اجازه دهید این بار بدون فوت وقت ابتدا به سراغ پرسش کاربر رفته و سپس بعد از آن، ابعاد مختلف و پیشنیازهای این پرسش را در کنار هم مرور و بررسی کنیم. چنانچه جزئیاتی از این پرسش کاربران را بهدرستی متوجه نشدید، جای نگرانی نیست زیرا در ادامه پروسه پاسخگویی به این پرسش، تمام ابهامات و نقاط تاریک پرسش شفاف خواهند شد.
پرسش کاربر
چرا ابزار (Fetch and Render) که یکی از ابزارهای کنسول سرچ گوگل(Google) هستند، گاهاً یک تیک سبز یا گاهاً عبارت (Partial) را نشان میدهد؟ این چه فرقی با شرایطی دارد که در آن این ابزار عبارت (Complete) را نشان میدهد؟
اساساً دستور (Fetch) میتواند بدون هیچ مشکلی اجرا شود زیرا فقط یک دستور فراخوانی یا دریافت است که موتور جستجو به کمک آن کدها را از صفحه استخراج میکند.
اگر گوگل نتوانید دستور (Fetch) را بر روی یک صفحه اینترنتی اعمال کند، نشاندهنده این است که صفحه به طریقی بلوکه یا همان بلاک شده است. ممکن است صفحه توسط فایل (robots.txt)، (noindex) یا هر متد دیگری بلوکه شده باشد.
اما در مورد دستور (Fetch and Render) باید گفت که یک تلاش و دستور برای رندر و ارائه کامل تمام آیتمهای یک صفحه است.
اگر برخی از آیتمهای خاص بلوکه شده باشند، گوگل در چنین شرایطی با یک پاسخ تحت عنوان (Partial) این موضوع را از طریق ابزار (Fetch and Render) به شما اطلاع میدهد. البته در کنار پیام (partial) معمولاً لیستی از آیتمهای بلوکه شده نیز به نمایش درمیآیند.
اگر آیتمهای بلوکهشده ضروری نبوده و در عمل ضرورتی برای رندر و ارائه کامل آنها وجود نداشته باشد، میتوان گفت هیچ مشکلی وجود ندارد. اما اگر نتیجه رندر برگردد و در واقع ناقص یا نادرست تلقی شود، این نشان از یک مشکل جدی دارد.
ریشهها و علل رایج نمایش (partial) در پاسخ رندر
- پروندههای بلوکهشده (.css) یا (.js) که برای نشان دادن صفحه الزامی هستند؛ معمولاً این آیتمها در robots.txt بلوکه شدهاند اما گاهاً ممکن است از متدهای دیگری استفاده شده باشد.
- پاسخ بسیار کند سرور در قبال درخواست موتور جستجو؛ گوگل وقت این را ندارد که تا ابد منتظر بماند و اگر یک سرور در پاسخگویی به درخواست تعلل کند، اساساً بررسی و بازخوانی آن را از دستور کار خارج میکند.
- عدم پاسخگویی یک اسکریپت شخص ثالث؛ شاید عجیب به نظر برسد اما بازخوانی یک نتیجه با نقصان جزئی یا همان (partial)، بخاطر در دسترس نبودن اسکریپت (analytics.js) خود گوگل، امر چندان غیرعادی نیست. در چنین مواقعی اسکریپت در اصطلاح (temporarily unreachable) است.
یک نکته اضافی اما بسیار مهم
حتی اگر نتیجه رندر شما نشان دهد که در وضعیت (complete) قرار دارد، ممکن است تمام صفحه را در صورت طولانی بودن آن نمایش ندهد. این بدان علت است که گوگل شاید همیشه کل صفحه را مورد رندر، ارائه و بازخوانی قرار ندهد.
گوگل در گذشته میگفت فقط 200 کیلوبایت ابتدایی از بخش قابل مشاهده از متن را مورد فراخوانی قرار میدهد اما این روش از اساس حذف شده و در نسخههای اخیر خط مشی گوگل خبری از آن نیست.
در نهایت، هر زمان که با استفاده از ابزار (Fetch and Render) صفحه خود را تست میکنید، فراموش نکنید که در کنار نسخه دسکتاپ سایت، نسخه موبایل آن را نیز برای تست انتخاب کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد خدمات سئو و همچنین مشاهده هزینه سئو در رایا مارکتینگ به منوی هزینه و زمان مراجعه کنید.