مقالات آموزشی

ایجاد صفحه دانلود در وردپرس – راهنمای گام به گام پلاگین دانلود مانیتور Download Monitor

مفید بود؟

ایجاد صفحه دانلود در وردپرس به کاربران امکان دانلود فایل‌ها رو میده. ما میتونیم با ایجاد یک صفحه دانلود در یک وبسایت و آپلود کردن فایل ها در سایت، بسیاری از نیازهای خودمون رو تأمین کنیم. تا این جای کار شما فقط میتونین فایل‌ها رو از طریق هاست یا مدیا منیجر Media manager وردپرس بارگذاری یا آپلود کنین و بعد اونها رو به محتوای خودتون اضافه کنین، اما خب قطعاً یه راه آسون‌تری هم باید وجود داشته باشه.

فرض کنین علاوه بر امکان بارگذاری فایل‌ها و ایجاد لینک های بارگیری دستی، می‌تونسین به صورت مستقیم آپلود فایل‌ها و نحوه دانلود شدن اونها توسط کاربر رو هم ردیابی و مدیریت هم بکنین. به نظرتون چه اتفاقی می‌افتاد؟ بله قطعاً در اون صورت آپشن‌های بیشتری براتون وجود داشت؛ مثلاً می‌تونستین تعیین کنین که فقط کاربرانی که پولی رو پرداخت میکنن یا فقط اونهایی که عضویت دارن، اجازه دسترسی به فایلها رو از صفحه دانلود وردپرس داشته باشن.

در واقع شما می‌تونین بدون استفاده از ابزار مدیریت رسانه هم به این هدف برسین، اما در اون صورت کار و زمان زیادی لازمه و آدم از پا در میاد! پس به نظرتون چیکار میشه کرد؟

شما می‌تونین با  نصب افزونه های ورپرس یا WordPress Plugin اقدام به ایجاد صفحه دانلود در وردپرس کنین و دیگه لازم نباشه کلی زحمت بکشین و وقت بذارین، از طرفی کلی آپشن دیگه هم براتون داره که قراره تو این مقاله به همه این چیزها بپردازیم، پس با ما همراه باشین:

استفاده از پلاگین‎ها برای ایجاد صفحه دانلود WordPress

مدیریت فایل‌ها در هر سایتی از اهمیت بالایی برخورداره و اکثر مدیران در سایت خود توسط سیستم Download Manager، صفحات دانلود وردپرس و محتوای این صفحه ها رو مدیریت می‌کننن. بعضی سایت‌ ها به صورت کامل ماهیت دانلودی دارن و نیازمند یه سیستم قدرتمند مدیریت دانلود در سایت خودشون هستن. چنین سایت هایی معمولاً نمیتوننن بدون کمک گرفتن از پلاگین های وردپرس شروع به ایجاد صفحه دانلود در WordPress کنن.

همونطور که میدونین وردپرس یه سیستم مدیریت محتوا یا CMS است. یکی از امکانات خوب سیستم مدیریت محتوای وردپرس، امکان اضافه کردن یه افزونه یا پلاگین قوی در خصوص مدیریت دانلود است. برخی از وبستمرها ترجیح میدن بدون استفاده از پلاگین مدیریت دانلود دست به ایجاد یه صفحه دانلود در وردپرس بزنن و فایل‌های موجود در سایت رو مدیریت کنن، که باید گفت این کار سخت و اشتباهیه. برای مدیریت بهتر و دقیق فایل‌های موجود در صفحه دانلود سایت باید از ابزار‌های مدیریت دانلود بهره گرفت.

زمانی که قصد ایجاد صفحه دانلود در وردپرس دارین و میخواین از یک سیستم مدیریت دانلود WordPress استفاده کنین، باید ببینین چه ویژگی‌هایی لازمه:

  1. محافظت از محتوای سایت طوری که فقط با وارد کردن پسورد امکان دسترسی به داده ها وجود داشته باشه.
  2. مانیتور کردن تعداد دفعات دانلود
  3. مانیتور کردن کاربران علی الخصوص اونا که فایل ها رو دانلود کردن.
  4. مشخص کردن میزان درآمد شما از فایل دانلودی که روی صفحه دانلود سایت وردپرس گذاشتین.
  5. مانیتور کردن تغییرات اعمال شده در فایل‌های دانلودی سایت و …

چهار پلاگین برای ایجاد صفحه دانلود در وردپرس

1- پلاگین Download Attachments

Download Attachments یکی از افزونه ها یا پلاگین‌ های سیستم مدیریت دانلود در وردپرس WordPress است که به سادگی یک سری امکانات رو جهت ایجاد صفحه دانلود در وردپرس و مدیریت فایل در اختیارتون قرار میده. اگه در سایت وردپرسی خودتون یه فایل قابل دانلود و یا مستندات متنی برای دانلود قرار میدین، این افزونه یا پلاگین میتونه انتخاب مناسبی باشه.

نحوه کار این افزونه به این شکله که باید فایل مورد نظر رو در قسمت دانلود، بکشین (Drag) و منتظر آپلود شدن اون فایل بمونین. همچنین پس از ایجاد صفحه دانلود در WordPress و آپلود کردن فایل‌ها، میتونین از قسمت تنظیمات افزونه نحوه نمایش لینک دانلود رو مشخص کنید. نکته‌ جالب در خصوص این پلاگین اینه که از سازگاری هر لینک ایجاد شده اطمینان حاصل میکنه.

برای افرادی که تو فکر ایجاد یه صفحه دانلود در وردپرس هستن و نیاز به یک سیستم مدیریت دانلود ساده و آسون دارن، این پلاگین انتخاب مناسبیه و ایجاد صفحه دانلود در وردپرس رو برای شما راحت‌تر میکنه.

در آخر لازمه بدونین که این افزونه برای فروش فایل و اهداف تجاری مناسب نیست. پس اگه قصدتون ایجاد یه صفحه دانلود در وردپرس برای فروش فایل به کاربرها است، ما پیشنهاد میکنیم از این افزونه استفاده نکنین.

2- پلاگین Easy digital Download

برخی کاربران قصدشون از ایجاد صفحه دانلود در وردپرس این نیست که فایل‌ها رو به صورت رایگان در دسترس بقیه قرار بدن، بلکه میخوان از دانلود فایل‌ها از سایت خودشون درآمد داشته باشن. یعنی انگیزه فروش فایل و در واقع فروش دیجیتال محصولات خودشون رو دارن. این افراد برای ایجاد صفحه دانلود در WordPress به یک افزونه مدیریت دانلود که فراتر از یک ابزار مدیریت فایل باشه، نیاز دارن.

در واقع میشه گفت هدف از راه اندازی سایت و ایجاد صفحه دانلود در وردپرس، درآمدزایی مستقیم و بدون واسطه با امکانات و انتخاب‌های متعدد و سفارشی است. در این حالت یکی از بهترین و مناسب‌ترین گزینه‌ها جهت راه اندازی یه سایت فروش فایل، افزونه مدیریت دانلود Easy digital Download  است که در بین کاربران وردپرس افزونه ‌ای کاملاً شناخته شده است ودارای ویژگی‌هاو قالب‌های اختصاصی متعددی است.

باید این نکته رو اضافه کرد که این افزونه برای افرادی مناسبه که قصد فروش محتوای دیجیتالی دارن و برای افرادی که فقط یک ابزار مدیریت دانلود لازم دارن بیشتر از حد معمول پیچیده بوده و مناسب نیست. قبل از این که از این پلاگین موقع ایجاد صفحه دانلود در وردپرس خودتون استفاده کننی، نگاهی به یک سری از ویژگی‌های این افزونه بندازین:

  • مشخصات دانلود: که شامل میزان فروش و میزان درآمد از دانلود فایل است.
  • امکان سفارشی سازی: ظاهر صفحه دانلود محصولات رو میشه به صورت دلخواه تغییر داد.
  • امکان بررسی تاریخچه: میشه تراکنش‌های مالی و مشتریان رو بررسی و تحلیل کرد.
  • امکان اعمال کد تخفیف: میتونین برای محصولات یا همون فایل‌ها کد تخفیف در نظر بگیرین. به طوری که کاربران هنگام خرید بتونن اون رو برای محصولات مشخص شده توسط شما اعمال کنند.
  • امکان درج تخفیف: در صفحه محصول میشه قیمت تخفیف خورده رو نشون داد. به طوری که کاربر همزمان متوجه قیمت اصلی و قیمت تخفیف خورده میشه.
  • سیستم گزارش گیری: این پلاگین یه سیستم گزارش گیری قدرتمند داره که با ارائه نمودار شما رو بامیزان فروش و درآمد کسب شده بیشتر آگاه میکنه.
  • محدود کردن تعداد دفعات دانلود میشه محدودیت هایی برای تعداد دفعات دانلود گذاشت، مثلاً پس از خریداری فایل و …

باید این نکته رو اضافه کنیم که این افزونه دارای پنل تنظیمات مفصلی است. پس قبل از ایجاد صفحه دانلود در وردپرس و راه اندازی رسمی فروشگاه خودتون باید به طور کامل گزینه‌های پیکربندی رو بادقت انجام بدین. قسمت‌هایی مثل فعال کردن درگاه بانکی، مشخص کردن نوع ارز که ریال یا تومان نمایش داده بشه و غیره.

3- پلاگین ووکامرس (WooCommerce)

شاید نیازی به توضیح نباشه که ووکامرس معروف‌ترین افزونه فروشگاهی و مدیریت دانلود در وردپرس است که در بین کاربران وردپرسی مشهوره. به نظر ما بهترین پلاگین برای ایجاد صفحه دانلود در وردپرس همین افزونه است..

شما با استفاده از ووکامرس WooCommerce میتونین یک فروشگاه دو منظوره رو راه اندازی کنین؛ یعنی هم کالای فیزیکی بفروشین و هم کالای دیجیتال که یکی از مزیت‌‌های بزرگ این افزونه همین قابلیت دو گانه بودنش است. به طور خلاصه باید گفت ووکامروس جهت مدیریت دانلود و محصولات دیجیتال دو ویژگی بسیار مناسب داره یکی این که میتونه موجودی انبار رو کنترل کنه.

این افزونه در اصل برای موجودی کالاهای فیزیکی کاربرد داره اما برای محصولات دیجیتال هم استفاده میشه. به طور مثال، شما قصد دارین یک محصول دیجیتال رو به طور محدود و به تعداد مشخصی به فروش برسونین، از طریق این افزونه این امکان برای شما فراهم میشه.

دومین ویژگی مناسب ووکامرس WooCommerce اینه که شما میتونین فروش‌ کالاهای دیجیتال و فیزیکی خودتون رو در صفحه گزارش فروش به صورت فیلتر شده مشاهده کنین. در نسخه‌های قبل این امکان وجود نداشت اما در نسخه‌ جدید این قابلیت اضافه شده.

درکل اگه می‌خواین همزمان محصولات فیزیکی و دیجیتال رو به فروش برسونین ووکامروس یک گزینه‌ عالی محسوب میشه.‌

4- افزونه‌ Download Monitor

مورد بعدی که برای ایجاد صفحه دانلود در وردپرس استفاده میکنیم، افزونه Download Monitor است. دانلود مانیتور Download Monitor مانند سایر دانلود منیجرهای وردپرس راهی آسان برای ایجاد و مدیریت بارگیری در وب سایت شماست.

این افزونه دو مزیت مهم داره و اون هم اینه که میتونین برای فایل دانلودی خودتون نسخه یا Version تعیین کنید. دوم این که نیازی به رفتن به قسمت دانلود خود وردپرس جهت آپلود فایل در یک محیط مجزا نیست؛ به طوری که پس از نصب این افزونه یک گزینه به نام Quick Add اضافه میشه و شما میتونین به راحتی با کلیک بر روی این گزینه فایل‌های مدنظر خودتون رو در صفحه محتوای فعلی که می‌خواین منتشر کنید، آپلود کنید.

برخی ویژگی‌های تبلیغی افزونه Download Monitor در وردپرس:

  • بارگیری‌ها رو با یک رابط یوزر فرندلی اضافه، ویرایش و حذف میکنه. بارگیری‌های شما دقیقاً مثل پست هاست.
  • میتونین فایل های بارگیری شده رو از طریق وب سایت وردپرس بفروشین.
  • تعداد دانلود کاربر رو بشمرین.
  • برای دانلود کردن فایلها هر کاربر باید با یه حساب کاربری مخصوص خود وارد سیستم بشه.
  • برای هر نسخته از فایل یه پیوند جایگزین تعریف کنین.
  • طبقه بندی، برچسب گذاری، یا هز متا تگ دیگر رو برای فایل دانلود خودتون تعریف کنین.
  • با استفاده از کد‌های کوتاه لینک‌های دانلود رو در در قسمت فرونت اند نمایش بدین.
  • نحوه نمایش پیوند های دانلود فایل رو از طریق فایل‌های قالب سایت تغییر بدین.

البته که این حجم از ویژگی ها و امکانات نشون میده که این پلاگین Download Management رو نمیشه با وردپرس بومی یا قدیمی استفاده کرد.

حالا میریم سراغ مراحل ایجاد صفحه‌ دانلود در وردپرس و راجع به اونا توضیح میدیم. ما پلاگین Download Monitor رو انتخاب کردیم و روش کار با اونو براتون توضیح میدیم.

مراحل ایجاد صفحه دانلود در وردپرس

مرحله اول ایجاد صفحه دانلود در WordPress

باید Download Monitor رو نصب و فعال کنید.

در قسمت ادمین admin پنل وارد پلاگین دانلود مانیتور بشین و سپس روی افزودن جدید یا Add New کلیک کنید. بعد به صفحه‌ای منتقل می‌شین که در اون صفحه باید پلاگین دانلود مانیتور رو جستجو کنین. پس از پیدا کردن این پلاگین در لیست نتایج جستجو، روی گزینه نصب یا Install Now کلیک کنین. پس از نصب،دکمه فعال سازی یا Activate ظاهر میشه و باید روی اون کلیک کنید.

 

مرحله دوم ایجاد صفحه دانلود در WordPress

پلایگن دانلود مانیتور Download Monitor رو پیکربندی کنین. در صورت نیاز به فعال سازی در صفحه افزونه‌ها، اعلانی براتون باز میشه، روی لینک Click Here کلیک کنید تا مراحل نصب تموم بشه.

 

حالا از منوی Extensions به منوی Downloads برین.

 

از شما خواسته میشه که بگین کدوم مدل صفحه دانلود رو میخواین درست کنید.، همیشه اول  گزینه No Access رو انتخاب کنید. اگه قصد فروش فایل‌های آپلود شده رو ندارید، میتونین کلاً صفحات سبد خرید و پرداخت رو بیخیال بشین، چون اصلاً لازمتون نمیشه.

مرحله سوم ایجاد صفحه دانلود در WordPress

خب حالا تو این مرحله آماده هستیم تا فایل های دانلودی رو وارد صفحه سایت خودمون کنیم.

روی Add New از منوی Downloads کلیک کنین.

در صفحه بعدی شما نیاز به اضافه کردن یه سری اطلاعات دارین.

 

عنوانی رو برای فایل دانلودی خودتون انتخاب کنین. گزینه‌های بارگیری یا دانلود رو تنظیم کنین. فایل رو به صفحه بارگیری موردنظرتون اضافه کنید.

روی دکمه Add File کلیک کنین، سپس فایل‌های مورد نظرتون رو اضافه کنین. در زیر URL فایل میتونین پیوند‌های مختلفی که برای این فایل در نظر گرفتین معرفی کنین.

اگه فایل‎های خودتون رو با این افزونه در سایت بارگذاری می‌کنین، برای بارگیری فایل روی مدیریت رسانه Media Manager وردپرس و بعد گزینه Upload File کلیک کنید.

 

 

توضیحی کوتاه برای فایل خود اضافه کنید.

این فایل دانلود رو به یه دسته مناسب اضافه کنین و برای طبقه بندی بیشتر، براش یه تگ یا برچسب خوب و مرتبط انتخاب کنین.

حالا که کار تموم شده، میتونین صفحه مورد نظر رو منتشر کنین. وقتی فایل دانلود منتشر میشه، یک کد کوتاه ایجاد میشه. چیزی شبیه این کد:

کد دانلود: 165

میتونین این کد کوتاه رو به هر صفحه موجود در وب سایت خودتون اضافه کنید.

مرحله چهارم ایجاد صفحه دانلود در WordPress

اگه برای لیست بارگیری‌های مرتبط به یک صفحه واحد نیاز دارین، یعنی میخواین همه فایل های دانلودی در یه صفحه نمایش داده بشن، باید دست به ایجاد صفحه دانلود در وردپرس بزنین.  پس باید یه صفحه منبع ایجاد کنین و برای هر فایل دانلودی هم یک صفحه جدید بسازین. هر صفحه یا پستی رو که میخواین بارگیری‌های خودتون رو به اون اضافه کنید، ویرایش کنید.

بر روی دکمه‌ اضافه کردن بلوک Block کلیک کنین.

در قسمت سمت راست، فایل دانلودی، نسخه و قالب رو انتخاب کنید .

وقتی کار تمام شد، میتونین صفحه مورد نظرتون رو منتشر کنید .

 

برای داشتن یک طرح جذاب برای نمایش فایل های دانلودی، میتونین از Theme و Style های مختلف استفاده کنین و مناسب ترین Template رو انتخاب کنین.

به عنوان مثال میتونید به جای پیوند، از یک دکمه استفاده کنید. یا میتونین فقط عنوان رو نشان بدین، یا Box عنوان به همراه توضیحات و موارد دیگه رو اضافه کنین.

حرف آخر

با استفاده از Download Monitor میتونین به راحتی یه صفحه‌ دانلود برای وب‌سایت وردپرسی خودتون ایجاد کنید. فقط کافیه که مراحل بالا رو دنبال کنین.

پبعد از ایجاد یه صفحه دانلود فایل در وردپرس، میتونین از دانلود فایل ها توسط کاربرها کسب ببرین. وردپرس موفقیت یه فروشگاه آنلاین رو بسیار آسون میکنه ولی لازمه که شما هم یه محتوا با کیفیت و مرتب تولید کنین و چیزی که مردم بهش نیاز دارن رو در اختیارشون بذارین.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشه و بتونه به شما در ایجاد صفحه دانلود در وردپرس به شما کمک کنه.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.