مقالات آموزشی

نکاتی درباره عملکرد عملیاتی و هر چه که در مورد آن باید بدانیم

مفید بود؟

توضیحاتی در مورد عملکرد عملیاتی 

عملکرد عملیاتی یکی از فاکتورهای بسیار مهم در بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing) محسوب می شود به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا در این مطلب به این موضوع بپردازیم و هر آنچه که نیاز است را برای شما دوستان و همراهان عزیز بیان کنیم. آشنایی با شاخص کلیدی عملکرد یا همان عملکرد عملیاتی می تواند زمینه ساز برتری یک کسب و کار نسبت به سایر رقبا باشد.

بدین ترتیب برای همه افرادی که در زمینه دیجیتال مارکتینگ و یا هر کسب و کار آنلاین دیگری فعالیت دارند، اهمیت ویژه ای دارد که با شاخص های کلیدی عملکرد آشنایی داشته باشد.

عملکرد عملیاتی محتوا یکی از فاکتورهایی است که در سئو سایت اهمیت بسیار زیادی دارد. بدین ترتیب بی توجهی به موضوع شاخص کلیدی عملکرد می تواند برای هر کسب و کاری مضر باشد. برای اینکه با موضوع شاخص کلیدی عملکرد بهتر آشنا شویم، نیاز است که بدانیم :

هدف ما از سئو یا بهینه سایت چیست؟

معمولا سئو  با اهداف مختلفی انجام می شود، یکی از این اهداف جلب رضایت مخاطب و همچنین افزایش بازدید از سایت است. اگر این دو مورد برای یک سایت محقق شوند، بیش از نصف راه را می توان طی شده دانست و موفقیت برای چنین سایتی دور از دسترس نخواهد بود.

عملکرد عملیاتی یا شاخص کلیدی عملکرد را kpi نیز می نامند که برگرفته از عبارت Key Performance Indicator است. شاخص کلیدی عملکرد یا kpi کمک می کند تا هر فردی بتواند برای کسب و کار خود اهدافی تعیین کرده و در مسیر مناسب حرکت کند تا به هدف اصلی که برای خود تعیین کرده، برسد.

در ادامه با مثال های کاملا ساده و عملی این موضوع را بیشتر باز می کنیم تا همه افراد با هر سطح آشنایی بتوانند موضوع را به طور کامل درک نمایند.

عملکرد عملیاتی یا شاخص کلیدی عملکرد چیست؟ 

در تعریف شاخص کلیدی عملکرد یا عملکرد عملیاتی در این حد می توان گفت که می توان آن را یک یا ترکیبی از چند متریک دانست. متریک را می توان همان سنجه دانست و بدین ترتیب شاخص عملکرد عملیاتی یک عدد است که می تواند بیان کننده مفید بودن یا نبودن یک شاخص دانست.

در این بخش قصد داریم همه مواردی که به آنها اشاره شده است را با ذکر یک مثال ساده و کاربردی بیان کنیم تا همه افراد به راحتی با این موضوع آشنا شوند. در این مثال قصد داریم شاخص عملیاتی نرخ کلیک را برای شما همراهان عزیز بیاوریم تا هم موضوع را بهتر درک کنید و هم با نرخ کلیک و اهمیت آن و همچنین نحوه محاسبه آن بیشتر آشنا شوید.

نرخ کلیک یا Click-through rate که آن را به اختصار CTR نیز می نامند. برای بدست آوردن CTR باید حاصل تقسیم میزان کلیک بر روی میزان نمایش را بدست آوریم. این مقدار هر چقدر که باشد، یک شاخص عملیاتی محسوب می شود و می تواند در سئو سایت کمک زیادی به ما بکند.

با استفاده از شاخص کلیدی عملکرد نرخ کلیک می توان متوجه شد که یک محتوای تولید شده تا چه حد توانسته مورد توجه کاربران قرار بگیرد و چه تعداد افرادی بر روی آن کلیک کرده اند و چه تعداد افرادی ان را مشاهده کرده اند.

بدین ترتیب برای اینکه بتوان تولید محتوای سئو شده یا بهینه سازی شده را برای سایت خود یا حتی سایر سایت ها انجام داد، نیاز است تا شاخص های عملکرد را به خوبی بررسی کرده و این موضوع را بدانیم که یک محتوای خوب باید چه فاکتورهایی داشته باشد تا بتواند به افزایش میزان CTR کمک کند.

آشنایی با انواع قرارداد سئو 

نوع اول 

در این روش معمولا صاحب سایت یک سری کلمات کلیدی در حوزه کاری خود را پیدا می کند و به شرکتی که خدمات سئو ارائه می کند، می گوید باید در این کلمات فلان جایگاه را بگیریم. معمولا این روش با مشکلات بسیار زیادی مواجه است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم.

اولین مشکلی که ممکن است در این روش به وجود آید، عدم آشنایی کامل صاحب سایت با استخراج کلمات کلیدی است. بدین ترتیب ممکن است کلمات مناسبی انتخاب نشود کل زحمات وی و تیم ارائه دهنده خدمات سئو بر باد برود. مشکل بعدی که ممکن است به وجود بیاید، تغییرات گسترده در الگوریتم ها است.

بدین ترتیب با یک تغییر ناگهانی ممکن است برخی از سایت ها با سقوط و بعضی از آنها سیر سعودی در پیش می گیرند. این موضوع باعث می شود که این روش از ثبات کافی برخوردار نباشد و نمی توان آن را روشی ایده آل برای سئو سایت دانست.

روش دوم 

در روش دوم ملاک شخص صاحب سایت رتبه الکسا است. بدین ترتیب رتبه فعلی سنجیده می شود و رتبه مد نظر نیز اعلام می شود. معمولا مدت زمانی باید صرف شود تا رتبه الکسا تغییر محسوسی داشته باشد و نمی توان یک شبه سایت را به رتبه دلخواه رساند.

این روش نیز دارای مشکلات زیادی است که یکی از آنها، نسبی بودن رتبه الکسا بوده زیرا بیان کننده عدم دقت کافی این رتبه است. از دیگر مشکلات این روش می توان به امکان فریب دادن الکسا وجود دارد، یعنی شما اگر به طور کاذب نرخ کلیک یا مدت زمان حضور در یک سایت را افزایش دهید، رتبه الکسا بهبود می یابد در حالی که سئو سایت هیچ گونه تغییر مثبتی نداشته است.

روش سوم 

در این روش تعداد کلمات سیار زیاد بوده و مدت زمانی که باید بر روی این کلمات تمرکز شود بسیار بیشتر از سایر روش هاست. این روش کمک می کند تا میزانورودی یک سایت از طریق موتورهای جستجو بیشتر شود. در واقع بهترین و ارگانیک ترین روش برای بهبود سئو یک سایت محسوب می شود.

برای اینکه متوجه شویم کدام یک از این روش ها می تواند مفید تر باشد، در ادامه این مطلب به معرفی اهداف سئو خواهیم پرداخت. شناسایی شاخص عملکرد عملیاتی می تواند ما را برای رسیدن اهداف سئو کمک کند.

آشنایی با اهداف سئو 

  • افزایش بازدید و ورودی از طریق موتورهای جستجو
  • جذب مشتری بیشتر و افزایش فروش
  • برندینگ
  • بازاریابی به طور مستقیم
  • بهبود روابط عمومی
  • امکان مدیریت شهرت
  • قابلیت نفوذ ایدئولوژیک

محیط سئو سایت چگونه است؟ 

چیزی که برای همگان واضح است، تغییرات بسیار زیاد در محیط سئو است. اولا الگوریتم های گوگل همیشه در حال تغییر بوده و با بروز رسانی های جدید و همچنین ارائه الگوریتم های جدید، رتبه دادن به سایت ها همیشه در حال تغییر است و نمی توان این موضوع را ثابت دانست.

رقبای کسب و کارهای مختلف نیز به سرعت در حال تغییر بوده و برخی از رقبا ممکن است میدان رقابت را ترک کرده و در عوض ممکن است رقیب جدیدی وارد عرصه رقابت شود. فاکتورهایی که گوگل آنها را برای رتبه دهی به سایت ها می سنجد، بیش از 200 مورد هستند.

بدین ترتیب نیاز است تا هر فرد یا مجموعه ای سایت خود را بر اساس این فاکتورهای بهینه کند که در اصل می توان همین موضوع را تعریفی کامل و ساده برای سئو سایت دانست.

بدین ترتیب محیط سئو سایت را می توان از نظر درجه بندی سختی یا آسان بودن بتوان در گروه کائوتیک (chaotic) یا پر هرج و مرج و سخت قرار داد. از این رو نیاز است فاکتورهای مختلف عملکرد عملیاتی را بررسی کرده تا بتوان به راحتی در این محیط دشوار، برتری خود را به رقبا تحمیل کرد.

آشنایی با شاخص های عملکرد عملیاتی 

برای اینکه بتوانیم متوجه شویم که یک محتوا خوب است یا خیر، باید فاکتورهای مختلفی را مورد بررسی قرار دهیم. یکی از این فاکتورها، عنوان محتوا است. اصولی که برای نوشتن عنوان باید رعایت شوند، شامل وجود کلمه کلیدی در عنوان و جذابیت آن و همچنین کمتر از 60 کاراکتر بودن عنوان است.

 

پس از عنوان باید به توضیحات متا به عنوان یک شاخص مهم در عملکرد عملیاتی اشاره کرد. توضیحات متا باید کمتر از 160 کاراکتر داشته باشد و اگر بیشتر باشد نیز گوگل تنها 160 کاراکتر از آن را در نتایج جستجو به نمایش می گذارد. پس از توضیحات متا می توان به متن اصلی پرداخت.

اول از هر چیز باید به این موضوع اشاره شود که کلمه کلیدی اصلی باید در 100 کلمه ابتدایی متن اصلی وجود داشته باشد. پس از این موضوع به وجود سرتیترهایی که شامل کلمه کلیدی اصلی و فرعی بوده نیاز داریم. متن اصلی باید تعاملی باشد، یعنی بهتر است از مدیا مثل عکس، فیلم و فایل های صوتی در لا به لای متون بهره ببریم.

موضوع دیگری که می توان به آن اشاره کرد، محتوای طولانی است. هر چه تعداد کلمات یک محتوا بیشتر باشند، تاثیر بیشتری بر روی سئو سایت می گذارد، البته باید به این موضوع نیز توجه داشته باشیم که طولانی شدن محتوا از کیفیت آن کم نکند.

کلام آخر 

توجه به فاکتورهای مختلف عملکرد عملیاتی یا شاخص کلیدی عملکرد کمک می کند تا بتوان به راحتی یک محتوای کامل و جامع را به صورت سئو محور تولید کرد. تولید محتوای سئو شده یکی از فاکتورهای بسیار مهم در کسب رتبه مناسب از سوی موتورهای جستجو است.

برای اینکه نتیجه بهتری دریافت کنیم بهتر است تولید محتوای سایت خود را به شرکت های معتبر فعال در حوزه تولید محتوا مانند رایامارکتینگ واگذار کنیم تا بهترین نتیجه ممکن را دریافت کنیم. شما می توانید بعد از مشاهده هزینه سئو و هزینه تولید محتوا سفارش خود را در رایا مارکتینگ ثبت کنید..

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.