مقالات آموزشی

انواع هاست … معرفی و معیارهای انتخاب هاست مناسب برای سایت

مفید بود؟

لابد وقتی وارد این پست میشین تا حدی با این که وب هاستینگ چیه و چیکار میکنه آشنا هستین و الان دنبال انواع هاست برای میزبانی سایت خودتون میگردین! دلتون می‌خواد خیلی سریع به یه جواب مطمئن برسین؟

ما براتون شیش تا از بهترین انواع وب هاستینگ رو در زیر لیست کردیم:

  • Shared Hosting – هاستینگ اشتراکی : BlueHost
  • VPS – هاستینگ: InMotion
  • WordPress Hosting – هاستینگ وردپرس: WP Engine
  • Dedicated Hosting – هاستینگ اختصاصی: HostGator
  • Cloud Hosting – هاستینگ ابری: Siteground
  • Reseller Hosting – هاستینگ نمایندگی: A2 Hosting

هر وبسایتی یه میزبان وب داره ولی همه سایت ها نمیتونن با یه نوع هاستینگ ، میزبانی بشن. اگه اولین باره که دارین وبسایت راه اندازی میکنین، لازمه که با انواع وب هاستینگ آشنا بشین و تصمیم بگیرین که با توجه به کسب و کار و بودجه‌ای که دارین کدوم نوع هاست برای شما بهتره، شاید هم شما در حال حاضر یه هاست دارین که از اون ناراضی هستین، دلتون میخواد تغییرش بدین و این همون دلیلیه که شما رو به صفحه ما رسونده.

البته جای هیچ عجله‌ای نیست چون یه اشتباه کوچیک میتونه فاجعه به بار بیاره، خیلی آروم و سرصبر دنبال چیزی که میخواین بگردین!

صرف نظر از همه چیزهایی که گفتم، این راهنما میتونه هرچیزی رو که باید در مورد گزینه‌های مربوط به وب هاستینگ بدونین، در اختیارتون میذاره و بهتون کمک میکنه تا خیلی راحت متناسب با نیاز خودتون میزبان مورد نظر رو انتخاب کنین.

معرفی میزبانی وب و انواع Host

خب برای این که توضیحاتمون کامل شه بهتره اول یه درک درستی از میزبانی وب داشته باشیم و بعد بریم سراغ آشنایی با انواع هاست .

هر سایت روی یه سروری که بهش میگیم میزبان وب قرار گرفته. این میزبان ها قطعات سخت افزاری قدرتمندی هستند که سایت و داده های مربوط به اون رو در خودشون جای دادن. هر مولفه وبسایت شما (متن، تصاویر، ویدئوها و …) داخل یه سرور ذخیره میشه و از طریق میزبان وب قابل دسترسیه.

سرورها به صورت فیزیکی تو مراکز داده قرار گرفتن که به طور معمول توسط شرکت‌های مختلف وب هاستینگ اداره و مدیریت میشن.

هاست ، تکنولوژی و فضای سرور موردنیاز برای دسترسی به وبسایت شما در اینترنت رو فراهم میکنه. این امر به کاربر اجازه میده تا سایت شما رو جستجو کنه و صفحات وب رو به صورت آنلاین مشاهده کنه.

همه سرورها یکسان نیستند برای همین هم گزینه‌های مختلفی از میزبانی وب در دسترسه، چهار نوع از اصلی‌ترین انواع وب هاستینگ های موجود عبارتند از:

  1. Shared Hosting – هاستینگ اشتراکی
  2. VPS – هاستینگ سرور اختصاصی مجازی
  3. Dedicated Hosting – هاستینگ سرور اختصاصی
  4. Cloud Hosting – هاستینگ ابری

بریم که ببینیم چطوری و از کجا میشه هاست مورد نظر رو انتخاب کرد!

هاستینگ مناسب برای وبسایت شما از کدوم نوعه؟ جواب این سوال چیزیه که تحت تاثیر عوامل زیادی قرار داره، نوع سروری که انتخاب میکنین روی عناصر عملکرد، امنیت، مقیاس پذیری و سطح مدیریت سایت شما اثر میذاره.

 

نوع وبسایت شما و میزان ترافیکی که مد نظرتون هست هم میتونه در تصمیم گیری شما برای انتخاب هاست مورد نظر موثر باشه، مثلاً یه وبلاگ شخصی کوچیک با ماهانه 5,000 هزار بازدید کننده نیاز به یه وب هاستینگ متفاوت با یه سایت بزرگ با ماهانه 250,000 بازدید کننده داره.

علاوه بر این موارد، قیمت انواع هاست تو مناطق و کشورهای مختلف با هم فرق دارن و شما باید به این نکته هم توجه کنین که تو منطقه و کشور شما قیمت هر هاست چقدره، شما چه بودجه‌ای برای خرید هاست کنار گذاشتین و با توجه به اینا یه تصمیم معقول بگیرین.

جزئیات انواع هاست سرور Host Server

در زیر ما انواع وب هاستینگ رو به شما معرفی میکنیم و خیلی بی‌طرفانه درمورد اون‌ها نظر میدیم پس دیگه تصمیم قطعی با خودتونه.

1. میزبانی اشتراکی یا Shared Hosting

ابتدایی‌ترین نوع میزبانی وب همین مدل اشتراکی است که خیلی مقرون به صرفه است و برای وبسایت های کوچیک و جمع و جور مناسبه. همونطوری که از اسمش بر میاد تو این نوع میزبانی یه سایت از منابع سرور هاست خودش به صورت اشتراکی با سایت های دیگه استفاده میکنه!

و بله این به اشتراک گذاشتن دلیلیه که باعث میشه قیمت هاست اشتراکی نسبت به بقیه انواع میزبانی وب ارزون‌تر باشه.

بیاین به یه خونه‌های قدیمی که پر از اتاق بود و هر اتاقی رو به یه شخصی اجاره میدادن فکر کنین، درسته که اتاق خودتون رو داشتین ولی آب، برق و گاز و حتی حمام و سرویس بهداشتی شما با هم مشترک بود. حالا تو Shared Hosting هم دقیقاً همچین چیزی وجود داره که البته این اشتراکی بودن به عنوان یکی از معایب این نوع هاست شناخته میشه.

مثلاً فکر کنین یه سایتی که روی سرور شما قرار داره ترافیک زیادی بگیره، خب این ترافیک خیلی راحت میتونه باعث مشکلات در عملکرد سایت شما بشه و کنترل کردن این موضوع هم کاملاً از اختیار شما خارجه!

پس اگه یه میزبانی وب مشترک میخواین با یه مقدار کمی پس انداز میتونین بهش برسین ولی یادتون باشه با این نوع هاستینگ نمیتونین یه تجربه خوب، ایمن و پرسرعت داشته باشین!

مزایا و معایب هاستینگ اشتراکی

اول از همه بگم که این نوع هاست برای مبتدیان و وب سایت های کوچیک یه انتخاب خوب و مقرون به صرفه است و برای شروع به دانش فنی زیادی احتیاج نداره!

ما این نوع میزبانی رو به سایت هایی که بودجه کمی دارن پیشنهاد میکنیم، کلاً هر سایتی که به تعامل خیلی زیاد در سایت یا منابع زیادی نیاز نداشته باشه، میتونه سراغ این گزینه بره.

بریم سراغ مزایای هاست اشتراکی:

  • مقرون به صرفه‌ترین نوع میزبانی وبسایت است.
  • تنظیمش آسونه.
  • دانش فنی لازم نداره.
  • برای مبتدیان و وبسایت های کوچیک عالیه.

و خب نکات منفی یا معایب هاست اشتراکی که خیلی تو چشم هستند:

  • به اشتراک گذاری منابع سرور با سایت های دیگه
  • مشکلات عملکردی که از کنترل شما خارجه
  • بارگذاری آهسته و نرخ uptime پایین
  • مقیاس پذیر نبودن

2. میزبانی VPS یا سرور خصوصی مجازی

VPS مخفف عبارت Virtual Private Server است که به معنی سرور خصوصی مجازی است. این نوع میزبانی یه قدم بالاتر از هاست اشتراکی است و وقتی یه سایت با میزبانی اشتراکی می‌خواد ارتقا پیدا کنه صاحبان سایت معمولاً از میزبانی VPS استفاده میکنن.

با یه سرور خصوصی مجازی شما هنوز هم منابع‌ خودتون رو با سایت های دیگه مشترک هسین ولی تعداد سایت های روی سرور به شدت کاهش پیدا میکنن. سرور اصلی به چندتا سرور مجازی تقسیم میشه و سرورهای مجازی توسط وبسایت های شخصی قابل تنظیم هستند. پس در این صورت حتی اگه سرور اصلی با سایر سایت ها به اشتراک گذاشته بشه باز هم سایت شما دارای منابع شخصی خودشه.

یکی از خوبی‌های این هاست اینه که مزایای میزبانی اختصاصی رو با قیمت کمتری به شما ارائه میده.

پس حالا اگه بخوایم این نوع میزبانی رو با یه خونه مقایسه کنیم باید به یه آپارتمان فکر کنین، شما واحد شخصی خودتون رو دارین و حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخونه و غیره از سایر واحدها جداست پس بهتون آزادی عمل و انعطاف پذیری میده تا کاری که دلتون می‌خواد رو با فضایی که در اختیارتون هست انجام بدین. اما در هر صورت مجبورین که یه سری از منابع رو با بقیه سایت ها به اشتراک بذارین که یه محدودیت‌هایی براتون خواهد داشت!

مزایا و معایب هاست VPS یا سرور خصوصی مجازی

بهتره بدونین که در مقایسه با انواع هاست این نوع هاست برای مشاغل کوچیکی که دلشون نمیخواد با یه خرابی غیرمنتظره روبرو بشن یا برای صاحبان وبسایت هایی که دارای دانش فناوری اطلاعات و کامپیوتر هستن و می‌خوان تغییرات سفارشی در پیکربندی سرور خودشون ایجاد کنن، مناسبه.

مزایای هاست VPS عبارتند از:

  • منابع سرور اختصاصی.
  • امکان انجام تنظیمات سفارشی روی سرور توسط خودتون.
  • سرعت بالاتر و سرعت بارگذاری سریع‌تر.
  • مقرون به صرفه‌تر بودن نسبت به هاست اختصاصی.

و جنبه‌های منفی و معایب هاست VPS :

  • اشتراک سرور اصلی با وبسایت های دیگه.
  • آسون نبودن تنظیمات این هاست به عنوان یه سرور مشترک.
  • وجود محدودیت‌هایی در کنترل و اجرای تنظیمات.

3. هاستینگ وردپرس یا WordPress Hosting

میزبانی وب وردپرس یکی دیگه از انواع وب هاستینگ است که برای سایت هایی که از وردپرس به عنوان CMS یا Content Management System استفاده میکنن مناسبه. به عبارت دیگه میزبانی وردپرس نوعی از وب هاستینگ است که برای WP بهینه شده.

این نوع هاستینگ یه نوع امنیت خاصی برای سایت های وردپرسی ایجاد کرده چون از اونجایی که وردپرس متداول‌ترین CMS جهان است، سایت هایی که با WordPress نوشته شدن، خیلی خیلی در معرض خطرات و جرم‌های سایبری قرار دارن.

خود میزبانی وردپرس دو نوع مختلف داره:

  1. میزبانی مشترک وردپرس
  2. میزبانی مدیریت شده وردپرس

میزبانی مشترک وردپرس مثل همون میزبانی اشتراکی است به جز این که WordPress ممکنه از قبل روی این سرور نصب شده باشه.

و میزبانی مدیریت شده وردپرس مزایایی مثل امنیت بیشتر، ذخیره سازی سرور، مرحله بندی و سرعت بارگذاری سریع‌تر بهتون ارائه میده.

مزایا و معایب میزبانی وب وردپرس

این نوع هاستینگ برای کسایی که از سایت وردپرس استفاده میکنن در مقایسه با بقیه انوع هاست مناسب‌تره!

نکات مثبت هاست وردپرس عبارتند از:

  • برای وردپرس بهینه شده.
  • وردپرس از پیش نصب شده یا نصب‌های تک کلیکی داره.
  • امنیت پیشرفته‌ای برای وردپرس داره.

و از نکات منفی هاست WP میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل و انعطاف پذیری کمی داره.
  • به روز رسانی‌ها همیشه بدون اشکال نیستند.
  • منابع با سایر سایت های وردپرسی مشترکه.

4. هاستینگ اختصاصی یا Dedicated Hosting

در بین همه انواع هاست ، هاستینگ اختصاصی در بالاترین رتبه قرار داره. همونطوری که از اسمش پیداست این نوع میزبانی فقط متعلق به شماست و گرون‌ترین مدل هاست سرور هم هست، اما خب واقعاً می‌ارزه!

از اونجایی که شما دیگه هیچ منابع اشتراکی با بقیه سایت ها ندارین پس عملکرد و سرعت سایت تون خیلی عالیه و کنترل فنی کاملی روی تنظیمات سرور دارین و علاوه بر اینها میتونین نرم افزار، تنظیمات و سایر موارد موردنیازتون رو خودتون انتخاب کنین.

اگه این مدل از میزبانی وب رو انتخاب کنین دیگه اصلاً نگران ترافیک بقیه سایت ها نیستین چون هیچ تاثیری روی سرعت و عملکرد شما نداره و خب مثل این میمونه که یه خونه ویلایی دربست در اختیارتون باشه، حالا می‌خواین یه گلخونه توی اون بسازین، سه تا حمام داشته باشه، آشپزخونه رو نوسازی کنین یا غیره، همه و همه کاملاً به عهده و دست خودتونه.

مزایا و معایب میزبانی وب اختصاصی

بهرته بدونین که این نوع میزبانی به طور معمول برای سایت های سطح بالا با ترافیک زیاد مناسبه. به نظر ما این نوع هاستینگ به درد شما نمیخوره مگه این که ماهانه بیشتر از 100,000 بازدید داشته باشین.

مثلاً سایت هایی مثل سایت های ارائه دهنده خدمات پزشکی، مالی و غیره که به امنیت و عملکرد بالایی نیاز دارن، باید از این نوع هاست استفاده کنن.

البته این سرورها سطوح مختلف مدیریتی دارن. مثلاً شما میتونین خودتون مدیریت هاست رو به عهده بگیرین یا دنبال یه ارائه دهنده هاست باشین که سرور رو براتون مدیریت هم کنه.

از مزایای هاستینگ اختصاصی میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم اشتراک منابع با هیچ سایت دیگه‌ای.
  • امنیت بالا.
  • بارگذاری سریع در زمان کم با عملکردی بهینه.

نکات منفی هاست اختصاصی یا Dedicated Host :

  • گرون‎‌ترین نوع هاستینگ .
  • نیاز داشتن به دانش فنی.
  • شما خودتون مسئو همه چی هستین (به روزرسانی‌ها، اشکالات، خطاها و غیره)

5. هاستینگ ابری Cloud Hosting

میزبانی ابری یکی از جدیدترین انواع وب هاستینگ است که میشه گفت یه نسخه ترکیبی با VPS است اما با قیمت بهتر.

برنامه‌های میزبانی ابری با چندتا سرور از راه دور ارائه میشه و هر سرور مسئولیت‌های مختلفی داره. اگه یکی از سرورها به خطر بیفته یا مشکلی برای اون پیش بیاد بقیه سرورها مسئولیت‌های اون رو به عهده میگیرن. این دقیقاً همون چیزیه که باعث میشه میزبانی وب ابری یه جایگزین جذاب برای میزبانی VPS سنتی وب باشه.

با سرورهای ابری وبسایت شما نرخ Uptime بالاتری رو خواهد داشت و تازه با خرابی غیرمنتظره‌ای هم روبرو نخواهید شد. اما بهترین قسمت این نوع میزبانی، مقیاس پذیری بالاییه که داره.

سیستم های ابری مقاومت زیادی در برابر حملات DDoS دارن و خیلی از شرکت‌ها در حال حاضر در حال کوچ کردن از VPS به سرور ابری هستند!

مزایا و معایب سیستم ابری

این سیستم برای کسایی مناسبه که سایت های تجاری متوسط و بزرگ دارن و با سرعت زیادی در حال رشد هستن. البته اگه ترافیک وبسایت شما غیرقابل‌پیش بینی هست و قصد دارین در ماه‌ها یا سال‌های آینده با سرعت ثابتی اون رو تغییر بدین، بهتره از هاستینگ ابری استفاده کنین.

مزایای وب هاستینگ ابری عبارتند از:

  • امنیت بالا.
  • منابع مقیاس در صورت تقاضا.
  • خرابی غیر منتظره خیلی کم.

و معایب Cloud Hosting شامل موارد زیر میشه:

  • قیمت گذاری ثابتی نداره.
  • ترافیک غیرقابل پیش بینی می‌تونه هزینه رو زیاد کنه.
  • سفارشی سازی محدودی داره.

6. هاستینگ نمایندگی فروش Reseller Hosting

آخرین نوع میزبانی از انواع هاست که میخوایم معرفیش کنیم، میزبانی نمایندگی است ولی این مورد یکم با بقیه فرق داره. مثلاً اگه قراره به سایت های دیگه میزبانی وب بفروشین بهتره برین سراغ این هاست و به نظر ما از هر هاستی که خودتون استفاده میکنین، نمایندگی فروش همون رو هم بگیرین!

میزبان نمایندگی فروش اینطوریه که شما یه هاستینگ رو از یه ارائه دهنده میخرین و سپس اون سرویس رو به مشتری میفروشین. و چون شما یه خریدار عمده هستین می‌تونین یا قیمت بهتری هاست رو تهیه کنین و برای مشتری قیمت خودتون رو بذارین که سود خوبی براتون به همراه داره!

مزایا و معایب هاستینگ نمایندگی فروش

در اکثر موارد این نوع میزبانی برای آژانس‌ها، طراحان وب و توسعه دهندگان مناسبه. اینها افرادی هستند که تو همین زمینه‌ها سرویس دهنده هستن و می‌تونن میزبانی وب رو به سروس‌هایی که در حال حاضر پیشنهاد میدن اضافه کنن!

میزبانی نمایندگی فروش در صورتی خوبه که حداقل بخواین ده تا سایت رو مدیریت کنین وگرنه در غیر این‌صورت به نظر ما ارزشش رو نداره!

جوانب مثبت هاستینگ نمایندگی فروش عبارتند از:

  • قیمت‌های مختلفی رو میتونین برای مشتریان خودتون تعیین کنین.
  • درآمد مکرر و پایداری به دست بیارین.
  • خدمات موجود خودتون رو بهبود ببخشین.

و از جوانب منفی Reseller Hosting میشه اینا رو گفت:

  • برای این که ارزش این همه کار و تلاش داشته باشه باید تعداد زیادی مشتری داشته باشین.
  • اگه یه اشتباهی رخ بده، مشتری شما میپره!

بهترین انتخاب میان انواع هاست برای وب سایت

جواب این سوال برای هرکسی متفاوته چون به عوامل مختلفی مثل نوع وبسایت شما، منابع مورد نیاز، بودجه و ترافیک سایت شما بستگی داره.

وقتی متوجه شدین که کدوم یکی از انواع هاست برای شما بهتره پس باید برین سراغ یه ارائه دهنده معتبر و مطمئن و میزبانی موردنظرتون رو خریداری کنین.

اگه بخوایم یه دسته بندی کلی براتون داشته باشیم، لیست زیر چیز خوبیه:

 

  1. میزبانی اشتراکی – مقرون به صرفه‌ترین و مناسب برای سایت های کوچیک و کم ترافیک
  2. میزبانی VPS – مناسب برای ارتقای سایت هایی که از میزبانی اشتراکی استفاده میکردن
  3. میزبانی وردپرس – میزبانی بهینه شده برای سایت های وردپرس
  4. میزبانی اختصاصی – مناسب برای سایت های بزرگ تجاری با ترافیک بالا
  5. میزبانی ابری – مناسب برای سایت هایی که به سرعت در حال رشد هستند
  6. میزبانی نمایندگی فروش – مناسب برای توسعه دهندگان و طراحان وب که میخوان به مشتری های خودشون هاست بفروشن.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.