مقالات آموزشی

آدرس سایت با www یا بدون www + ریدایرکت www به نسخه بدون دبلیو

مفید بود؟

در حقیقت همه ما در جریانیم که برخی از نام‌های دامنه با www شروع میشن و برخی دیگه نه! اما آیا همه ما می‌دونیم تفاوت فنی بین این دوتا دامنه چیه؟ اگه تا به حال از خودتون پرسیدین که چه تفاوتی بین آدرس سایت با www یا بدون www وجود داره و کدوم یکی بهتره، این پست می‌تونه به شما کمک زیادی کنه، مخصوصاً اگه قصد راه اندازی یه سایت رو دارین و با سوالاتی درباره استفاده از www در مقابل استفاده نکردن از www مواجه هستین.

در این پست، ما URL www و غیر URL www رو مقایسه می‌کنیم و مزایای هر دو رو از دیدگاه SEO لیست می‌کنیم و نهایتاً مشخص می‌کنیم که کدوم یکی بهتره!

وقتی از ما می‌پرسین از آدرس سایت با www یا بدون www استفاده کنیم، پاسخ ما اینه که تا جایی که می‌تونین از دامنه برهنه استفاده نکنین، چرا؟ بخاطر موارد زیر:

دلیل اول ما کارایی در برابر کوکی‌هاست. بسیاری از برنامه‌های وب، دارایی‌های استاتیک رو از زیر دامنه‌های جداگانه ارائه میدن (به عنوان مثال پرونده‌های تصویری شما ممکنه در static.mywebsite.com میزبانی بشن). انگیزه این تقسیم کار اینه که سرور اصلی شما رو برای درخواست‌های پویا آزاد میکنه، یعنی درخواست‌هایی که باعث میشن کد برنامه وب شما به پردازنده یه تمرین بده.

به طور کلی، نیازی به ارسال داده‌های کوکی به سرور میزبان پرونده‎های استاتیک شما نیست (static.mywebsite.com). در واقع، انجام این کار باعث به هدر رفتن پهنای باند شبکه میشه، این اتفاق دقیقاً همون چیزیه که وقتی وب سایت خودتون رو به جای «www» از دامنه برهنه قابل دسترسی می‌کنین، اتفاق میفته. چرا همچین چیزی اتفاق میفته؟ اینجا یه قانون در RFC ۶۲۶۵ وجود داره که دامنه‌های بدون www تمام کوکی‌های خودشون رو به زیر دامنه‌ها ارسال می‌کنن، در حالی که زیر دامنه‌ها نیازی به ارسال کوکی به زیر دامنه‌های دیگه ندارن.

دلیل دوم برای عدم استفاده از دامنه‌های برهنه اینه که اونها توانایی شما رو برای استفاده از راه حل‌های مناسب سطح DNS هنگام کار با ارائه دهندگان سرور مانند Heroku محدود می‌کنن. اگه یکی از سرورهای Heroku شما از کار بیفته (شاید یه دلیل حمله DNS) مسلماً برای رها شدن از شر این حمله دوست دارین که Heroku درخواست‌های وب معتبر رو به یک کلون تحت تأثیر سرور مورد حمله منحرف کنه.

برای این که Heroku این عملیات نجات رو انجام بده، باید بتونه آدرس IP دامنه شما رو در سطح DNS بازنویسی کنه. این تنها زمانی امکان پذیره که دامنه شما در یک زیر دامنه میزبانی بشه (مانند «www»). دلیل فنی این امر اینه که زیر دامنه‌ها (دامنه‌های برهنه) مجاز به داشتن سوابق CNAME در DNS هستن. این سوابق CNAME می‌تونن به نقاط انتهایی در سیستم Heroku اشاره کنن (مانند myapp. herokuapp. com) نه این که به اشاره به یه آدرس IP ثابت محدود باشن. رکورد CNAME از تنظیمات «www» شما در خواست «space in the middle» رو به Heroku ارائه میده و سپس به Heroku اجازه میده تا از طرف شما اقدامات تغییر مسیر یا ریدایرکت رو انجام بده.

تفاوت فنی بین دامنه با www یا بدون www

دامنه غیر www معمولاً به عنوان دامنه برهنه شناخته میشه. دامنه‌های www می‌تونن به عنوان یک نام میزبان عمل کنن و همچنین چندین زیر دامنه بهشون متصل بشه.

وقتی که اینترنت برای اولین بار به وجود اومد، URL‌های وب سایت با www شروع میشدن که فقط یک زیر دامنه دیگه بود. با گذشت زمان، افراد هنگام جستجوی یک وب سایت به صورت آنلاین شروع به تایپ نام وب سایت بدون www می‌کردن. مدیران سایت هم متوجه این روند شدن و بسیاری از اونها تصمیم گرفتن تا از شر www خلاص بشن.

بنابراین، از دیدگاه عملی، هیچ تفاوتی بین آدرس سایت www یا بدون www وجود نداره. در واقع این فقط یه اولویت شخصی یا یه ترجیح به دلیل مارک تجاری است.

با این حال، از نظر فنی یه سری تفاوت‌هایی بین اون دو مورد وجود داره. مثلاً همونطوری که در قسمت بالا هم گفتیم وبسایت‌های دارای URL www می‌تونن هنگام استفاده از دامنه‌های دیگه، DNS رو تنظیم کرده و کوکی‌ها رو محدود کنن. برای دامنه غیر www، چنین مزایای فنی وجود نداره.

همچنین، حتی اگه عملاً تفاوتی بین دامنه www و دامنه غیر www وجود نداشته باشه، موتورهای جستجو این سایت‌ها رو به عنوان دو تا مورد جداگونه بررسی می‌کنن. بنابراین گوگل، www. abc. com و abc. com رو به عنوان دو وبسایت متفاوت مشاهده خواهد کرد که همین مسئله می‌تونه باعث ایجاد محتوای تکراری بشه!

WWW در مقابل غیر WWW – جوانب مثبت و منفی هر دو

اکنون که درک اساسی از آدرس سایت با www یا بدون www دارین، بهتره کمی عمیق‌تر نگاه کنیم و ببینیم که جوانب مثبت و منفی هرکدوم چیه!

 

جوانب مثبت آدرس سایت با www

سالهاست که این روش استاندارد شروع URL وبسایت بوده و هست و خیلی هم محبوبه. در واقع، انقدر محبوبیتش زیاده که ممکنه معتبرتر از URL‌های غیر www باشه.

یکی دیگه از مزایای URL www اینه که به شما امکان میده کوکی‌ها رو برای زیر دامنه www خاص خودتون تعیین کنین.

اما قبل از درک این موضوع، باید بدونین که کوکی‌ها چطوری کار می‌کنن. فرض کنین شما یه دامنه www. abc. com دارین و اگه کوکی برای اون تنظیم کنین، به تمام زیر دامنه‌ها منتقل میشه. بنابراین، اگه زیر دامنه‌های x. www. abc. com و y. www. abc. com داشته باشین، کوکی‌ها نیز به اونها منتقل میشن.

افزودن پیشوند www به شما امکان میده کوکی‌های خودتون رو به دامنه ریشه خود محدود کنین تا کوکی‌ های اضافی به دامنه‌های فرعی دیگه منتقل نشن. بنابراین، برای یه وب سایت با چندین زیر دامنه، استفاده از URL‌های www خوبه، چون دیگه اینطوری می‌تونین کوکی‌ها رو برای هر کدوم از اونها محدود کنین.

یکی دیگه از مزایای استفاده از دامنه www اینه که زیر دامنه‌های www در مورد DNS بسیار انعطاف پذیرتر هستن. بنابراین می‌تونین از شبکه‌ های تحویل محتوا (CDN) به روش بسیار ساده‌تری استفاده کنید.

معایب آدرس سایت با www

تنها دلیل این امر اینه که در نهایت دامنه های www ممکنه منسوخ بشن چون بیشتر افراد وقتی دارن دنبال یه سایت می‌گردن به هیچ وجه به خودشون زحمت تایپ www رو نمیدن.

جوانب مثبت آدرس سایت بدون WWW

دامنه های غیر www به راحتی قابل یادآوری هستن و تایپ و جستجوی اونها ساده‌تره، که البته این روش برای دریافت ترافیک مستقیم بسیار مناسب و ایده آله.

همچنین، بیشتر افراد بدون تایپ www به جستجو در وبسایت می‌پردازن، بنابراین در نهایت، دامنه های www ممکنه از بین برن و دامنه های برهنه یا بدون www برجسته‌تر بشن. علاوه بر این، آدرس سایت با www فقط پیشوندی است که در سال‌های اولیه هنگام راه اندازی اینترنت مورد استفاده قرار گرفت و یه مورد ضروری نیست.

استفاده از یه دامنه غیر www نه تنها باعث صرفه جویی در فضای کارکتر میشه، بلکه باعث صرفه جویی در پهنای باند و 4 بایت داده هم میشه.

همچنین، اگه نیازی به محدود کردن کوکی های خودتون ندارین، پس لازم نیست از دامنه www استفاده کنین و دامنه غیر www می‌تونه انتخاب بهتری باشه!

معایب آدرس سایت بدون WWW

برای این که بتونین بین آدرس سایت با www یا بدون www به درستی تصمیم گیری کنین بهتره که با معایب این یه مورد هم آشنا بشین!

برای دامنه های غیر www به معنای کلی موارد منفی زیادی وجود نداره و فقط شامل مزایایی میشه که دامنه www ارائه میده و این دامنه بدون www ارائه نمیده!

از طرف دیگه، گزینه‌ای برای محدود کردن کوکی ها فقط در دامنه ریشه در صورت URL های غیر www وجود نداره. با این حال، اگه زیر دامنه های شما تصاویر رو در همان دامنه ریشه میزبانی می‌کنن، چنین چیزی اهمیت چندانی نخواهد داشت.

همچنین دامنه های غیر www دارای سوابق CNAME نیستن، بنابراین نمی‌تونین ترافیک رو از یک سرور به سرور دیگر هدایت کنین. این قابلیت وقتی که یک سرور بار بیش از حد دریافت میکنه مفیده و شما باید ترافیک رو به یک سرور سالم هدایت کنین. اما برای وبسایت های غیر www ، نمی‌نین این کار رو انجام بدین. این امر کار رو برای شبکه تحویل محتوا در چنین دامنه هایی دشوار میکنه.

برای نتیجه گیری، دامنه های www دارای برخی مزایای ذاتی هستن که دامنه های غیر www ندارن. اما با این حال، این مزایا فقط در مورد وب سایت های بزرگی که دارای چندین زیر دامنه و بسیاری از سرورها هستن اعمال میشه. در مورد یک وب سایت کوچک، زیاد مهم نیست که از کدوم نوع دامنه استفاده می‌کنین و یه سایت غیر www نیز دقیقاً مانند یک www کار میکنه.

نکته
البته شاید خیلی از شما به این فکر می‌کنین که سایت کوچیک خودتون رو بعد از مدتی ارتقا بدین و اون رو به یه سایت بزرگ تبدیل کنین، ولی خب باز هم تصمیم گیری بین آدرس سایت با www یا بدون www به عهده خودتونه و تا حدی به مارک تجاری که دارین مربوط میشه!

آدرس سایت با www یا بدون www ؟ کدام یک برای سئو بهتر است؟

از دیدگاه SEO، دامنه های www دارای برخی مزایای اندک هستن و عملکرد وبسایت رو به میزان ناچیزی بهبود می‌بخشن.

و اگه عملکرد وب سایت بهتر بشه، می‌تونین تجربه کاربری بهتری رو هم ارائه بدین، که این کار به نوبه خودش، عملکرد وب سایت شما رو از نظر سئو ارتقا میده!

بنابراین دامنه های www تأثیر غیرمستقیم و مثبتی بر سئو سایت دارن. با این حال، این اثر خیلی قابل توجه نیست و می‌تونین اون رو نادیده بگیرین و از دامنه غیر www استفاده کنین.

یه موردی که باید بهش دقت کنین اینه که مزایایی که دامنه های www ارائه میدن رو میشه با برخی از راه حل‌ها برای دامنه های غیر www تکرار کرد. به عنوان مثال، می‌تونین از یک دامنه جداگانه برای میزبانی محتوای ثابت خودتون استفاده کنین. با این کار محدود کردن عملکرد کوکی برای یک دامنه www غیرضروری است.

بنابراین، اگه دامنه غیر www دارین، هنوز هم می‌تونین راه حل هایی برای دریافت مزایای مشابه دامنه www پیدا کنین.

تصمیم نهایی در استفاده از آدرس سایت با www یا بدون www

اگه سایت بزرگی دارین و یا این که پیش بینی می‌کنین سایت کوچیکتون رشد پیدا کنه، بهتره که از دامنه سایت www استفاده کنین چون یه سری مزایای فنی براتون داره!

اگه وب سایت کوچکی دارین، استفاده از دامنه www ضروری نیست. بنابراین، این که شما می‌خواین بین استفاده از www یا بدون www انتخاب کنین، بستگی به انتخاب شخصی شما داره. اما عملاً فرقی نمیکنه و مهم نیست کدوم یکی رو انتخاب کنین.

نکته
پاسخ کوتاه به سوال آیا از دامنه www یا دامنه بدون www www استفاده کنم اینه که در واقع تفاوت زیادی وجود نداره و خیلی مهم نیست که کدوم یکی رو انتخاب می‌کنین.

با این حال اگه یکم دقیق و ریز بین بشین، متوجه خواهید شد که دامنه های www دارای برخی مزایای فنی جزئی هستن که عملکرد یه وبسایت رو بهبود می‌بخشن. این موارد به ویژه برای سایت های بزرگ دارای چندین زیر دامنه و سرور بسیار مفیده.

اگه سوال دیگه‌ای یا هر نظری در این زمینه دارین، در صورت تمایل از طریق کامنت‌ها اون رو با ما در میون بذارین.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.