سایت پادکست چیست؟
پادکست یک فایل صوتی است که برای بارگیری در رایانه یا دستگاه تلفن همراه شما استفاده میشود و در اینترنت موجود است. سایت پادکست هم به محلی برای ذخیره و توزیع فایلهای صوتی پادکست گفته میشود. این سایتها یک فید RSS پادکست (اساساً فهرستی از تمام قسمتهای پادکست شما) آماده میکنند و شما میتوانید آن را به Apple Podcasts و یا سایر دایرکتوریهای پادکست ارسال کنید.
همچنین برخی از سایتهای پادکست امکان تجزیهوتحلیل، استفاده از وب پلیرها، ابزارهای برنامهریزی و سایر مشخصات دیگر را برای سهولت انتشار و رشد پادکست برای شما فراهم میکنند. برخی از آنها همچنین شبکههای تبلیغاتی، ویژگیهای اشتراکگذاری اجتماعی و گزینههای توزیع اضافی را نیز با موارد فوق ادغام میکنند. همه پلتفرمهای میزبان پادکست یکسان نیستند.
برخی از انواع سایت پادکست مخصوص افراد مبتدی، برندها یا مشتریان سازمانی هستند و با قیمت مناسب طراحیشدهاند. بسته به اینکه با کدام شرکت برای انتشار پادکست خود قرارداد میبندید؟ چند قسمت از پادکست خود را تولید کرده و منتشر میکنید و چند دانلود انجام میدهید؟ قیمتگذاری آن متفاوت خواهد بود. برخی شرکتها و یا سایتهای پادکست قیمتگذاری را بر اساس مگابایت (MB)، ساعتها، دانلودها و یا پهنای باند انجام میدهند.
انتخاب سایتهای پادکست مناسب
انتخاب یک بستر میزبانی پادکست قابلاعتماد برای پادکست شما بسیار مهم است زیرا به شما کمک میکند مخاطبان خود را سریعتر جذب کنید. این در حالی است که با انتخاب یک سایت پادکست مناسب میتوانید مدیریت فایلهای پادکست خود را آسانتر سازید. در ادامه این مقاله، ما بهترین سایتهای پادکست را که میتوانید از آنها استفاده کنید برای شما برشمردیم. بسیاری از این سایتهای پادکست رایگان هستند و برخی از آنها از شما هزینه کمی میگیرند زیرا پشتیبانی و ابزارهای بهتری را ارائه میدهند.
میزبان پادکست یک سرویس تخصصی است که میتواند فایلهای رسانهای مرتبط با پادکست شما را ذخیره و تحویل دهد. درست مانند اینکه شما برای ذخیره تمام فایلهای وبسایت خود به یک سرویس میزبانی وب نیاز داشته باشید، یک میزبان پادکست نیز همان خدمات را برای فایلهای رسانهای پادکست شما ارائه میدهد. اکنون ممکن است از خود بپرسید، آیا نمیتوانم فقط از میزبانی وبسایت خود برای ذخیره فایلهای پادکست استفاده کنم؟ شما میتوانید این کار را انجام دهید، اما این برای وبسایت یا شنوندگان پادکست شما خوب نخواهد بود.
در این صورت شما میبینید که قسمتهای پادکست شما دارای فایلهای با حجم زیاد هستند که ارائهی آنها از یک سرور، منابع سروری زیادی را میگیرد. همچنین این کار باعث کندتر شدن وبسایت شما نیز میشود و حتی میتواند هنگام بار زیاد، خراب شود. اگر چندین کاربر بهطور همزمان شروع به دانلود پادکست کنند، در این صورت بیشتر سرویسهای میزبانی مشترک، فرآیندهای جذب منابع سرور را مسدود میکنند. این بدان معناست که کاربران نمیتوانند پادکست شما را دانلود کنند و دقیقاً به همین دلیل است که شما به یک سرویس میزبانی پادکست و یا یک سایت پادکست مناسب نیاز خواهید داشت.
چگونه میتوانم یک قسمت از پادکست را از سایت دانلود پادکست بارگیری کنم تا بهصورت آفلاین به آن گوش دهم؟
برای دانلود یک قسمت از پادکست از سایت دانلود پادکست و برای گوش دادن به آن در حالت آفلاین ابتدا باید مطمئن شوید که به WiFi متصل هستید و به قسمت پادکست بروید. در قسمت Episodes، قسمت پادکستی را که میخواهید دانلود کنید انتخاب کرده و روی دکمه منوی دارای سهنقطه، ضربه بزنید. سپس یک منو با گزینههای اشتراک یا دانلود ظاهر میشود. روی دانلود یکبار کلیک کنید.
پس از اتمام بارگیری، یک نماد پیکان رو به پایین “بارگیری ” در زیر عنوان قسمت ظاهر میشود. در نتیجه، قسمتهای پادکست بارگیری شده را هنگامیکه آفلاین هستید در بخش “بارگیری ” و در قسمت موارد موردعلاقه خود میتوانید ببینید. توجه داشته باشید برای دانلود پادکست از سایت پادکست موردنظر خود حتماً باید به WiFi متصل باشید. اگر متصل نباشید، گزینه دانلود خاکستریرنگ و غیرفعال خواهد بود.
سایت آپلود پادکست
سایتهای مختلف زیادی برای آپلود پادکست وجود دارد و تصمیمگیری در مورد اینکه کدامیک را انتخاب کنید میتواند دشوار باشد. برخی از شرکتها مدتها است که در این زمینه پادکست فعالیت میکنند و شرکتهای جدیدی هم در این خصوص پا به عرصه ظهور گذاشتهاند. اگر به دنبال شروع یک پادکست هستید، برای آپلود پادکست خود و ایجاد فید پادکست نیاز به یک سایت آپلود پادکست دارید. برای این منظور باید در یک شرکت میزبان پادکست ثبتنام کنید. همانطور که وقتی یک وبسایت یا وبلاگ راهاندازی میکنید، به یک میزبان وب نیاز دارید، هنگام شروع پادکست نیز به یک میزبان رسانه نیاز دارید.
اگر به دنبال یک سایت خوب برای آپلود پادکست خود هستید باید بدانید که بهترین سایتهای میزبانی پادکست ورود به سیستم آنها بسیار ساده است. در ادامه قصد داریم به چند تا از بهترین شرکتهای میزبان پادکست تا سپتامبر 2020 که هرکدام دارای سایت پادکست مخصوص به خود برای آپلود هستند، اشارهکنیم.
- Buzzsprout
- Captivate
- Transistor
- Castos
- Podbean
- Simplecast
- Resonate
سایت پخش پادکست
خواه تازه شروع به ایجاد پادکست خود کرده باشید و خواه بخواهید پادکست خود را ادامه دهید جایی که شما تصمیم میگیرید پادکست خود را در آنجا نشر دهید موضوعی است که باید به آن فکر کنید. معمولاً پادکستها بهصورت مجموعهای از قسمتهای حول یک موضوع خاص، در دسترس هستند. از آنجا که در اینترنت انواع مختلف سایت پخش پادکست برای ذخیره و پخش پادکستهای شما وجود دارد، مهم است که از همان ابتدا بدانید چه انتظاری میتوانید از سایت میزبانی پادکست که انتخاب کردید داشته باشید.
با استفاده از Google Podcasts میتوانید قسمتهای پادکست موردعلاقه خود را پخش کرده و فعالیت شنیداری خود را مدیریت کنید. همچنین با استفاده از این سایت پادکست میتوانید پادکستهای موردعلاقه خود را پیدا کنید. از دیگر خدماتی که Google Podcasts ارائه میدهد شامل موارد زیر است:
- میتوانید همه پادکستهای موردعلاقه خود را بهصورت رایگان به آنها گوش دهید.
- کشف نمایشها و قسمتهای پیشنهادشده فقط برای شما
- با استفاده از سایت Google Podcasts در تمامی زمینهها از نمایشهای کمدی گرفته تا پادکستهای خبری، تاریخی، موسیقی، تجارت، تلویزیون و فیلم، آموزش، بهداشت و تناسباندام، فناوری، هنر، علوم، ورزش و … را میتوان به آن گوش داد.
سایت معرفی پادکست
یکی از انواع مختلف سایت پادکست، سایت معرفی پادکست Wix Podcast Player است. درحالیکه Wix Podcast Player یک پلتفرم میزبان معمول پادکست نیست اما مطمئناً یکی از سادهترین و شیکترین روشها برای نمایش پادکست در وبسایت شما است و مهم نیست میزبان شما کجاست. بهترین قسمت استفاده از این سایت این است که تنظیمات اولیه فقط به URL فید RSS پادکست شما نیاز دارد و از آنجا که Wix Podcast Player بقیه کارها را برای شما انجام میدهد، شما مشکلی در معرفی پادکست خود نخواهید داشت.
درست مثل یک جادو، این Player شروع به جمعآوری صفحه با آرم شما، تمام قسمتهای پادکست شما و عکسها و توضیحات همراه با آن میکند. بعلاوه، مجموعهای از صفحات پویا را تولید میکند که به این معنا است که با استفاده از یک قالب یکنواخت میتواند یک صفحه برای هر قسمت ایجاد کند؛ بنابراین، هر قسمت در صفحه خاص خود باز میشود. با این وجود، این طراحی در تمام مدت ثابت خواهد ماند. پس از راهاندازی، میتوانید سبک و طراحی player را سفارشی کرده تا بهخوبی با سایت شما ادغام شود.
چند نمونه از سایتهای پادکست فارسی
در ایران هم سایتهای پادکست فارسی مناسبی وجود دارد که شما میتوانید با کمک آنها پادکست خود را انتشار دهید. در زیر به برخی از بهترین این سایتها اشاره میکنیم:
- سایت پادکست شنوتو
- سایت پادکست ناملیک
- سایت پادکست تهران پادکست
- سایت پادکست چنل بی
- سایت پادکست بی پلاس
در ادامه خوب است به بهترین اپلیکیشنها و نرمافزارهای ساخت پادکست نیز اشارهکنیم.
- اپلیکیشن Anchor
- اپلیکیشن Speaker Studio
- اپلیکیشن Podbean
بهترین اپلیکیشنها برای گوش دادن پادکست شامل موارد زیر هستند:
- اپلیکیشن SoundCloud
- اپلیکیشن Spotify
- اپلیکیشن Apple Podcasts
- اپلیکیشن Castbox
- اپلیکیشن Google Podcasts
- اپلیکیشن Overcast
سایت تهران پادکست
سایت تهران پادکست یک سایت ایرانی برای انتشار پادکست است که شما در آنجا میتوانید پادکست خود را بهصورت رایگان انتشار دهید. این سایت از بین پادکستهای ارسالشده بهترین آنها را گزینش میکند و در اختیار کسانی قرار میدهد که به این موضوعات علاقهمند هستند. ابتدا این سایت برای آشنایی مردم با پادکست ایجاد شد اما بعدها از این سایت بهطور گسترده برای معرفی و اشتراک پادکستها استفاده میشد.
شما برای استفاده از این سایت کافی است یک کانال شخصی در آن داشته باشید و از همانجا نسبت به انتشار پادکست خود اقدام کنید. این سایت از قابلیت ایجاد فید برخوردار بوده و همین امر باعث شده که پادکستهای قرارگرفته در آن بتوانند در پلتفرمهای جهانی منتشر شود.
سایت پادکست بیپلاس
یکی دیگر از سایتهای پادکست فارسی، سایت پادکست بیپلاس است. این سایت خلاصهی کتابهای انگلیسی را به فارسی برمیگرداند و در اختیار مخاطب قرار میدهد. هدف این سایت ترویج فرهنگ کتابخوانی و علاقهمند ساختن افراد به خواندن و یا گوش دادن کتاب است. شروع کار این سایت از سال 1397 بوده است. پادکست بیپلاس زیرمجموعهای از پادکست چنلبی است.
سایت پادکست چنلبی
سایت پادکست چنلبی اولین بار پادکست خود را در سال 1395 منتشر کرد. در قسمت اول این پادکست ماجراهای واقعی روایت شده است. شروعکننده این سایت پادکست در ابتدا شخصی به نام علی بندری بود. این گوینده خوشذوق با بیان حوادث واقعی در محیط اطراف خود توانسته است پادکستهای جذابی تولید کند. از دیگر ویژگیهای این سایت پادکست میتوان به استفاده از یک تدوینگر و طراح صوت اشاره کرد. علاوه بر انتشار پادکست، این سایت مدیریت شبکههای اجتماعی را نیز بر عهده دارد. علی بندری بعدها گروه خود را گسترش داد و از تعداد زیادی از افراد کارآزموده برای پیشرفت سایت و پادکست خود استفاده نمود.