در این مقاله قصد داریم به آموزش تنظیمات سئو یوست (yoast) بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این افزونه کاربردی در ادامه همراه ما باشید. ورد پرس یک ابزار مناسب برای مدیریت محتواست. استفاده از ورد پرس سبب شده است تا کار طراحی سایت ساده تر و ارزان تر به انجام برسد.
طراحی مناسب و ارزان قیمت سایت به وسیله ورد پرس با این که یکی از مهمترین مزایای ورد پرس است تنها مزیت آن نیست. با استفاده از ورد پرس و افزونه های کاربردی آن میتوان از چالش هایی مثل سئو نیز عبور کرد. یوست یکی از افزونه هایی است که در این مسیر گردانندگان وب سایت را یاری میکند.
آموزش نصب افزونه یوست
نصب پلاگین های ورد پرس به سادگی قابل انجام است و روند پیچیده ای ندارد. برای نصب یوست میتوان از راه های مختلفی اقدام کرد. بهترین و ساده ترین راه مراجعه به قسمت “افزودن” است که در منوی ورد پرس قابل مشاهده است. سپس لازم است به بخش “جستجوی افزونه ها” بروید و نام یوست سئو را به فارسی یا انگلیسی سرچ نمایید پس از این مرحله به شما لیستی از نتایج به دست آمده نشان داده خواهد شد.
در قسمت بالای افزونه گزینه ای تحت عنوان “هم اکنون نصب کن” مشاهده میشود. با کلیک روی این گزینه و پس از مدتی انتظار افزونه نصب میشود. توجه کنید که پس از نصب، کار پایان نمی یابد و لازم است که برای فعالسازی آن نیز اقدام کنید. برای این کار باید روی گزینه “فعال کنید” کلیک نمایید و منتظر فعالسازی افزونه باشید.پس از نصب افزونه نوبت به کار کردن و استفاده از آن میرسد. در ادامه به آموزش تنظیمات سئو یوست و کار با این پلاگین میپردازیم.
آموزش تنظیمات سئو یوست و کار با آن
پس از نصب و فعالسازی روی منو بخشی اضافه میشود که برای دسترسی سریع به منوی یوست سئو به کار میرود. روی این بخش نام سئو نوشته شده است و آیکون برنامه یوست سئو نیز قابل مشاهده است. با کلیک روی این بخش به منوی مربوط به تنظیمات انتقال داده میشوید و به سادگی میتوانید با توجه به آموزش تنظیمات یوست سئو که در این بخش آورده شده است؛ تنظیمات یوست سئو را شخصی سازی نمایید.
در این قسمت چند سربرگ متفاوت را مشاهده میکنید که با رفتن به هر کدام بخش های متفاوتی از تنظیمات در اختیار شما قرار میگیرد. در قسمت پیشخوان اطلاعات کلی افزونه درج میشود. همچنین خطاهایی که ممکن است در طول کار با افزونه پیش بیایند در این بخش نشان داده خواهند شد. در صورت مشاهده خطا لازم است با بررسی دقیق در صدد رفع آن برآیید. همچنین به سادگی میتوانید با پیکربندی اطلاعات سایت شامل مواردی مثل نام سایت، زمینه فعالیت، برند و … را درج نمایید.
برای مشاهده بخش های مختلف تنظیمات به سربرگ امکانات بروید:
در این قسمت بخش هایی چون آنالیز سئو، تجزیه و تحلیل خوانایی، محتوای شاخص، شمارنده پیوند متن، نقشه های xml سایت، ادغام Ryte، نوار مدیریت وجود دارند. با توجه به انتظاری که از این افزونه دارید؛ بخش هایی که مایلید توسط یوست سئو پوشش داده شوند را روی حالت روشن قرار دهید. بهتر است تمام این گزینه ها روی حالت روشن قرار گیرند.
برای آنکه بتوانید درباره هر کدام از این بخش ها و کارایی آن ها اطلاعات مختصری کسب کنید میتوانید روی علامت سوال کوچک قرار داده شده در این بخش کلیک کنید. در آخر با کلیک روی گزینه “ذخیره تغییرات” میتوانید تغییرات اعمال شده را ثبت نمایید. سر برگ دیگری که در این قسمت مشاهده میکنید “ابزارها و وب مسترها” است. این قسمت برای تایید ابزارهای وب مستر در نظر گرفته شده است.
با استفاده از این بخش و دریافت کد تاییدیه گوگل میتوانید سایت را به سرچ کنسول گوگل اضافه کنید. البته برای انجام این کار لازم است ابتدا مالک سایت اطلاعات هویتی خود را مشخص نماید. پس از این مرحله لازم است کد تائیدی که توسط وب مستر مورد نظر اعم از گوگل، بایدو، بینگ و یاندکس دریافت کرده اید را درج و تغییرات را ذخیره نمایید.
ظاهر جستجو در آموزش تنظیمات سئو یوست
ظاهر جستجو شامل تنظیمات نمایش سایت در صفحه نتایج موتور جستجو میباشد. توجه به تنظیمات این بخش میتواند در افزایش ورود مخاطبان به وب سایت موثر باشد. در ادامه به آموزش تنظیمات سئو یوست در مهمترین سربرگ های ظاهر جستجو پرداخته ایم. در این قسمت هم مانند بخش قبل تب ها یا سربرگ های مختلفی را شاهد خواهید بود. عمومی، انواع محتوا، عناصر چند رسانه ای، طبقه بندی ها، بایگانی ها، مسیر راهنما و RSS سر برگ هایی هستند که در این قسمت وجود دارند.
یکی از زیرمجموعه های سربرگ عمومی “جدا کننده عنوان” یا (separator) است:
در این قسمت علائم نگارشی مختلفی وجود دارد که میتوانید از آن ها برای جدا کردن عنوان محتوا از سایر نوشته های استفاده نمایید. علائمی مثل | یا – میتوانند انتخاب های مناسبی برای این بخش باشند. گزینه بعدی صفحه خانه یا همان صفحه اصلی است. در این بخش یک الگو مشخص برای نمایش عنوان سئو (seo title) در نظر گرفته شده است.
این الگو قابل تغییر است و میتواند بسته به نوع سایت و صلاحدید گرداننده شخصی سازی شود. بخش بعدی توضیحات متا یا Meta description است. در این بخش نیز خود افزونه گزینه های مختلفی را پیشنهاد میکند. برای مثال با استفاده از exprect یک متن خلاصه در توضیحات متا نمایش داده میشود. در قسمت بعدی میتوانید نوع سایت را بسته به اینکه یک سایت شخصی است یا شرکتی مشخص کنید. با توجه به اینکه کدام گزینه را انتخاب نموده اید در ادامه منو موارد متفاوتی به نمایش در خواهد آمد.
در بخش انواع محتوا گزینه ای تحت عنوان “نمایش نوشته ها” وجود دارد:
اگر قسمت بله برای این بخش فعال باشد نوشته های وب سایت در نتایج گوگل قابل مشاهده خواهند بود. بخش بعدی نمایش تنظیمات سئو میباشد. در این بخش از شما سوال میشود که آیا لازم است تنظیمات سئو برای برگه ها و نوشته های موجود در وب سایت قابل مشاهده باشد یا خیر. همچنین بخشی با عنوان تاریخ پیش نمایش در گوگل وجود دارد.
با فعال بودن این بخش و قرار گرفتن روی حالت نمایش (و نه مخفی) تاریخ انتشار پست ها برای کاربران قابل مشاهده خواهد بود. برای فعال بودن یا نبودن این بخش ها باید با توجه به زمینه فعالیتی سایت و سیاست های کاری که مد نظر دارید، تصمیم گیری نمایید. برای مثال قابل مشاهده بودن تاریخ انتشار برای برخی محتواها از جمله محتواهای خبری بسیار حائز اهمیت است.
در انواع محتوا امکان اعمال تنظیمات برروی برگه ها، قالب و محصولات را نیز خواهید داشت. گزینه های ذکر شده در قسمت پست ها برای این بخش ها نیز قابل اعمال است. یکی از دیگر بخش ها بایگانی است، در این بخش نیز مانند سایر بخش ها قابل مشاهده بودن یا نبودن دسته ها و توضیحات متا قابل تغییر است. بهتر است دسته بندی ها در حالت قابل مشاهده قرار بگیرند.
در قسمت بعدی چهار حالت برای توضیحات متا (Meta Descriptions) در نظر گرفته شده است:
با توجه به استراتژی سئوی وب سایت میتوانید یکی از گزینه های title، Page، separator و Primary category را در نظر بگیرید. سربرگ مهم بعدی Breadcrumbs یا مسیر راهنماست. این بخش به شما راهنمایی هایی درباره دسته بندی های وب سایت و نقشه سایت ارائه میشود.
در این قسمت پارت هایی چون جدا کننده بین مسیر راهنما، متن Anchor برای صفحه اصلی (Home Page) ، پیشوند برای مسیر راهنما وجود دارد. هر یک از این بخش ها قابل تنظیم هستند. با استفاده از این بخش ها میتوان ظاهر نهایی سایت را زیبا و دلپذیر نمود تا کاربر حس جذاب و متفاوت از این صفحات دریافت نماید.
نکات قابل توجه در آموزش تنظیمات سئو یوست
نکته ای که وجود دارد این است که با توجه به نسخه نصب شده نرم افزار ممکن است در بعضی از این بخش ها با تفاوت های جزئی مواجه شوید اما در کل این نسخه ها و تنظیمات مربوط به آن ها تفاوت چندانی ندارند. پس از نصب و فعالسازی افزونه یوست سئو بخشی تحت عنوان ارتقا به نمایش در خواهد آمد.
با ارتقای نرم افزار به امکانات بیشتری دسترسی خواهید داشت. اما توجه کنید که استفاده از نرم افزار ارتقا یافته ی یوست نیاز به پرداخت هزینه ای تحت عنوان حق اشتراک دارد. در مقاله آموزش تنظیمات سئو یوست سعی شد تا به بررسی مهمترین بخش های این افزونه و قابلیت هایی که دارد پرداخته شود.
با استفاده از افزونه یوست سئو به سادگی امکان آنالیز سئوی محتوا و برگه ها را خواهید داشت:
با توجه به اهمیتی که سئو در بهبود کسب و کارها
دارد استفاده از چنین پلاگین هایی را میتوان یک گام مثبت و موثر در راستای ارتقای سایت دانست. این پلاگین نوشته های موجود در سایت را با استفاده از 3 رنگ طبقه بندی میکند. رنگ های سبز، نارنجی و قرمز نشان دهنده وضعیت سئوی آن صفحه هستند.
اگر محتوا از نظر سئو خوب باشد رنگ سبز، اگر متوسط باشد رنگ نارنجی و اگر سئوی نامناسب و نیاز به بهبود داشته باشد قرمز رنگ خواهد بود. از دیگر ویژگی های این افزونه میتوان به راهنمایی هایی که در هر بخش وجود دارند اشاره نمود. با استفاده از لینک هایی که در پلاگین یوست سئو در نظر گرفته شده است به سادگی امکان مطالعه و کسب اطلاعات بیشتر درباره هر بخش را خواهید داشت.ش