مقالات آموزشی

معرفی الکسا و مزایا و معایب آن در کسب وکارهای اینترنتی

مفید بود؟

الکسا این امکان را در اختیار ما قرار داده که صاحبان وب‌سایت‌ها و کسب و کارها خود را با رقبایشان  بسنجند. اکثر وب‌سایت‌ها به‌طور معمول با سرویس الکسا آشنایی دارند.

برخی روزانه و برخی نیز به فاصله چند روز آمار وب‌سایت خود را در الکسا بررسی می‌کنند.

 

تعریف الکسا ؟

الکسا یک سرویس نمایش دهنده آمار ترافیک و آنالیز کننده وب‌سایت‌ها می‌باشد و رتبه‌بندی آن بر اساس بازدید کاربران از وب سایت‌ها صورت می‌گیرد. این سرویس آمارهای یک وب‌سایت را تقریبا به‌طور دقیق نمایش می‌دهد. الکسا داده‌های ترافیکی وب‌سایت‌ها را جمع‌آوری می‌کند و به صورت آمار منتشر می‌کند.

سرگذشت الکسا

آغاز کار سرویس الکسا، به سال ۱۹۹۶ برمی‌گردد که توسط Brewster Kahle و Bruce Gilliat تأسیس شد. این سرویس سه سال بعد توسط شرکت بزرگ آمازون خریداری شد و تا به امروز به عنوان یکی از زیر مجموعه‌های این شرکت به فعالیت خود ادامه داده است.

رتبه الکسا چیست؟

رتبه الکسا، در واقع رتبه‌ایست که به هر وب‌سایت تعلق می‌گیرد. در رتبه‌دهی الکسا برخلاف پیج رنک گوگل هر چه رقم نمایش دهنده کمتر باشد، یعنی اینکه این سایت رتبه بهتری دارد.

رتبه‌دهی سرویس الکسا بر چه معیاری صورت می‌گیرد؟

رتبه‌دهی سرویس الکسا براساس تعداد بازدید کاربرانی که نوار ابزار (یا تولبار) الکسا را نصب کرده‌اند، صورت می‌گیرد. همچنین این رتبه‌دهی، طبق تعداد بازدید کاربران از یک وب‌سایت که به‌طور روزانه محاسبه می‌شود، تعلق می‌گیرد. الکسا به زیردامنه‌ها یا همان Sub Domain ها به صورت جداگانه رتبه نمی‌دهد، یعنی آمار زیردامنه‌ها نیز همراه با دامنه اصلی محاسبه می‌شود.

البته این مورد، یک استثنا هم دارد و آن هم سرویس‌های وبلاگ‌دهی است. مثلا وبلاگ‌هایی که در میهن بلاگ، بلاگفا و چند سرویس وبلاگ‌دهی دیگر ساخته می‌شوند، آماری جدا با سایت اصلی و وبلاگ‌های دیگر دارند.

دیدن رتبه الکسای سایت

برای مشاهده رتبه سایت خود می‌توانید به سایت الکسا مراجعه کنید و آدرس سایت خود را وارد کنید تا آمار سایتتان را برای شما نمایش دهد.

همچنین می‌توانید از آدرس https://www.alexa.com/siteinfo/yoursite استفاده کنید. (به جای yoursite نام دامنه خود را وارد کنید)

 

آیا الکسا یک معیار قوی برای محبوبیت یک وب‌سایت است؟

به‌طور کلی نمی‌‌توان سرویس الکسا را معیاری قوی برای محبوبیت وب‌سایت‌ها دانست. معمولا داده‌هایی که برای رتبه‌های بالای ۱۰۰,۰۰۰ ارائه می‌کند چندان دقیق و معتبر نیست. اما برای رتبه‌های زیر ۱۰۰,۰۰۰ می‌توان تا حدودی روی آنها حساب کرد.

اما می‌توان از آمار ارائه شده توسط سرویس الکسا، برای مقایسه یک وب‌سایت با وب‌سایت‌های دیگر استفاده کرد. می‌توان داده‌های الکسا را جهت پیشبرد برخی از امور یک وب‌سایت به کار برد.

چهار روش مؤثر در تحول کسب وکار

مزایا و معایب رتبه‌بندی الکسا

رتبه‌بندی سرویس الکسا مزایا و معایبی نیز دارد که آنها را در ذیل بیان می‌کنیم:

مزایای الکسا:

  • ارائه گزارشی کامل از یک وب‌سایت.
  • نمایش هر بخش به صورت مجزا.
  • مقایسه وب‌سایت با وب‌سایت‌های رقیب از طریق گزارش‌هایی که ارائه می‌کند.
  • می‌توان نقاط قوت و ضعف یک وب‌سایت را مشاهده کرد.
  • اگر رتبه الکسای یک وب‌سایت خوب باشد، معمولا کاربران اطمینان بیشتری به آن وب‌سایت خواهند داشت.
  • الکسا وبلاگ‌ها را نیز به صورت مجزا مورد بررسی قرار می‌دهد. همانگونه که در بالا ذکر شد، برخی از سرویس‌های وبلاگ‌دهی مانند میهن بلاگ، بلاگفا و … از این قابلیت برخوردارند.
  • می‌توان از اطلاعات ارائه شده برای بهینه سازی وب‌سایت استفاده کرد.

معایب الکسا:

  • متأسفانه نمی‌توان الکسا را ابزاری بسیار دقیق تلقی کرد. از نظر برخی متخصصین که در زمینه سئو فعالیت می‌کنند، آمارهای ارائه شده توسط سرویس الکسا چندان قابل اتکا نیست.
  • آمارگیری سرویس الکسا از طریق تولبار الکسا انجام می‌گیرد. به این صورت که سرویس الکسا بازدید سایت‌ها را تنها از طریق نصب تولبار محاسبه می‌کند. اما همه کاربران تولبار الکسا را نصب نکرده‌اند. بنابراین ممکن است سایت‌هایی بازدید بسیار بالایی داشته باشند، اما الکسا آنها را محاسبه نکند.
  • یکی دیگر از معایب سرویس الکسا این است که به زیردامنه یا ساب دومین‌ها، رتبه مجزا نمی‌دهد.

نحوه نصب تولبار الکسا

برای نصب تولبار الکسا کافی است کلمه “تولبار الکسا” را در گوگل جستجو کنید یا این که به آدرس https://www.alexa.com/toolbar مراجعه کنید. در صفحه بازشده بر روی Install Alexa Browser Extension کلیک کنید و در صفحه بعد، بر روی Accept and Install کلیک کنید تا تولبار الکسا برای شما نصب شود.

دلایل شکست کسب وکار اینترنتی شما

 

بالا رفتن رتبه الکسا

با بهبود رتبه الکسا می‌توان مخاطبان بیشتری را جذب سایت کرد و همینطور اعتماد آنها را به دست آورد. روش‌هایی برای بهبود رتبه وب‌سایت در الکسا را در ذیل می‌آوریم:

  1. نصب تولبار الکسا بر روی مرورگر و انتخاب سایت خود به عنوان Home Page یا خانه اصلی.
  2. ابزار الکسا را سایت خود نصب کنید. اگر سایت شما با وردپرس ساخته شده است می‌توانید افزونهAlexa Traffic Rank Widget را دانلود و بر روی سایت خود نصب کنید. نصب ابزار الکسا، سبب تشویق کاربران برای کلیک بر روی آن می‌شود که هر کلیک به عنوان یک بازدید برای شما محسوب می‌شود.
  3. اشتراک مقالات و ویدیوهای سایت در شبکه‌های اجتماعی.
  4. نوشتن چند پست در مورد الکسا و لینک دادن به سایت الکسا.
  5. از کاربران و دوستان خود درخواست کنید که تولبار الکسا را نصب کنند و از سایت شما بازدید کنند.
  6. تولید محتوای باکیفیت. محتوا دسته اول و باکیفیت باعث جذب کاربران بیشتری شده و در نتیجه رتبه سایت در الکسا بهبود خواهد یافت.
  7. آدرس سایت خود را در انجمن‌ها بنویسید.

نتیجه گیری در مورد الکسا

در پایان می‌توان الکسا را به عنوان یک سرویس آنالیز خوب تلقی کرد. سرویسی که گزارش‌های هر وب‌سایت را به صورت جداگانه در اختیار ما قرار می‌دهد. اما اینکه بخواهیم تمامی فکر خود را به الکسا معطوف کنیم، چندان کار جالبی نیست. اما می‌توان با استفاده از اطلاعاتی که سرویس الکسا در اختیار ما می‌گذارد، وب‌سایت خود را بهینه کنیم.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.