الف یکی از خبر گزاری های و سایت های تحلیل خبری است که فعالیت خود را از شهریور 1385 آغاز کرده است. این خبرگزاری غیر دولتی بوده است و وابستگی به دولت ندارد. این خبر گزاری در زمینه های مختلف خبری به تولید و انتشار اخبار پرداخته و توجه کاربران زیادی را به خود جلب کرده است.
رتبه الکسا وب سایت الف در ایران 174 و رتبه الکسا این وب سایت در جهان 7000 است. بیش از 90 در صدر از کاربران این وب سایت مرد هستند. اکثر افرادی که از این وب سایت بازدید می کنند افراد تحصیل کرده هستند که دارای مدرک دانشگاهی هستند. تنها 20 در صد از ترافیک این وب سایت از موتور های جستجو حاصل می شود که براساس معیار های الکسا درصد پایینی محسوب می شود. مدت زمانی که کاربران در این وب سایت زمان سپری می کنند به 5 دقیقه می رسد. تعداد صفحاتی که کاربران در این وب سایت مشاهده می کنند به طور میانگین به 4 صفحه می رسد. بیش از 90 درصد از کاربران این وب سایت از ایران و درصد اندکی نیز از کشور های همسایه ایران هستند.
ویژگی های طراحی سایت الف
سیستم مدیریت محتوای وب سایت الف با زبان PHP و فریمورک yii طراحی و برنامه نویسی شده است. این فریمورک رایگان و متن باز بوده و ویژگی های قابل توجهی مانند کارایی بالا، امکانات وسیع برای توسعه، معماری mvc، امنیت، یکپارچگی با سایر چارچوب ها و پشتیبانی گسترده دارد.
در طراحی سایت الف از فریمورک Bootstrap برای استایل دهی صفحات استفاده شده است. این فریمورک یکی از جذابترین و محبوب ترین فریمورک ها برای طراحی صفحات وب است که امکانات گسترده، پشتیبانی عالی، منابع فراوان و افزایش سرعت طراحی و توسعه از ویژگی های اصلی آن است.
در طراحی سایت الف از کتابخانه های جاوا اسکریپتی مانند jQuery و owl carousel نیز استفاده شده است. کتابخانه jQuery از مهمترین و پرکاربرد ترین کتابخانه های جاوا اسکریپتی بوده و کاربرد فراوانی در طراحی سایت دارد. کتابخانه owl carousel نیز برای افزودن قابلیت های لمسی بیشتر به وب سایت استفاده می شود.
تحلیل طراحی سایت الف
در طراحی سایت الف، از قسمت های خالی سایت برای تبلیغات استفاده شده است. تبلیغات زیاد و گسترده ظاهر نامناسبی به سایت بخشیده و به تجربه کاربری تاثیر منفی می گذارد.
فونت و اندازه آن بسیار مناسب بوده و کاربران به راحتی می توانند به مطالعه اخبار بپردازند.
تصاویر مربوط به اخبار به اندازه استفاده شده است اما تصاویر کوچک هستند و اندازه نامناسبی دارند.
در کنار محتوای متنی از محتوای ویدئویی نیز به خوبی استفاده شده و کاربران می توانند به راحتی از انواع مختلف محتوا بهره مند شوند.