مقالات آموزشی

تاثیر بهینه سازی نقشه سایت در سئو سایت

مفید بود؟

نقشه سایت یکی از قسمت های مهم سئو وبسایت است. در این مطلب ما به شما کمک می کنیم با 13 روش نقشه سایت خود را برای موتورهای جستجو و مخاطبین بهینه کنید. یکی دیگر از مواردی که کاربران به آن بر می خورند ارور های 404 نقشه سایت است که ما در این مطلب نحوه رفع این خطا را نیز برای شما ارائه داده ایم.  در صورتی که خواهان کسب اطلاعات در باره سئو تضمینی سایت هستید با کارشناسان وبتو تماس بگیرید، مشاورین ما با کمال میل اطلاعاتی کامل در این زمینه در اختیار شما قرار خواهند داد.

 

13 روش برای بهینه سازی نقشه سایت XML

شما با رعایت موارد زیر می توانید از بهینه بودن نقشه سایت خود اطمینان حاصل کنید.

1. استفاده از افزونه های مناسب برای بروز رسانی اتوماتیک نقشه سایت

ساخت نقشه سایت وقتی شما ابزارهای مناسب این کار را داشته باشید، کاری ساده است. از جمله این ابزارها می توان به نرم افزارهایی که نقشه سایت در آن ها ساخته شده و افزونه Google XML Sitemaps در سایت وردپرسی اشاره کرد. در حقیقت، وب سایت های وردپرسی که قبلاً از Yoast SEO استفاده می کردند، می توانند نقشه های سایت XML را مستقیماً در این افزونه فعال کنند.
البته شما می توانید با دنبال کردن ساختار کد، نقشه سایت XML را به صورت دستی نیز نقشه سایت ایجاد کنید. از نظر فنی، نقشه سایت شما نیازی ندارد که حتما در قالب XML باشد – یک فایل متنی (text) با یک خط جدید که هر URL را جدا می کند نیز به عنوان نقشه سایت کافی است.
هرچند اگر بخواهید صفت hreflang را پیاده سازی کنید ، باید یک نقشه سایت XML کامل ایجاد کنید، بنابراین استفاده از یک ابزار کار شما را بسیار راحت خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تنظیم دستی نقشه سایت ، به صفحات رسمی Google و Bing مراجعه کنید.

2. نقشه سایت را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید.

برای ثبت نقشه سایت در گوگل وبمستر کافی است به قسمت Crawl>sitemap>Add a new sitemap در داشبورد سمت چپ سایت بروید. قبل از اینکه سایت مپ خود را ثبت کنید حتما آن را تست کنید. توجه داشته باشید که ثبت نقشه سایت به گوگل اعلام می کند شما برای چه صفحاتی اهمیت بیشتری قائل هستید اما این موضوع به معنی ایندکس شدن این صفحات نیست.

 

3. به صفحات با کیفیت در نقشه سایت خود اولویت بالاتری بدهید.

وقتی بحث افزایش رتبه در گوگل به میان می آید کیفیت سخنگوی اول است. اگر نقشه سایت شما ربات های گوگل را به هزاران صفحه کم اهمیت و بی کیفیت راهنمایی کند موتور جستجو فکر می کند که سایت شما بدرد مخاطبان نمی خورد (حتی اگر صفحاتی که اضافه کرده اید برای سایت مهم باشند، مثل صفحه ورود کاربر). به جای اضافه کردن این صفحات به نقشه سایت سعی کنید صفحات بهینه شده، شامل عکس و ویدئو، محتوای خاص، جذاب و … را در نقشه سایت خود وارد کنید.

4. مشکلات ایندکس را حل کنید.

متاسفانه در گذشته سرچ کنسول گوگل وقتی که نمی توانست یک صفحه را ایندکس کند به شما نمی گفت کدام صفحات مشکل دار هستند. مثلا اگر شما 2000 تا صفحه داشتید و فقط 1500 تا از آن ها ایندکس شده بودند در هیچ قسمت از وبمستر شما آیتمی با عنوان “صفحات ایراد دار” نمی دیدید. این موضوع به خصوص برای سئو سایت های فروشگاهی که هزاران صفحه داشتند، مشکل بوجود آورده بود.
البته این موصوع با آپدیت گوگل سرچ کنسول در سال 2018 رفع شد. شما امروزه می توانید در بخش Index Coverage صفحات ایراد دار را بررسی کنید. در صورتی که می توانید، ایرادات این صفحات را رفع کنید اما اگر قادر نبودید مشکل را برطرف کنید بهتر است آن ها را noindex کنید تا روی کیفیت کلی صفحه تاثیری نگذارد.

5. فقط نسخه کنونیکال URL را در نقشه سایت خود اضافه کنید.

وقتی شما صفحات مشابه زیادی دارید (مثلا محصولی مشابه با رنگ های مختلف) باید از تگ ” rel=canonical ” استفاده کنید و به گوگل بفهمانید کدام صفحه اصلی است و باید خزش و ایندکس بشود. استفاده از تگ کنونیکال به ربات ها برای پیدا کردن صفحات اصلی شما کمک می کند.

6. از متا تگ ربات در robot.txt استفاده کنید.

وقتی شما نمی خواهید صفحه ای را ایندکس کنید معمولا از تگ متا ربات “noindex,follow” استفاده می کنید. این موضوع از ایندکس صفحه توسط گوگل جلوگیری می کند استفاده از این تگ برای صفحاتی که در سایت مهم هستند اما شما نمی خواهید گوگل آن ها را نشان دهد بسیار مفید است (ورود کاربر، ثبت نام و …). البته توجه کنید که استفاده از این تگ فقط برای صفحاتی که نمی خواهید کرال شوند، پیشنهاد می شود پس هنگام استفاده از robot.txt دقت داشته باشید تا به اشتباه یکی از صفحات مهم خود را noindex نکنید.

7. سایت مپ داینامیک و پویا بسازید.

در یک سایت بزرگ تقریبا غیر ممکن است که ربات ها و لینک ها را به روز نگه دارید، در عوض می توانید قوانینی وضع کنید که صفحه شما پس از تغییر سریعا در سایت مپ قرار بگیرد و یا از حالت noindex به حالت index, follow تغییر پیدا کند. برای پویا کردن نقشه سایت استفاده از ابزار های ساخت نقشه داینامیک بهترین انتخاب شماست.

 

8. از نقشه سایت XML و RSS/Atom feeds در کنار هم استفاده کنید.

RSS/Atom feeds زمانی که شما صفحه ای را بروز رسانی کنید این موضوع را به اطلاع موتورهای جستجو می رساند. پیشنهاد گوگل استفاده از نقشه سایت و RSS/Atom feeds در کنار هم است. با قرار دادن آخرین ورژن محتوا در RSS/Atom feeds شما پیدا کردن تغییرات را برای موتور جستجو و کاربر آسان تر خواهید کرد.

9. فقط بعد از تغییرات اساسی نقشه سایت خود را بروز رسانی کنید.

سعی نکنید با بروزرسانی نقشه بدون تغییر در سایت سر گوگل را شیره بمالید تا صفحات شما را دوباره ایندکس کند این روش یکی از تکنیک های سئو کلاه سیاه به حساب می آید و امکان جریمه سایت شما توسط گوگل را بالا می برد.

10. صفحات noindex را در نقشه سایت خود اضافه نکنید.

اگر شما صفحاتی که نمی خواهید ایندکس شوند را برای کرال به گوگل ارائه دهید فقط دارید بودجه خزش خود را از بین می برید. هنگامی که شما نقشه سایت را با صفحات noindex و بلاک شده به گوگل ارائه می دهید، هم زمان دارید به او می گویید “این صفحه مهمه، ایندکسش کن” و “اجازه نداری این صفحه را ایندکس کنی” . این بی ثباتی یک اشتباه رایج است.

11. در خصوص اولویت های خود بیش از حد نگران نباشید.

در بعضی از نقشه سایت ها شما قسمتی با نام “اولویت” دارید که به موتور جستجو می گوید کدام صفحه از اهمیت بیشتری برخوردار است. البته کارکرد این ویژگی همیشه یکی از موارد اختلاف نظر بین سئوکاران بوده است. در سال 2017 گری ایلیس از گوگل توئیت کرد که ربات های گوگل به قسمت اولویت توجهی نمی کنند.

 

  • 12. اجازه ندهید نقشه سایت شما بیش از حد بزرگ شود.

هرچه نقشه سایت شما کوچک تر باشد فشاری که روی سرور است کمتر خواهد بود. در موتور جستجوی گوگل و بینگ فایل سایت مپ شما می تواند از 10-50 MB و در هر نقشه سایت 50000 URL قابل قبول است. با اینکه این تعداد برای اکثریت سایت ها قابل قبول است باز هم بعضی از وبمستر ها مجبور هستند نقشه سایت خود را به دو قسمت تقسیم می کنند. برای مثال اگر شما یک سایت فروشگاهی با بیش از 200000 صفحه دارید حداقل به 5 نقشه سایت جدا نیاز خواهید داشت.

13. فقط در صورت نیاز نقشه سایت بسازید.

یادتان باشد که همه ی وبسایت ها نیاز به نقشه سایت ندارند. گوگل می تواند صفحات شما را به راحتی پیدا کرده و آن ها را ایندکس کند. اگر شما سایتی یک صفحه ای دارید یا بروز رسانی های زیادی روی آن انجام نمی دهید، نیازی به سایت مپ ندارید.
هرچند اگر شما به طور مداوم محتوا سایت خود را بروز رسانی می کنید و می خواهید این تغییرات در اسرع وقت ایندکس شوند، استفاده از سایت مپ بهترین انتخاب برایتان است.

رفع ارور 404 نقشه سایت

برای رفع ارور 404 در سایت های وردپرس، همیشه آسان ترین راه را اول انتخاب کنید. برای شروع به تنظیمات پلاگین یواست بروید و نقشه سایت را غیر فعال کنید. کش سایت را پاک کرده و log out کنید. سپس دوباره وارد بشوید و نقشه سایت را فعال کنید. این روش در بیشتر موارد مشکل ارور 404 نقشه سایت را رفع می کند.
راه حل دوم: غیر فعال کردن افزونه، پاک کردن کش و فعال کردن دوباره آن است. همچنین می توانید افزونه را لغو نصب کنید و دوباره آخرین ورژن آن را نصب کنید.

نکته مهم: اگر می خواهید روش لغو نصب را تست کنید حتما تنظیمات خود را یاداشت کنید و با همان تنظیمات دست به نصب دوباره بزنید تا سایتتان با مشکلی مواجه نشود.

 

راه حل سوم با کمک فایل .htaccess است. در ابتدا شما باید نرم افزار FTP ی مثل FileZilla نصب کنید. نرم افزار را باز کنید و به سرور سایت متصل کنید. در دایرکتوری اصلی فایل .htaccess را پیدا کنید. از این فایل یک بک اپ بگیرید و آن را در سیستم خود دانلود و سیو کنید. این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که تغییراتی که می خواهیم اعمال کنیم ممکن است باعث کراش سایت شود.

 

حال فایل .htaccess را باز کنید و کد های زیر را در انتهای آن اضافه کنید.

# WordPress SEO – XML Sitemap Rewrite Fix

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^sitemap_index.xml$ /index.php?sitemap=1 [L] RewriteRule ^([^/]+?)-sitemap([0-9]+)?.xml$ /index.php?sitemap=$1&sitemap_n=$2 [L]

# END WordPress SEO – XML Sitemap Rewrite Fix

این روش باید مشکل شما را حل کند. البته عده ای هم بودند که ادعا داشتند گوگل وبمستر بعد از این تغییر قادر به پیدا کردن نقشه سایت آن ها نبوده است.
راه حل چهارم یا ریسک نهایی، ما این راه را به شما پیشنهاد نمی دهیم چرا که تغییراتی که باید در این روش اعمال کنید هسته افزونه را درگیر می کند و ممکن است باعث آسیب پذیری پلاگین بشود. اما اگر اعتماد به نفس کامل برای اینکار را دارید FTP را به وب سرور متصل کنید و به فولدر wp-content بروید.
فولدر پلاگین ها را پیدا کرده و به داخل آن بروید wordpress-seo فولدری است که نشان دهنده افزونه یواست شماست. وارد آن شوید و پوشه INC را وارد کنید. در داخل این پوشه ، class-sitemaps.php را می بینید که مقصر همه چیز است. پوشه را باز کنید و عملکرد init () را جستجو کنید. هر آنچه در داخل تابع نوشته شده است را بردارید و کد زیر را جایگذاری کنید.

function init() {
global $wp_rewrite;
$GLOBALS[‘wp’]->add_query_var( ‘sitemap’ );
$GLOBALS[‘wp’]->add_query_var( ‘sitemap_n’ );
add_rewrite_rule( ‘sitemap_index.xml$’, ‘index.php?sitemap=1’, ‘top’ );
add_rewrite_rule( ‘([^/]+?)-sitemap([0-9]+)?.xml$’, ‘index.php?sitemap=$matches[1]&sitemap_n=$matches[2]’, ‘top’ );
$wp_rewrite->flush_rules();
}

فایل خود را سیو کنید و به داشبورد ادمین بروید. سپس در تنظیمات یواست سئو نقشه سایت خود را غیر فعال کنید. کش را پاک کرده و دوباره لاگین بشوید، نقشه سایت را فعال کنید. مشکل شما دیگر باید حل شده باشد.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.