مقالات آموزشی

معرفی پادکست آموزشی و چگونگی استفاده از پادکست

مفید بود؟

کار تمام‌وقت برخی از افراد، ساخت فایل‌های صوتی از قبیل پادکست است. شما می‌توانید این فایل‌های صوتی ساخته‌شده را در همه‌جا و در همه حال حتی هنگامی‌که در ماشین هستید به آن‌ها گوش دهید. حال بهتر است بدانیم تعریف پادکست چیست؟ پادکست‌ها برنامه‌های صوتی رایگانی هستند که از طریق اینترنت توزیع می‌شوند. شما می‌توانید آن‌ها را دانلود کرده و به‌صورت دلخواه به آن‌ها گوش دهید. در حقیقت شما یک ایستگاه رادیویی ایجاد می‌کنید که بر موضوعاتی که می‌خواهید گوش دهید متمرکز است زیرا می‌توانید برنامه‌هایی متناسب با علایق خود را انتخاب کنید و بتوانید این برنامه‌ها را به‌دلخواه خود استفاده کرده و یا حتی حذف کنید.

این امر همان‌طور که بیان شد بسیار شبیه به داشتن یک ایستگاه رادیویی سفارشی برای خودتان است که حتی در صورت داشتن تلفن هوشمند می‌توانید هرکجا که می‌خواهید آن را با خود ببرید. همچنین پادکست‌هایی وجود دارد که تقریباً هر موضوعی را که می‌توانید تصور کنید، پوشش می‌دهند و احتمالاً ده‌ها پادکست مربوط به آن موضوع وجود دارد. در کشور ما نیز بهترین پادکست‌های فارسی وجود دارند که توسط بهترین گویندگان ساخته می‌شوند. برخی از این بهترین پادکست‌های فارسی از نوع پادکست آموزشی هستند که در ادامه این مقاله حتماً به آن اشاره خواهیم کرد.

پادکست آموزشی چیست؟

پادکست آموزشی به هر پادکستی گفته می‌شود که هدف اصلی آن آموزش چیزهای جدید به شنوندگان خود است. تمامیت یک پادکست آموزشی را می‌توان به پوشش یک مفهوم خاص یا یک دوره تاریخی، در یک سری اپیزودهای خاص اختصاص داد مانند سال 1619 هم‌زمان با تاریخ برده‌داری در آمریکا، یا اینکه یک پادکست آموزشی می‌تواند اپیزودهای منحصربه‌فرد خود را صرف پخش فکتوئیدهای مختلف در مورد زندگی روزمره کند که اکثر شنوندگان احتمالاً قبلاً از آن بی‌اطلاع بودند، مانند مواردی که شما باید حتماً بدانید.

چندین نوع مختلف پادکست آموزشی وجود دارد اما ما آن‌ها را به چهار دسته اصلی تقسیم کرده‌ایم. لازم است بدانید که طرح پادکست شما برای ایجاد برنامه‌های خود وابسته به ژانر پادکست آموزشی است که قصد تولید آن را دارید؛ بنابراین این نمونه‌های خاص از چهار نوع اصلی تشکیل‌شده‌اند، همان‌گونه که شروع به ترسیم نقشه خود می‌کنید باید با الهام گرفتن و راهنمایی این نمونه‌ها ایجاد شوند.

چهار دسته اصلی پادکست آموزشی به شرح زیر است:

  • پادکست آموزشی از نوع تاریخی
  • پادکست آموزشی از نوع خودسازی
  • پادکست آموزشی در زمینه‌ی فرهنگ و جامعه
  • پادکست آموزشی در زمینه علم و فناوری

 

برخی از پادکست‌های آموزشی هدف تجهیز شنوندگان خود را به مهارت‌های خاص دارند که این مهارت‌ها تحت شرایط خاص قابل‌استفاده هستند. در ایران نیز انواع مختلف پادکست آموزشی وجود دارد که دارای محتواهای آموزشی در زمینه‌های پزشکی، بهداشتی و علوم مختلف هستند.

پادکست آموزشی از نوع تاریخی

پادکست‌های تاریخی شنوندگان خود را به یک دوره در گذشته منتقل می‌کنند. یک پادکست تاریخی ممکن است سرعت علاقه‌ی مخاطبان خود را به یک مفهوم تاریخی تسریع دهد. به‌عنوان‌مثال یکی از پادکست‌های تاریخی پروژه 1619 بود که یک پروژه تعاملی است که برنده جایزه پولیتزر شد و توسط روزنامه‌نگار نیکول هانا جونز برای نیویورک‌تایمز ساخته ‌شد. این پروژه دارای یک مجموعه صوتی در سال 1619 بود که تاریخ برده‌داری آمریکا را در طی شش قسمت بررسی می‌کرد.

یک پادکست تاریخ محور دیگر، Revisionist History است که فراتر از هدف آموزش شنوندگان، در مورد یک‌لحظه مهم در گذشته صحبت می‌کند. در این نمایش محبوب که میزبان مالکوم گلدول نویسنده بود، عقاید رایج درباره برخی موضوعات تاریخی بررسی می‌شد. اپیزودهای این پادکست شامل “یک پیاده‌روی خوب خراب‌شده ” است که به‌عنوان “یک تحقیق فلسفی ” در مورد افراد ثروتمند و اعتیاد آن‌ها به گلف و “جنگ بر سر غذا ” توصیف شد. این موضوع در تقابل با استراتژی‌های جذب دانش آموزان در مدارس خصوصی نخبگان کالج Bowdoin و کالج Vassar بود.

پادکست آموزشی از نوع خودسازی

پادکست‌های خودسازی جزء موارد موردعلاقه برای بسیاری از افراد هستند زیرا به‌راحتی می‌توان آن‌ها را در برنامه روزانه خود گنجاند. چه در هنگام رفت‌وآمد باشید و چه در هنگام انجام کارهای روزانه خود، می‌توانید به این پادکست‌ها گوش دهید. پادکست‌های خودسازی معمولاً حاوی داستان‌های الهام‌بخش یا ترفندهای قابل‌استفاده‌ای هستند که فرد می‌تواند آن‌ها را اتخاذ کرده و در زندگی روزمره خود به کار ببرد.

به‌عنوان‌مثال Working یک پادکست ساخته‌شده به‌وسیله‌ی Slate است که از مصاحبه‌ها با متخصصان خلاق تشکیل‌شده است. این متخصصان در این پادکست در مورد کارشان و رشته‌ای که در آن تحصیل‌کرده‌اند، صحبت می‌کنند. TED Talks Daily، پادکستی متشکل از TED (فناوری، سرگرمی و طراحی) است که به شنوندگان این امکان را می‌دهد تا به سخنرانی‌های قدرتمند و قابل‌تأمل توسط برخی از متفکران برجسته جهان گوش دهند.

پادکست آموزشی در زمینه‌ی فرهنگ و جامعه

برخی از جذاب‌ترین و محبوب‌ترین پادکست‌های آموزشی حول جنبه‌های مختلف فرهنگ و جامعه می‌چرخند. به‌عنوان‌مثال Radiolab، خود را به‌عنوان نمایشی توصیف می‌کند که برای شنوندگانی ساخته‌شده است که خواستار شک و تردید هستند. این یکی از محبوب‌ترین پادکست‌های موجود در این مجموعه است که هر قسمت با یک موضوع جذاب جدید و گاهی اوقات با درجه‌ای از جزئیات و ارزش تولید بالا ساخته می‌شود. اپیزودهای Radiolab می‌تواند از “Sight Unseen” که درباره یک خبرنگار عکاس در افغانستان است تا “Space” که درباره‌ی یک فرد غوطه‌ور در فضا است، باشد اما این نمایش همچنین داستان‌های چند اپیزودی مانند “The Other Latif” و “G” را منتشر ساخته است.

 

پادکست آموزشی در زمینه‌ی علم و فناوری

پادکست‌های آموزشی یک رسانه عالی هستند که از طریق آن می‌توان علم و فناوری را ایجاد کرد و اغلب می‌توانند بسیار پیچیده و غیرقابل‌دسترس باشند تا بتوان آن‌ها را به‌صورت سرگرم‌کننده و قابل‌هضم مطالعه نمود. فرقی نمی‌کند که خود را یک نخبه یا تکنیسین علمی بدانید، در اینجا چند موردی که باید در برنامه خود داشته باشید و به آن گوش دهید آورده شده است:

پادکست علم مغز، به میزبانی دکتر جینجر کمبل یکی از این نمونه‌ها است. او کشف کرد که چگونه اکتشافات اخیر در علوم اعصاب، در حال کشف رمز و رازهایی است که چگونه مغز، ما را به آنچه هستیم تبدیل می‌سازد. در این بین، سرویس جهانی بی‌بی‌سی، پادکست روشنایی تحت عنوان Discovery را منتشر می‌کند که در آن هر هفته به یک موضوع علمی متفاوت پرداخته می‌شود. آخرین و نه مهم‌ترین مورد، پخش یک قسمت از Overheard در National Geographic است.

چگونه از پادکست استفاده کنیم

شرکت رایامارکتینگ به ما آموزش می‌دهد که چگونه از پادکست استفاده کنیم؟ تعداد زیادی از مدیران پادکست در این شرکت وجود دارند که می‌توانید برای گوش دادن به پادکست و اشتراک‌گذاری پادکست خود از آن‌ها کمک بگیرید. در اینجا چند مورد از راه‌کارهای لازم استفاده از پادکست برای شما بیان‌شده است.

Desktop .1 

برنامه‌های دسکتاپ به شما این امکان را می‌دهد تا پادکست‌ها را روی رایانه شخصی خود دانلود کنید. اگر فقط از یک رایانه استفاده می‌کنید بهتر است آن رایانه را با یک دستگاه پخش mp3 قابل‌حمل همگام‌سازی کنید.

2. مبتنی بر وب

این گزینه به شما این امکان را می‌دهد تا پادکست‌ها را مستقیماً از مرورگر وب خود پخش‌کنید. اگر از یک رایانه به رایانه دیگر و از یک دستگاه به دستگاه دیگر بروید اما همیشه به wi-fi دسترسی داشته باشید و به برنامه داده تلفن همراه متکی نباشید، این مورد برای شما عالی است. مدیران پادکست مبتنی بر وب معمولاً به پخش صوتی متکی هستند تا صدا را به شما ارائه دهند، بنابراین اگر می‌خواهید از اتصال اینترنت همراه استفاده کنید، این برنامه تمام داده شما را می‌بلعد، بنابراین مراقب باشید.

 

3. موبایل

اگر به پادکست از طریق ابزار گوشی همراه خود گوش می‌دهید، گزینه‌های زیادی در اختیار شما قرار می‌گیرد. در اینجا دو مورد وجود دارد که واقعاً برجسته هستند، Overcast و Pocket Casts.

مقاله در مورد پادکست آموزشی

یک مقاله در مورد پادکست آموزشی توسط Oliver Skinner منتشرشده است. در این مقاله به راه‌ها و روش‌های آموزش از طریق صدا اشاره‌شده است. همچنین به نحوه ایجاد یک پادکست آموزشی نیز اشاره‌شده است. در این مقاله بیان شد که دلایل فراوانی وجود دارد که باعث می‌شود شما از زیادی علاقه کاربران به پادکست‌های آموزشی هیجان‌زده شوید و مشتاق شوید که یک پادکست آموزشی ایجاد کنید.

شاید شما در حال جذب مخاطب و یا مشتری به شرکت خود هستید. شما می‌توانید این کار را با آگاهی دادن به شنوندگان خود در مورد خدمات خود و چگونگی استفاده مشتریان از آن، انجام دهید. این یکی از اصلی‌ترین دلایلی بود که Voices.com پادکست The Voices Experience را ایجاد کرد.

به‌طورکلی، وقتی کسی به یک پادکست گوش می‌دهد اغلب به همان اندازه نه بیشتر پذیرای یادگیری چیز جدیدی در مورد جهان نسبت به تماشای فیلم یا جست‌وجو در شبکه‌های اجتماعی است. گرچه پادکست‌ها می‌توانند بسیار سرگرم‌کننده باشند اما ذاتاً از طبیعت بصری یا لمسی موجود در تماشای فیلم یا ارسال در شبکه‌های اجتماعی محروم هستند و این امر باعث می‌شود شنوندگان جذب هر کلمه شما شوند و به‌طور کامل بیشتر ریزه‌کاری‌های اطلاعاتی را جذب می‌کنند.

در ادامه به چند نکته برای ایجاد پادکست آموزشی اشاره می‌کنیم:

  • درباره موضوع خود تحقیق گسترده‌ای انجام دهید
  • با متخصصان موضوع تماس بگیرید
  • نحوه نوشتن پادکست آموزشی را بدانید

نحوه استفاده از پادکست انگلیسی چیست؟

در کشور ما معمولاً از پادکست‌های انگلیسی برای یادگیری زبان انگلیسی استفاده می‌شود. در حقیقت استفاده از پادکست راحت‌ترین و مؤثرترین راه برای یادگیری زبان انگلیسی است اما نحوه استفاده از پادکست انگلیسی به چه صورت است؟ شما به‌راحتی می‌توانید با تلفن هوشمند خود پادکست‌های انگلیسی را دانلود کنید. از پادکست‌های انگلیسی استفاده کنید که دارای transcript هستند.

با این نوع پادکست‌ها شما علاوه بر یادگیری کلمات و اصطلاحات جدید در متن قادر خواهید بود با ساختار انواع جمله نیز آشنا شوید. بعد از اینکه پادکست را با متن گوش دادید در مرحله بعد همین کار را بدون استفاده از متن پادکست انجام دهید. در روند یادگیری زبان انگلیسی از طریق پادکست نباید در صورت متوجه نشدن متن آن، سریع ناامید شوید. پادکست‌های انگلیسی بی‌شماری وجود دارد که از سطح ابتدایی تا سطح پیشرفته طراحی‌شده‌اند و شما می‌توانید با کمی جست‌وجو این پادکست‌ها را پیدا نموده و از آن‌ها استفاده کنید.

برنامه پادکست برای ویندوز 10

پادکست‌ها منبعی عالی برای سرگرمی و اطلاعات هستند. شما می‌توانید پادکست‌های عالی را پیدا کنید که تقریباً هر موضوع یا ژانر رسانه‌ای را پوشش می‌دهند. همچنین شما می‌توانید از طریق برنامه پادکست برای ویندوز به این پادکست‌ها گوش دهید اما این شش موردی که در زیر آمده است، بهترین برنامه‌ها برای ویندوز 10 هستند.

  1. همگام‌سازی از طریق پلت فرم:Pocket Casts
  2. UWP بومی:Grover Pro
  3. پادکست‌ها و موسیقی:Spotify
  4. رسانه‌های بومی:MusicBee
  5. کمتر شناخته‌شده:Audiocloud
  6. اخبار سنگین:NPR One

فیدهای پادکست می‌توانند به فهرست‌های شخصی شده محتوا برای شما تبدیل شوند. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک برنامه پادکست، دسترسی به کتابخانه محتوای موردنظر شما و امکان گوش دادن با همه دستگاه‌های شما ازجمله Windows 10 رایانه است. همه این برنامه‌ها به‌جز Grover Pro رایگان هستند و نسخه رایگان آن برنامه با نام Grover Podcast وجود دارد. می‌توانید از نسخه‌های رایگان استفاده کنید تا بررسی کنید پادکست‌های خاصی که می‌خواهید، در هر برنامه خاص موجود است یا خیر.

بهترین پادکست‌های فارسی کدامند؟

در این دوران بیماری کرونا یکی از مواردی که می‌تواند به سرگرم شدن شما کمک کند، پادکست‌های فارسی است. ممکن است برای شما سخت باشد که کدام پادکست را انتخاب کنید بنابراین ما قصد داریم در اینجا بهترین پادکست‌های فارسی را برای شما معرفی کنیم. بسته به ماهیت پادکست می‌توان برای آن نمونه‌های مختلفی برشمرد. در زیر به چند نوع از ماهیت‌های مختلف پادکست فارسی اشاره می‌کنیم:

  1. پادکست‌های فارسی از نوع داستانی
  2. پادکست‌های فارسی از نوع تاریخی
  3. پادکست‌های فارسی روان‌شناسانه
  4. پادکست‌های فارسی مربوط به علم یا فنّاوری
  5. پادکست‌های فارسی مربوط به موسیقی
  6. پادکست رادیو مرز
  7. پادکست‌های فارسی از زبان مهاجران
  8. پادکست‌های فارسی برای سفر
  9. پادکست فارسی برای کسب‌وکار نوپا یا قدیمی
  • از بهترین نمونه‌های پادکست‌های داستانی فارسی می‌توان به پادکست چنل‌بی، رادیو عجایب، پادکست دایجست و رادیو دیو اشاره کرد.
  • پادکست کلاف، پادکست پاراگراف، پادکست راوکست، پادکست ساگا و پادکست پرچم سفید از بهترین نمونه‌های پادکست فارسی تاریخی هستند.
  • از بهترین نمونه‌های پادکست روان‌شناسانه می‌توان به پادکست هلی تاک و پادکست رادیو هزار سرو اشاره نمود.
  • پادکست‌های علمی و فناوری شامل رادیو گیگ، استرینگ کست و رادیو بلاکچین است.
  • ازجمله پادکست‌های فارسی در ارتباط با موسیقی شامل پادکست آلبوم و پادکست ای میوزیک است.
  • پادکست‌های فارسی که از زبان مهاجران نقل‌شده است شامل رادیو دال و پادکست خانه‌های من است.
  • ازجمله پادکست‌های مخصوص سفر هم می‌توان به رادیو جولون و رادیو آهنگ سفر اشاره کرد.
  • پادکست ده صبح و پادکست رادیو کار نکن ازجمله پادکست‌های مناسب برای کسب‌وکار نوپا و قدیمی است.

بهترین نرم‌افزار پادکست فارسی برای موبایل چیست؟

اگر می‌خواهید پادکست‌های فارسی خود را با گوشی موبایلتان تماشا کنید باید از نرم‌افزار مناسب استفاده کنید. بهترین نرم‌افزار پادکست فارسی برای موبایل به شرح زیر است:

  • استیچر: این برنامه فقط یک سرویس پخش پادکست نیست بلکه یک شبکه است. بسیاری از پادکست‌های کمیاب را اینجا می‌توانید ببینید.
  • CastBox: می‌توان گفت تقریباً تمام پادکست‌های فارسی خود را با این برنامه می‌توانید پیدا کنید. برای این کار باید یک اکانت جیمیل، توییتر و یا فیس‌بوک داشته باشید. علاوه بر این، با نرم‌افزار CastBox می‌توانید به‌صورت آفلاین نیز فایل‌های صوتی را دانلود و گوش دهید.
  • ناملیک: به دلیل افزایش مخاطبان پادکست‌های فارسی، سرویس‌های زیادی از نظر میزبانی و پخش پادکست ظهور کرده است. یکی از این سرویس‌ها ناملیک است.

 

  • شنوتو: از دیگر برنامه‌های پخش پادکست‌های فارسی شنوتو است. در شنوتو می‌توانید انواع پادکست را پیداکرده و دانلود کنید. همچنین این نرم‌افزار امکانات گسترده‌ای در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • Podbean: یکی دیگر از برنامه‌ها که می‌توانید برای گوش دادن به پادکست از آن استفاده کنید، Podbean است. این نرم‌افزار از عملکرد خوبی برخوردار بوده و قابلیت‌های زیادی ازجمله قابلیت پخش درحالی‌که صفحه گوشی قفل باشد را دارا است. داشتن افکت‌های صوتی مختلف و پشتیبانی از الکسا و کروم کست از دیگر قابلیت‌های این نرم‌افزار است.
  • Overcast: این برنامه بهترین پلتفرم برای مدیریت و میزبانی پادکست است. از این برنامه برای دانلود، گوش دادن و آگاهی یافتن از انتشار پادکست جدید می‌توان استفاده نمود.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.