مقالات آموزشی

رفع مشکل لینک های شکسته در وردپرس – شناسایی و اصلاح به ۵ روش کاملاً رایگان

مفید بود؟

داشتن لینک های شکسته در فضای وردپرس یه خبر بد برای بازدیدکنندگان سایت شما و سئو سایت هست. رفع مشکل لینک های شکسته یا لینک های خراب برای سایت شما مهمه. پس برای موفقیت بیشتر باید لینک های شکسته رو پیدا کنین و رفع مشکل کنین. برای مثال ممکنه بعضی صفحات شما 404 باشن و شما این موضوع رو ندونین. وجود صفحات 404 برای سئو سایت شما تاثیر منفی بسزایی داره. طبق آخرین آمارها، اگه کاربری برای اولین بار با صفحه‌ی 404 روبرو بشه احتمال بازدید مجدد اون کاربر از سایت مورد نظر تنها 12% میشه. در حقیقت شما به احتمال 88% یه کاربر رو از دست دادید. این مسئله به مرور زمان باعث کاهش رنکینگ سایت شما در موتور جست‌وجوی گوگل میشه. برای حل این مشکل باید لینک های شکسته رو پیدا کنین و رفع مشکل کنین.

در این مقاله به شما آموزش میدیم که چطوری لینک های شکسته رو پیدا کنین. بعد به شما 5 روش متفاوت برای رفع مشکل لینک های شکسته در وردپرس اموزش میدیم.

لینک های شکسته به لینک هایی گفته میشه که موقع بارگذاری دارای خطا بوده و به علت حذف یا تغییرات فراخوانی نمیشه. برای مثال شما به تازگی آدرس یه مطلب رو تغییر دادید و فراموش میکنین آدرس اون رو ریدایرکت کنین، آدرس شما در موتورهای جست‌وجوگر یا خود سایت تغییری نمیکنه، به همین دلیل کاربر با آدرس قبلی وارد سایت میشه و با خطای 404 روبرو میشه. این مسئله وقتی صفحات سایت شما توسط موتورهای جست‌وجو ایندکس شدن، میتونه فاجعه بار بشه. و باعث افت ناگهانی ارزش و سئو وب سایت شما بشه.

با توجه به مشکل پیش اومده هر وب سایت وردپرسی باید در مرحله‌ی اول لینک های شکسته رو پیدا کنه و در مرحله‌ی دوم برای رفع مشکل لینک های شکسته اقدام کنه. لینک های شکسته از بخش‌های آسیب پذیر در سئو سایت شما هستن، که گوگل به اون‌ها حساسیت نشون میده و قدرت سایت شما رو با کاهش شدیدی روبرو میکنه.

 

در مجموع دو نوع لینک شکسته داریم که هر کدوم میتونه به سایت شما آسیب بزنه. این دو نوع شامل لینک های شکسته داخلی و لینک های شکسته خارجی میشن. لینک شکسته داخلی به لینک های درون وب سایت گفته میشه. و لینک های خارجی به لینک هایی که شما رو به خارج از وب سایت هدایت می‌کنه گفته میشه. زمانی که اسپایدر گوگل سعی می‌کنه این لینک‌ها رو دنبال کنه به بن بست میرسه و خزنده‌ها لینک های شکسته رو تشخیص میدن. پس کار خزنده‌های موتور جست‌وجو رو مختل می‌کنه و در نتیجه دسترسی به سایت رو ضعیف نشون میده. به وجود اومدن این لینک‌ها دلایل مختلفی داره مثل مسائل فنی، محتوای قدیمی، تغییر دامنه، اضافه شدن صفحات و چیزای دیگه!

افزونه‌ایی که به شما معرفی میکنیم کاملا رایگانه و شما میتونید بدون پرداخت هیچ هزینه‌ایی از قابلیت‌های اون استفاده کنین. پلاگین Broken Link Checker تمامی لینک های سایت شما رو (از جمله پیوند های داخلی و خارجی) مورد بررسی قرار میده. و در صورت داشتن خطا به شما نمایش میده. همچنین ابزار disavow بک لینک های بی کیفیت رو از سایت شما حذف می‌کنه!

بعد از این که این افزونه رو فعال کردین، وارد پیشخوان لوکال هاست خود بشین و از بخش ابزارها گزینه Broken Links رو انتخاب کنین. با انتخاب این گزینه شما میتونین یه لیست کامل از لینک های شکسته سایت خود ببینین. خب حالا میتونین تمامی لینک های شکسته سایت خود رو شناسایی کنین و برطرف کنین.

حتما تا زمان رفع مشکل همه لینک های شکسته، گزینه Checker active on your website رو در افزونه فعال نگه دارین.

 

نکته‌ایی که باید بدونین اینه که، این افزونه ممکنه باعث کند شدن عملکرد سایت شما بشه. پس به شما پیشنهاد می کنیم بعد از پیدا کردن لینک های شکسته و رفع مشکل آن حتما این پلاگین رو غیر فعال کنین. اما به یاد داشته باشین که این پلاگین رو هرازگاهی فعال کنین و لینک های شکسته رو پیدا کنین.

حالا میدونین که لینک های شکسته برای سایت شما خوب نیستن. و شما میتونین این لینک‌ها رو شناسایی کنین. اما مسئله‌ی مهم این که چطوری مشکل لینک های شکسته رو رفع کنین؟ در این قسمت به این مسئله میپردازیم و 5 روش برای رفع مشکل لینک های شکسته در وردپرس به شما آموزش میدیم.

در اینجا لیستی از این 5 روش رو میتونین ببینین:

1. ابزار حسابرسی جست‌وجوگرها ( Web based SEO Audit tool )

2. سرچ کنسول ( Google Search Console )

3. نرم افزار دسک تاپ ( Desktop Software )

4. ابزار جست‌وجوگر لینک های شکسته ( Online Broken Link Checker Tool )

5. افزونه جست‌وجوگر لینک های شکسته وردپرس ( Broken Link Checker WordPress Plugin )

ابزار حسابرسی جست‌وجوگرها ( Web based SEO Audit tool )

اولین روش پیشنهادی ما برای رفع مشکل لینک های شکسته، استفاده از ابزارهای حسابرسی جست‌وجوگرهاست. دو تا از معروف‌ترین این ابزارها Ahrefs و SEMrush هستن. هر دوتای اون‌ها ابزارهای قوی‌ایی هستن که شما میتونین ازش استفاده کنین. این ابزارها به شکل خودکار ارورها و لینک هایشکسته سایت شما رو اسکن میکنن.

در روش اول برای شناسایی لینک های شکسته در Ahrefs باید از Site Audit tool استفاده کنین. بعد از عضویت در این سایت، سایت خود را اضافه کنید و در قسمت Report و بعد Internal page، صفحاتی که با خطا روبرو شدن رو جست‌وجو کنین و نسبت به اصلاح اون اقدام کنین.

 

شما میتونین از Ahrefs Site Explorer برای شناسایی لینک های شکسته استفاده کنین. به این صورت که WordPress Site URL خود رو در Ahrefs Site Explorer قرار میدین. و به قسمت گزارشات Backlinks میرین و روی گزینه Broken کلیک می‌کنین. بعد لیستی از لینک های شکسته سایت خودتون رو میتونین ببینین.

 

رفع مشکل لینک های داخلی شکسته در اولویته. اما لینک های خارجی شکسته رو فراموش نکنید. وجود لینک های خارجی شکسته در سایت شما میتونه باعث از دست دادن کاربران شما بشه. همچنین رفع مشکل لینک های خارجی شکسته میتونه به سئو سایت شما کمک کنه. برای رفع مشکل این لینک‌ها کافیه URL سایت وردپرس خود رو در Ahrefs Site Explorer قرار بدین سپس قسمت گزارشات Outgoing links باز کنید و روی گزینه‌ی Broken links کلیک کنین. بعد شما میتونید صفحات یا پست‌هایی که لینک خارجی شکسته داشتن رو ببینین و رفع اشکال کنین.

 

سرچ کنسول Google Search Console

سرچ کنسول یکی از بهترین ابزارهایی که میتونین برای شناسایی مشکلات سایت از اون استفاده کنین. این ابزار رایگان گوگل، سایت شما رو مورد بررسی قرار میده. و در صورت بروز خطا یا شناسایی لینک شکسته در سایت شما به شما اخطار میده. پروسه انجام این کار بسیار ساده است. ابتدا در سایت Google Search Console ثبت نام کنین. بعد از اون وارد پنل کاربری خود بشین. و از پنل مدیریتی که در سمت چپ مشاهده میکنین گزینه‌ی Coverage انتخاب کنین. حالا فقط کمی صبر کنین تا این ابزار کار خود رو انجام بده. در اخر سرچ کنسول یه لیست از تمام خطاهایی که در سایت شما با اون‌ها روبرو شده نمایش میده. سپس شما باید بر روی یکی از گزینه‌هایی که میبینین یعنی ارور 404 کلیک کنین تا لینک های شکسته نشون داده بشه. بهتره این لیست رو دانلود کنین تا تمامی خطاها رو داشته باشین، و برای رفع مشکل اون اقدام کنین. برای این کار باید بر روی گزینه‌ی download کلیک کنین.

نرم افزار دسک تاپ Desktop Software

شما برای پیدا کردن و رفع مشکل لینک های شکسته میتونین از یه نرم افزار دسک تاپ استفاده کنین. یکی از نرم افزارهای معروف، نرم افزار Screaming Frog هستش که از جمله ابزارهای معروف مورد استفاده در سئو هم است. شما میتونین از قابلیت‌های این نرم افزار به صورت رایگان استفاده کنین.

Screaming Frog روی Windows, macOS, Ubuntu کار میکنه. ابتدا این نرم افزار رو دانلود کرده و سپس نصب کنین. ما در اینجا نحوه استفاده از اون رو به شما آموزش میدیم. ابتدا ادرس URL سایت خود رو به باکس بالای صفحه اضافه کنین. بعد روی گزینه Start کلیک کنین. بعد گزینه Response Codes برای از بین بردن صفحات 404 انتخاب کنین. و از گزینه‌ی Inlinks برای پیدا کردن صفحات 404 استفاده کنین.

 

اگر از Mac استفاده می‌کنین، Integrity هم یه ابزار خوب دسک تاپ است که میتونین استفاده کنین. و لینک های شکسته رو در فضای وردپرس پیدا کنین.

اگه سایت شما خیلی بزرگ نیست، ممکنه بتونین از Online Broken Link Checker Tool به شکل رایگان استفاده کنین. تا لینک های شکسته رو پیدا کنین و رفع مشکل کنین. یکی از آپشن‌های خوب سایت Broken Link Check.Com اینه که میتونین تا 3000 صفحه رو به شکل رایگان چک کنین. همچنین استفاده کردن ازش واقعا ساده است. شما فقط باید وارد سایت مورد نظر بشید و URL خودتون رو وارد کنید. و سپس روی گزینه‌ی Find broken links کلیک کنین.

 

سپس میتونید لینک های خارجی و داخلی رو که خراب هستن پیدا کنین و رفع اشکال کنین.

افزونه Broken Link Checker یه افزونه فوق العاده کاربردی برای رصد کردن لینک های سایت شماست. به شما در شناسایی صفحات 404 کمک میکنه و لینک های شکسته رو رفع اشکال میکنه. این مسئله باعث بهبودی سئو سایت شما میشه.

برای استفاده از این پلاگین ابتدا اون رو در وردپرس و در مسیر افزونه‌ها نصب و فعال کنید. سپس به قسمت تنظیمات برید. گزینه‌ایی با عنوان بررسی کننده پیوند میبینین، که مربوط به تنظیمات افزونه است. دارای 5 بخش مختلف که به اختصار راجع به اون‌ها براتون توضیح میدیم.

عمومی

در این بخش مشخص میکنین که افزونه هر چند ساعت یک بار وب سایت شما رو بررسی کنه و صفحات 404 پیدا کنه. یا اگه تمایل دارید در صورت یافتن لینک های شکسته به شما اطلاع رسانی بشه، تیک گزینه مورد نظر رو بزنید. و همچنین مشخص می‌کنید اگر خرابی لینک‌ها با این پلاگین رفع نمیشه به شما اطلاع رسانی کنه.

در این قسمت شما برای افزونه مشخص می‌کنین که در کدام قسمت‌ها دنبال لینک های شکسته بگرده و اون‌ها رو بررسی کنه.

در این قسمت نوع پیوندها رو مشخص می‌کنین و پیوندهایی که نباید بررسی بشن رو در لیست محروم‌ها قرار میدین و اونا رو استثنا می کنین.

پروتکل‌ها و رابط‌های برنامه کاربردی

در این بخش ابزارها و یا کانال‌هایی که به سایت شما متصل هستن ولی لینک شکسته دارن رو مورد بررسی قرار میدین.

پیشرفته

تنظیمات پیشرفته نوع اجرای افزونه رو مشخص میکنه که اغلب نیازی به تغییر نداره.

با این افزونه همونطور که در ابتدای مقاله گفته شد میتونین لینک های شکسته رو پیدا کرده و رفع اشکال کنین.

در این مقاله سعی کردیم انواع روش‌های حل مشکل لینک های شکسته رو به شما آموزش بدیم. اگه افزونه یا روش دیگه‌ایی میشناسید با ما به اشتراک بذارین. فراموش نکنین که از بین بردن ارور 404 و رفع مشکل لینک های شکسته برای سئو سایت شما حائز اهمیت است. و همچنین بر درصد بازدیدکنندگان سایت شما تاثیر مستقیم داره. همچنین به این نکته توجه کنین که هر ارور 404 نمیتونه صحیح باشه و امکان این که در تنظیمات برنامه خودتون دسترسی رو محدود کرده باشین، هم هست. که این مسئله باعث نمایش لینک شکسته در ابزارهای بررسی میشه. پس ابتدا با مرورگرهای مختلف و IP‌های مختلف از صحت خطا اطمینان پیدا کنین و سپس در جهت رفع اون اقدام کنین. و در کل اگه در ابتدای راه‌اندازی سایت، اصولی رو معیار خود قرار بدین، با خطای کمتری روبرو میشین و لینک های شکسته و ارورها به مراتب کمتر خواهد بود. امیدوارم از این مقاله بیشترین استفاده رو ببرین.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.