مشکل آپدیت افزونه وردپرس در این جا دغدغه اصلی ما هست، ولی قبل از این که بخوایم سراغ این موضوع بریم، قبلش خیلی کوتاه یاد میگیریم که اصلا افزونه رو چهجوری آپدیت کنیم. اگه تو آپدیت کردن افزونه وردپرس مشکل دارین باید بگم اصلاً نگران نباشین چون در اینجا میخوایم قدم به قدم این کار رو با همدیگه یاد بگیریم.
وردپرس یه CMS یا همون سیستم تولید محتوای عالیه و هر روز هم داره بین کاربران محبوبتر میشه. اما مثل هر چیز دیگهای برای کامل بودن به یه سری گزینهها نیاز داره! برای همینه که تم ها و افزونه ها در وردپرس وجود دارن. در واقع اگه افزونه ها در وردپرس وجود نداشتن، میشه گفت وردپرس این کارایی که الان داره رو نداشت! پس نصب افزونه ها یا Plugins بخش مهمی از کار کردن با وردپرس محسوب میشه. همچنین میدونیم که برای این که با وردپرس و افزونه های اون دچار مشکل نشیم، باید به طور دائم اونها رو به روز رسانی کنیم.
اگه زمان اون رسیده باشه که باید وردپرس رو آپدیت کنیم، در تمامی صفحه های وردپرس WordPress یه پیغامی دریافت میکنیم که نسخه جدید وردپرس اومده و ما بهتره که از اون نسخه جدید استفاده کنیم. یعنی بهتره که هیچ وقت نسخه جدید وردپرس رو از دست ندیم. اما برای افزونه و تم های وردپرس مسئله یه خورده پیچیدهتره و ما برای این که بفهمیم باید اونها رو آپدیت کنیم یا نه، باید به بخش به روز رسانی داشبورد وردپرس یه سر بزنیم. درست در کنار منوی این قسمت میتونیم یه شماره ببینیم که نشون میده چه تعداد به روز رسانی موجود هست.
یه راه دیگه هم هست برای این که بفهمیم وردپرس و تمام تم ها و افزونه های اون آپدیت هستن یا نه و اون اینه که اگه بالای صفحات وردپرس هیچ شمارهای ندیدیم، یعنی وردپرس و تموم افزونه های اون آپدیت هستن. پس در این صورت دیگه هیچ نگرانی راجع به به روز رسانی وردپرس و پلاگین های اون نداریم.
خب قطعاً هیچ کدوم ما با آپدیت کردن وردپرس مشکل نداریم و اون رو از قبل بلدیم و اگه هم بلد نیستیم، میتونیم بعد از خوندن این مطلب با خوندن کمی مطلب اضافهتر یاد بگیریم. چون به روزرسانی خود وردپرس تقریبا مثل آپدیت کردن یه افزونه است تازه کمی ساده تر! خب پس ما فقط میریم سراغ آپدیت کردن پلاگین وردپرس و مشکل آپدیت افزونه وردپرس و راه حل های رفع اون مشکل.
آپدیت کردن افزونه های وردپرس
1.به روز رسانی پلاگین از طریق داشبورد مدیریتی
به صورت پیش فرض میتونیم از طریق داشبورد پلاگین ها و تم هایی که از مخزن وردپرس به صورت رایگان یا پولی دانلود کردیم رو آپدیت کنیم و مشکل آپدیت افزونه وردپرس رو نداشته باشیم. برای این کار وارد پنل مدیریتی وردپرس میشیم، به قسمت داشبورد میریم و روی بروزرسانی کلیک میکنیم.
توی صفحه باز شده لیستی از افزونه ها، خود وردپرس و تم هایی رو که نیاز به به روز رسانی دارن میبینیم. حالا روی دکمه انتخاب سمت راست کلیک کرده و بعد روی دکمه به روز رسانی کلیک میکنیم. در نهایت فرآیند به روز رسانی کامل میشه. به همین سادگی! البته باید حواسمون باشه که این روش فقط مخصوص پلاگین هایی است که از مخزن وردپرس خریدیم یا رایگان دانلود کردیم.
2. بروزرسانی پلاگین از طریق هاست
این روش یه خورده پیچیدهتره و به این صورت هست که ما باید در ابتدا در پنل مدیریت هاست host خود یک اکانت FTP بسازیم و بعد با استفاده از برنامههایی مثل FileZilla به فایل های موجود در هاست خودمون دسترسی پیدا کنیم.
معمولاً اطلاعات اتصال به FTP وقتی که هاست را میخریم برامون ایمیل میشه اما اگه فراموش بکنیم هم ایرادی نداره چون این اطلاعات در پنل مدیریت هاست هم موجوده.
برای اتصال، ابتدا در فیلد مقابل هاست، آدرس دامنه خودمون رو وارد میکنیم و به ترتیب نام کاربری و کلمه عبور رو وارد میکنیم. پس از ورود موفق، مسیر /wp-content/plugins/ رو دنبال میکنیم.
توی این پوشه لیست تمامی پلاگین های موجود در وردپرس رو میبینیم. در بین اونها پوشه پلاگین موردنظر رو انتخاب میکنیم و روی اون راست کلیک میکنیم و با انتخاب گزینه Rename انتهای اسم افزونه یه old قرار میدیم. این کار مشخص میکنه که کدوم پوشه مربوط به نسخه قدیمیه! و با این کار افزونه موردنظر رو غیرفعال میکنیم.
حالا نوبت آپلود فایل پلاگینه. ابتدا فایل پلاگین رو از حالت zip خارج میکنیم. بعد از ستون سمت چپ در کامپیوتر خودمون فایل پلاگین رو پیدا میکنیم و روی اون راست کلیک میکنیم و روی گزینه آپلود میزنیم تا مرحله آپلود تموم بشه.
حالا به پنل مدیریتی میریم و روی گزینه پلاگین و سپس گزینه افزونه های نصب شده کلیک میکنیم که در ستون سمت راست قرار داره.
و پس از اون روی گزینه فعال کردن کلیک میکنیم . اگه همه چیز خوب پیش رفت، پوشه قبلی افزونه که در آخر اسم اون old اضافه کردیم رو حذف میکنیم و در نهایت دیگه مشکل آپدیت افزونه وردپرس رو نداریم.
3.بروزرسانی خودکار افزونه ها
به روزرسانی خودکار افزونه ها مزیت های زیادی داره. اول این که از پیغام های متعدد و اعصاب خردکن وردپرس خلاص میشیم و همچنین همیشه وب سایتی به روز خواهیم داشت.
برای آپدیت خودکار پلاگین ها در وردپرس، فقط کافیه فایل functions.php رو باز کنیم و سپس کد auto-update-plugin,–return-true رو در اون کپی میکنیم و پس از ذخیره سازی خارج میشیم.
این کد باعث میشه به محض ارائه نسخه جدید افزونه، اون رو به صورت خودکار دریافت و آپدیت کنیم. البته من آپدیت خودکار رو خیلی پیشنهاد نمیکنم چون خیلی وقتها با مشکل آپدیت افزونه وردپرس مواجه میشیم.
خب حالا میریم سراغ ارورهای آپدیت افزونه وردپرس و راه حلهای اون:
ارورهای آپدیت افزونه وردپرس
1. به روزرسانی ناموفق است: ارتباط قطع شده یا سرویس دهنده شلوغ است. لطفا بعداً دوباره تلاش کنید.
علت بروز این مشکل آپدیت افزونه وردپرس اینه که ممکنه خیلی از ما زمانی که داریم پلاگین رو آپدیت میکنیم، VPN رو هم فعال کردیم. و به خاطر همین سرور وردپرس اجازه دسترسی به ما نمیده. دلیل بعدی اینه که سرور وردپرس شلوغه و ترافیک بالایی داره و در حال حاضر نمیتونه پاسخگو باشه. البته مورد دوم احتمالش خیلی کمتره!
2. به روزرسانی ناموفق شد: دریافت انجام نشد. نشانی معتبر نیست.
این مشکل آپدیت افزونه وردپرس هم که در عکس میبینیم، بیشتر در هاست های ایرانی اتفاق میفته. چون هاست ایرانی Certificate معتبر برای اتصال به سرور وردپرس رو نداره و در نتیجه برای ما خیلی اتفاق میفته. اما با راه حل ساده زیر به راحتی میتونیم این مشکل رو حل کنیم.
1. مرحله اول
ابتدا باید فایل wp-patch رو دانلود کنیم و اون رو از حالت فشرده خارج کنیم. بعد از اون در فولدر اصلی هاست public-html آپلود کنیم.
2. مرحله دوم
فایل wp-patch.php رو باید تو مرورگر خودمون باز کنیم. حالا به راحتی میتونیم افزونه موردنظر خودمون رو به روز رسانی کنیم.
اگه این مشکل آپدیت افزونه وردپرس برطرف نشد نکات زیر میتونه دلیل اون باشه
1. پلاگین پریمیوم (premium) است و امکان دانلود اون از طریق مخزن وردپرس وجود نداره!
2. پلاگین ممکنه جزو پلاگین های پولی باشه که باید به طور مستقیم یا از مخزن پلاگین وردپرس دانلود کنیم و یا از طریق وب سایتی که افزونه رو خریدیم آپدیت اونو دریافت کنیم و نصب کنیم.
3. خود سرور ممکنه به خاطر فعال بودن (FireWall) یا دیوار آتش جلوی به روز رسانی افزونه رو بگیرد.
4. اگه که هیچ کدوم از موارد بالا کار نکرد، باید از طریق هاست، افزونه رو به روز رسانی کنیم که این رو همون اول توضیح دادیم.
3. به روزرسانی دیگری در جریان است
خیلی از ماها موقع آپدیت و به روز رسانی وردپرس با این مشکل مواجه میشیم که باعث میشه به روز رسانی پلاگین ما نصفه نیمه بمونه. ما با یه کار خیلی ساده میتونیم این مشکل رو حل کنیم.
کافیه که فقط ما افزونه (Fix Another Update in Progress) رو دانلود و نصب کنیم تا مشکلمون فقط با یه کلیک حل بشه.
بعد از این که این افزونه رو نصب کردیم و اون رو فعال کردیم، از پیشخوان وردپرس به تنظیمات این افزونه میریم. تو این صفحه اگه به روز رسانی های ما غیر فعال شده باشن، یه پیامی مثل تصویر زیر میبینیم و برای رفع ارور به روز رسانی وردپرس باید بر روی گزینه ( Fix WordPress Update Lock) کلیک کنیم.
حالا میتونیم با خیال راحت به بخش به روز رسانی ها مراجعه کنیم و وردپرس خودمون رو آپدیت کنیم.
قبل از این که بخوام سراغ ارور بعدی و راه حل اون برم، باید بگم که کارکردن با وردپرس و افزونه های اون اصلا سخت نیس و فقط کافیه که ما کمی حوصله به خرج بدیم و کار کردن با وردپرس رو به خوبی یادبگیریم. چون وقتی کار کردن با وردپرس رو به خوبی یاد بگیریم، خیلی از کارها برای ما راحت میشه. مثل دانلود کردن یا خیلی از کارهای دیگه. پس با انرژی بریم سراغ بقیه محتوا.
4. ارور briefly unavailable for scheduled maintenance. check back in a minute
البته گاهی هم این ارور به شکل زیر است. که برای رفع هر دوی این ارورها از یه راه حل استفاده میکنیم.
دلیل بروز این مشکل آپدیت افزونه وردپرس اینه که مدت زمان لازم برای اجرای اسکریپت توسط سرور تموم میشه و سرور اسکریپت رو متوقف میکنه. و معنی این ارور اینه که حجم افزونه موردنظر ما زیاده و وردپرس به زمان بیشتری برای اجرای دستور به روز رسانی نیاز داره. برای حل این مشکل دو راه وجود داره.
- افزایش زمان اجرای اسکریپت ها
- به روز رسانی دستی افزونه
خب برای راه حل اول یعنی افزایش زمان اجرای اسکریپت ها کافیه فقط از تنظیمات PHP سرور در بخش max-execution-time مدت زمان رو به اندازه دلخواه خودمون برحسب ثانیه افزایش بدیم تا افزونه به روز بشه.
اما راه حل دوم که همون به روز رسانی دستی افزونه است، منطقیترین راه حل برای این مشکله. یعنی کافیه که فقط افزونه رو از طریق هاست به روز رسانی کنیم تا این مشکل حل بشه و ما با خیال راحت به کارهای خودمون ادامه بدیم.
بعد از این که مسیر بالا رو طی کردیم، برای حل مشکل Briefly Unavailable for scheduled maintenance. check back in a minute در صفحه اصلی سایت و دیگر بخش های پیشخوان وردپرس کافی است وارد هاست در بخش File Manager شده و فایل maintenance رو حذف کنیم.
5. خطای SSL23-GET-SERVER-HELLO یا خطای SSL مشابه
این خطای SSL به این معنی است که هاست ما از نسخه منسوخ شده OPENSSL استفاده میکنه و از پروتکلهای SSL که ما برای آپدیت آخرین نسخه این افزونه به اون نیاز داریم پشتیبانی نمیکنه. برای این که بتونیم این خطا رو مثل خطاهای دیگه برطرف کنیم، باید از هاست یا مدیریت سرور بخوایم که نرم افزار OpenSSL خودشون رو به روزرسانی کنند. اگه اونها این کار رو انجام بدن قطعاً ما دیگه چنین اروری رو نمیبینیم.
کلام آخر
خب رسیدیم به آخر. در اینجا ما یاد گرفتیم که هم چه جوری افزونه ها یا همون پلاگین های وردپرس رو آپدیت کنیم و هم یاد گرفتیم که اگه مشکل آپدیت افزونه وردپرس پیدا کردیم چه کاری انجام بدیم تا این مشکل حل بشه. در واقع ما در این محتوا با یه تیر دو نشون زدیم. پس دیگه میشه گفت تو آپدیت کردن افزونه های وردپرس مشکل نداریم و حتی میتونیم به افراد دیگه هم یاد بدیم.