مفید بود؟

بهینه سازی یک سایت برای موتورهای جست و جو یا سئو SEO کردن یک پروسه بلند مدت و همیشگی است که باعث میشود یک سایت بتواند در نتایج جست و جو به جایگاه مناسبی برسد و بازدید ارگانیک سایت تا میزان زیادی افزایش پیدا کند.

گوگل از الگوریتم های فراوانی برای بررسی سایتها و انتخاب بهترین سایت برای نمایش در نتایج جست و جو استفاده میکند و افرادی که سئو کار هستند هم با دانشی که از همین الگوریتم ها دارند تلاش میکنند سایتها را به نحوی بهینه کنند که برای گوگل محبوب باشد و در صدر نتایج نمایش داده شود.

اما در این میان اشتباهاتی هم وجود دارد که طبق اصول سئو نیست و لطمه شدیدی به سایت میزند و حتی ممکن است باعث پنالتی شدن و حذف شدن همیشگی سایت از گوگل شود.

در ادامه ۱۰ مورد از اشتباهات رایج در بهینه سازی سایتها را بررسی میکنیم.

  • خرید لینک

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که یک مدیر سایت میتواند انجام بدهد خریدن لینک برای کسب رتبه بهتر است.شاید در گذشته میشد با خرید فله ای بک لینک در زمان کوتاهی سایت را در نتایج بالا آورد ولی امروزه گوگل بسیار هوشمند است و الگوریتم های آن تمامی لینک های سایت را بررسی میکنند و موارد مشکوک را بررسی میکنند.

از طرفی یک تیم انسانی از افراد خبره هم لینک های ساخته شده برای سایتها را به صورت دستی بررسی میکنند و در نهایت سایتهای متخلف با جریمه گوگل مواجه میشوند.

لینک های سایت شما باید تماما به صورت طبیعی و از سایتهای مربوط به موضوع سایت شما ساخته شود. برای مثال اگر شما سایت املاک دارید نباید از سایت فروش حیوانات خانگی لینک بگیرید زیرا هیچ ربطی به موضوع سایت شما ندارد.

از طرفی وقتی لینک میخرید در مدت زمان بسیار کوتاه صدها یا هزاران لینک برای شما ساخته میشود که ربات های گوگل سریعا متوجه آن میشوند.

  • محتوی تکراری

یکی از بزرگترین مشکلاتی که سایتها با آن روبرو میشوند عدم آگاهی از محتوی تکراری Duplicate Content در سایت است. بسیاری از سایتها با این مشکل درگیر هستند که چند URL مختلف در سایت آنها به یک صفحه ختم میشود که نوعی از محتوی تکراری است.

یا اینکه محتوی و مقالات یک سایت دیگر را عینا در سایت خود کپی کنید و لینک به منبع آن ندهید که این هم نوعی از محتوی تکراری است.

محتوی تکراری باعث میشود گوگل نداند که به کدام صفحه باید رنک بهتری بدهد چون در چند صفحه مختلف یک مطلب یکسان پیدا میکند و به همین دلیل اینگونه صفحات را در نتایج برتر خود قرار نمیدهد.

  • پیج رنک

اعتبار صفحات سایت که در گذشته به آن پیج رنک گفته میشد و سیستم اعتبار دهی گوگل برای رتبه بندی سایتها بوده است که اکنون جای خود را به مقیاس جدیدی به نام اتوریتی authority داده است. برای بسیاری از مدیران سایتها کسب اتوریتی خوب بالاترین الویت است در صورتی که گوگل بیش از ۲۰۰ فاکتور مختلف را برای رتبه دادن به یک سایت بررسی میکند که اتوریتی خوب یکی از اینهاست.

پس نباید توجه بیش از حد به آن بشود و برای کسب یک رتبه خوب باید تمامی عناصر موجود در سایت را در کنار هم تقویت کرد.

  • عنوان مقالات

تولید محتوی مناسب و مرتب مهمترین عامل موفقیت یک سایت است و عنوانی که برای محتوی و مقالات سایت خود انتخاب میکنید عامل اصلی رنک آوردن برای یک مطلب است.

عنوانی که برای یک مقاله انتخاب میکنید باید شامل کلمه کلیدی مورد نظرتان باشد و به حدی جذاب باشد که کاربر را به سایت شما هدایت کند. دقت داشته باشید که وقتی کاربر در گوگل کلمه ای را جست و جو میکند در صفحه نتایج فقط عنوان مطالب را میبیند و هرچه این عنوان جذاب تر و نزدیک تر به پاسخ سوال او باشد کاربر تمایل بیشتری برای کلیک کردن و بازدید آن سایت دارد.

پس نباید عنوان ها را بی اهمیت حساب کرد و پتانسیل بالای آن برای جذب کاربر را فراموش کرد.

  • ایرادات طراحی

خواندید که برای یک سایت ایجاد محتوی ارزشمند ترین چیز است ولی بسیاری از مدیران سایت ها به جای تمرکز روی ایجاد محتوی به سراغ زیباسازی ظاهری سایت ها و طراحی گرافیک میروند.

سایتها هرچقدر زیبا باشند و رابط کاربری جذابی داشته باشند ولی حرفی برای گفتن به مشتری نداشته باشند در عمل شکست خورده هستند. حتی تمرکز زیاد روی زیبایی ظاهر سایت میتواند باعث سنگین شدن صفحات سایت و کندی بیش از حد سایت شود که همین نکته باعث خروج زودهنگام کاربر از سایت و افزایش نرخ پرش Bounce Rate سایت میشود.

  • استفاده از سرویس دهندگان رایگان

بسیاری از شرکت ها هستند که سرویس های مختلف هاست و دامنه و بلاگ دهی را به صورت رایگان در اختیار کاربر قرار میدهند.این سرویس دهنده ها برای یادگیری و تست سیستم های مدیریت محتوی مناسب هستند ولی اگر قصد راه اندازی یک سایت اصولی و آینده دار را دارید هرگز نباید به فکر استفاده از سرویس دهنده های رایگان باشید.

در این سرویس دهنده ها چون خدمات به صورت رایگان عرضه میشود پس نباید توقع کیفیت آنچنانی داشته باشید و همچنین در مواقع ضروری بخش پشتیبانی که سریعا جواب شما را بدهد وجود ندارد.

این سرویس ها معمولا به صورت محدود شده در اختیار کاربر قرار میگیرند و کاربر قدرت مانور چندانی روی آن ندارد و نمیتواند تغییرات خاصی که مورد نیاز است را در آن بدهد و حتی نمیتواند پلاگین های لازم را نصب کند.

میتوانید با یک هزینه بسیار مناسب یک دامنه زیبا به نام خودتان داشته باشید و سایت اختصاصی خودتان را راه اندازی کنید که تمام قابلیت های آن در اختیار خودتان است و میتوانید هر جور تمایل داشتید آن را هدایت کنید.

  • تکنیک های سئو کلاه سیاه

پروسه سئو زمانبر و دشوار است و در این راه هیچکس یک شبه به موفقیت نمیرسد. ولی تعدادی از مدیران سایتها نمیتوانند صبر کنند و دوست دارند در مدت زمان کوتاهی خود را به صفحه اول گوگل برسانند.

این افراد با استفاده از روشهایی مانند:

Keyword Stuffing
Link cloacking
Redirect chain

و روشهایی از این دست سعی میکنند به نوعی گوگل را دچار اشتباه کنند و با دور زدن قوانین بتوانند رتبه سایت را افزایش دهند که دیر یا زود با پنالتی شدید گوگل مواجه میشوند.

هیچکدام از این روشها در طولانی مدت جواب نمیدهد و همه سایتهایی که از این روشها استفاده میکنند یک روز با پنالتی به شدت جریمه میشوند و حتی ممکن است برای همیشه از ایندکس گوگل حذف شوند.

  • اسپم کردن

محتوایی که برای سایت ایجاد میکنید باید اختصاصی خودتان و مرتبط با موضوع سایت باشد. حداقل ۴۰۰ کلمه برای هر مقاله در نظر بگیرید و سعی کنید خودتان در مورد تخصصی که دارید بنویسید.

ارسال مطالب کوتاه زیر ۳۰۰ کلمه که از سایتهای دیگر کپی شده و از طرفی هیچ ربطی هم به موضوع سایت شما ندارد در بلند مدت باعث از دست رفتن رتبه سایت و اعتبار شما میشود.

  • استفاده از تگ alt

یکی از نکات مهمی که بسیاری از مدیران سایتها توجهی به آن نمیکنند تگ alt یا همان متن جایگزین عکس است. موتورهای جست و جو نمیتوانند عکسها را ببینند ولی از روی همین تگ ها میتوانند بفهمند که آن عکس در مورد چیست و چه موضوعی دارد.

پس همیشه باید برای تصاویر سایت خود تگ alt مناسبی انتخاب کنید و تا حد ممکن کلمه کلیدی مقاله خود را در تگ alt هم به کار ببرید و با این کار به گوگل نشان دهید که آن عکس هم موضوع با مقاله تان است.

  • بی توجهی نامگذاری فایلها

برای مولتی مدیای سایت خود که شامل عکس و فیلم و صدا میشود باید از نام مناسب استفاده کنید. برای مثال اگر مقاله ای در مورد آپارتمان مینوسید و یک عکس در آن مقاله استفاده کرده اید باید در نام عکس بجای Untiteled01.jpg از یک نام مناسب با کلمه کلیدی مقاله تان مانند apartment.jpg استفاده کنید .

این کار را برای ویدئو ها و صوت های سایت خود نیز انجام دهید. با این کار میتوانید سایت خود را برای کلمه کلیدی مورد نظر خود بهینه کنید و رتبه بهتری در نتایج کسب کنید

مواردی که در این مقاله مطالعه کردید بخشی از اشتباهاتی است که در پروسه بهینه سازی یک سایت ممکن است اتفاق بیافتد و موارد دیگری مانند:

نداشتن نقشه سایت آپدیت Sitemap
نداشتن صفحه ۴۰۴ اختصاصی
ایرادات گرامری و غلط املایی در متن
استفاده نکردن از تگ توضیحات مقاله
و مواردی از این دست که باعث از دست رفتن رتبه سایت میشود. به این موارد باید دقت کنید و کم کم با گذشت زمان مطمئن باشید که سایت شما جایگاه اصلی خود را در نتایج جست و جو کسب میکند.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.