احتمالا شنیده اید که ایجاد پست مهمان به درد کسب و کار و برند شما می خورد و سود زیادی برایتان می آورد. ولی امکان دارد در حال حاضر در موقعیتی قرار گرفته باشید که حس کنید همه ویراستاران جمع شده اند تا پست مهمان شما را رد کرده و به شما ایراد بگیرند.
اما قرار نیست که منتشر شدن پست مهمان کار سختی باشد.
بیایید از یک زاویه دیگر به ایراد گرفتن های ویراستاران نگاه کنیم: به احتمال زیاد متوجه این نکته خواهید شد که ویراستاران در حال ارسال پیامی برای شما هستند. برای درک این پیام، کافی است یک قدم عقب بروید و از نظر استراتژیک همه کارهایی که انجام داده اید را بررسی کنید.
خب بگذارید از اول شروع کنیم. دقیقا ایجاد پست مهمان یعنی چه؟
تولید محتوای پست مهمان به معنای نوشتن محتوایی است که در وبلاگ یا سایت شخص دیگری منتشر می شود. نوشتن پست مهمان به عنوان وبلاگ نویسی مهمان هم مشهور شده است. تولید محتوای پست مهمان نوعی استراتژی بازاریابی داخلی همراه با قدرت ارائه نتایج واقعی است.
ایجاد پست مهمان می تواند به شما به شما کمک کند تا:
• مطالبتان بیشتر دیده شود.
• آگاهی بیشتری نسبت به برند یا کسب و کار شما ایجاد می شود.
• میزان بازدید سایت یا وبلاگتان بیشتر می شود.
• مشترکان زیادی به لیست ایمیل تان اضافه می شود.
• می توانید تخصص خود را در موقعیت خود به نمایش بگذارید.
• سایت یا وبلاگ خود را از نظر سئو نویسی بهبود می بخشید.
• می توانید مشتریان هدف خود را جذب کنید.
• می توانید اعتبار خود را به عنوان نویسنده افزایش داده و در نتیجه کارهای بسیاری را منتشر کنید.
با چنین منافعی، اصلا عجیب نیست که ایجاد پست مهمان تا این حد محبوبیت دارد: ویراستاران مدام در حال دریافت پست های مهمان مختلف هستند. اما اگر قبل از اینکه جایی برای ارسال پست مهمان خود پیدا کنید، نسبت به ایجاد پست مهمان اقدام کنید، امکان این که پست شما پذیرفته نشود، زیاد است.
هزینه تولید محتوا متنی
شش راز برای ایجاد پست مهمان
برای اینکه دیگر پست شما رد نشود و ویراستاران از آنچه شما می نویسید، خوششان بیاید، در ادامه شش نکته موثر را بیان می کنیم.
1. سایت یا وبلاگ مورد نظر را بررسی کرده و بخوانید
اگر می خواهید برای سایت یا وبلاگی پست مهمان بنویسید که هیچ آشنایی با آن ندارید، تقصیر خودتان است که مطلبتان رد می شود. یادتان باشد که ویراستاران به سرعت متوجه این موضوع می شوند و همین امر می تواند باعث رد شدن پست مهمان شما باشد.
سعی کنید قبل از ایجاد پست مهمان برای وبلاگ یا سایت مورد نظر خود، حداقل جدیدترین مقالات آن را بخوانید.
سپس این سوالات را از خود بپرسید:
• آیا وب سایت مورد نظر شما، وبلاگی هم دارد؟ اگر دارد، آیا پست مهمان قبول می کند؟ ایجاد پست مهمان برای سایتی که وبلاگی ندارد یا ارسال پست مهمان برای وبلاگی که پست مهمان قبول نمی کند، به معنای این است که بلافاصله پست شما رد خواهد شد. اگر وبلاگ یا سایت مورد نظر را مطالعه کنید، هرگز مرتکب چنین اشتباه شرم آوری نمی شوید.
• وبلاگ روی چه موضوعی متمرکز است؟ اگر پست مهمانی نوشته اید که درباره سبک زندگی است و آن را برای وبلاگی ارسال می کنید که صرفا مطالب مربوط به بازاریابی دیجیتال را منتشر می کند، نه تنها وقت خود را تلف کرده ای، بلکه باید منتظر باشید که رد شود. اما اگر وبلاگ را بخوانید و با موضوعات آن آشنا شوید، می توانید تصمیم بگیرید که آیا می توانید برای آن وبلاگ پست مهمان بنویسید یا خیر.
• محتوای وبلاگ مورد نظر شما چیست؟ واقعا مهم است که وبلاگ را بخوانید تا بفهمید که آیا فقط دستورالعمل ها و آموزش های اساسی می گذارند؟ فقط داستان کوتاه منتشر می کنند یا فقط داستان بلند و یا هردو؟
• مخاطبان آن چه کسانی هستند؟ آیا وبلاگ مورد نظر شما مخاطبان خاصی دارد؟ اگر برای وبلاگی که مخاطبانش زنان کارآفرین هستند، پست مهمان مربوط به دانش آموزان پسر بنویسید، مسلما پست مهمان شما پذیرفته نمی شود.
• آیا وبلاگ مورد نظر شما به بیوگرافی نویسنده لینک می دهد؟ برخی از وبلاگ ها مبلغی را برای پست مهمان به نویسندگان پرداخت می کنند، در حالی که برخی دیگر چنین کاری انجام نمی دهند و به جای آن به نویسنده اجازه می دهند با افزودن بیوگرافی به پست خود، به سایت، وبلاگ و یا شبکه اجتماعی خود لینک بدهند. این لینک ها می توانند اطلاعاتی به مخاطبان در مورد نویسنده و کار و فعالیت او بدهند و به وی برای برقرار کردن ارتباط با نویسنده کمک کنند. به همین ترتیب ممکن است وبلاگی نه تنها هزینه ای به نویسنده ندهد، بلکه اجازه نوشتن بیوگرافی و لینک دادن را هم به او ندهد. تنها در صورتی که با وبلاگ آشنا باشید، می توانید بدانید چه گزینه هایی پیش رو دارید و آیا این گزینه ها برای شما مناسب هستند یا خیر.
2. برقراری ارتباط با ویراستار یا ناشر
ویراستاران افراد بسیار گرفتاری هستند. اصلا اتفاق غیر معمولی نیست که هر روز درخواست های بسیاری را از افراد غریبه دریافت کنند.
قبل از ایجاد پست مهمان برای وبلاگ، وقت بگذارید و با ویراستار یا صاحب وبلاگ (ناشر) ارتباط برقرار کنید. این امر باعث می شود که هنگام ارسال پست مهمان دیگر غریبه نباشید و شانس پذیرفته شدن پست شما بیشتر شود.
بیش از 100 نوع ایده تولید محتوا متنی
در ادامه چند مرحله ساده برای سرعت بخشیدن به برقراری رابطه را بررسی می کنیم:
• مشترک خبرنامه شوید. اکثر وبلاگ ها مدام برای مشترکین خود خبرنامه ارسال می کنند و البته که همیشه به دنبال مشترکان بیشتری هستند. اشتراک خبرنامه این وبلاگ ها به این معنی است که مدام برای شما آپدیت هایی مربوط به وبلاگ خود را ارسال می کنند و به این ترتیب می توانید در مورد سبک و لحن و محتوای آنها یاد بگیرید و به این ترتیب تبدیل به یک خواننده آشنا برای سایت می شوید.
• به ایمیل های رسیده از وبلاگ ها پاسخ دهید. معمولا خبرنامه ها به صورت ایمیل ارسال می شوند و در صورت امکان، پاسخ دادن به این ایمیل ها باعث تثبیت موقعیت شما به عنوان شخص مرتبط با وبلاگ کمک می کنند. در عین حال می توانید توجه ویراستار یا ناشر را به خود جلب کنید.
• کامنت بگذارید. اگر امکان گذاشتن کامنت وجود داشته باشد، حتما وقت بگذاری و نظرات معنادار و درستی بگذارید. بسیاری از ویراستاران و ناشران کامنت های خوانندگان را مطالعه می کنند.
• عضو شبکه های اجتماعی مختلف شوید. در شبکه های اجتماعی آنها عضو شده و از این طریق با آنها آشنا شوید.
قبل از ایجاد پست مهمان و ارسال آن برای وبلاگ، همچنان راه خود را برای برقرار کردن رابطه با ویراستار یا ناشر ادامه دهید تا جایی که مطمئن شوید دیگر نیازی به معرفی ندارید. این امر می تواند شما را از بقیه جدا کرده و به پست مهمان شما شانس بیشتری برای پذیرفته شدن بدهد.
3. دستورالعمل ها را بخوانید و آنها را انجام دهید
برای اینکه شانس پذیرش نوشته خود را بیشتر کنید، قبل از ایجاد پست مهمان دستورالعمل های ارائه شده از سوی وبلاگ را مطالعه کنید و طبق آن پیش بروید.
یادتان باشد که دستورالعمل های هر وبلاگ با دستورالعمل های وبلاگ های دیگر متفاوت است، بنابراین هیچ راهنمای یکسانی وجود ندارد. پس همیشه باید به دنبال دستورالعمل های مربوط به وبلاگ خاص موردن ظر خود باشید. این دستورالعمل ها را به صورت کامل مطالعه کنید و مطمئن شوید که همه آن ها را فهمیده اید.
اگر گفته شده است که پیش از ارسال پست مهمان، باید عنوان آن را ارسال کنید، نباید مقاله خود را به صورت کامل ارسال کنید. اگر از شما خواسته شده است که مقاله خود را از طریق فرم موجود در سایت ارسال کنید، از طریق ایمیل آن را ارسال نکنید.
یادتان باشد که این دستورالعمل ها از سوی ناشر یا ویراستار به دلایل خاصی ارائه شده اند، پس اگر به آنها پایبند نباشید، احتمال اینکه درخواستتان برای پست مهمان پذیرفته نشود، زیاد است.
آموزشی جالب درمورد بازاریابی محتوا
نکاتی که باید در مورد این دستورالعمل ها به یاد داشته باشید، عبارتند از:
• موضوعات مورد علاقه ویراستار وبلاگ
• طول پست مهمان.
• عنوان ترجیحی
• نحوه قالب بندی پست.
• نحوه ارسال پست مهمان
• دوره مرور
• آیا درست است پیگیری کنید، چه زمانی باید این کار را انجام دهید
یادتان باشد این دستورالعمل ها برای آسان شدن کار ویراستار و نیز کار شما به عنوان نویسنده مهمان نوشته شده اند.
4. عنوان اصلی مناسب و مرتبطی را انتخاب کنید
قبل از پیشنهاد دادن موضوع برای پست مهمان و به طور کلی قبل از ایجاد پست مهمان، باید درک درستی از این موارد داشته باشید
• وبلاگ مورد نظر چه موضوعی را به عنوان پست مهمان قبول می کند.
• مخاطبان وبلاگ چه کسانی هستند.
• عناوین ترجیحی وبلاگ
• چالش ها و مشکلات مخاطب هدف
• پست های محبوب بین مخاطبان
دانستن این موارد به شما کمک می کند تا بتوانید محتوای پست مهمان خود را با کیفیت بالا تولید کنید و به این ترتیب نسبت به آگاه ساختن، آموزش دادن و یا حل کردن مشکلی برای مخاطبان اقدام کنید.
یادتان باشد که پست مهمان وقتی به عنوان پست مهمان مناسب شناخته می شود که برای اولین بار منتشر می شود و تا پیش از آن هیچ وبلاگ دیگری آن را منتشر نکرده باشد. برای اطمینان از این موضوع می توانید از طریق گوگل جستجو کنید تا مطمئن شوید که تا پیش از این هیچ مطلبی با عنوان پیشنهادی شما منتشر نشده است.
پست مهمان چیست؟
سایر راه های دقیق جستجو عبارتند از:
• استفاده از Buzzsumo.
• استفاده از Copyscape.
از آنجا که ویراستاران همیشه به دنبال عناوین اصیل هستند، اگر بتوانید یک عنوان تازه را ارائه کنید، به سرعت توجه آنها را به خود جلب خواهید کرد.
5. نمونه هایی از نوشته های خود را آماده و تهیه کنید
برای اینکه شانستان را برای ایجاد پست مهمانی که مورد توجه ویراستاران قرار گیرد افزایش دهید، باید نشان دهید که می توانید به روشی که آنها می پسندند بنویسید. بهترین روش، ارائه کردن چند نمونه از نوشته های خودتان است.
ارائه این نوشته ها نه تنها اعتبار شما به عنوان یک نویسنده را افزایش می دهد، بلکه باعث می شود دیگری نیازی به پیمودن یک راه طولانی برای راضی کردن ویراستار نداشته باشید.
اما اگر تازه کار هستید، بازهم نوشتن مقاله و ارائه آن بهترین کار ممکن است. این کار چندان هم کار سختی نیست.
در این مورد به جای اینکه از نرم افزارهای Word یا PDF استفاده کنید، می توانید از یکی از گزینه های زیر استفاده کرده و لینک قابل اشتراک گذاری بسازید:
• ایجاد نمونه در Google Docs.
• انتشار در Medium.
• انتشار در LinkedIn Pulse.
6. یک قطعه برنده بنویسید
حالا که همه کارهای خود را انجام داده اید، وقت آن رسیده است که پست مهمان خود را برای ویراستار ارسال کنید.
یادتان باشد در یادداشتی که به همراه ارسال مقاله می فرستید، باید نکات زیر را رعایت کنید:
• ویراستار را مخاطب خود قرار دهید. این کار نشان می دهد که همه کارهایتان را به درستی انجام داده اید و با وبلاگ مورد نظر هم آشنا هستید. همچنین نشان می دهد که در حال ارسال یک ایمیل و یادداشت تبلیغاتی نیستید.
• عنوان پست مهمان خود را بنویسید. یادتان باشد که عنوان پست مهمان برگ برنده شماست. اگر با دستورالعمل های وبلاگ مغایرت ندارد، آن را در قسمت موضوع ایمیل خود قرار دهید و به این ترتیب به سرعت توجه ویراستار را به خود جلب کنید.
• حتما توضیح دهید که چگونه این پست به درد مخاطبان وبلاگ می خورد. بر اساس آشنایی که با مخاطبان سایت و موضوعات موجود در آن یاد گرفته اید، این کار چندان هم کار سختی نیست.
• بگویید که چرا صلاحیت نوشتن این پست را دارید. لینک نمونه نوشته های خود در موضوعات مشابه را ارائه دهید.
• اشتباهات تایپی، املایی و گرامری را چک کنید. همیشه قبل از ارسال پست مهمان، برای تصحیح متن ایمیل خود وقت بگذارید تا مطمئن شوید اشتباهی در آن وجود ندارد. ایمیلی که پر از غلط های املایی و انشایی باشد، باعث می شود ویراستار به سرعت مقاله شما را کنار بگذارد، چون این تصور در ذهن وی ایجاد می شود که کیفیت مقاله نوشته شده هم به همان اندازه پایین است.
• کوتاه و دقیق باشید. قبلا هم گفتیم که ویراستاران افراد بسیار گرفتاری هستند. بنابراین بهتر است متن ایمیلتان مختصر باشد تا باعث خسته شدن ایشان نشود.