طراحی لوگو، تاریخچه و کاربردهای آن
شاید بتوان گفت که استفاده از لوگوها به دورانی باز می گردد که انسانها بر روی سنگ نقاشیهای خاصی می کشیدند. ریشه ی این کلمه یونانی است و مشاهدهی شکل های موجود بر روی سکه های قدیمی، پوست حیوانات و ابزارهای کشاورزی شاهدی قوی بر این نکته است که استفاده از لوگو به دورانی بسیاری دور بر میگردد. امروزه طراحی لوگو در هر کسب و کاری جزء ملزومات اولیه برای شروع یک تجارت موفق است.
در دنیای تجارت امروزی هر کمپانی بزرگ و موفقی لوگوی مخصوص به خودش را دارد و به نوعی لوگوی هر شرکتی هویت آن محسوب میشود. اگر شما هم کسب و کار جدیدی تاسیس کرده اید و یا مدت هاست که تجارت مخصوص به خود را دارید ولی لوگوی مخصوصی برای معرفی کسب و کارتان ندارید، بهتر است با طراحی حرفه ای لوگو و مزیت های آن آشنا شوید تا یک برند پرقدرت و ماندگار تاسیس کنید.
پس از اینکه توانستید یک محصول را به مرحله ی تولید برسانید یا آماده ی ارائه ی خدماتی در کسب و کارتان شدید، اولین کاری که باید انجام دهید، سفارش طراحی حرفه ای لوگو و داشتن یک لوگوی مناسب برای معرفی شرکت و نوع فعالیت های آن است. لوگوها انواع مختلفی دارند و هر یک از آنها به نوعی محصول یا خدمات شما را معرفی خواهند کرد. در ادامه با انواع لوگوها و ویژگی های هر یک آشنا می شویم.
اهمیت شناخت لوگوها
قبل از اینکه به طراحی و ایده پردازی در مورد لوگو بپردازیم، باید بدانیم لوگو چیست و چه کارایی هایی باید داشته باشد. هدف اصلی لوگو نشان دادن چیستی و هویت یک شرکت یا یک فعالیت خاص است و علاوه بر این که نام شرکت را نشان میدهد باید گویای داستان، اهداف و فلسفه ی آن اسم نیز باشد.
در طراحی حرفهای لوگو در نظر داشته باشید که لوگوی شرکت باید بتواند نام مجموعه را در ذهن مشتریان ماندگار کند و اعتماد مخاطبین را به برند شما جلب کند. با این کار مشتریان شرکت برای استفادهی مجدد از خدمات یا محصولات شما ترغیب خواهند شد.
کاس، یکی از معروفترین گرافیست های دنیا در خصوص این که لوگو چیست میگوید: لوگوها مثل آدمها هستند. همانطور که انسانها به جای اینکه با یک عبارت که ویژگیهای آنها را توصیف میکند، به وسیلهی یک اسم یکدیگر را صدا میزنند، لوگوی یک شرکت نیز هویت یک گروه را معین و آن را در ذهن دیگران ماندگار میکند.
همانطور که با شنیدن نام یک فرد ویژگیهای آن فرد، از جمله اخلاق و رفتار و ویژگیهای ظاهری او، در ذهن ما مجسم می شود، طراحی یک لوگو هم باید به گونه ای باشد که بتواند توصیفی از کسب و کار شما باشد و مخاطب با دیدن این لوگو در ذهن خود فعالیت شما و ویژگیهای آن را در ذهن مجسم کند. بنابراین در طراحی حرفهای لوگو یکی از انتخاب ها این است که نام تجاری شما در آن به کار رفته باشد.
مانند لوگوی کوکاکولا یا استارباکس. از دیگر خصوصیات یک لوگو که باید در هنگام طراحی به آن توجه شود، رنگ لوگو است. در انتخاب رنگ لوگو توجه به نوع فعالیت مهم است. مثلا رنگ آبی برای نشان دادن آرامش، رنگ قرمز برای نمایش انرژی و جسارت و سبز برای فعالیت های مربوط به طبیعت مناسب تر هستند. بنابراین یک طراح لوگو باید با روانشناسی رنگ ها هم آشنایی کافی داشته باشد. همواره در نظر داشته باشید که اولین نسخهی طراحی شده، نسخه ی نهایی لوگوی شما نیست!
برای طراحی حرفه ای لوگو از نرم افزار های طراحی متعددی استفاده میشود. در ادامه با این نرم افزارها آشنا می شویم.
5 نرم افزار طراحی حرفه ای لوگو
کسی که میخواهد در زمینه ی طراحی لوگو فعالیت کند، انتخابهای متعددی برای این کار دارد و نرم افزارهای زیادی برای این کار وجود دارد. در ادامه 5 نرم افزار طراحی حرفه ای لوگو معرفی می شود.
ابتدا نرم افزارهای سبک و ساده برای کاربران تازه وارد یا غیر حرفه ای معرفی می شود.
نرم افزار Logo Maker Pro
این نرم افزار از ساده ترین نرم افزارهای موجود برای طراحی حرفهای لوگو بوده و به صورت آنلاین است. کار با این نرم افزار بسیار ساده بوده و به دانش قبلی چندانی نیاز ندارد. بیش از 300 قالب طراحی رایگان برای کاربران در میکر پرو وجود دارد و قابلیت ها و رنگ بندی های مختلفی برای طراحی در محیط این نرم افزار وجود دارد.
نرمافزار jeta
یکی دیگر از ساده ترین نرم افزارهای موجود برای طراحی حرفهای لوگو، جتا است. پیچیدگی خاصی ندارد و بیش از 1000 شکل برداری و 400 قالب آماده ی لوگو در اختیار کاربر قرار میدهد. طراح های تازه کار و غیر حرفه ای کافیست یکی از قالب ها را انتخاب کنند و با ویرایش شکلهای موجود، لوگوی مخصوص خودشان را ایجاد کنند.
در ادامه به 3 نرم افزار طراحی حرفه ای لوگو میپردازیم که برای حرفه ای ها مناسب هستند و در کارهای بسیار حرفهای از آن ها استفاده می شود.
Photoshop، وسیع و کامل برای طراحی حرفه ای لوگو
بین طراحان و کسانی که کارهای گرافیکی میکنند، این نرمافزار محبوبیت بسیاری دارد و تمام نیازهای طراحان را برآورده میسازد. همه ی کسانی که در زمینه ی گرافیک فعالیت دارند، این نرم افزار قدرتمند را میشناسند. برای طراحی لوگو هم میتوان از این برنامه استفاده کرد. هرچند که طراحی حرفهای لوگو با فتوشاپ به اندازهی طراحی با InDesign ویا Illustrate قدرتمند نیست، اما ساخت لوگو با فتوشاپ به سادگی امکان پذیر است.
یکی از مشخصه های مهم فتوشاپ پیکسلی بودن آن است. به طور کلی تصاویر به دو نوع برداری و پیکسلی تقسیم میشوند. برخلاف حالت برداری، در حالت پیکسلی اگر تصویر بیش از یک حد مشخص بزرگنمایی شود، از کیفیت آن کاسته میشود و این یکی از سختیهای کار با فتوشاپ است. علاوه بر پیکسلی بودن، حجم زیاد این نرمافزار نیز از معایب آن محسوب میشود. در مقابل این معایب، مزایای بسیاری را برای فتوشاپ میتوان برشمرد که آن را به یکی از محبوب ترین ها برای طراحی حرفهای لوگو تبدیل کرده است
مزایای طراحی در فتوشاپ عبارتند از:
- امکان ویرایش فیلم و تولید انیمیشن
- امکان طراحی سه بعدی
- کاربردهای عکاسی، طراحی وب سایت، اپلیکیشن و …
Illustrator، یکی از محبوب ترین ها
بهترین مجموعه در زمینه های طراحی و گرافیکی ادوبی است. یکی از قدرتمندترین نرم افزارهای تولید شده ی شرکت ادوبی، ایلاستریتور است که بر خلاف فتوشاپ برداری است و از بهترین برنامه های موجود برای طراحی حرفه ای لوگو محسوب می شود. این نرم افزار قابلیت تایپ لمسی هم دارد که محبوبیت آن را دوچندان میکند.
از معایب این نرم افزار میتوان به پشتیبانی نکردن از زبان فارسی برای تایپ و داشتن فیلترهای محدودکننده اشاره کرد.
Corel draw، سریع و بازاری
کورل یکی دیگر از نرم افزارهای حرفه ای طراحی است. این نرم افزار از هر دو نوع تصاویر پیکسلی و برداری پشتیبانی میکند، اما بیشتر به عنوان برداری شناخته میشود. از کورل استفاده ی بسیاری به عنوان نرم افزار طراحی حرفه ای لوگو می شود. معمولا کورل برای طراحی های صنعتی مانند تابلو سازی، شرکت های تبلیغاتی و چاپخانه ها کاربرد بیشتری دارد.
طراحی حرفه ای لوگو اندروید
گسترش استفاده از گوشیهای موبایل باعث شده است که بسیاری از نرم افزارها برای سیستم عامل های مخصوص موبایل هم تولید شوند. در زمینه ی طراحی لوگو هم نرم افزار طراحی حرفه ای لوگو وجود دارد، هرچند که قدرت و گستردگی این نرم افزارها به اندازهی برنامه های کامپیوتری نیست.
به عنوان مثال برنامه ی Desygner یکی از نرم افزارهای طراحی حرفه ای لوگو اندروید و IOS میباشد. این نرم افزار هرچند که به اندازهی برنامه های کامپیوتری گستردگی و امکانات ندارد، اما بسیار سریع بوده و تخصص خاصی هم نیاز ندارد. Desygner به شما این امکان را میدهد که با استفاده از هزاران طرح و قالب رایگان و آماده، لوگوی دلخواهتان را خلق کنید و برای دفعات نامحدود آن را ویرایش کنید.
سایت طراحی حرفه ای لوگو
اگر کسب و کار جدیدی تاسیس کرده اید و یا محصول و خدماتی دارید و میخواهید یک لوگوی حرفهای برای کسب و کارتان داشته باشید، رایا مارکتینگ این کار را برای شما با نازلترین قیمت انجام میدهد. رایا مارکتینگ با کمک بیش از 11000 گرافیست کارآزموده این امکان را برای شما فراهم کرده است که با کمترین قیمت و بیشترین کیفیت، لوگوی مخصوص به خودتان را سفارش دهید و آن را در سریعترین زمان ممکن تحویل بگیرید.
طراحی حرفه ای لوگو با کمترین هزینه در سایت رایا مارکتینگ
رایا مارکتینگ در کنار فعالیتها و خدمات گوناگونی که عرضه میدهد، به عنوان یک سایت طراحی حرفهای لوگو، انواع مختلف لوگو از جمله لوگوی تایپی (نوشتاری) و تصویری به دلخواه شما طراحی میشود. رایامارکتینگ این امکان را به شما داده است که چندین دفعه امکان ویرایش لوگوی سفارشی خود را داشته باشید.