مقالات آموزشی

معرفی فریم ورک های جاوا اسکریپت و کتابخانه های آن

مفید بود؟

فریم ورک های جاوا اسکریپت و کتابخانه های آن یکی از مهم ترین موضوعاتی هستند که ذهن بسیاری از نو آموزان را درگیر خود ساخته اند. تعداد این ابزارها به حدی متعدد و متنوع بوده که موجب سردرگمی افراد زیادی شده است.

فریم ورک های جاوا اسکریپت و کتابخانه های آن یکی از مهم ترین موضوعاتی هستند که ذهن بسیاری از نو آموزان را درگیر خود ساخته اند. تعداد این ابزارها به حدی متعدد و متنوع بوده که موجب سردرگمی افراد زیادی شده است. هر کدام از فریم ورک های جاوا اسکریپت کاربرد خاص خود را داشته و در نوع خود می توانند بهترین باشند. توجه داشته باشید که هیچ یک از فریم ورک های جاوا اسکریپت ویژگی بهتر بودن یا بدتر بودن را نمی پذیرند. بلکه تنوع نقاط قوت و نقاط ضعف آن ها زمینه ای را فراهم ساخته است که هرکدام از آن ها به منظور استفاده در زمینه ای خاص مناسب به نظر برسند.

اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که با به کارگیری فریم ورک های جاوا اسکریپت به طراحی سایت یا تولید و ساخت اپلیکیشن های وب پرداخته و یا در زمینه توسعه سریع آن ها فعالیت داشته اید، بی شک با همیت این فریم ورک ها آشنایی داشته و می دانید که استخوان بندی اصلی توسعه صفحات وب را تشکیل می دهند. لازم به ذکر است که این دسته از فریم ورک ها به برنامه نویسان این امکان را می دهند که به طراحی و توسعه راحت جاوا اسکریپت ها و HTML ها بپردازند.

به کارگیری فریم ورک های جاوا اسکریپت فضایی را مهیا می کند که برنامه نویس بدون نگرانی بابت پیچیدگی های کدنویسی و همچنین عیب یابی کدها، تمام تمرکز خود را بر روی المان های تعاملی رابط کاربری قرار دهند. البته قبل از استفاده از این فریم ورک ها باید فکری به حال سئو سایت نیز بکنید و با اصول سئو جاوا اسکریپت آشنایی داشته باشید تا گوگل بتواند محتوای وب سایت را رندر کند. در ادامه به معرفی و بررسی این فریم ورک های کاربردی خواهیم پرداخت.

فریم ورک های جاوا اسکریپت را بیشتر بشناسید!

Angular.js

فریم ورک Angular.js که آن را به عنوان پدر فریم ورک های جاوا اسکریپت می شناسند، یکی از محصولات منبع باز گوگل در تحت لیسانس MIT است که نخستین بار در سال 2009 منتشر و در اختیار عموم مردم قرار گرفته و در مدت زمانی کوتاه موفق به رشدی چشمگیر شد. در حال حاضر این دسته از فریم ورک های جاوا اسکریپت بزرگترین انجمن کدنویسان را داشته و به همین دلیل مورد توجه ویژه توسعه دهندگان وب قرار گرفته است.

این فریم ورک از طریق افزودن ویژگی های لازم به منظور تولید نماهای دینامیک به HTML قدرت مثال زدنی و بی نظیری به آن بخشیده است. گفتنی است که دستورات موجود در این فریم ورک معروف موجب گسترش ساده ویژگی های HTML می گردد. بهره گیری از دستورالعمل های این فریم ورک به صورت استاندارد و سفارشی امکان پذیر می باشد.

پس از آغاز کامپایل شدن HTML بر روی رابط کاربری این دسته از فریم ورک های جاوا اسکریپت توسط کامپایلر آن ها، دستکاری هایی در DOM صورت پذیرفته و زمینه اضافه شدن کلیه ویژگی های دستوری به آن فراهم می گردد. این کار به توانمند شدن برنامه های وب کمک چشمگیری خواهد کرد. به هنگام برقراری تعامل میان کاربر با رابط کاربری و فراهم نمودن یک ورودی، منطق مدل پس از هماهنگ شدن مدل و نمایش شروع به اجرا نموده و پس از آن DOM به روز رسانی می گردد.

لازم است بدانید که وقوع عکس این موضوع نیز امکان پذیر است. به این شکل که در صورت به روز رسانی مدل، نما مجددا شروع به کامپایل شدن می کند. جالب است بدانید که این موضوع می تواند موجب خلاصی توسعه دهندگان وب از نوشتن کدهای خسته کننده به منظور دستکاری DOM گردد.

React.js

React.js یکی از معروف ترین فریم ورک های جاوا اسکریپت است که موجب قدرتمند شدن رابط کاربری فیسبوک و اینستاگرام شده است. این موضوع حاکی از آن است که امکان طراحی و راه اندازی اپلیکیشن های قوی در مقیاس بزرگ با استفاده از این فریم ورک فراهم می باشد.

لازم به ذکر است که این دسته از فریم ورک های جاوا اسکریپت نخستین بار در سال 2013 به صورت منبع باز و تحت لیسانس BSD عرضه و به سرعت شروع به رشدی غیر قابل باور کردند. امروزه این فریم ورک زمینه ای را فراهم ساخته است تا کاربران این امکان را داشته باشند که با صرف زمانی کم از منابع، آموزش ها و کتابخانه های React استفاده نموده و از فواید آن ها بهره مند گردند. فریم ورک React.js در مقایسه با سایر فریم ورک های جاوا اسکریپت در زمینه کامپایل کردن رابط های کاربری پیچیده و دارای عملکرد بسیار بالا، نمایش بهتر و قابل قبول تری را ارائه می دهد. این فریم ورک از یک DOM مجازی برخوردار بوده و قابلیت رندر شدن در دو سمت کلاینت و سرور را دارا می باشد. از دیگر قابلیت های این فریم ورک می توان به امکان برقراری ارتباط میان عقب و جلو اشاره نمود. یکی از بزرگترین مزایای React امکان استفاده مجدد از قطعات واکنشی می باشد.

Ember.js

یکی دیگر از فریم ورک های جاوا اسکریپت می باشد که بسیار نیز قدرتمند است. نخستین عرضه این فریم ورک منبع باز در تحت لیسانس MIT در سال 2011 صورت گرفت. این فریم ورک قادر است در زمینه تولید رابط های کاربری تعاملی با دیگر فریم ورک های جاوا اسکریپت نظیر Angular و React به رقابتی تنگاتنگ بپردازد. جالب است بدانید که این دسته از فریم ورک های جاوا اسکریپت از انجمن های پرسش و پاسخ هدایت شده به وسیله کد نویسان بهره مند هستند.

انتقال داده در فریم ورک Ember دو طرفه بوده و در هنگام تغییر مدل، نمایش نیز به روز رسانی می گردد. این در حالی است که تغییر نمایش نیز موجبات تغییر مدل را فراهم خواهد ساخت. این دو حالت به صورت کاملا هماهنگ در کلیه زمان ها به وقوع می پیوندند.

مدیریت Ember به گونه ای است که همواره یکی از بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت محسوب شده است. اصلی ترین علت این امر به روز رسانی های قدرتمند این فریم ورک کاربردی می باشد.

Aurelia.js

این فریم ورک معروف توسط Rob Eisenberg و تیم جدا شده از دنیای Angular و Durandal در سال 2015 طراحی و عرضه شده است. لازم است بدانید که فریم ورک نامبرده منبع باز بوده و شرکت Durandal پشتیبانی از کتابخانه ها، ابزارها و فریم ورک های آن را بر عهده دارد.

اگرچه این فریم ورک یکی از جدیدترین فریم ورک های جاوا اسکریپت می باشد، اما در صورت تمایل به ارزیابی منصفانه فریم ورک های برتر جاوا اسکریپت باید حتما نامی از آن برده شود. جالب و لازم است بدانید که جوامع پرسش و پاسخ بسیاری پشتیبانی این دسته از فریم ورک ها را عهده دار می باشند. فریم ورک مذکور متشکل از بخش هایی مجزا بوده و کتابخانه هایی کوچک و در عین حال مستقل دارد.

استفاده همزمان از تمامی فریم ورک ها در یک پروژه برای کاربران امکان پذیر بوده و یا آن ها می توانند تنها کتابخانه های مورد نیاز خود را در یک پروژه به کار بگیرند.

Metors.js

این گروه از فریم ورک های جاوا اسکریپت به کاربران کمک می کنند تا بسیار سریع و راحت نسبت به طراحی اپلیکیشن های موبایل و وب اقدام نمایند. این فریم ورک کلیه ابزارهای لازم به منظور کامپایل کردن فرانت اند، گسترش بک اند منطق کسب و کار و همچنین مدیریت پایگاه داده را در اختیار کاربران قرار می دهند.

میزان استفاده از این فریم ورک بسیار زیاد بوده و پشتیبانی آن بر عهده انجمن های پشتیبانی حرفه ای می باشد. نکته جالب توجه در رابطه با این نوع از فریم ورک های جاوا اسکریپت امکان پیگیری تمامی مراحل توسعه اپلیکیشن مورد نظر تنها از طریق جاوا اسکریپت است. علت این امر نیز تعدد و تنوع ماژول های به کار گرفته شده در این فریم ورک می باشد.
 

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.