه WP Super Cache
اگه که از افزونه WP Super Cache استفاده میکنین، مثل افزونه قبلی فقط کافیه که به قسمت تنظیمات برین و این افزونه رو انتخاب کنین و روی گزینه Delete Cache کلیک کنین. با این کار حافظه پنهان سایت شما پاک میشه و به احتمال خیلی زیاد مشکل به وجود اومده برطرف میشه.
3. Bluehost
حتی اگه که ما هیج افزونه ذخیره سازی رو روی وب سایت خودمون نصب نکنیم، بسیاری از شرکتهای میزبان وردپرس به صورت پیش فرض سیستم ذخیره سازی خود را فعال میکنن. به عنوان مثال اگه از بستر Bluehost به عنوان هاست در وب سایت استفاده میکنیم، در نوار ابزار ادمین یه دکمه Caching میبینیم.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنیم، گزینه حافظه نهان یا همون Caching رو انتخاب میکنیم و بعد یه باکس باز میشه که گزینه اول اون پاک کردن همه یا همون گزینه Purge All است. این گزینه رو انتخاب میکنیم و با این کار تمام فایلهای ذخیره شده از وب سایت ما پاک میشه. یعنی این هاست همون کار افزونه رو برای ما انجام میده و میتونه تغییرات ایجاد شده رو خیلی سریع به ما نشون بده.
4. SiteGround
SiteGround یکی دیگه از شرکتهای میزبان خوب وردپرس است که سیستم ذخیره سازی داخلی خود رو ارائه میده. البته فرق این هاست با قبلی اینه که برای مدریت این هاست نیاز به یه افزونه داریم در صورتی که در هاست قبلی نیاز به هیچ افزونهای نداشتیم. در ابتدا نیاز هست که ما افزونه یا پلاگین SG Optimiser رو نصب کنیم و اون رو فعال کنیم تا حافظه پنهان SiteGround رو مدیریت کنه. بعد از فعال سازی، باید در نوار ابزار مدیریت وردپرس روی دکمه Purge SG Cache کلیک کنیم تا مثل قبلیها حافظه پنهان پاک بشه.
5. پاک کردن حافظه پنهان در افزونه Sucuri
اگه که هر کدوم از ما برای محافظت از وب سایت خودمون از یه فایروال یا Firewall مانند Sucuri استفاده میکنیم، باید بدونیم که اونها هم قابلیت ذخیره سازی پنهان دارن. پس میتونیم مثل هاست ها و افزونه هایی که توضیح دادیم، از اینها هم برای پاک کردن حافظه پنهان وب سایت خودمون استفاده کنیم.
این گونه عمل میکنیم که با رفتن به منوی Sucuri و بعد از اون انتخاب گزینه (Firewall (WAF که در قسمت مدیریت وردپرس وجود دارن و در آخر کلیک کردن بر گزینه Clear Cache میتونیم حافظه پنهان رو از افزونه Sucuri پاک کنیم.
خب تا اینجا ما دسته اول رو توضیح دادیم و الان قراره بریم سراغ دسته دوم که کمی هم پیچیده تره. چون ما با پیغامهای خطا مواجه میشیم و باید بفهمیم برای هر خطا باید چه کار کنیم؟
مشکل آپدیت نشدن وردپرس
1.مشکل ارتباط هاست شما با سرورهای وردپرس
این حالت بیشتر در هاستینگهای ایرانی رخ میده. ممکنه که سایت ما نتونه با سرورهای وردپرس ارتباط برقرار کنه و یا مشکل از سرورهای ماست و یا مشکل از سرورهای وردپرس هست که البته احتمال وجود مورد اول بسیار بیشتره. بهتره که هاست خودمون رو تغییر بدیم. چون هاستی که نتونه با سرورهای وردپرس ارتباط برقرار کنه، قطعا با سرورهای گوگل هم نمیتونه ارتباط برقرار کنه و به اونها متصل بشه. اگه که دیگه این امکان برای ما وجود نداشت که هاست خودمون رو تغییر بدیم، میتونیم وردپرس رو از طریق دستی آپدیت کنیم.
2. مشکل محدودیت منابع سرور شما
در این حالت ممکنه سرور سایت افرادی که با مشکل آپدیت نشدن وردپرس مواجه هستن، دسترسی به منابع لازم برای دانلود و استخراج وردپرس از فایل زیپ رو نداشته باشن. در این حالت بهترین کار اینه که با هاست خودمون راجع به این موضوع مشورت کنیم. باید میزان Memory Limit و Max File Size رو افزایش بدن. اگه اونها هم نتونستن کاری انجام بدن و مشکل همچنان حل نشد، باید هاست خودمون رو تغییر بدیم.
3. مشکل فضای هارد دیسک روی سرور سایت شما
بعضی مواقع پیش میاد که فضای هاست ما تموم شده و فضای کافی برای ذخیره وردپرس روی سرور خودمون نداریم. میتونیم فضای دیسک خودمون رو از سی پنل C Panel سایتمون بررسی کنیم. برای این کار کافیه که فقط وارد سی پنل بشیم و روی گزینه Disk Usage کلیک کنیم.
در صورتی که فضای هاست ما تکمیل شده باشه باید با هاستینگ تماس بگیریم و پنل خودمون رو ارتقا بدیم.
4. درخواست اطلاعات اف تی پی FTP توسط وردپرس
بعضی مواقع وردپرس ما از ما اطلاعات FTP رو برای دسترسی به فایلها درخواست میکنه که باید به این طریق عمل کنیم.
اگه موقع کار با وردپرس هر کدوم از ما با خطای اطلاعات اتصال FTP وردپرس با عنوان «برای انجام دادن عملیات موردنظر وردپرس به اطلاعات، اتصال به سرویس دهنده نیاز است» مواجه شدیم باید اطلاعات FTP خودمون رو برای ادامه مراحل وارد کنیم. اگه که اطلاعات رو فراموش کردیم باید با میزبان خودمون تماس بگیریم و بعد تنها کافی است که اطلاعات اف تی پی هاست رو در اختیار وردپرس قرار بدیم.
کلام آخر
ما در اینجا یاد گرفتیم که هر موقع با مشکل مشکل آپدیت نشدن وردپرس مواجه شدیم، چه کارهایی رو باید انجام بدیم تا این مشکلات برطرف بشه. مثلاً فهمیدیم مهمترین علت برای این که وردپرس سریع آپدیت نمیشه مربوط به حافظه پنهان یا Caching است. امیدوارم بتونین بعد از خوندن این محتوا به راحتی با وردپرس کار کنین و اگه موقع آپدیت کردن اون دچار مشکل شدین، بتونین خیلی راحت اون مشکل رو برطرف کنین.