علت داون شدن سایت چیست؟ سوالی که تا به حال خیلی از شماها پرسیدین و هیچ چیز دقیقی درموردش نمیدونین، باید بگم که Down شدن سایت یه اتفاقیه که به مشکلات سخت افزاری یا عواملی مربوطه که از دسترس ارائه دهنده وب خارجه، گاهی اوقات هم ممکنه سرور برامون باز نشه ولی اصلاً ربطی به داون شدن یا از دسترس خارج شدن سایت نداشته باشه پس ما باید قبل از این که کاری کنیم از داون شدن سایت مطمئن بشیم و بعد کاسه چه کنم چه کنم دستمون بگیریم!
من قراره تو این پست به طور کلی براتون توضیح بدم که علت داون شدن سایت چیه و از کجا باید مطمئن بشیم که سایت ما داون شده و در آخر هم براتون از ویژگیهای یه ابزار خوب که میتونه امنیت سایت شما رو تامین کنه و از داون شدن و هزارتا تهدید دیگه جلوگیری کنه بهتون معرفی کنم!
علت داون شدن سایت به کمک Website Down Checker
داون شدن سایت همیشه یه اتفاق ناگواری برای ما به حساب میاد ولی اول از همه باید با دلایل بالا نیامدن سایت که عمدتاً به موارد زیر ربط داره آشنا بشیم:
- کل سرور خراب بشه.
- چیزی روی سرور خراب بشه.
- یه مشکل شبکهای به وجود بیاد.
- خطای برنامه نویسی تو وبسایت پیش بیاد.
- دامنه منقضی شده یا مشکلات مربوط به DNS وجود داشته باشه.
website down checker
وقتی اینترنت شما خوب کار میکنه ولی نمیتونین به اون صفحه ای که میخواین، دسترسی داشته باشین و سرور خطایی رو برای شما پیدا نمیکنه؛ قطعاً نا امید میشین. نه؟
قبل از این که یه حالت عیب جویانه و مهندسی به خودتون بگیرین، سعی کنین آروم باشین و ببینین این مشکل از سمت شماست یا از سمت سرور، پس برای این که چک کنین که سرور فقط از دسترس شما خارجه یا این که برای همه همین مشکل رو داره باید از “Website Down Checker” استفاده کنین، حالا شاید بپرسین دقیقاً چه موقع باید از این ابزار استفاده کنیم؟ به لیست زیر نگاهی بیندازید:
- کاربر نمیتونه به وبسایت دسترسی داشته باشه ← شما ممکنه از کاربرهایی که ادعا دارن نمیتونن به صفحه هایی در سایت تون دسترسی داشته باشن یه سری اعتراض و درخواست کمک دریافت کرده باشین، در این قسمت میتونین از ابزار “Website Down Checker” استفاده کنین تا یه بررسی سریع درمورد سایت داشته باشین و ببینین آیا سرور وب خارجی در دسترسه و قبل از این که شما دکمه Panic رو بزنین اصلاً جواب میده یا خیر! سپس میتونین مراحل مناسب و به درد بخوری رو برای بازیابی و بازگشت اون طی کنین.
- شما میخواین بررسی کنین که آیا وب سایت فقط برای خودتون داون شده یا برای همه داون شده ← ممکنه وقتی که دارین به صورت روزانه و خیلی معمولی با وبسایت خودتون کار میکنین متوجه بشین که یه مشکلی داره و خرابه، تو یه همچین موقعیتی بهتره از “Website Down Checker” استفاده کنین تا مطمئن بشین که این ایراد از سمت اینترنت شماست یا یه مشکلیه که از کنترل شما خارجه!
از کجا بفهمم سایت من داون شده؟
وقتی با داون شدن سایت روبرو میشین، باید اول از همه چندتا نکته مهم رو درنظر بگیرین تا اصلاً مطمئن بشین سایت داون شده یا اتفاق دیگهای برای اون افتاده:
- آیا اخیراً اصلاحات / تغییراتی رو ایجاد کردین که به همچین چیزی ربط داشته باشه و بتونه علت داون شدن سایت باشه؟
- آیا در حال حاضر (وقتی وبسایت داون شده) کارهایی توی وبسایت درحال انجام شدن هست؟
- آیا سایت از سایر مکانها قابل دسترسیه؟
حالا بهتره هر کدوم از این علتها رو به صورت جداگونه بررسی کنیم:
1. آیا اخیراً اصلاحات / تغییراتی رو ایجاد کردین که بتونه علت داون شدن سایت باشه؟
کاری که اخیراً روی سایت انجام دادین میتونه منجر به مشکلات غیر منتظرهای در رابطه با عملکرد سایت بشه! این امر برای پلتفرم هایی مثل Joomla, WordPress و Magento که در اونها شانس مواجه شدن با مسئله سازگاری پلاگین / تم وجود داره، خیلی مهمه! خیلی اوقات همین امر باعث به وجود اومدن یه مانع یا ترمز برای عملکرد بخشهایی خاصی از وبسایت شما میشه و در نهایت منجر به داون شدن کل سایت میشه، پس تو این حالت با مشکل “Website Down” مواجه میشین.
به عنوان یه راه حل ساده باید بهتون پیشنهاد کنم که بهتره درمورد کارهای که داخل وبسایت انجام میدین یه تجدید نظر بکنین و سعی کنین تغییرات دقیقی که تو وبسایت انجام دادین رو دوباره چک کنین و حتی گاهی اوقات بهتره برای حل کردن مشکل داون شدن سایت به عقب برگردین!
2. آیا در حال حاضر کارهایی تو سایت انجام میشه؟
شما خواهید تونست تغییراتی که در حال حاضر دارین روی وبسایت زنده خودتون اعمال میکنین رو مشاهده کنین، به همین دلیل من توصیه نمیکنم که تغییرات شدیدی در وبسایت زنده شما اعمال بشه. در عوض میتونین محیط توسعه وبسایت خودتون رو ایجاد کنین که بهتون امکان میده عملکرد سایت رو قبل و بعد از تغییراتی که باید اعمال بشه، آزمایش کنین.
3. آیا سایت از سایر مکانها قابل دسترسیه؟
اجرای یه ردیاب و پینگ Ping به سمت دامنه شما این امکان رو میده تا تعیین کنین که آیا درخواستهایی که به سرور میفرستین از سمت سرور دریافت میشه یا خیر، در صورت زمان بازگشت بیش از حد درخواستها در خروجی اونها، باید یه آزمایشی رو برای اتصال به وبسایت خودتون، از مکانهای دیگه در نظر بگیرین! این کار رو میتونین با استفاده از یه سرویس پروکسی انجام بدین، شما همچنین میتونین خودتون رو در شرایطی پیدا کنین که وبسایت تون با استفاده از سرویس پراکسی قابل دسترس هست اما مثلاً از طریق کامپیوتر نمیشه بهش دسترسی پیدا کرد. در این صورت میشه گفت شاید IP شما توسط ارائه دهنده میزبان یا هاست مسدود شده که در این حالت ارائه دهنده هاستینگ شما باید دلیل مسدود شدن IP رو ردیابی و سپس شما رو از حالت بلاک خارج کنه!
برای مطمئن شدن از دوان شدن سایت ، به غیر از این موارد دوتا راهکار ساده دیگهام دارم که میتونین ازشون استفاده کنین:
سایت Host-tracker.com
بات مراجعه به این سایت و انتخاب گزینه HTTP و وارد کردن آدرس سایت تون، روی دکمه Check کلیک کنین و اگه همه پیامهای دریافتی OK 200 بود یعنی سایت و سرور شما در دسترس ولی اگه همه پیامها Fail بودن یعنی سایت یا آدرس IP که ارسال کردین توسط چندتا سرور چک شده و سایت شما داون شده!
IP سرور
بعضی اوقات هم ممکنه دامنه شما منقضی شده باشه و یا این که دی ان اس DNS سایت شما به درستی تنظیم نشده باشه که برای اطمینان میتونین IP سرور خودتون رو تو همین قسمت سرچ کنین و مطمئن بشین که آیا سرور اصلی به درستی کار میکنه یا خیر و اگه سرور در دسترس بود یعنی یا دامنه شما منقضی شده و یا این که دی ان اس DNS سایت شما به درستی تنظیم نشده.
موقع داون شدن سایت ، چیکار کنم؟
بعد از این که متوجه شدین سایت شما حتماً داون شده باید بفهمین مشکل از کجاست، شاید به خاطر شرکت میزبان یا تمدید نکردن دامنه سایت شما باشه، در قدم بعدی باید سریعاً با پشتیبانی تماس بگیرین و ازشون کمک بخواین، سپس با استفاده از ایمیل کاربران یا سوشال مدیا بهشون اطلاع بدین که سایت از دسترس خارج شده و به زودی به حالت قبلی خودش بر میگرده!
آیا سایت پیام خطایی نشون میده؟
یه سری از رایجترین پیامهای خطا یا ارورهای که ممکنه موقع داون شدن سایت ، تو وبسایت خودتون باهاشون روبرو بشین، عبارتند از:
- Not Found 404 : این خطا نشون میده که دایرکتوری / پروندهای که میخواین از طریق سایت خودتون بهش دسترسی پیدا کنین روی سرور وجود نداره.
- 403 Forbidden : این خطا نشون میده محدودیتی تو فایل htaccess. وب سایت شما وجود داره یا مشکلی در مجوزها یا مالکیت فایلهای وبسایت تون وجود داره.
- 504 Gateway Timeout : این خطا نشون میده که زمان اجرای درخواستهای شما در سرور بیش از حد طولانی شده و حتی از زمان تعیین شده در رور وب جهانی هم فراتر رفته!
- 500 Internal Server Error : این خطا به این معنیه که به دلیل پیکربندی سرور سایت ، سرور نتونسته درخواستهای شما رو پردازش کنه!
جلوگیری از داون شدن سایت
با پیشرفت روزافزون فناوری اینترنت، کاربران انتظار دارن یه وب سایت یوزر فرندلی و داینامیک Dynamic ، برای پاسخگویی به نیازهاشون داشته باشن. صاحبان وبسایت باید از تهدیدات امنیتی که میتونن به سایت حمله کنند، آگاه باشن و برای همچین کاری باید توجه زیادی به حمایتهای امنیتی کنن!
هنگام جستجوی پشتیبان امنیتی موثر، باید به خاطر داشته باشین که بهترین ابزار بررسی امنیت سایت باید علاوه بر بهینه سازی عملکرد اونها، از وبسایت ها، برنامههای وب و سرورهای وب نیز محافظت کنه!
روشهای جلوگیری از داون شدن سایت
- انتخاب هاست مطمئن و مناسب
- استفاده از CDN
- به روز رسانیهای منظم سایت
- استفاده از سرویسهای مانیتورینگ
- به روز رسانی سرورهای خود
- استفاده از یه ابزار امنیتی خوب
کارهایی که یه ابزار امنیتی خوب برای کم کردن دلیل های داون شدن سایت میتونه انجام بده به شرح زیره:
WAF یا Web Application Firewall
WAF در اکثر سرورهای وب کار میکنه، به عنوان یه نقطه بازرسی مشتری برای کشف و فیلتر کردن محتوایی مثل کدهای مخرب جاساز شده سایت ، کار میکنه.
CDN یا Content Delivery Network
شبکه تحویل محتوا یا CDN با ذخیره کردن محتوا در مراکز داده جهانی، برای کوتاه کردن مسیر و تامین امنیت وبسایت ، محتوا رو با سرعت خیلی بیشتری ارائه میده و احتمال داون شدن سایت رو کاهش میده.
CSOC یا Cyber Security Operations Center
مرکز عملیات امنیت سایبری تشکیل شده تیمی از متخصصین مجرب در زمینه امنیت سایبری که همیشه در حال ارائه خدمات نظارت و ترمیم 365×7×24 هستند.
SIEM یا Security Information and Event Management
اطلاعات امنیتی و مدیریت رویداد، دارای هوش پیشرفتهایه که قادر به تاثیر گذاشتن روی اتفاقات اخیر و داده ها از طریق نودهای انتهایی 85M + و دامنه 100M+ است.
DDoS یا Distributed Denial of Service
رفع و کنترل این حمله باعث کاهش علت داون شدن سایت میشه و میتونه از سایت در مقابل هکرها برای آسیبهای نرم افزاری محافظت کنه.
محافظت از ربات
این ویژگی کاربران قانونی سایت رو از تاخیر آزاردهنده صفحات یا CAPTCHA محافظت میکنه.
اسکن کردن سایت
اسکن روزانه بد افزارها و آسیب پذیری و ارائه گزارشات روزانه برای نظارت بر امنیت وبسایت از جمله کارهای مهم این ابزار است.
افزایش شتاب سایت
این ویژگی بهتون امکان میده تا سریعتر از همیشه عمل کنین.
حذف فوری بد افزار
بهتون امکان میده تا بد افزارهای مشخصی که به سایت یا رایانه شخصی حمله میکنن رو شناسایی کنین.
حذف کامل لیست سیاه Black List
وقتی اسکن سایت انجام شد، تمام لیست سیاه های وبسایت شما حذف میشن.
تعمیر سایت
با کمک به حذف بد افزارهای سایت، تعمیر هک سایت گزارشی عمیق درباره مناطقی که لازمه باهاشون مقابله کنین ارائه میده.
خب این ویژگیها و عملکردهای یه نرم افزار خوب برای کاهش احتمال داون شدن سایت بود که لازمه قبل از خریداری و استفاده از اونها حتماً به این نکات دقت کنین تا پشیمون نشین!