معرفی و رفع خطای 404
امروز با معرفی و رفع خطای 404 در خدمت شما هستیم. احتمالا شما چندین بار با این خطا مواجه شده باشید، این خطا یکی از معروف ترین و رایج ترین خطا های در سطح اینترنت میباشد که معمولا به علت دنبال کردن لینک های مرده یا خراب به وجود می آید. خطای 404 در واقع یکی از کدهای اعلام وضعیت پروتکل HTTP میباشد و به این معنی است که سرور وب نمیتواند منبع درخواستی را پیدا کند. این خطا همچنین با عنوان Not Found نیز شناخته میشود.
اصولا وجود صفحه 404 در وبسایت ضروری است و همچنین نمایش داده شدن آن برای کاربر اجتناب ناپذیر است. اگر کاربر نام دامنه شما را در مرورگر بزند و سپس بعد از نام دامنه، مسیری که در وبسایت شما وجود ندارد را بزند مسلما با صفحهی 404 روبرو میشود. و این اصلا چیز بدی نیست. در واقع خطای 404 ای مخرب است که ابتدا آن مطلب یا لینک موجود بوده ولی پس از گذشت زمان آن لینک تغییر کرده یا آن نوشته پاک شده است. (این نکته را همیشه به ذهن بسپارید که تمامی صفحات 404 بد نیستند)
خطای دیگری داریم با عنوان Server Not Found نیز داریم که نباید با خطای 404 آن را اشتباه بگیرید. در خطای 404 ما با سرور ارتباط برقرار کرده ایم اما منبع درخواستی ما موجود نیست در صورتی که در خطای سرور یافت نشد، امکان برقراری ارتباط با سرور وجود ندارد.
این خطا ممکن است به شکل های زیر برای شما نمایش داده شود:
1- Error 404
2- 404 Not Found
3- The Requested URL[URL] was not found on this server
4- HTTP 404
5- 404 Page Not Found
6- 404 File or Directory Not Found
خطای 404 و راههای رخ دادن آن؟!
همانطور که در ابتدا گفتیم، این خطا معمولا به علت دنبال کردن لینک های مرده و خراب به وجود می آید و معنی این خطا یعنی منبع ما در سرور موجود نمیباشد.
اما قبل از بررسی اینکه چگونه این خطا را رفع کنیم باید عیب های وجود این خطا را بدانیم. امروز گوگل نبود خطای 404 را یکی از ملاک سئو قرار داده و وجود این خطا در وبسایت شما تاثیر منفی روی سئو وبسایت خواهد داشت. پس باید تا جایی که میتوانید از این خطا دوری کنید.
در ادامه دلایل وجود این خطا را میفهمیم و یاد میگیریم چگونه خطای 404 را رفع کنیم..!
1-دلایل نامعلوم..!
بعضی از دلایل بروز این خطا کاملا نامعلوم است..! حتی ممکن است شما آدرسی را که در وبسایتتان حذف شده را هم تغییر دهید اما باز این خطا رخ بدهد. برای رفع این نوع خطا ها باید کش مرورگرتان را خالی کنید. یعنی کلید های F5 و یا Ctrl+F5 را روی صفحه ای که این خطا رخ داده فشار دهید.
2-اشتباه های تایپی..!
این خطا همچنین ممکن است به دنبال خطا های انسانی رخ بدهد. برای مثال شما آدرس یک صفحه را اشتباه وارد کرده باشید یا ممکن است لینکی را در پست وبسایتتان استفاده کنید و بعدها آن لینک عوض شود و این خطا نمایش داده شود. پس برای رفع خطای 404 لینک ها را به دقت بررسی کنید.
3-طول لینک ها را کم کنید!
گاهی به علت پیچیده بودن و طولانی بودن لینک ها امکان خطا نیز وجود دارد، به خصوص اگر کاربران وبسایتتان لینک را برای دوستانشان تایپ کنند احتمال خطا نیز بیشتر میشود بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که حدالامکان از لینک های ساده برای مطالب خودتان استفاده کنید. لینک های ساده بسیار مهم هستند، زیرا کاربران وقتی لینک شما را فراموش میکنند بخشی از آن را در موتورهای جستجو تایپ میکنند و اگر لینک شما ساده باشد بهتر در ذهن کاربران جای میگیرد.
4- افزونه ها…
گاهی به دلیل تداخل افزونه هایی که اضافه میکند این خطا رخ میدهد، پس باید همیشه چک کنید ببینید چه افزونه هایی را نصب کرده اید و همینطور تداخل بین افزونه ها را چک کنید. همچنین افزونه هایی نیز وجود دارند که در صورت بروز خطای 404 آن صفحه را به صفحه دیگری (آدرس جدید یا آدرس مرتبط تر) منتقل میکنند که بد نیست از آنها هم استفاده کنید.
جمع بندی مقاله مربوط به معرفی و رفع خطای 404
خطای 404 یکی از کدهای اعلام وضعیت پروتکل HTTP میباشد که میگوید: منبع درخواستی پیدا نشد..! علت های آن از جمله خطا های انسانی، لینک های مرده و … را بررسی کردیم و راه های رفع آن نیز شرح داده شد. در هر صورت سعی کنید همیشه یک صفحه 404 اختصاصی برای وبسایت خودتان داشته باشید که در صورت بروز این خطا آن صفحه نمایش داده شود و کاربر سردرگم نشود. جالب است بدانید که اینترنت اکسپلورر صفحات اختصاصی 404 را نادیده میگیرد و خطای خودش با عنوان The webpage cannot be found را نمایش میدهد.. همچنین از تاثیر این خطا روی سئو نیز چشم پوشی نکنید! اگر صفحه ای را حذف کرده اید یا لینکی عوض شده یا هر کاری کرده اید که باعث خطای 404 شده، سریعا آن را برطرف کنید.
روشهای رفع خطای 404
- اگر از وردپرس استفاده میکنید. افزونه قدرتمند Yoast Seo کار شما را برای رفع مشکل خطای 404 آسان میکند. در نسخه پریمیوم این افزونه براحتی میتوانید با انواع ریدایرکتها، صفحهی حذف شده را با ریدایرکت 301 به مطلب جدید لینک دهید. آموزش کامل افزونه یواست سئو را دانلود کنید.
و سپس باید آدرس قدیم و آدرس جدید و نوع ریدایرکت خود را مشخص کنید که در تصویر زیر میتوانید مشاهده کنید.
- اگر از Cms وردپرس برای وبسایت خود استفاده نمیکنید. میتوانید از انواع ریداریکت ها در htaccess بهره ببرید. برای مثال:
Redirect 301 /old_link new_link/