مقالات آموزشی

سیمفونی Symfony بهترین چارچوب برنامه نویسی تحت وب PHP + مزایای فریم ورک

مفید بود؟

سیمفونی مجموعه‌ای از مولفه‌های PHP ، یه فریم ورک برنامه وب، یه فلسفه و اجتماعیه که با هماهنگی با هم کار میکنن! این چارچوب مجموعه‌ای از اجزای جدا شدنی و قابل استفاده مجدد که روی بهترین برنامه‌های PHP ، مثل phpBB, Drupal و eZ Publish ساخته شده است.

حتی اگه یه پروسه توسعه عالی در اختیار داشته باشین باز هم توسعه نرم افزار کار سخت و مهمیه! از شرکت در میتینگ‌های اولیه گرفته تا درخواست کد نویسی، زندگی یه برنامه نویس بسیار جنجالی و در عین حال چالش برانگیزه و هیچ چیز بیشتر از تحویل به موقع یه پروژه بدون اشکال نمیتونه اون‌ها رو خوشحال کنه!

حالا فرض کنین به برنامه نویس فضایی داده میشه تا بتونه حداقل کدها رو با احتمال خطای کمتری بنویسه و از بازدهی بالایی برخودار بشه و اجزای نرم افزار به راحتی در دسترسش باشه! عالیه نه؟ یه توسعه دهنده دیگه چی از خدا میخواد؟

این اتفاق همون رویایی است که توسط سیمفونی به واقعیت تبدیل شده و کار برنامه نویسان رو ساده کرده و بهشون امکان داده تا برنامه های وب رو کدگذاری گسترده و یکنواخت انجام بدن!

فریمورک یا چارچوب سیمفونی چیست؟

سیمفونی یه چارچوب PHP منبع باز با معماری MVC است که یکی از محبوب‌ترین چارچوب های برنامه در بین جامعه توسعه دهندگانه و تنها فریمورکی است که استانداردهای PHP رو رعایت میکنه. Symfony برای ساختن برنامه های کاربردی و پیچیده وب استفاده میشه.

این فریمورک یه موتور دیتابیس مستقل داره که با بهترین روش‌های پیاده سازی و الگوهای طراحی وب متناسبه. چارچوب های دیگه PHP مثل Zend ,Cake PHP ,Codeigniter ,Larvel وجود داره، اما Symfony یه مزیت رقابتی نسبت به بقیه برنامه های توسعه وب داره و کار کردن با اون بعد از Larvel و Codeigniter راحت‌تره.

فریمورک سیمفونی سومین Framework محبوب توسعه دهندگان است!

ایده اصلی فریمورک سیمفونی اینه که از شر کد نویسی هکتیک یا عجله‌ای خلاص بشیم و زمان رو برای توسعه نرم افزار ذخیره کنیم! این کار طبق فلسفه تولید نرم افزار توسط کاربر برای رفع نیاز خودش است و توسعه دهندگان میتونن ماژول‌های اضافی رو وقتی محصولشون رشد میکنه، اضافه کنن.

با مولفه‌های فریمورکی که به راحتی در دسترسه و پیکربندی سطح بالا، زندگی برنامه نویس راحت‌تر میشه. فریمورک سیمفونی با آماده کردن بیشترین مقدار PHP5 اسکلت برنامه شماست و استایل و معماری محصولتون رو تعریف میکنه.

مزایای اصلی فریمورک سیمفونی

حالا که دونسین این Framework چیه و چیکار میکنه بهتره از مزایایی که داره هم با خبر بشین:

توسعه سریع آسون

با صرفه جویی قابل توجهی در زمان توسعه، به سرعت رشد کسب و کار اضافه میکنه. ویژگی‌های داخلی سیمفونی باعث توسعه سریع یه برنامه میشه. علاوه بر این Symfony بخاطر توانایی خودش در بهینه سازی عملکرد، حافظه کمتری مصرف میکنه و این چارچوب به کاربران امکان ایجاد برنامه‌های قوی با کارآیی بالا میده.

راحتی و آسودگی

سیمفونی یه Farmework توسعه پایدار است که راحتی زیادی رو برای توسعه دهندگان به همراه داره! اونها میتونن بیشتر به ویژگی‌های اصلی و پیشرفته برنامه توجه داشته باشن تا ویژگی‌های پایه.

این فریمورک شگفت انگیز بر حل مشکلات کاربران تاکید میکنه که باعث میشه محصول مشتری محورتر و بهتر باشه. ابزارهای سیمفونی برای رفع خطاهای برنامه نویسی و مشکلات امنیتی هم وجود داره که در نهایت همه این ویژگی‌ها باعث افزایش بهره وری و توسعه سریع و بدون اشکال میشن.

انعطاف پذیری و کاربر پسند

چه تازه کار باشین چه متخصص، فریمورک سیمفونی در هرصورت یه تکنولوژی محبوبه. این چارچوب با داشتن اجزای MVC ، کنترل کامل بر پیکربندی و سایر ویژگی‌های مهم برای Development رو بهتون ارائه میده و با سایر سیستم‌های پایگاه داده سازگاره.

این فریمورک بسیار کاربر پسند است و متدولوژی موثری داره که باعث ایجاد برنامه های پپچیده و پویا یا داینامیک با انعطاف پذیری بالا میشه. می‌تونین برای شخصی سازی یا کاستومایزشن یه سری ویژگی اضافی که مطابق با نیاز کاربره رو اضافه کنین.

ماندگاری

سیمفونی توسط SensioLabs پشتیبانی میشه که از یه جامعه پر جنب و جوش با توسعه دهنگانی که بیشتر از 13 سال تجربه دارن، تشکیل شده. این چارچوب با تسهیل نگهداری طولانی مدت و مقیاس پذیری بالا، طول عمر برنامه رو بهبود میده.

اصلاً لازم نیست نگران چیزی باشین این برنامه با به روز رسانی‌های منظم به خوبی آزمایش شده و میشه!

شخصی سازی Customization

سیمفونی ویژگی‌های شخصی سازی و عملکردی مناسبی رو برای توسعه دهندگان و مشاغل ارائه میده. می‌تونین برنامه مورد نظرتون رو هر طور که کاربر میخواد درست کنین. این معماری سرویس OOPS پیشرفته برای اندازه گیری پروژه‌ها داره. سیمفونی سه نوع سفارشی سازی ارائه میده:

  • Full Stack – محصول پیچیده رو با قابلیت‌های مختلف توسعه بدین.
  • Brick by Brick – اگه ویژگی‌های خاصی رو بر اساس خواسته خودتون میخواین و اون‌ها به یه چارچوب کامل نیاز ندارن، پس فریمورک سفارشی خودتون رو بسازین و یه برنامه با عملکرد انتخابی محدود توسعه بدین.
  • Micro Framework – اگه تو برنامه خودتون به عملکرد خاصی نیاز دارین که به Framework نیاز نداره، هنوز هم میتونین این کار رو با سیمفونی انجام بدین! از یه ویژگی خاص برای ایجاد یه عملکرد مشخص استفاده کنین بعدش می‌تونین به طور جداگانه ازش استفاده کنین.

قابلیت گسترش

هرچیزی در فریمورک Symfony خودش رو به عنوان یه بسته نرم افزاری نشون میده. هر بسته نرم افزاری عملکرد منحصر به فردی داره و می‌تونین در پروژه‌های دیگه هم به طور مجدد از اون بسته استفاده کنین و یا با بقیه به اشتراک بذارین. این ویژگی یکی از دلایلیه که این Framework در بین توسعه دهندگان محبوب شده. بهترین بخش کار اینه که می‌تونین بدون تغییر کامل مجدد فریم ورک، هرچیزی رو تغییر بدین حتی هسته اصلی سیستم رو!!

شما می‌تونین ویژگی مورد نیازتون رو اضافه و ویژگی دلخواهتون رو هرچقدر که می‌خواین گسترش بدین!

پایداری و تداوم

این شرکت برای بعضی از نسخه‌ها، پشتیبانی 3 ساله‌ای رو پیشنهاد میده. این یه پشتیبانی خیلی زیادی برای مسائل مربوط به امنیت است. سیمفونی پایداری و تدوامی رو برای هر برنامه‌ای که تو هر نسخه از فریم ورک ایجاد شده، به وجود میاره. با سازگاری بیشتر اون با API های عمومی، به مزیت‌های عملکردی اولویت میبخشه.

Symfony 4 با جدیدترین مولفه‌هایی ساخته شده که تو کلیه پروژه‌های محبوب PHP با بیشتر از یک میلیارد بار دانلود، تست شدن.

استفاده آسان

همونطوری که قبلاً اشاره کردیم، این فریم ورک قابلیت انعطاف پذیری رو برای توسعه دهندگان فراهم میکنه. علاوه بر این، Symfony Framework دارای بهترین روش‌ها برای کمک به مبتدیان برای یادگیری سریع است.

مستندات جامع و مفصلی وجود داره که برای افراد تازه وارد و توسعه دهندگان با تجربه نیز بسیار مفید است. در نظر بگیرین که مستندات این فریم ورک یکی از بهترین مستندات در بین فریمورک های دیگه‌ PHP است و هر مولفه‌ای داخل اون به خوبی توضیح داده و ساده شده است. علاوه بر این، پیکربندی آسون و مکانیزم ذخیره سازی (کش کردن) برای ارتقا عملکرد برنامه نیز فراهم میکنه.

تست آسان

Symfony Framework تست واحد رو با کتابخونه واحد PHP راحت‌تر میکنه. این چارچوب درخواست‌های HTTP رو تحریک میکنه و با استفاده از ابزارهای آزمایش، خروجی رو بدون اسکریپت تایید میکنه.

به علاوه، این تکنولوژی، تست عملکردی پیشنهاد میده که باعث میشه به مقدار قابل توجهی در زمان و تلاش توسعه دهنده صرفه‌جویی بشه. سیمفونی همچنین ابزارهای خیلی خوبی برای تست عملکردی، رفتاری و واحدی ارائه میده!

محدودیت‌های فریم ورک سیمفونی

من همون اول کار اشاره کردم که این فریمورک سومین فریمورک محبوب توسعه دهندگانه! این سوم بودن بی دلیل نیست و یه سری محدودیت‌هایی وجود داره که باعث شده این چارچوب جایگاه اول و دوم رو از دست بده، جالبه بدونین که عملکرد سیمفونی همیشه مورد بحث توسعه دهندگان بوده.

سیمفونی کمتر در پیاده سازی شبکه های اجتماعی استفاده میشه چون در برنامه های بی‌درنگ Real-time کارآیی کمی داره و توانایی پاسخ دهی به حجم زیادی از کاربران به طور همزمان رو نداره.

البته با استفاده از PHP7 این ضعف تا حدی برطرف میشه اما در مواردی هم نمی‌شه از چنین محدودیتی چشم‌پوشی کرد و برنامه نویس ناچاراً فریم ورک دیگه‌ای رو جایگزین میکنه.

و آخرین مورد این که درسته من گفتم این Framework برای مبتدیان و حرفه‌ای‌ها محبوبه و فرقی نداره اما اگه شما تازه کار هسین بهتون پیشنهاد میکنم فریم ورک ساده‌تری رو برای شروع انتخاب کنین!

دلایل اصلی استفاده از Symfony

اعتبار Symfony

بلافاصله بعد از معرفی این فریم ورک در سال 2005، سیمفونی مورد استقبال افراد حرفه‌ای این صنعت قرار گرفت و حسابی خودش رو تو دل کاربران جا کرد. امروز هم که محیطی باثبات در سطح بین المللیه و به رسمیت شناخته شده است. این فریمورک یه گروه فعال هم هست که شامل: توسعه دهندگان، تسترها، مصرف کنندگان و سایر کسانی که تلاش میکنن این فریم ورک روز به روز بهتر بشه هست.

حضور و پشتیبانی دائمی Symfony

پشتیبان سیمفونی شرکتی به اسم SensioLabs که 20 سال پیش تاسیس شده و قراردادهای بزرگی با مشتری‌های مهم خودش داره. سیمفونی در ابتدا برای نیاز خودِ شرکت برنامه ریزی شد و هنوز هم ابزار مورد استفاده شرکت برای توسعه پروژه‌های مشتریه. این فریم ورک به وسیله افراد حرفه‌ای و برای حرفه‌ای‌ها طراحی شده تا اولین و مهمترین ابزار کاربردی باشه که نیازهای دنیای واقعی رو مورد هدف قرار میده.

از طرفی منظورمون از حضور دائمی، پشتیبانی دائم نیز هست. این پشتیبانی طبیعتاً توسط شرکت ارائه میشه ولی از همون لحظه تولید، اکوسیستمی هم اطراف سیمفونی شکل میگیره، چیزی که شامل خبرنامه، کانال و شرکت‌هایی میشه که وقت و سرمایه خودشون رو روی این فریم ورک گذاشتن.

علاوه بر این‌ها و با نگاهی بر توسعه پایدار، سیمفونی تحت لیسانس MIT Open Source منتشر میشه که علاوه بر امکان توسعه برنامه و متن باز یا Open Source بودن و برنامه انحصاری، محدودیتی هم ایجاد نمیکنه!!

استقبال زیاد از Symfony

با وجود اینترنت، سایت های عمومی، شبکه های اجتماعی، سایت های محلی و برنامه‌های مدیریتی هیچ کمبود نمونه‌ای وجود نداره. صدها وبسایت و برنامه در انواع و سایزهای مختلف به فریم ورک سیمفونی اعتماد دارن!

مخصوصاً نمونه‌هایی مثل Exercise.com, Opensky.com, Yahoo! Dailymotion و حتی برنامه‌هایی مثل phpBB و Drupal قابل توجهن.

نوآوری در Symfony

سیمفونی همه اون چیزیه که شما از یه فریمورک توقع دارین: سرعت، انعطاف پذیری، عناصری با قابلیت استفاده مجدد و همچنین ساختار برنامه‌هایی که در این محیط توسعه پیدا کردن و از بهترین شیوه‌های این صنعت استفاده میکنن.

اما این همه ماجرا نیست و از اونجایی که شرکت به برهم زدن نظم موجود عادت داره و همیشه برای بهتر شدن تلاش میکنه، سیمفونی و همه گروه همراهش حس فراتر بودن از PHP رو دارن، در نتیجه برای نوآوری معطل نمیکنن، با جستجوی ایده‌های جدید تو منابع مختلف اون رو تو دنیای PHP پیاده میکنن.

علاوه بر این توسعه دهندگان وب با انگیزه افزایش بهره وری Web Debug Toolbar رو استارت زدن که از فریمورک‌های دیگه و احتمالاً PHP یا منابع دیگه‌ای برداشت میشه.

مستندات فراوان در مورد Symfony

وقتی که شما دارین از سیمفونی استفاده میکنین، بهتون این اطمینان داده میشه که “هرگز با مانیتور خودتون تنها نیستین”! چه از طریق پشتیبانی شرکت و چه از طریق پشتیبانی جامعه مجازی اون، همیشه پاسخ پرسش‌های خودتون رو پیدا میکنین و با استناد به اصل “کدی که مستند نشده است، وجود خارجی ندارد” همیشه مستندات زیادی درباره Symfony پیدا خواهید کرد که به شما در مسیر توسعه وب سایت و نرم افزار خودتون کمک میکنه.

تعامل متقابل Symfony با دیگر نرم افزارها

ایده اصلی سیمفونی “محدود نکردن به خود سیمفونی” است. به خودتون اجازه بدین برنامه‌هایی تولید کنین که دقیقاً نیازهای شما رو تامین کنن.

فریم ورک سیمفونی به شما اجازه میده از بلاک های اصلی نرم افزار مثل تزریق وابستگی Dependency Injector بدون این که به همه فریم ورک‌ها احتیاج داشته باشین، استفاده کنین. این چارچوب انقدر حس تعاملی داره که تو هسته اصلی خودش از بلوک نرم افزارهای دیگه مثل Swiftmailer, ORM Doctrine و غیره استفاده میکنه.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.