وب سایت آی تی بازار یکی از وب سایت هایی است که به طور کامل تمرکز خود را بر بازار آی تی قرار داده و فعالیت خود را از سال 89 آغاز کرده است. این وبسایت با ارائه خدمات متنوع از جمله معرفی محصولات، مقایسه محصولات الکترونیکی و اطلاع رسانی در حوزه آی تی توانسته است توجه قشر عظیمی از کاربران فضای مجازی را به خود اختصاص دهد. علاوه بر موارد گفته شده، این وب سایت با بسیاری از فروشندگان خرد و وارد کنندگان کالاهای الکترونیک فعالیت داشته و از توانایی و خدمات بسیاری از آن ها نهایت استفاده را می کند. در این مقاله به بررسی طراحی سایت و جایگاه این وب سایت در اینترنت می پردازیم.
رتبه الکسا وب سایت آی تی بازار در ایران 265 و رتبه الکسا این وب سایت در جهان 11 هزار می باشد. آمار ارائه شده از سوی وب سایت الکسا نشان دهنده کاهش ترافیک ورودی به این وب سایت می باشد که یکی از دلایل آن گرایش بیشتر کاربران به استفاده از کانال های این وب سایت در سایر پیام رسان ها از جمله تلگرام و اینستاگرام است. بیش از 90 درصد از بازدیدکنندگان این وب سایت از ایران هستند و علاوه بر ایران می بینیم که از دیگر کشور ها نیز از این وب سایت بازدید می شود و این می تواند مزیت بزرگی برای این وب سایت به شمار برود. نرخ پرش وب سایت آی تی بازار با کاهش 6 درصدی به 39 درصد رسیده است که و نشان دهنده رشد این وب سایت و بهبود جایگاه آن در فضای مجازی می باشد. تعدا صفحات مورد بازدید کاربران به طور میانگین به 4 صفحه می رسد که کاهش 7 درصدی داشته است. مدت زمانی که کاربران در این وب سایت سپری می کنند به طور متوسط به 5 دقیقه می رسد و بیش از 13 درصد رشد داشته است. ترافیک ورودی این وب سایت از موتور های جستجو و به خصوص گوگل با کاهش 10 درصدی به 35 درصد می رسد که نیازمند توجه بیشتر این وب سایت به این منبع ترافیک بسیار مهم می باشد.
تحلیل طراحی سایت آی تی بازار
در طراحی سایت آی تی بازار استفاده از تصاویر کالاها موردی است که توجه زیادی را به خود جلب می کند و با ورود به وب سایت می توانیم تصاویر بسیاری را مشاهده کنیم.
منو استفاده شده در این وب سایت از دو بخش تشکیل شده که یک بخش به صورت چسبان به اسکرول کردن قابل دسترس است و بخش دیگر که برای نمایش دسته بندی های سایت استفاده شده به صورت ثابت است.
در طراحی سایت آی تی بازار از اسلایدر بسیار ساده ای استفاده شده که بر خلاف ظاهر ساده، از کارایی و قابلیت های زیادی برخوردار است و توانسته به خوبی نیاز های این وب سایت را برطرف کند.
استفاده از تبلیغات را شاید بتوان یکی از نقاط ضعف در طراحی سایت آی تی بازار محسوب کرد که باعث شده ظاهری نامناسب برای این وب سایت ایجاد شود.