متن پروفایل (رویداد ها و اطلاعات شخصی یک فرد)، یک ویژگی به خصوص با یک نقطه قوت خاص میباشد- یک شخص خاص که به نوعی قابل توجه باشد. خوانندگان میخواهند هرچه بیشتر درباره او بدانند. نه تنها اطلاعات سطحی و مواردی که قبلا وجود داشته است،
بلکه آن ها اطلاعات جدید و چالش برانگیز میخواهند و این چیزی است که ویراستاران را به خرید اثر شما ترغیب میکند. هنر هدایت و یاد گیری نوشتن یک پروفایل خوب درباره افراد ، میتواند یک مهارت خوب برای یک فریلنسریا نویسنده در جهت تولید محتوا محسوب شود.
اما گاهی اوقات حتی خبرنگاران نیز با این مورد به مشکل برمیخورند. هر کسی میتواند با تجدید تجربه های اساسی گذشته پیشرفت کند ،چون این نکات جزو موارد مهم در روزنامه ها مجلات دسته بندی شده اند.
پیچ و مهره ی یک متن پروفایل
به طور کلی ، دستاورد ها ، سابقه و شخصیت آن فرد ، موضوعات مورد تمرکز یک مصاحبه اینچنینی میباشند. بنابراین شما چگونه میخواهید صدا و شخصیت او را روی کاغذ بیاورید؟ بدون توجه به نوشته ای که قرار است بنویسید ، این موضوع کمی نیاز به راهکار های خاصی دارد ، اما شما میتوانید با دنبال کردن چند قانون ساده و به کار بردن آنها در نوشته هایتان به این مهارت برسید.
این روش نه تنها نوشته هایتان را حول محور سوژه مورد نظر قرار میدهد ،بلکه به شما کمک میکند در مواقعی که زمان برایتان بسیار با ارزش است ، از متن خام ،به نسخه پایانی و نهایی برسید.
اگر چه تولید محتوا پرخرج بود ولی رایا مارکتینگ با راهکاری ویژه توانسته است ضمن حفظ کیفیت، هزینه تولید محتوا را به شدت کاهش دهد
چگونه یک متن پروفایل خوب بنویسیم
مصاحبه کردن با سوژه
ابتدا، شما باید خود مصاحبه را به صورت دقیق آماده کنید ، زیرا نمیشود بدون اطلاعات کافی ، یک مصاحبه خوب ، به خصوص یک متن پروفایل نوشت. ممکن بتوانید یک مصاحبه را با تکیه بر یادداشت برداری یا صدای ضبط شده به اتمام برسانید ، اما بهترآن است که از هردوی این روش ها به طور همزمان استفاده کنید. در این دوره و زمانه ، اعتماد کردن به یادداشت برداری ها برای کل مصاحبه ،زمانی که مجبور نیستید،اصلا ایده خوبی نیست.
همچنین اگر کل زمان مصاحبه سرتان پایین باشد و مشغول نوشتن و یادداشت برداری باشید ، ممکن است بخش هایی از صحبت ها و نکات مهم را از دست بدهید.این موضوع به همینجا ختم نمیشود، و زمانی که شما سخت مشغول نوشتن هستید ، سوژه خود را هم درگیر این موضوع میکنید.
اگر شما واقعا به صحبت های طرف مقابلتان گوش میکنید ، حتما باید با سوالاتی که ناگهانی به ذهنتان خطور میکنند بربخورید. اگر شما نسبت به این گونه سوالات ناگهانی حس کنجکاوی داشتید ، پس میشود تا حدودی مطمئن شد که خوانندگان هم نیز همین حس را خواهند داشت .
ما لیستی بیش از 100 نوع محتوا از انواع محتوا را برای شما گردآوری کردهایم.
عادت به یادداشت برداری
اگر عادت به یادداشت برداری دارید، خیلی حساس باشید که همه چیز درست و صحیح بوده و همه ی مورد را، به خصوص اسامی وتلفظ آنها را حداقل دوبار چک کنید .از طرفی ،ضبط کردن مصاحبه ، به شما کمک میکند که بعدا بتوانید چندین بار به صحبت ها گوش دهید و اگر سوالی پیش آمد ،بتوانید با گوش دادن به پاسخ ها ،جواب را پیدا کنید. این نکات به شما در نگارش پروفایل کمک میکنند.
مقاله هنر نوشتن متن مصاحبه نیز بسیار به شما کمک خواهد کرد.
ساماندهی اطلاعات
اگر از دستگاهی برای ضبط صدا استفاده میکنید ، ممکن است بخواهید فردی را استخدام کنید تا صدای ضبط شده را به متن تبدیل کند. هزینه استخدام اینگونه افراد به طرز شگفت انگیزی مقرون به صرفه است حتی شما میتوانید با کاهش هزینه از طریق مالیات نیز مبلغ کل را نیز کمتر کنید. اما برخی نویسندگان ترجیح میدهند که برای اینگونه نوشته ها به خودشان اعتماد کرده و کل کار را خودشان انجام دهند.
از سویی دیگر دستگاه هایی نیز وجود دارد که امروزه در دفتر های اداری سراسر کشور استفاده میشود و شما با هزینه اولیه ای اندک ، تا مدت ها میتوانید از آن استفاده کنید. برای اینکار لازم است ابتدا صدای ضبط شده را به نوار منتقل کرده و نوار را درون دستگاه قرار دهید . همچنین برای آسودگی بیشتر، پدالی کوچک نیز تعبیه شده تا در هنگام نیاز بتوانید پخش را متوقف کنید.
اگر شما ازآن دسته افرادی هستید که زیاد مینویسید ، پرداخت هزینه برای این دستگاه میتواند برایتان بسیار مفید باشد. نکته مهم اینجاست که اگر با بخش هایی از مکالمه برخوردید که ربط چندانی به موضوع مورد بحث نداشت، میتوانید در آن زمان از آنها بگذرید ، چون کل مکالمه در نوار وجود دارد و میتوانید بعدا در صورت نیاز دوباره به آنها رجوع کنید ، اما باز هم یادتان باشد ، وقت طلاست.
زمان خود را تلف نکنید
هیچوقت زمان خود را با نوشتن کلمات و دیالوگ ها تلف نکنید ، باید شخص دیگری داشته باشید که این کار را برایتان انجام دهد. اگر مدت زمان زیادی بین تهیه مصاحبه و نوشتن متن اصلی بگذرد ، شما حتما میخواهید که این تاخیر را با یکی یا دو روز جبران کنید. چون شما نمیخواهید که یک روز صبح در حال خمیازه کشیدن از خواب بیدار شوید و بفهمید که مهلت تحویل مصاحبه امروز بوده است ،میخواهید؟ گرچه در حال حاضر هم میدانید که فریلنسر بودن برای گذران زندگی ، قدرتی مافوق بشری میطلبد.
How to Write a Profile or Interview-Based Article
بازبینی متن
حالا وقت آن رسیده که نوشته ها و یادداشت های خود را بررسی کنید و موضوعاتی که به نظرتان جذاب هستند را تشخیص دهید . آیا چیزی ، اتفاقی یا ایده ای وجود دارد که شخص مصاحبه کننده در طول مکالمه بارها به آن اشاره کرده باشد؟ سعی کنید در نگاه اول ،حداقل سه الی پنج اتفاق اینچنینی پیدا کنید .
در دنیای مدرن امروزی ، حتما سوژه مد نظر شما راهی باز گذاشته است تا در صورت نیاز دوباره با او تماس گرفته و اطلاعات اضافه ای درباره این موضوعات دریافت کنید ، پس سعی کنید دوباره با آن شخص تماس گرفته و درباره این موارد از او بپرسید.
محدود کردن تمرکز
سعی کنید این موضوعات پرتکرار را محدود کنید. الان وقت آن است که نوشته های اصلی ویراستار خود را دوباره بخوانید و اگر هم هنوز مطالب را به ویراستار نداده اید ، دوباره نوشته ها و یادداشت هایتان را از نو بررسی کنید. آیا موضوعی خاص و به خصوص ، مانند دستاورد های اخیر سوژه مورد نظر در طول مکالمه ذکر شد یا خیر ؟ اگر بله ، بررسی ها و گزارشات اخیر تهیه شده از آن فرد را با یافته های خود ، نوشته های ویراستار و اهداف مصاحبه خود مقایسه کنید تا به یک جمع بندی برسید.
سپس بلافاصله این موارد را در متن مصاحبه ومتن پروفایل آن شخص بگنجانید .همچنین میتوانید همین حالا این موارد را به جای عناوین فرعی متن قرار دهید و یا صبر کرده تا نگارش کلی متن تمام شود و آن زمان آنها را در مصاحبه قرار دهید . دقت کنید که این موارد به گونه ای قرار گیرند که بیشترین ارتباط را با موضوع اصلی داشته باشند.
برش و چسباندن
از مهارت برش و چسباندن در نگارش کلمات استفاده کنید تا نقل قول های سوژه را با توجه به ترتیب موضوعات مورد مرتب کرده و در جای مربوطه قرار دهید. البته که اگر خودتان کار نوشتن را انجام داده باشید ، ویرایش متن برایتان بسیار آسانتر خواهد بود ، اما باز هم نرم افزار هایی وجود دارند که با اسکن دقیق متن ، آن را ویرایش کرده و فایل نهایی را در اختیار شما قرار خواهند داد.
با این کار ، شما مطالب را از ترتیب زمانی خارج کرده و بر اساس موضوعات مورد بحث مرتب میکنید . نگران نباشید . این کاملا طبیعی میباشد. شما تنها درحال بازنویسی گفته های آن شخص هستید و این یک متن پروفایل است.
نکته دیگر اینکه لازم نیست تمامی پاراگراف ها را در متن بیاورید . بلکه فقط باید نقل قول های مرتبط با موضوع را در متن آورده و بقیه را کنار بگذارید و تنها در صورت نیاز از آنها استفاده کنید.
تمرین کردن کار خود
تا الان ، بر اساس نوع موضوع ، شما باید حداقل سه الی پنج زیر عنوان و نقل قول های جذابی دربرخ موضوع داشته باشید . حال وقت آن رسیده که به خوانندگان خود بگویید که چرا تمامی این زیر عنوان ها مهم هستند.
برای اینکار ، ازاینگونه عبارات استفاده کنید :(( اقای بلانک موافق هستند که … یا خانم بلیک این موضوع را برایمان واضح میکنند که و …)) تا بتوانید بعد از آنها از نقل قول ها استفاده کنید. سعی کنید پاراگراف را با یک زیر عنوان دیگر، یک ایده جدید یا اطلاعات جدیدی به پایان ببرید که به نوعی با پاراگراف بعدی ارتباط داشته باشد.
نوشتن مقدمه
این مرحله تنها به سبک نوشتن و منابع خودتان بستگی دارد. برخی از نویسندگان ترجیح میدهند که این بخش را قبل از اتمام متن اصلی و زیر عنوان ها انجام دهند. دراین صورت ، مقدمه ،به شما در نگارش پروفایل و زیر عنوان ها کمک خواهد کرد و باعث جهت دهی و هدایت ذهن شما برای باقی متن شود.
اما بدون توجه به اینکه شما آن را قبل یا بعد از متن پروفایل (Professional Profile) مینویسید، مقدمه ،باید سوژه شما را معرفی کرده و اطلاعاتی درباره گذشته و پیشینه او به خوانندگان ارائه کند. به نوعی مقدمه ، نمای کلی و خلاصه متن اصلی محسوب میشود. حالا وقت آن رسیده که متن را با نتیجه گیری خاتمه بدهید. نتیجه ،معمولا به مقدمه برمیگردد یا به بعضی از بخش های جالب متن اشاره دارد.
همچنین میتوانید از آن استفاده کنید تا برنامه های آینده سوژه مورد نظر را ارائه دهید. اما نه، کار شما تمام نشده است ! حالا باید متن را دوباره خوانده ، بازبینی کرده و اصلاح کنید.
نکاتی از ابتدا تا انتها
- قبل از مصاحبه درباره موضوع تحقیق کنید.
- به نکات نوشته شده توسط ویراستار دقت کرده و سعی کنید خوب به گفته های سوژه مورد نظر گوش کنید.
- در صورت امکان، یک الی دوروز بین مصاحبه و نگارش پروفایل استراحت کنید.
- هنگام نگارش پروفایل از تعداد دقیق کلمات آگاه بوده و در صورت نیاز آنها را ویرایش کنید تا متن پروفایل دقیق تری داشته باشید.