مقالات آموزشی

سرویس های AWS : خدمات مبتنی بر کلاود شرکت آمازون

مفید بود؟

قبلاً راجع به اینکه وب سرویس های آمازون یا AWS چی هستن صحبت کردیم. تو این مطلب میخوایم انواع سرویس های AWS رو با جزئیات بیشتری معرفی کنیم. برای این که یادآوری بشه، گفتیم که وب سرویس های آمازون یا AWS یه پلتفرم کلاود Cloud یا رایانش ابری است که بیشتر از 175 سرویس رو تو کل جهان پوشش میده. در مورد رایانش ابری هم گفتیم که: رایانش ابری یا Cloud به ذخیره سازی و دسترسی به داده ها روی اینترنت گفته میشه. یعنی دیگه فضایی روی یه سیستم لوکال برای ذخیره سازی داده ها، پردازش اونا و گزارش گیری و کارای دیگه در نظر نمیگیرن. یعنی سروری به صورت لوکال مستقر نیست و داده ها و تمام کارایی که باید روشون انجام بشه، روی فضای کلاود Cloud و بر بستر اینترنت انجام میشه. آمازون که سرویس های AWS رو ارائه میده، خدماتش رو مبتنی بر کلاود عرضه میکنه.

حالا باید بریم سراغ لیست سرویس های AWS و ببینیم هرکدوم از اونا یعنی چی و به چه کاری میان.

سرویس AWS : خدمات محاسباتی یا Compute

در این قسمت خدمات رایانش ابری یا Cloud Computing که توسط شرکت آمازون ارائه میشه رو می‌بینیم:

  1. EC2 (Elastic Compute Cloud) ابر رایانشی منعطف آمازون: یه ماشین مجزی در ابریه که شما روی اون کنترل سطح سیستم عامل رو دارین. این سرویس طوری طراحی شده که شما هر زمان که دلتون خواست می‌تونین اجراش کنین.
  2. LightSail: این ابر رایانشی به‌طور خودکار کامپیوتر، ذخیره سازی و قابلیت‌های شبکه مورد نیاز برای اجرای برنامه‌هاش رو مدیریت و مستقر می‌کنه!
  3. Elastic Beanstalk: این ابزار استقرار و تامین ذخیره خودکار منابعی مثل وب سایت های تولیدی با مقیاس پذیری بالا رو ارائه میده!

سرویس AWS : مایگریشن Migration

سرویس‌های مایگریشن برای انتقال فیزیکی داده بین مرکز داده شما و AWS استفاده میشن.

  1. DMS (Database Migration Service): این سرویس می‌تونه برای انتقال پایگاه داده داخل سایت (On-site) به AWS استفاده بشه. همچنین بهتون کمک می‌کنه تا از یه نوع پایگاه داده به یه نوع دیگه مایگریشن کنین؛ مثلاََ از Oracle به MySQL.
  2. SMS (Server Migration Service): خدمات مایگریشن SMS به شما این امکان رو میده که سرورهای داخل سایت (on-site) رو به راحتی و سریع به وب سرویس های آمازون انتقال بدین!
  3. Snowball: این یه اپلیکیشن کوچیکه که به شما اجازه میده میلیون‌ها داده در داخل و خارج از محیط AWS انتقال بدین.

سرویس AWS : ذخیره سازی Storage

  1. Amazon Glacier: یه سرویس بسیار کم هزینه برای ذخیره سازیه که به شما ذخیره سازی سریع و امنی برای آرشیو داده‌ها و بکآپ اون‌ها پیشنهاد میده.
  2. Amazon Elastic Block Store (EBS): این سرویس حافظه بلوکی مدوامی رو فراهم می‌کنه که برای موارد EC2 Amazon ایده آله! حجم این سرویس به شبکه متصله و ربطی به زندگی نمونه نداره!
  3. AWS Storage Gateway: این سرویس برنامه‌های نرم افزار on-premises رو به فضای ذخیره سازی ابری متصل می‌کنه. این کار یک‌پارچگی امنی رو بین زیرساخت‌های شرکت و زیرساخت‌های ذخیره سازی AWS فراهم میکنه.

سرویس AWS : خدمات امنیت Security

  1. IAM (Identity and Access Management): این بخش یه سرویس ابری امنه که به شما کمک می‌کنه تا کاربرها رو مدیریت کنین و خط مشی‌ها رو تنظیم کنین، همچنین می‌تونین گروه‌هایی رو برای مدیریت چندکاربری تشکیل بدین!
  2. Inspector (بازرس): این فاکتور شبیه یه بازرسیه که می‌تونین روی ماشین‌های مجازیتون نصب کنین که هرگونه آسیب امنیتی رو به شما گزارش بده!
  3. Certificate Manager: این سرویس، سندهای SSL رایگانی رو برای دامنه شما که توسط Route53 مدیریت میشه، ارائه میده.
  4. (Web Application Firewall) WAF: سرویس امنیتی WAF محافظت در سطح برنامه رو به شما ارائه میده و بهتون امکان میده تا تزریق SQL و حملات اسکریپتینگ سایتتون رو مسدود کنین.
  5. Cloud Directory: این سرویس به شما امکان میده برای مدیریت سلسله مراتب داده‌ها در ابعاد مختلف، دایرکتوری انعطاف پذیر و ابر محلی ایجاد کنید.
  6. KMS (Key Management Service): این یکی یه سرویس مدیریت شده یا بهتره بگم تحت کنترله! این سرویس امنیتی بهتون کمک می‌کنه تا کلیدهای رمزگذاری شده رو ایجاد و کنترل کنین که این‌کار به شما اجازه میده تا اطلاعتتون رو رمزگذاری کنین.
  7. Organizations: با استفاده از این سرویس می‌تونین گروه‌های اکانت وب سرویس های آمازون رو برای مدیریت تنظیمات امنیتی و اتوماسیون ایجاد کنین.
  8. Shield: شیلد DDoS (Distributed Denial of Service protection service) مدیریت شده‌ست. این سرویس، حفاظتی در برابر برنامه‌های وب در حال اجرا در AWS ارائه میده.
  9. Macie: این سرویس امنیتی برای اطلاعات قابل مشاهده ارائه میده که به طبقه بندی و محافظت از محتوای حساس شما کمک می‌کنه!
  10. GuardDuty: این سرویس برای محافظت از اکانت AWS شما و بار کاریتون، تهدیدها رو شناسایی و اون‌ها رو نشونتون میده.

سرویس AWS : خدمات پایگاه داده Database

  1. Amazon RDF: این سرویس پایگاه داده وب سرویس های آمازون ، خیلی راحت نصب و تنظیم میشه و می‌تونین مقیاس یه پایگاه داده رابطه‌ای رو در ابر اندازه بگیرین!
  2. Amazon DynamoDB: این یه سرویس سریع و کاملاََ مدیریت شده NoSQL است. در واقع سرویس ساده‌ایه که امکان ذخیره سازی و بازیابی داده‌ها رو با قیمت خیلی خوب فراهم می‌کنه! همچنین بهتون امکان میده که در هر سطح از ترافیک خدمات موردنیازتون رو درخواست کنین.
  3. Amazon ElasticCache: این یه سرویس وب است که امکان نصب، کار و مقیاس حافظه پنهان رو در ابر آسون می‌کنه!
  4. Neptune: این یه پایگاه داده گرافیکی قابل اعتماد، سریع و مقیاس پذیره.
  5. Amazon RedShift: این راه حلیه برای ذخیره سازی داده آمازون که می‌تونین برای انجام نمایش داده‌ها پیچیده OLAP ازش استفاده کنین.

سرویس AWS : تجزیه و تحلیل Analytics

  1. Athena: این سرویس تجزیه و تحلیل بهتون اجازه میده تا از نمایش داده SQL موجود در سطل S3 شما برای یافتن فایل‌ها استفاده بشه.
  2. CloudSearch: شما باید از این امکان وب سرویس های آمازون برای ایجاد یه موتور جستجو کاملاََ مدیریت شده برای وبسایتتون استفاده کنین.
  3. ElasticSearch: این سرویس هم شبیه سرویس قبلیه، با این تفاوت که این یکی بیشتر ویژگی‌هایی مثل نظارت بر برنامه‌ها رو ارائه میده.
  4. Kinesis: این سرویس تحلیلی AWS بهتون کمک می‌کنه تا داده‌های بی درنگ رو در مقیاس گسترده‌ای جریان بدین و آنالیزشون کنین.
  5. QuickSight: این یه ابزار تجزیه و تحلیل تجاریه. بهتون کمک می‌کنه تا در داشبورد برای داده‌های وب سرویس های آمازون تصویر ایجاد کنین، مثلاََ S3, DynamoDB و غیره.
  6. EMR (Elastic Map Reduce): این سرویس تجزیه و تحلیل AWS عمدتاََ برای پردازش داده‌های بزرگی مثل Hsdoop, Spsrk و Splunk استفاده میشه.
  7. Data Pipeline: بهتون این امکان رو میده تا داده‌ها رو از یه مکان به مکان دیگه‌ای منتقل کنین، مثلاََ از DynamoDB به S3.

سرویس AWS : خدمات مدیریت Management Tools

  1. CloudWatch: این سرویس بهتون کمک می‌کنه تا روی محیط وب سرویس های آمازون نظارت داشته باشین، مثل: EC2 و RDS و کاربردCPU. همچنین هشدارهایی که به معیارهای مختلفی بستگی دارند رو ردیابی می‌کنه.
  2. CloudFormation: این یه راهی برای زیرساخت‌های ابر است. شما می‌تونین در عرض چند دقیقه از قالب‌هایی برای تهیه کل محیط تولیدتون استفاده کنین.
  3. CloudTrail: این یه سرویسه که یه متد راحت برای بازبینی منابع وب سرویس های آمازون پیشنهاد میده و بهتون کمک می‌کنه تا همه تغییرات رو وارد کنید.
  4. OpsWorks: این مورد بهتون اجازه میده تا به‌طور خودکار استقرار Chef/Puppet رو در محیط AWS انجام بدین.
  5. Config (پیکربندی): این سرویس AWS روی محیطتون نظارت میکنه. این ابزار هنگام شکستن پیکربندی تعریف شده مشخص، هشدارهایی رو راجع به تغییرات ارسال می‌کنه.
  6. Service Catalog: این سرویس به شرکت‎های بزرگ کمک می‌کنه تا تصویب کنن کاربر از کدوم سرویس‌ها استفاده می‌کنه و از کدوم‌ها استفاده نمی‌کنه!
  7. AWS Auto Scaling: این سرویس بهتون امکان میده تا براساس معیارهای داده شده CloudWatch، مقیاس منابعتون رو به‌صورت خودکار بالا و پایین کنین.
  8. System Manager: این سرویس شما رو قادر می‌کنه تا منابعتون رو گروه بندی کنین و مسائل رو شناسایی و روشون کار کنین.
  9. Managed Services: به شما مدیریت زیرساخت AWS خودتون رو ارائه میده که این‌کار بهتون کمک می‌کنه تا روی برنامه‌هاتون تمرکز کنین.

سرویس AWS : اینترنت اشیاء Internet of Things

  1. IoT Core: این یه سرویسه که با ابر AWS مدیریت شده. این سرویس به دستگاه‌های متصل مثل اتومبیل، حباب لامپ، شبکه‌های حسگر و غیره اجازه میده تا با برنامه‌های ابر و سایر دستگا‌ها ارتباط مستقیم و ایمنی برقرار کنن.
  2. IOT Device Management: به شما امکان میده تا دستگاه‌های IoT خودتون رو در هر مقیاسی مدیریت کنین.
  3. IoT Analytics: این خدمتی که از وب سرویس های آمازون ارائه شده برای کمک کردن به شما در انجام تجزیه و تحلیل‌ داده‌های جمع‌آوری شده در دستگاه IoT مفیده.
  4. Amazon FreeRTOS: این سیستم عامل بی‌ درنگ برای microcontrollerها بهتون کمک می‌کنه تا دستگاه‌های IoT رو به سرور محلی یا ابر متصل کنین.

سرویس AWS : خدمات اپلیکیشن Application Integration

  1. Step Function: این یه راه برای تجسم چیزیه که داخل برنامتون اتفاق میافته و مایکروسرویس‌های مختلفی که استفاده می‌کنن.
  2. SWF (Simple Workflow Service): این سرویس بهتون کمک می‌کنه تا فعالیت‌های خودکار و وابسته به انسان رو هماهنگ کنین.
  3. SNS (Simple Notification Service): می‌تونین با استفاده از این سرویس، اعلان‌ها رو به‌صورت ایمیل و پیام کوتاه بر اساس خدماتی که در وب سرویس های آمازون گرفتین دریافت کنین.
  4. SQS (Simple Queue Service): برای جدا کردن برنامه‌هاتون از این سرویس AWS استفاده کنین، این سرویس pull-based است.
  5. Elastic Transcoder: این سرویس بهتون کمک می‌کنه تا فرمت و رزولوشن یه ویدئو رو برای اینکه تو دستگاه‌های مختلفی مثل: تبلت، لپ‌ تاپ، گوشی هوشمند و غیره ساپورت بشه، تغییر بدین!

سرویس AWS : ابزار نظارت Monitoring Tools

  1. AWS CloudTrai: این سرویس تماس‌های AWS API رو ضبط می‌کنه و فایل‌های پشتیبان رو براتون میفرسته.
  2. Amazon CloudWatch: این سرویس شامل ابزاریه که روی منابع AWS مثل: EC2 و Amazon RDS DB نظارت می‌کنه. همچین بهتون اجازه میده تا روی معیارهای سفارشی که توسط برنامه‌ها و سرویس‌های کاربر ایجاد شده، نظارت کنین.
  3. AWS CloudHSM: این سرویس بهتون کمک می‌کنه تا با استفاده از وسایل امنیتی ماژول سخت افزاری HSM در محیط AWS، الزامات انطباق شرکتی، نظارتی و قراردادی رو حفظ کنین.

سرویس AWS : ابزار توسعه دهنده Developer Tools

  1. CodeStar: این ابزار به شما این امکان رو میده که به سرعت برنامه های کاربردی یا اپلیکیشن ها رو در AWS توسعه بدین و مستقر کنین. با AWS CodeStar کل تیم شما با خیال راحت با هم کار می‌کنن و شما هم به آسونی میتونین کارها رو مدیریت کنین و حتی صاحب کارها رو هم به پروژه اضافه کنین.
  2. CodeCommit: این سرویس یه سرویس کنترل کامل با منبع است که میزبان مخازن مبتنی بر Git است. همکاری تیمها بر روی کد در یک اکوسیستم امن و بسیار مقیاس پذیر را آسان میکنه.
  3. CodeBuild: این سرویس یه سرویس ادغام مداوم کاملاً مدیریت شده است که کد منبع را گردآوری می کند ، تست ها را اجرا می کند و بسته های نرم افزاری را که آماده استقرار هستن رو تولید می کنه.
  4. CodeDeploy: این سرویس یه سرویس استقرار کاملاً مدیریت شده است که استقرار نرم افزار را به انواع سرویس های محاسباتی مانند Amazon EC2 ، AWS Fargate ، AWS Lambda و سرورهای داخلی شما اتوماسیون می کند.
  5. CodePipeline: این سرویس یه سرویس تحویل مداوم کاملاً مدیریت شده است که به شما کمک میکنه کانال های ارتباطی خودتون رو برای به روزرسانی سریع و قابل اعتماد برنامه و زیرساخت ها خودکار و اتومات کنین.
  6. Cloud9: این سرویس به شما این امکان رو میده که محیط توسعه خودتون را بر روی نمونه مدیریت شده آمازون EC2 یا هر سرور لینوکس موجود که از SSH پشتیبانی می کنه، اجرا کنید. بعنی شما می توانین برنامه های خودتون را فقط با یک مرورگر بنویسید ، اجرا کنید و اشکال زدایی کنید ، بدون اینکه لازم به نصب یا نگهداری یک IDE محلی داشته باشید.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.