مقالات آموزشی

تاریخچه پادکست و ارتباط ویل فرل با پادکست

مفید بود؟

پادکست‌هایی که آشیان افراد معروف شدند! 

وقتی پادکست‌ برای نخستین بار وارد دنیای رسانه شد؛ شاید تعداد زیادی از افراد این صنعت را جدی نمی‌گرفتند، یا حتی این صنعت را متهم به نسخه‌برداری از رادیو و برنامه‌های رادیویی می‌کردند. بسیاری از افراد نیز این صنعت را دست کم گرفته و باور داشتند حضور پادکست‌ها، از ارزش کارهای رادیویی کم می‌کرد.

منتهی خیلی نگذشت که پای افراد مشهور هم به پادکست‌ها باز شد و شهرت این برنامه‌ها چنان بالا رفت، که حتی افرادی مانند ویل فرل، هنرپیشه‌ی معروف کالیفرنیایی وارد این صنعت شد و نقشی به شدت مهم در دنیای پادکست‌ها بر جا گذاشت.

 اما پیش از این‌که وارد زندگی ویل فرل شویم و به برنامه‌ی مشهور و معروف این هنرپیشه بپردازیم، بهتر است اندکی به شهرت ناگهانی پادکست‌ها بپردازیم و دلیل قدم گذاشتن هنرمندان سینما و تلویزیون را به صنعت ساخت پادکست، نام ببریم.

سپس به زندگی ویل فرل و پادکست‌های مشهور وی بپردازیم و بیشتر با اون آشنا شویم! چه شد که هنرپیشه‌های معروف هم یک پا پادکستر شدند و این صنعت را بیش از پیش به چشم هواداران خود آوردند؟ در ادامه‌ی مقاله هم همراه ما باشید تا یک به یک این دلایل جالب و در عین حال شنیدنی را مرور نماییم!

برای مشاهده هزینه تولید پادکست

توسط وبتو به منوی هزینه و زمان مراجعه کنید.

 

پادکست‌ها به میدان رسانه پا می‌گذارند! 

زمانی‌که اولین پادکست‌ها به دنیا معرفی شدند، افراد مختلفی که پتانسیل بالای این مدیا را می‌شناختند، وارد این صنعت شدند و شروع به فعالیت در این زمینه کردند. دلیل استفاده‌ از هنرپیشه‌های سینما و تلویزیون در پادکست‌ها، دلایل مختلفی داشته و دارد.

عده‌ی بسیاری از پادکسترها، ترجیح می‌دهند تا از هنرپیشه‌های تلویزیون و سینمای شناخته شده و مقبول مردمی بهره ببرند تا نه تنها نرخ شنیده شدن و دیده شدن برنامه را بالاتر بکشانند؛ بعلاوه بتوانند توسط افراد بیشتری دیده شوند و آن‌ها را به پادکست‌ها علاقمند سازند. به این شکل، طرفداران این هنرپیشه‌ها، خودبخود به سمت این برنامه‌ها کشیده می‌شدند.

حالا گوی برتر میدان در دست مجریان و پادکسترها بود تا بتوانند با شیوه‌های گفتاری و موضوعات جذاب خود، شنوندگان را در برنامه ماندگار نگه دارند.

تاریخچه پادکست

ویل فرل، یکی از این هنرپیشگان بسیار معروف و محبوب دهه 90 میلادی و دهه‌ی اول هزاره‌ی دوم میلادی‌ست که به دلیل هوش کمدی و لحن جذاب و طرفدار جذب کنِ خود، نقل محافل و محبوب دل‌های بسیاری از آمریکایی‌های واریته دوست بوده و هست. این هنرپیشه‌ها نه تنها مردم بیشتری را به دنیای پادکست‌ها کشاندند، بلکه خود نیز به پادکست‌ها علاقمند شدند و به عنوان یک پادکستر شروع به فعالیت کردند.

از سویی، بسیاری از اسپانسرها، از ایده‌ی بهره‌گیری از هنرپیشگان سینما و تلویزیون استقبال کردند و آن را نشانه‌ی اقبال تجاری خود دیدند. از سویی، استعداد بسیار زیاد بسیاری از هنرپیشگان و لحن صدای ماندگار آن‌ها، موجب شد که بتوانند جای پای خود را در این صنعت محکم کنند و صدای شنیدنی آن‌ها، علاقمندان بیشتری را نیز پای پادکست‌ها کشاند. پادکست‌ها، تجربه‌ای جدید، همیشه در دسترس و کاملا مدرن امروزی بوده و هستند.

از سویی، هنرپیشگانی که شهرتی در سینما و تلویزیون به هم زده بودند، می‌توانستند طرفداران خود را در یک پلتفرم جدید مخاطب قرار داده و با آن‌ها ارتباط بگیرند. به این شکل، این احتمال وجود دارد که شخص پادکست‌دوستی، آن هنرپیشه را نشناسد و به واسطه‌ی برنامه‌های پادکست خاصی، با وی آشنا شود. این یک معامله‌ی دو سر سود میان هنرپیشگان و پادکسترها بود، که تا امروز هم‌چنان بر سر جای خود باقی‌ست.

ویل فرل کیست و چه نقشی در ساخت پادکست دارد؟ 

جان ویلیام فرل، هنرمند آمریکایی، که با نام هنری ویل فرل شناخته می‌شود؛ یکی از اسطوره‌های دنیای کمدی آمریکاست. او در سال 1967 در کالیفرنیا پا به جهان گذاشت و پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، به عنوان بازیگر، کمدین، تهیه کننده و نویسنده پا به دنیای هنری سرزمین خود گذاشت.

او تقریبا در تمام زمینه‌های طنز هنرنمایی کرده است و به خصوص طنز سیاسی آمریکایی را با شیوه‌ی خاص ویل فرل، به مردم کشور خود و جهانیان نمایش داده است. اما بدون شک، ستاره‌ی درخشان کارنامه‌ی هنرمند، حضور در برنامه‌ی کمدی فوق مشهور آمریکایی به نام Saturday Night Live است.

 این برنامه بود که توانست وجه جدیدی از فرل به دنیا معرفی کند و پای او را به فیلم‌های کمدی دیگری مانند Elf، Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby و… باز کرد. تقریبا می‌توان اولین دهه را از هزاره‌ی دوم میلادی، سال‌های طلایی ویل فرل دانست. او حتی در سال 2007، یک وب‌سایت کمدی تاسیس کرد و آن را  Funny or Die نامید.

او در این‌کار، با آدام مک‌کی همراه شد و حضور وی در فیلم‌های شناخته‌شده‌ی دیگری مانند Megamind،  The Other Guys و… فرل را به مردم بیشتری در سراسر جهان شناساند. علاوه بر این، ویل فرل به عنوان یکی از افراد مطرح و اسطوره‌های شناخته شده‌ی دنیای کمدی آمریکا در دهه‌ی 90 میلادی و اوایل دهه 2000 میلادی به شمار می‌رود.

 کارنامه‌ی ویل فرل:

 کارنامه‌ی ویل فرل را که ورق می‌زنیم، با چند نامزدی جوایز برتر و معتبر دنیا هم مواجه می‌شویم. او نه تنها برای اجرا در Saturday Night Live نامزد دریافت جایزه‌ی امی شد؛ بلکه کاندید دریافت سه جایزه‌ی گلدن گلوب برای فیلم‌های The Producers،  Stranger than Fiction و Vice شد. از سویی، یکی از افتخارات بزرگ کارنامه‌ی ویل فرل این است که در سال 2015، توسط مجله‌ی بریتانیایی GQ و جشنواره‌ی مردان سال، به عنوان بهترین کمدین انتخاب شد.

افتخارات ویل فرل تنها به این زمینه منتهی نمی‌شود. بلکه در 24 مارس 2015، یک ستاره هم در پیاده‌روی شهرت هالیوود به نام وی ثبت می‌شود. اگر از هر آمریکایی که شناختی از ویل فرل داشته باشد، بپرسید که فرل به چه چیزی مشهور است، بدون شک از بدیهه‌گویی قوی و توانایی بالای وی در تقلید از حالات، صدا و رفتار افراد مختلف برای شما خواهند گفت.

فرل یک استعداد ناب و بی‌همتای تقلید و بدیهه‌گویی شناخته می‌شود.  اما اگر دلیل شهرت او را از خودش بپرسید، به شهرت برنامه‌ی The Groundlings اشاره خواهد کرد. برنامه‌ای که پای وی را در سال 1995 به میزبانی Saturday Night Live کشاند.

و این برنامه بود که تقلید بی‌نظیر و بدیهه‌گویی‌های شیرین فرل را برای تمام مردم به نماد و نشانه‌ی وی بدل کرد. حال که با زمینه‌ی فعالیت‌های وی در سینما و تلویزیون آمریکا آشنا شدیم؛ بهتر است سری هم به دنیای پادکست‌ها بزنیم و با برنامه‌ی فوق‌العاده مشهور وی در میان برنامه‌های پادکست، یعنی The Ron Burgundy اشاره کنیم.

پادکست معروف The Ron Burgundy و ویل فرل خوش‌نام 

ویل فرل در مدیای آمریکا، تنها به واریته‌ها و برنامه‌های کمدی سینما و تلویزیون بسنده نکرد و حتی دنیای پادکست‌ها را هم با حضور خود شدیدا تکان داد. در پادکست‌های محبوب و بنام The Ron Burgundy، وی نقش ران را برعهده می‌گیرد و از زبان وی، به توضیح موضوعات مختلف می‌پردازد. این برنامه را تقریبا می‌توان مخصوص فرل و سبک ویژه‌ی وی در سخنوری، تقلید صدا و حتی بیان جملات دانست.

پادکست‌های فرل، تنها به یک درون‌مایه و سبک خاص منتهی نمی‌شود و ویل، از زبان ران برای شما سخن می‌گوید و مسائل روز را با نگاهی طنز و کمدی بیان می‌نماید. موضوعات جذاب و متنوع ویل در این پادکست، موجب می‌شود که حتی نتوانید لحظه‌ای این برنامه را متوقف نمایید.

ذوق و خلاقیت بسیار بالای ویل فرل در ساخت این برنامه، موجب شده است که بتواند موضوعات گسترده و بسیار متفاوتی را در هر قسمت از The Ron Burgundy بگنجاند. در فصل اول این برنامه، ران پای صحبت با فرد خاص دیگری می‌نشیند و به نقد طناز جامعه و موضوعات متفاوت می‌پردازد. سبک ویل فرل دقیقا به همین شکل است.

حتی تصور نکنید که ویل فرل سکان یک برنامه را به دست بگیرد و آن را به زمینه‌های دیگر نکشاند. ممکن است ویل پادکست خود را از اعماق اقیانوس آغاز کرده باشد؛ منتهی کمی بعد شما را از عمق دریا به قله‌ی اورست کشاند و شما را از ارتفاع چند هزار کیلومتری به سطح زمین کشاند.

کلام آخر

بحث‌های این پادکست‌ها می‌توانند همین‌قدر گوناگون باشند و هر لحظه حس جدیدی را به شما القا نمایند. ویل در این برنامه با شما درباره‌ی موضوعاتی صحبت می‌کند که حتی لحظه‌ای تصور نمی‌کردید که دوست داشتید در مورد آن اطلاعات داشته باشید! فصل اول این برنامه، با همین پستی بلندی‌های هیجان انگیز و نشاط‌آور سپری شد و ویل نه تنها توانست به دانسته‌های شنوندگان خود به طرز باورنکردنی بیفزاید؛

بلکه در تمامی لحظات و دقایق آن‌ها را خنداند و به فکر فرو برد. جنبه‌ی مثبت طنزهای ویل فرل، این است که دقیقا از کلمات مناسب و گیرایی که به لحظه می‌خورد استفاده می‌کند. این هوش بالا در به کار بردن جملات درست و مناسب، شهرت او را در این زمینه بیشتر می‌کند و بر هیجان شنوندگان وی می‌افزاید. محبوبیت این برنامه چندان افزایش پیدا کرد؛ که ویل آن را به فصل دوم هم کشاند.

ویل فرل، این فصل از The Ron Burgundy را از زبان یک نخست وزیر بیان کرد، که موسیقی هم کار می‌کند و در زمینه‌ی هنرهای سینمایی هم فعالیت دارد. فرل در این پادکست‌ها، نه تنها شنوندگان خود را می‌خنداند؛

بلکه آن‌ها را به فکر هم وا می‌دارد. به عنوان مثال، به موضوع داغ قلدری‌های مدرسه‌ای یا حتی قلدری‌های بزرگسالان می‌پردازد، ریشه‌های آن را بیان می‌کند و از نقد طناز خود، برای حل این مشکل راه حل پیدا می‌کند. بنابراین، شنوندگان ویل فرل، پس از شنیدن The Ron Burgundy، به این فکر می‌کنند که اصلا ممکن است یک پادکست تا این حد همه چیز تمام باشد؟

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.