مقالات آموزشی

کاهش اسپم اسکور سایت با راحت‌ترین و سریع‌ترین روش

مفید بود؟

کاهش اسپم اسکور Spam Score یکی از مهم‌ترین و واجب‌ترین کارهاییه که شما باید برای داشتن یه دامنه خوب و باکیفیت بهش توجه داشته باشین، امروزه سایت نویسان زیادی دنبال بهترین و سریع‌ترین روش‌های برای بهبود Spam Score دامنه شون هستند. این که شما بدونین چطوری باعث کاهش اسپم اسکور بشین، واقعاً برای سئو و وبلاگ نویسی اهمیت داره و می‌تونین با این کار جلوی آسیب جدی رسیدن به وبسایت تون رو بگیرین.

تو پست امروز اول از همه براتون میگم که Spam Score چیه و در وهله دوم روش‌های کاهش اسپم اسکور رو براتون لیست میکنم تا بتونین ازش استفاده کنین:

Spam Score چیست؟

در اصل، اسپم اسکور توسط داده های سئو و شرکت نرم افزاری MOZ برای اندازه گیری کیفیت وبسایت ایجاد شده است. Spammy رتبه هر سایت که بین 0 تا 17 هست رو نشون میده و اگه Spam Score هر سایتی 17 باشه یعنی گوگل اون سایت رو تو بلک لیست قرار میده و خب شما دیگه نمیتونین تو نتایج گوگل مشاهده‌ش کنین.

فرض کنین Spam Score یه سایت بین 1 تا 4 باشه، به نظرتون مشکلی براش پیش میاد؟ معلومه که نه، این یه اسکور زیاد نیست ولی اگه در آینده برای کاهش Spam Score این سایت تلاشی نکنن ممکنه به مرور زمان زیاد بشه و خب این طوری دیگه حتماً براشون دردسر درست میشه!

اسپم اسکور هشدار چه عددی است؟

تو مثال بالا بهتون گفتم که سایتمون Spam Score بین 1 تا 4 داره و مشکلی هم براش پیش نمیاد ولی وقتی این عدد به 5 یا 6 برسه یعنی گوگل داره به مدیر سایت هشدار میده که حواست باشه! پس بهتره که تو همین نقطه سریعاً برای بهبود Spam Score تلاش کنین و اجازه ندین بیشتر بشه.

برای این که با بلایی که قراره با بالا رفتن اسپم اسکور (خدایی نکرده!) سر سایت تون بیاد، بیشتر آشناتون کنم بهتره ببینین با عددی بالاتر از 6 چه اتفاقاتی برای دامنه سایت میفته:

وقتی اسپم اسکور به عدد 7 یا 8 یا بیشتر برسه، اون سایت باید دامنه خودش رو تغییر بده و درباره اشتباهاتی که باعث شده به این جا برسه عمیقاً فکر کنه و دیگه به هیچ وجه تکرارشون نکنه!

نکته
سایتی که Spam Score بالا تر از 6 داره باید استراتژی سئو که در پیش گرفته رو حتماً تغییر بده.

یه مورد آزاردهنده دیگه اینه که اگه اسپم اسکور شما تا 4 باشه گوگل کاری به کارتون نداره ولی وقتی بیشتر از این عدد شد شما یه دامنه Spammy نامیده میشین و به مرور زمان دیگه هیچ فعالیتی نمی‌تونین داشته باشین و وارد بلک لیست گوگل میشین!

چطوری Spam Score سایت رو چک کنم؟

اگه دلتون می‌خواد اسپم اسکور سایت رو چک کنین (البته که دل بخواهی نیست و باید حتماً چکش کنین و حواستون بهش باشه)، اصلاً نیازی به خرج کردن پول و طی کردن پروسه‌های پیچیده ندارین! شما با یه ابزار رایگان سایت MOZ می‌تونین این کار رو انجام بدین و سپس برای بهبود اسپم اسکور و یا کاهش Spam Score سایت تون برنامه ریزی کنین.

وقتی قراره با این ابزار کار کنین فقط کافیه URL وبسایت یا وبلاگ مورد نظرتون رو وارد کنین و چند ثانیه بعد گزارش‌ها و آنالیزهایی درباره سایت شما جلوی روتون قرار میگیره.

البته شما با اکسپلور سایت MOZ هم می‌تونین گزارش‌هایی درباره اسکور دامین آتوریتی DA و پیج آتوریتی PA و لینک‌های ورودی سایت تون مشاهده کنین.

نمونه گزارشی درباره Spam Score

این اسکرین شاتی که در زیر می‌بینین می‌تونه بهتون کمک کنه تا متوجه بشین که نحوه گزارش دهی سایت MOZ برای دامنه شما به چه صورته:

 

تو این گزارش مشاهده میکنین که اسپم اسکور برابر با 1 (6%) است و رنگش سبزه چون نمره کمی داره و دامنه اسپم نیست، پس از این نظر اوکیه!

البته من خودم ترجیح میدم به جای این کار از نوار MOZ استفاده کنم که به راحتی به گوگل کروم اضافه میشه و با فعال کردنش می‌تونین به طور رایگان دامین آتوریتی ، پیج آتوریتی و Spam Score همه سایت هایی که جستجو می‌کنین رو مشاهده کنین و اصلاً لازم نیست زمان زیادی رو صرف این کار کنین.

اکثر وبلاگ نویسان از افزونه MOZ که به گوگل کروم اضافه میشه استفاده میکنن، چون هم رایگانه، هم اطلاعات مورد نیاز برای مشاهده کیفیت سایت رو در اختیارمون میذاره و اصلاً معطلی و دردسر نداره و سریعاً می‌تونین یه سایت باکیفیت رو پیدا کنین.

نحوه کاهش Spam Score دامنه

خب بریم سراغ قسمت اصلی مقاله و چیزی که اکثر شماها دنبالش هستین!

دلیل افزایش Spam Score برای هر سایت وجود لینک های Spammy است. به عبارت دیگه وقتی بک لینک هایی با کیفیت بسیار کم داخل یه سایتی وجود داشته باشه یا احتمال اسپم بودن اون لینک ها زیاد باشه، نتیجه کار افزایش Spam Score اون سایت یا دامنه است.

هشدار
پس ما باید جداً از ایجاد پیوندهایی که کیفیت پایینی دارن، خودداری کنیم چه برسه به این که اون‌ها رو داخل سایت مون قرار بدیم. بعضی از افراد هم توی یک روز لینک های زیادی ایحاد میکنن که این کار هم غلطه چون باعث افزایش اسپم اسکور از راه‌های دیگه میشه.

 

حالا اگه قرار باشه کاری کنین که منجر به کاهش اسپم اسکور سایت تون بشه، باید اون دسته از لینک های بی‌کیفیت و اسپم که با سایت شما پیوند دارن رو پیدا کنین و دیگه ازشون استفاده نکنین. (بهتره یه لیست از اینجور لینک ها داشته باشین و همیشه حواستون باشه که ازشون استفاده نکنین)

وقتی شما این لینک های بی‌کیفیت رو از سایت تون حذف کردین، الگوریتم MOZ یه بار دیگه وبلاگ تون رو اسکن میکنه و لینک های جدید باعث کاهش Spam Score شما میشن و همچین چیزی فقط در صورتی امکان پذیره که لینک های بی‌کیفیت کاملاً از دامنه شما حذف شده باشن.

برای این که سایت شما یه سایت اسپم در نظر گرفته نشه و کاهش Spam Score داشته باشین باید متوجه چندتا نکته بشین:

1. از خرید دامنه‌هایی با پسوند “dodgy” خودداری کنین

اگه قبلاً دامنه ای خریدین و سایت خودتون رو روی اون ساختین و این مشکل رو داره که خیلی کار پیچیده‌ای میشه ولی اگه هنوز این کار رو نکردین و تو مرحله انتخاب دامنه هستین، بهتر بدونین که MOZ گفته پسوندهای (com .co .uk.) دامنه های سطح بالایی هستند که دامنه های اسپم از اون‌ها استفاده می‌کند و اگه می‌خواین رنگ Spam Score تون قرمز نشه بهتره درموردشون حسابی تحقیق کنین. اما دامنه های dodgy خیلی خطرناکن و باید حتماً حواستون بهشون جمع باشه، بهتره برخی از دامنه های dodgy رو بشناسین: rest .buzz .gq .tk . fit .cf .top .ml .work .ga.

2. برای کاهش اسپم اسکور حتماً صفحات مناسب رو انتخاب کنین

سایتی که فقط چندتا صفحه داره نشونه اسپمی بودنه! خیلی از سایت های اسپم که برای یه هدف واحد تنظیم شدن و تمایلی به ارائه ارزش واقعی ندارن، صفحات خیلی کمی دارن و استفاده از اون‌ها می‌تونه براتون خطرناک باشه، پس برای کاهش اسپم اسکور سعی کنین با این سایت ها همکاری نکنین.

3. از یه دامنه طولانی و پر از کلمه کلیدی استفاده نکنین

هنگام انتخاب نام دامنه باید حداکثر از 253 کارکتر استفاده کنین، اما به دلایل زیادی توصیه میشه که از تعداد کارکتر کمتری استفاده کنین. درسته که انتخاب نام دامنه تاثیری روی سئو نداره ولی می‌تونه به گوگل سیگنالی بفرسته که بگه: هی گوگل من یه سایت اسپم هستم!! به سایت های تجاری زیر نگاه کنین:

  • Londonhealthstore.com
  • buyvitaminsatlowpricesintheuk.ga

به نظرتون کدومشون سایت اسپمه؟

یه مورد دیگه که بهتره برای بهبود اسپم اسکور بهش دقت کنین اینه که تاجایی که ممکنه از اعداد (مگه این که بخشی از برند شما باشه) تو نام دامنه استفاده نکنین چون باز هم یه سیگنال اسپم برای گوگل است!

4. مشخصات (آدرس ایمیل، لینکدین، شماره تلفن و غیره) خودتون رو درج کنین

اگه سایت مربوط به کسب و کار شماست، شماره تلفن، ایمیل و یا آدرس لینکدین شرکت رو وارد کنین. چرا؟ چون این‌ها مواردیه که سایت های اسپم خیلی کم پیش میاد ازشون استفاده کنن پس اگه میخوایین علامتی به گوگل ارسال کنین که سایت شما قانونی و امنه بهتره این موارد رو رعایت کنین.

نکته
درج صفحه تماس با ما یکی از موارد خوب برای کاهش Spam Score است.

5. HTTPS داشته باشین

اگه سایت تون رو با HTTPS به جای HTTP تضمین نکردین، بهتره که این کار رو انجام بدین. چون نه تنها به سئو سایت شما کمک میکنه بلکه بیشتر سایت های اسپم برای داشتن HTTPS زحمت نمیکشن و این یه سیگنالی برای گوگل است که شما سایت ایمن هسین.

لینک ها بخش مهمی از سئو سایت تون هستند و مهمه که به درستی اون‌ها رو دریافت کنین. از دید سیگنال اسپم سه ‌تا مورد هست که باید حواستون جمعشون باشه:

  • لینک های خارجی: هنگام لینک دادن به سایت های دیگه، حتماً به طور طبیعی پیوند بزنین، نه تعدادشون خیلی بالا باشه نه خیلی پایین! از افزونه MOZ برای چک کردن اسپم اسکور اون‌ها استفاده کنین.
  • تعداد دامنه هایی که یهشون لینک میدین: دامنه های اسپم میل دارن به تعداد غیرعادی از دامنه های خارجی مشابه لینک بشن، پس مطمئن بشین که به طیف وسیعی از دامنه ها لینک شدین.
  • کیفیت لینک های شما: اگه می‌خواین به سایت های دیگه لینک بدین بهتره سایت های باکیفیت رو انتخاب کنین. یعنی به سایت هایی لینک بدین که در عین تنوع، به مطلب شما هم مرتبط باشه!

7. از استفاده کلمات “poison” خودداری کنین

کلماتی وجود داره که به عنوان کلمات “poison” شناخته میشه. این کلمات یه پرچم قرمز برای اسپم اسکور در موتور جستجو هستند. پس تا جایی که می‌تونین از استفاده اون‌ها در وبسایت خودتون خودداری کنین.

کلمات poison اون دسته از کلماتیه که سایت های dodgy ازشون استفاده میکنن و بهتره شما موقع استفاده از کلمات بیشتر حواستون رو جمع کنین و سعی کنین از یه کلمه به تعداد زیادی استفاده نکنین.

8. استفاده گوگل تگ منیجر Google Tag Manager و کاهش Spam Score

اگه قبلاً گوگل تگ منیجر GTM رو برای سایت تون تنظیم نکردین، بهتره که هرچی زودتر دست به کار بشین. این مورد هرگز در سایت های اسپم ارائه نمیشه پس اگه در اختیازتون باشه می‌تونه باعث بهبود اسپم اسکور سایت بشه.

9. صفحه سنگین انکر تکست Anchor Text

اگه لینک های خارجی زیادی در بسیاری از پست های وبلاگ در متن لنگر مورد استفاده قرار بگیره، باعث افزایش اسپم اسکور میشه. برای جلوگیری از این مشکل لازمه تو مطلبتون همیشه انکر تکست های زیادی رو اضافه نکنین و یا تا حد امکان لینک ها رو نزدیک به یه لینک دیگه به یه وبسایت دیگه‌ای اضافه نکنین.

10. اعتماد MOZ و کاهش اسپم اسکور

اگه MOZ اعتماد کمی به سایت شما داشته باشه که همچین چیزی در شرایطی اتفاق میفته که تعداد لینک های دریافتی و لینک های بی‌کیفیت بیش از حد باشه، اسپم اسکور دامنه شما به سرعت افزایش پیدا میکنه.

اگه یه وبلاگ یا سایتی دو سه ساله باشه و حدود 400 تا 500 مقاله در اون وجود داشته باشه یه سایت بزرگ به حساب میاد، حالا اگه همچین سایتی بک لینک های کمی داشته باشه، به سرعت Spam Score اون افزایش پیدا میکنه چون موز و موتورهای جستجوی گوگل، بررسی میکنن و میبینن سایتی با این همه مقاله و این سن و سال بک لینک نداره پس لابد محتوای بی‌کیفیتی ارائه میده و اسپم است!!

نسبت بک لینک هر سایت نیز تا حد زیادی روی کاهش اسپم اسکور تاثیر داره، پس باید یه نسبت متعادلی از لینک های Do-Follow و No-follow رو در سایت ایجاد کنین، مثلاً از هرکدوم 50%!

13. محتوای قوی و بهبود Spam Score

الگوریتم گوگل همیشه سایت هایی با محتوای ضعیف رو اسکن میکنه و مجازات‌هایی رو برای اون در نظر میگیره. وبلاگ یا سایتی که اطلاعات داخلش با کلمات خیلی کمی به اشتراک گذاشته شده به عنوان اسپم شناخته میشه چون این مدل محتواها کم کیفیت هستند و اسپم اسکور بالایی میگیرن.

این‌ها عواملی بودن که می‌تونن باعث کاهش اسپم اسکور و یا افزایش اسپم اسکور اون بشن، البته من تمام موارد رو نگفتم ولی قطعاً به مهم‌ترین اون‌ها اشاره کردم تا با رعایت کردنشون بتونین بهبود Spam Score رو تجربه کنین و یه سایت با کیفیت داشته باشین.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.