با محبوبیت و پیشرفت در فناوری وب، داشتن یه وب سایت بسیار کاربردی و جذاب برای هر کسب و کاری ضروری است. فرایندی که از طریق اون یه وبسایت خوب، برنامه‌های تلفن همراه یا سایر سیستم عامل‌های مشابه ایجاد میشن به عنوان توسعه وب شناخته میشه و امروز قراره ما درباره بهترین زبان برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن وب صحبت کنیم.

از اون جایی یکی از مهمترین جنبه‌های توسعه وب، برنامه نویسی وب است که با کمک زبان‌های برنامه نویسی انجام میشه، پس زبان‌های توسعه وب بسترهایی هستن که از طریق اونها دستورالعمل‌ها به دستگاه منتقل و اقدامات مورد نظر انجام میشن!

نکته
در این مقاله، ما در مورد 1) توسعه وب و زبان های برنامه نویسی و همچنین 2) محبوب‌ترین زبان های برنامه نویسی در جهان خواهیم آموخت.

نگاهی بر توسعه وب

توسعه وب اصطلاحی است که برای اشاره به روند ایجاد یه وب سایت استفاده میشه و می‌تونه از توسعه یه صفحه ساده تا یه سری صفحات پیچیده باشه. توسعه وب شامل چندین عملکرده و برخی از اونها شامل طراحی وب، ایجاد محتوا، برنامه نویسی، وظایف امنیتی شبکه و همچنین برنامه نویسی سمت مشتری یا سمت سرور و غیره هستن. در چند سال اخیر، توسعه وب معنی سیستم‌های مدیریت محتوا یا CMS، که مرحله میانی کاربر و پایگاه داده است رو به خودش گرفته. برای دنبال کردن توسعه وب به عنوان یه حرفه، یکی از مهمترین مواردی که باید در نظر بگیرین، داشتن تخصص در بهترین زبان برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن وب است.

زبان های برنامه نویسی چیست؟

برای این که با بهترین زبان برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن وب آشنا بشین بهتره بدونین که اصلاً یه زبان برنامه نویسی چیه!!

از یه زبان برنامه نویسی برای کنترل عملکردهای یک ماشین استفاده میشه. چنین زبانی وقتی بتونه دستورالعمل‌ها رو به یه سیستم رایانه‌ای منتقل کنه، یعنی که به درستی طراحی یا ساخته شده. از زمان اختراع رایانه، هزاران زبان برنامه نویسی ایجاد شده و هر ساله تعداد بیشتری از اونها ایجاد میشن.

یه زبان برنامه نویسی به طور کلی به دو جزء تقسیم میشه: معناشناسی و نحو. هر زبان برنامه نویسی با زبان دیگه متفاوت است برخی از اونها ممکنه توسط اسناد خاصی، مشخص شده باشن، برخی دیگه ممکنه یه پیاده سازی یا مرجع غالب داشته باشن.

مثال
بنابراین یه زبان برنامه نویسی به طور کلی یه شبکه است که به نوشتن برنامه هایی که به عنوان الگوریتم مشخص میشن کمک میکنه.

ویژگی‌های زبان مناسب برای ساخت اپلیکیشن وب

در زیر سه تا از ویژگی‌های اصلی بهترین زبان برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن وب نوشته شده:

  • انتزاع (Abstraction) – بیشتر زبان های برنامه نویسی دارای قوانین خاصی هستن که به ما در تعریف یا علامت گذاری ساختار داده‌ها و همچنین دستکاری روش اجرای دستورات کمک می‌کنن. از این قوانین به عنوان انتزاع یاد میشه. هر زبانی نیاز به پشتیبانی از انتزاع کافی داره و این نیاز توسط اصل انتزاع تعریف میشه. اصل انتزاع در برخی موارد به عنوان توصیه‌هایی است که به یه برنامه نویس وب داده میشه تا او استفاده صحیح از انتزاع رو انجام بده.
  • عملکرد و هدف – هنگامی که از یه زبان برنامه نویسی استفاده می‌کنین، علاوه بر این که کار نوشتن رو به تنهایی انجام میدین، به کمک سیستم رایانه‌ای که کار محاسبات رو انجام میده یا الگوریتم رو کنترل می‌کنه نیز نیاز دارین. رایانه همچنین دستگاه‌های خارجی مرتبط مانند چاپگر، روبات‌ها و غیره رو کنترل می‌کنه. بنابراین، تعریف کامل زبان برنامه نویسی شامل توصیف یا ماشین یا پردازنده‌ای است که برای اون زبان، به صورت ایده آل ساخته شده. این یکی از دلایل تفاوت زبان های برنامه نویسی با زبان های انسانی است.
  • قدرت بیان – زبان‌ها بیشتر براساس محاسباتی طبقه بندی میشن که قادر به بیان اونها هستن. این قدرت بسیار رسا یکی دیگه از صفات زبان های برنامه نویسی است و یکی از ویژگی‌های مهم در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن وب است.

فاکتورهای مورد نیاز در انتخاب زبان مناسب برای ساخت اپلیکیشن وب

از اونجایی که انواع مختلفی از زبان های برنامه نویسی وجود داره، ممکنه برای یه توسعه دهنده وب انتخاب این که کدوم یکی رو استفاده کنه و کدوم یکی رو استفاده نکنه، کار سختیه. در این بخش ما یه سری از فاکتورهای لازم برای انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی و توسعه اپلیکیشن وب رو در اختیار شما می‌گذاریم:

  • سکوی هدفمند – اولین چیزی که باید تصمیم بگیرین اینه که برنامه کجا اجرا بشه. همه زبان ها قادر به اجرا در انواع سیستم عامل‌ها نیستن. به عنوان مثال، برنامه‌ای که به زبان C نوشته شده، کامپایلرها رو مجبور می‌کنه تا روی سیستم‌های مبتنی بر ویندوز و لینوکس اجرا بشن.
  • تطبیق دامنه زبان – زبان باید براساس دامنه مشکلی که دارین انتخاب بشه. یکی از روش‌های بهتری که می‌تونین انجام بدین اینه که زبانی که دیگران در همون حوزه یا صنعت ازش استفاده می‌کنن رو جستجو کنین یا برای پیدا کردن کدی برای حل مشکلات احتمالی خودتون تلاش کنین.
  • کارایی – کامپایلرهایی که با زبانی که انتخاب می‌کنین مطابقت دارن باید کارآمد باشن تا عملکرد سریع زبان رو ایجاد کنن.
  • انعطاف پذیری و عملکرد – زبانی که انتخاب می‌کنین باید به اندازه کافی انعطاف پذیر باشه تا بتونه برنامه ها یا ویژگی‌های بیشتری رو در اون اضافه کنین. همچنین عملکرد کلی اون باید مطابق با تناسب و میل شما باشه.
  • در دسترس بودن کتابخانه‌ها – باید کتابخانه‌ای وجود داشته باشه که قادر به حل تمام مشکلات شما با زبانی باشه که برای توسعه وب انتخاب می‌کنین.
  • اندازه پروژه – دو نوع برنامه نویسی وجود داره: بزرگ و کوچیک. شما باید زبانی رو انتخاب کنین که بتونه هدف شما رو پشتیبانی کنه و متناسب با اندازه پروژه‌های که دارین باشه.
  • بیان و زمان تولید – مطمئن بشین زبانی رو انتخاب کردین که خیلی رساست و زمان لازم برای تولید برنامه‌ها یا کدها برای شما آزار دهنده نیست.
  • پشتیبانی از ابزار – یه زبان ابزار محور خریداری کنین که عناصر و روش‌های زیادی برای ویرایش، کنترل و کار به شما ارائه میده.

بهترین زبان های برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن وب

شغل توسعه وب سودآور، هیجان انگیز و همیشه در حال تغییر است. این شغل به مجموعه خاصی از مهارت‌های عالی و دانش کافی برای زبان ها نیاز داره که لازمه اون رو سال به سال به روز کنین. در عوض، شما هر روز چیزهای بسیار جالبی رو ایجاد می‌کنین و در پایان هر ماه کلی پول به جیب می‌زنین، درسته؟

در سال‌های اخیر با ادامه پیشرفت وب، چند جریان مختلف از توسعه وب ظاهر شده. توسعه وب Front End (که به عنوان توسعه وب سمت مشتری نیز شناخته میشه) به بخشی از وب مربوط میشه که کاربر با اون ارتباط برقرار می‌کنه، بخشی که تقریباً همه کسانی که از اینترنت استفاده می‌کنن با اون آشنا هستن. توسعه وب Back end (یا توسعه وب سمت سرور) با همه مواردی که در پس زمینه برای کار کردن وب سایت ها یا برنامه های وب اجرا میشن، مانند پایگاه داده و اسکریپت‌ها سرو کار داره.

صرف نظر از این که کدوم مسیر رو برای ادامه کار خودتون انتخاب می‌کنین، برای انجام صحیح وظیفه‌ای که دارین، باید هر یک از طرفین رو درک کنین، بنابراین در اینجا هشت تا از بهترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه وب ، هم از طرف کلاینت و هم از طرف سرور رو بهش ما معرفی می‌کنیم:

جاوا

جاوا در دهه 1990 توسعه یافته و همچنان بیشترین تقاضا رو داره، یعنی در واقع این زبان استاندارد طلایی در توسعه وب در همه دنیا، در هر زمینه است. یه زبان شی گرا و کلاس بیس است و روی هر پلتفرمی کار می‌کنه، پس خیلی متنوعه. اگه می‌خواین تو هر شرکت فناوری استخدام بشین، این همون راهیه که لازمه طی کنین.

پایتون

در مقایسه با بهترین زبان های برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن وب ، یادگیری پایتون بسیار آسون‌تره و یه زبان پویا و همه منظوره است. اگرچه به عنوان یک زبان بک اند محبوب‌تره، اما تقریباً همه کاری از دستش بر میاد. این زبان با هدف خوندن ساده و سرگرم کننده بودن طراحی شده، این زبان مورد علاقه جدید توسعه دهندگان در همه زمینه‌های صنعت است و اولین زبان مبتدی برای یادگیری است، انعطاف پذیر و بسیار قدرتمند است و آینده بسیار درخشانی داره.

جاوا اسکریپت

یه زبان فرانت اند برای طراحی و ساخت سایت ها، برنامه های دسک تاپ و بازی‌ها!! JavaScript روی همه مرورگرها اجرا میشه و می‌تونین با اون در برنامه هایی که تحت وب نیستن هم کار کنین. این برنامه از هر دو سبک برنامه نویسی کاربردی و شی گرا پشتیبانی می‌کنه و اساساً شما برای ایجاد رابط های کاربری ستاره‌ای و وب سایت ها، برنامه ها، بازی‌هایی که بسیار عالی به نظر می‌رسن، می‌تونین سراغ این زبان برین. یادتون باشه که درک JavaScript برای طراحی برنامه تحت وبی مد نظرتونه، خیلی مهمه!!

CSS / HTML

رفیق شیش دانگ جاوا اسکریپت CSS و HTML هستن، در حقیقت این سه تا با هم دیگه، تثلیث مقدس توسعه وب فرانت رو تشکیل میدن. (HTML (Hyper Text Mark Up Language زبان مرورگرهای وب است. (CSS (Cascading Style Sheets باعث میشه که سایت ها خیلی جالب و خفن به نظر برسن. برای توسعه دهندگان وب فرانت اند ضروریه که این زبان ها رو خیلی عمیق بشناسن؛ بنابراین شما می‌تونین درک کنین که چگونه تغییرات سمت سرور شما روی کاربر نهایی تأثیر می‌ذاره.

++ C

++C از سال 1979 به بعد جمع آوری شده و یه زبان شی گرا و کاملاً فنی است. یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن وب است و بسیار قدرتمند و با کتابخانه‌های گسترده است. این یکی از زبان های اساسی توسعه بک اند است. به خصوص برای برنامه هایی با کارایی بالا و برنامه های سنگین. اگه قبلاً C رو یاد گرفتین یعنی یه قسمتی از مسیر یادگیری و کار با ++C رو یاد گرفتین.

PHP

PHP یه زبان اسکریپت نویسی تعبیه شده در HTML است که سریعاً برای تشکیل صفحات وب پویا استفاده میشه. یک گزینه عالی برای توسعه دهندگان فرانت اند و بک اند است و در بک اند غول‌هایی مثل فیسبوک قرار گرفته. PHP امکان گسترش سریع برنامه های وب و اجرای وب سایت هایی رو که وظایف سرور مکرر دارن (مانند تازه کردن خبرهای خبری) سریع و آسون می‌کنه. این زبان منبع بازه و در بین کسب و کارهای نوپا، آژانس‌های رسانه‌ای و تجارت الکترونیکی بسیار محبوب است.

C

در بین بهترین زبان های برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن وب زبان C به راحتی تدوین میشه و هدف کلی و مشخصی داره. این زبان پرکاربردترین پلتفرم برنامه نویسیه که عناصر ساختاری رو برای زبان‌های دیگه مانند C ++ ، Python و Java ارائه میده. در واقع، بسیاری از این زبان‌ها مبتنی بر C هستن. پس یک گزینه عالی برای توسعه دهندگان بک اند و کساییه که می‌خوان بعد جدیدی به مجموعه مهارت‌های خودشون اضافه کنن. این زبان برای نوشتن نرم افزار و برنامه های سیستم استفاده میشه، بنابراین می‌تونیم بگیم یه زبان مفید برای توسعه دهندگان بک اند است و بهتره به استفاده از اون عادت کنن.

SQL

(SQL (Structured Query Language مثل گل سر سبد، ابزار عالی و خفنی برای برنامه‌های در حال توسعه شماست. SQL بخش مهمی از توسعه وب، دستیابی به داده های خاص از پایگاه‌های اطلاعاتی بزرگ و پیچیده رو در دسترس قرار میده. SQL در میان شرکت‌های بزرگی مانند مایکروسافت تقاضای زیادی داره، بنابراین اگه با پایگاه داده های منظم کار می‌کنین این زبان یه انتخاب هوشمندانه برای هر توسعه دهنده با بلندپروازی های بالاست.

خب امیدواریم با خوندن این مقاله تونسته باشین تصمیم تون رو بگیرین و بهترین زبان برنامه نویسی رو برای ساخت اپلیکیشن وب انتخاب کرده باشین.