درسته که وردپرس یه سیستم فوق العاده قوی و مطمئن است ولی گاهی اوقات یه رفتارهایی از خودش نشون میده که آدم ناامید میشه! یکی از مواردی که شکایت درباره اون بین کاربران رایجتر از بقیه موارده، لاگین نشدن سایت وردپرس است!
ما قبلاً در مورد رفع صفحه سفید مرگ در وردپرس، خطای عدم ورود به صفحه ادمین وردپرس و ارور 404 وردپرس صحبت کردیم و حالا نوبت سادهترین و گاهی اوقات دلهره آورترین مشکل وردپرس یعنی لاگین نشدن سایت هستیم!
تو این مقاله قراره به متداولترین علتهای این مشکل و راهحل اون بپردازیم! پس بهتره با ما همراه باشین:
دلایل لاگین نشدن سایت وردپرس
ما تو این قسمت به این ششتا دلیل احتمالی که باعث لاگین نشدن WordPress میشه یه نگاهی میندازیم، البته ما راه حل مناسب برای مقابله با این مشکلات رو هم براتون ذکر میکنیم:
1. فراموش کردن گذرواژه
این که گذرواژه خودتون رو گم کنین یه مشکل خیلی رایج است اما مهم هم هست! اگه برای کمک به امنیت سایت مرتباً گذرواژه خودتون رو تغییر میدین، احتمال فراموش کردن یا گم کردن رمز عبور فعلی شما خیلی زیاده. در حالی که وردپرس یه ویژگی داخلی برای کمک به شما در تنظیم مجدد رمز عبور داره، اما از اون طرف هم عوامل زیادی وجود داره که میتونه این اقدام رو مختل کنه! پس ما اینجا چندتا راه حل ساده و بالقوه براتون آماده کردیم:
راه حل لاگین نشدن سایت وردپرس
اگه رمز عبور خودتون رو گم کردین یا اون رو فراموش کردین، اول از همه برین سراغ ویژگی بازیابی داخلی. به این صورت که با یه کلیک روی گزینه “رمز عبور عبور خود را فراموش کردهاید؟” وارد صفحهای میشین که ازتون میخواد آدرس ایمیل خودتون رو وارد کنین. WordPress پیوندی رو از طریق ایمیل برای شما ارسال میکنه که میتونین برای ساختن یه رمز عبور جدید از اون استفاده کنین.
اگه به دلایلی نمیتونین از این روش استفاده کنین دوتا ترفند دیگه تو آستین داریم که بهتون بگیم!
ابتدا از یه مرورگر دیگه که قبلاً با اون به وردپرس خودتون لاگین شده بودین استفاده کنین و رمز عبور خودتون رو تغییر بدین.
اگه این راه حل هم جواب نمیده بهترین گزینه بعدی برای رفع مشکل لاگین نشدن در وردپرس شما اینه که رمز عبور خودتون رو مستقیماً در پایگاه داده WordPress به روز کنین! اگه سایت شما روی سرور Linux میزبان باشه، معمولاً به phpMyAdmin دسترسی خواهید داشت. با این حال قبل از ویرایش پایگاه داده وردپرس خودتون یه نسخه بکاپ کامل ایجاد کنین. سپس مراحل زیر رو ادامه بدین:
- phpMyAdmin رو راه اندازی کنین، پایگاه داده سایت خودتون رو پیدا کنین و جدول wp-users رو باز کنین.
- در لیست کاربران نام کاربری خودتون رو در ستون user-login قرار بدین و گزینه ویرایش رو انتخاب کنین.
- حالا قسمت user-pass رو پیدا کنین و رمز عبور متن ساده رو در قسمت Value وارد کنین و جایگزین نمادها و کاراکترهای موجود بشین.
- از منوی کشویی MD5 رو انتخاب کنین.
- به انتهای صفحه برین و Go رو بزنین.
تو این مرحله شما باید با استفاده از رمز جدیدی که اخیراً به نام کاربری وردپرس خودتون اختصاص دادین یا phpMyAdmin وارد سیستم بشین. با این حال اگه مشکلتون به این چیزها مربوط نیست نگران نباشین باز هم براتون راه حل داریم:
2. لاگین نشدن WordPress به علت کش و کوکی
یکی دیگه از علتهای لاگین نشدن در وردپرس به کوکی ها و کش مرورگر بر میگرده.
کوکی ها پروندههای کوچیکی هستن که در فهرستهای مرورگر قرار دارن و اطلاعات مربوط به تعامل کاربر با وب سایت های خاص رو ذخیره میکنن مثلاً یه نوع از این کوکی ها، HTTP کوکی است که در فایلهایی در دستگاه کاربر ذخیره میشن و هر وقت یه کاربر از یه وب سایت استفاده میکنه، این اطلاعات به سرور اون وبسایت ارسال میشن و اگه این کوکی ها نگهداری بشن، باعث میشه اطلاعات کاربر فراموش نشن!
وردپرس در طی مراحل ورود به سیستم از کوکی ها استفاده میکنه و اگه کوکی فعال نباشه ورود به سیستم WordPress اتفاق نمیفته.
حافظه پنهان مرورگر یا کش مرورگر به پروندههای موقت ذخیره شده در مرورگر وب هنگام دسترسی به یه صفحه وب اشاره داره! اگه کش مرورگر درست به روز رسانی نشه، ممکنه درحال مشاهده نسخههای قدیمیتر برخی از فایلهای پشتیبانی از وردپرس باشین.
راه حل لاگین نشدن سایت وردپرس
خوشبختانه موارد کش و کوکی معمولاً به راحتی برطرف میشن. ابندا بررسی کنین که کوکی ها فعال باشن و سپس کش و کوکی های مرورگر خودتون رو پاک کنین.
3. تداخل پلاگین و لاگین نشدن WordPress
ممکنه در فرآیند لاگین شدن شما یه افزونه دخالت کنه. مثلاً شاید یه پلاگین به درستی به روز رسانی نشده باشه و یا چندتا پلاگین با هم درگیر بشن!
این هم یه علت برای باز نشدن سایت وردپرس است که راه حلهای مخصوص به خودش رو داره:
راه حل باز نشدن سایت وردپرس
اولین کاری که باید انجام بدین تایید این مسئله است که مشکل بخاطر تداخل یه پلاگین پیش اومده. شما میتونین این کار رو با غیر فعال کردن همه پلاگینها یا تغییر نام موقت فولدر افزونه ها انجام بدین.
اگه به پنل ادمین خودتون دسترسی دارین و با مشکل عدم ورود به صفحه ادمین وردپرس روبرو نیسین، به سادگی به منوی پلاگین برین و همه افزونه ها رو غیر فعال کنین.
ابتدا از سایت خودتون یه بک آپ بگیرین، همه افزونه ها رو انتخاب کنین، به Bulk Action برین و اونها رو غیرفعال کنین.
اگه به پنل ادمین دسترسی ندارین میتونین پوشه افزونه ها رو تغییر بدین. از یه کلاینت FTP استفاده کنین، پوشه wp-content/plugins رو پیدا کنین و به طور موقت تغییر نام بدین.
وردپرس فایل رو تشخیص نمیده و همه افزونه ها رو غیرفعال میکنه.
پس از غیر فعال کردن همه افزونه ها، وارد سیستم بشین. تونستین؟!! اگه جوابتون مثبته یعنی دلیل لاگین نشدن سایت وردپرس شما یه افزونه خراب بوده.
4. مشکلات تم Theme
مشکلات مربوط به تم میتونه باعث ایجاد مشکلات ورود به صفحه سیستم WP بشه، به خصوص اگه تم شما شامل صفحه ورود هم بشه. این مسئله به احتمال زیاد بخاطر این پیش میاد که شما یه به روز رسانی خراب از تم رو نصب میکنین، یا وقتی که هسته وردپرس رو آپدیت میکنین یه سری مشکلاتی برای تم به وجود میاد و اون رو خراب میکنه که در نهایت با عث به وجود اومدن مشکل لاگین نشدن سایت وردپرس میشه.
راه حل مشکل لاگین نشدن سایت وردپرس
برای این که مطمئن بشین مشکل از تم شماست، به تم پیش فرض برگردین و اگه مشکل باز نشدن سایت وردپرس اوکی شد، مطمئن بشین که ایراد کار از همینجاست. برای این کار فقط کافیه دایرکتوری تم فعال خودتون رو به طور موقت تغییر نام بدین تا WordPress اون رو تشخیص نده.
با دسترسی به پوشه wp-content/themes با استفاده از یه کلاینت FTP، یافتن پوشه تم فعال و تغییر نام اون میتونین این کار رو انجام بدین. در این صورت وردپرس مجبور میشه تا به حالت تم پیش فرض خودش برگرده.
حالا یه بار دیگه تلاش کنین تا در وردپرس لاگین بشین! اگه این تونسین لاگین کنین یعنی ایراد از تم شما بوده!
5. فایل لاگین خراب
اگه پرونده ورود به سیستم wp-login.php وردپرس خراب، حذف یا جایجا شده باشه به هیچ وجه نمیتونین به صفحه لاگین بشین!
راه حل لاگین نشدن WordPress
برای بررسی این که آیا مشکل بخاطر همچین چیزی اتفاق افتاده باید فایل رو با یه فایل دیگه جایگزین کنین.
قبل از حذف فایل لاگین، یه نسخه پشتیبان از وردپرس تهیه کنین. فایل wp-login.php خودتون رو با یه کلاینت FTP پیدا کنین و اون رو حذف کنین. شما اون رو در دایرکتوری که WordPress رو نصب کردین، پیدا خواهید کرد.
در مرحله بعدی آخرین نسخه وردپرس رو بارگیری کنین و پرونده wp-login.php رو در بارگیری جدید قرار بدین.
این فایل رو به جای پرونده حذف شده خودتون کپی کنین.
پرونده ورود به سیستم جدید رو باز کنین و “redefining user-login” رو جستجو کنین.
درست زیر یه کامنت php که با اون عبارت شروع شده فایل رو پیدا کنین و اون رو با کد زیر جایگزین کنین:
// Delete this line
$user_login = $user_data[“user_login”];
// Replace it with this line
$user_login = $user_data->user_login;
اگه مشکل لاگین نشدن در سایت وردپرس از فایل لاگین بوده باشه، با این کار باید این مشکل رفع بشه و بتونین وارد پنل بشین!
6. تغییر مسیر وردپرس یا URL سایت
آدرس URL وردپرس محلی که وردپرس روی اون نصب شده رو مشخص میکنه، در حالی که آدرس اینترنتی سایت مشخص میکنه که وبسایت باید کجا مقرر شده باشه. در صورت اشتباه بودن هر کدوم از این دوتا، شما با مشکل لاگین نشدن سایت وردپرس روبرو میشین.
این امر میتونه در صورتی اتفاق بیفته که اخیراً به وردپرس اومدین، مکان هسته وردپرس رو با انتقال WP به یه زیرشاخه تغییر داده باشین یا این که یه کلیک اشتباه و نامناسب، هنگام کار با پایگاه داده WordPress کرده باشین.
راه حل لاگین نشدن وردپرس
راه حل های بالقوه زیادی برای رفع مشکل آدرس وردپرس و آدرسهای اینترنتی وجود داره. با این حال یه ترفند ساده (البته موقت) هم هست که به شما این امکان رو میده تا تایید کنین که در واقع با یه مشکل URL روبرو هستین.
پس از تهیه نسخه پشتیبان از سایت خودتون، با استفاده از یه کلاینت FTP به پرونده wp-config.php دسترسی پیدا کرده و کد زیر رو اضافه کنین:
define(‘WP_HOME’,’http://example.com’);
define(‘WP_SITEURL’,’http://example.com’);
مطمئن بشین که از آدرس URL برای WP-HOME و نشانی اینترنتی آدرس سایت برای WP-SITEURL استفاده کنین. به طور پیش فرض هر دوتا آدرس یکسان هستن. اما اگه به وردپرس Directory خودش رو اختصاص داده باشین، URL آدرس وردپرس دایرکتوری رو که شما در اون WordPress نصب کردین، درج میکنه.
پرونده wp-config.php به روز شده رو ذخیره کنین با استفاده از کلاینت FTP خودتون، پرونده اصلاح شده رو روی سرور بارگذاری کنین. حالا اگه مشکل لاگین نشدن سایت وردپرس شما حل شد، یعنی مشکل رو شناسایی کردین!
البته این یه رفع اشکال موقتیه نه دائم و لازمه که شما کد اضافه شده رو حذف کنین و مقادیر WP-HOME و WP-SITEURL رو در بانک اطلاعاتی سایت خودتون با استفاده از روش دیگهای برای برطرف کردن دائمی مسئله به روز کنین.
جمع بندی در مورد لاگین نشدن WordPress
داشتن مشکلات ورود به سیستم وردپرس میتونه باعث ناامیدی زیادی بشه و عیب یابی اون ساعتها طول بکشه! همونطوری که میبینین علل احتمالی زیادی برای مشکل لاگین نشدن سایت وردپرس وجود داره و ما سعی کردیم از رایجترین این علتها تا نادرترینشون رو برای شما بیان کنیم و بهتون کمک کنیم تا بتونین وارد سایت وردپرس خودتون بشین، اگه با مشکلاتی مثل ارور 404 در صفحه وردپرس یا صفحه سفید مرگ روبرو هستین میتونین به این مقالات ما مراجعه کنین و مشکل خودتون رو برطرف کنین.
در صورت بروز هر گونه مشکلی سریعاً راه حل ها رو اجرا کنین تا متوجه بشین عیب کار کجاست:
- تغییر رمز عبور
- پاک کردن حافظه پنهان و کوکی های مرورگر
- غیرفعال کردن افزونه های وردپرس
- جایگزین کردن پرونده لاگین وردپرس
- تعیین کردن آدرس های اینترنتی سایت وردپرس
تا حالا شما با این مشکل روبرو شدین؟ علت مشکل چی بوده و از چه راه حلی استفاده کردین؟ حتماً تجارب خودتون رو با ما به اشتراک بذارین.