مقالات آموزشی

چند خصوصیت یک اپلیکیشن خوب که حتما باید بدانید!

مفید بود؟

“7خصوصیت یک اپلیکیشن اندرویدی خوب”

در دنیای متمدن و رو به پیشرفت امروز، اپلیکیشن های اندروید از محبوبیت بالایی برخوردارند و این یک نقطه عطف مهم و بزرگ برای کسانی می باشد که قصد طراحی یک اپلیکیشن اندروید را دارند. امروز در این مقاله سعی داریم به خصوصیات یک اپلیکیشن اندرویدی خوب و مفید بپردازیم و به عبارتی بهتر دریابیم که یک اپلیکیشن اندروید چه زمانی می تواند در مسیر موفقیت قرار بگیرد؟

در زیر به شرح مهم ترین خصوصیات یک اپلیکیشن اندرویدی خوب می پردازیم:

1.ایده ی خلاقانه:

یک اپلیکیشن اندروید برای اینکه بتواند به درستی در مسیر موفقیت قرار بگیرد، قبل از هرچیز به یک ایده ی خلاقانه و مناسب با هدف شما خواهد بود.

در نظر بگیرید که شما قصد طراحی یک اپلیکیشن اندروید برای کسب و کار آنلاین خود جهت تبلیغ و پیشرفت آن دارید. شما باید این نکته را در نظر داشته باشید که همه چیز با یک ایده ی خلاقانه شروع خواهد شد و اگر شما قصد طراحی اپلیکیشن اندروید خود را بدون داشتن یک ایده بخواهید پیاده سازی کنید، قطعا شما شانسی در موفقیت اپلیکیشن خود نخواهید شد و از هدف خود دور و دورتر خواهید شد. پس رعایت کردن این نکته بسیار قابل اهمیت خواهد بود.

2.رابط کاربری مناسب:

پس از آن که شما با یک ایده ی خلاقانه و مناسب گام اول طراحی اندروید را پشت سر گذاشتید، اکنون گام دوم را پیش روی خود خواهید دید و گام دوم، رابط کاربری مناسب و به عبارتی کاربر پسند می باشد.

اپلیکیشنی که شما قصد طراحی و تولید آن را دارید باید به گونه ای باشد که کاربر با آن احساس راحتی و خرسندی کند و به عبارتی بهتر کاربر را به سمت خود جذب کند. بدون شک رابط کاربری از مهم ترین ویژگی های یک اپلیکیشن خواهد بود و اگر شما رابط کاربری قدرتمند و زیبایی را در اپلیکیشن خود تعبیه کنید، به هدف خود که پیشرفت اپلیکیشن اندرویدتان است نزدیک تر از قبل شده اید.

 

3.توجه به اهداف اپلیکیشن موبایل و کاربران آن:

در طول طراحی اپلیکیشن اندروید باید این نکته را سرلوحه کارتان قرار دهید که: باید مرتبط با هدفی که در سر دارید، اپلیکیشن خود را پیش ببرید و کاربران نیز بتوانند مطالبی که قصد خواندن و دانستن را دارند از اپلیکیشن شما در یابند.

به عنوان مثال در طراحی یک اپ بازی باید یکسری قواعد رعایت شود تا کاربر را به خود جذب کند و شامل موارد گرافیکی و رنگ بندی های متنوع باشد. در حالی که یک اپ فروشگاهی باید به گونه ای طراحی شود که ظاهری رسمی داشته باشد و بخش بندی های مختلف را شامل شود.

4.حجم مناسب مطالب:

این ویژگی مانند 3 ویژگی قبلی الزامی نیست ولی رعایت کردن آن، کاربر را به سمت خود جذب میکند پس در نظر گرفتن این نکته نیز تاثیر زیادی بر روی موفقیت اپلیکیشن شما خواهد داشت.

از طرفی دیگر هرچه اپلیکیشن شما حجیم تر و سنگین تر باشد، از سرعت آن کاسته شده و کاربر احساس نارضایتی در خود میبیند.علاوه بر این حجم کمتر اپلیکیشن باعث سوق دادن کاربر برای دانلود و استفاده ی بیشتر از آن می شود. همچنین تجربه نشان داده که برنامه هایی که حجم کمتری دارند بر روی گوشی های هوشمند و نزد کاربران دوام بیشتری خواهند داشت.

5.نقش لوگو و نام مناسب در اپلیکیشن:

بدون شک یکی از مهم ترین نکاتی که باید در مورد اپلیکیشن های اندروید به آن ها توجه ویژه ای داشت، انتخاب لوگو و نامی مناسب برای آن است.

در وهله اول باید لوگو و نام مرتبط با اهداف اپلیکشن تعبیه شده باشند و در گام بعدی، لوگوی اپلیکیشن شما باید به زیبایی و با خلاقیت هرچه تمام تر ایجاد شود تا کاربر را به سمت استفاده از اپلیکیشن شما ترغیب کند و در نتیجه، لوگوی اپلیکیشن شما به یک لوگوی موفق و زبانزد تبدیل شود.

 

6.امکانات بیشتر نسبت به اپلیکیشن های مشابه داشته باشد:

در هر زمینه ای رقیب هایی وجود دارند که تمام قصد و هدف آن ها جلب رضایت کاربر و در نتیجه پیروزی در رقابت ها در محیط های رقابت جویانه با دیگر رقیبان می باشد.

اگر اپلیکیشن های دیگری با موضوع اپلیکیشن شما در بازار وجود داشته باشد، این به نفع شما خواهد بود! چراکه وجود یک فضای رقابتی باعث می شود که امکانات بیشتری نسبت به آن ها داشته باشید و در نهایت بتوانید حس خرسندی کاربر را ارمغان بگیرید.

7.عدم افزونگی یا افزونگی کم برای کاربر:

این ویژگی در کیفیت اپلیکیشن شما تاثیر مستقیمی خواهد گذاشت. در نظر داشته باشید که زیاد بودن و به عبارتی دیگر چندبار نوشتن یک مطلب باعث کندی ایجاد ارتباط کاربر با اپلیکیشن شما خواهد شد و کاربر با اپلیکیشن شما کمتر احساس تعامل خواهد کرد.

پس باید در نظر داشته باشید زمانی ارتباط بین کاربر و اپلیکیشن شما ناگسستنی خواهد شد که شما مقوله ی منفی افزونگی در اپلیکیشن خود را کاسته وحذف کنید.

سخن آخر: طراحی اپلیکیشن اندروید شاید در نگاه برخی از مردم کار ساده و بی دردسری باشد اما در واقعیت اصلا اینگونه نیست. یک اپلیکیشن اندروید پیشرفت نخواهد کرد و کاربران آن را انتخاب نخواهند کرد مگر مطابق با 7 اصول بالا پایه ریزی و طراحی شود.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.