مقالات آموزشی

شرح مختصری در خصوص شناخت طراحی لوگو

مفید بود؟

حتما همه ی شما حداقل یک بار واژه ی لوگو به گوشتان خورده است. اما اصلا لوگو چیست؟ معنی لوگو چیست؟ منظور از لوگو چیست؟ انواع لوگو چیست؟ طراحی لوگو چیست؟ طراحی لوگو به چه صورت باید باشد؟ و این که طراحی لوگو چه شرایطی دارد؟ اینها چند تا از ابتدایی ترین سوال هایی هستند که در رابطه با این واژه به ذهن میرسد. اگر  تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید سعی می کنیم به ساده ترین شکل ممکن به همه ی این پرسش ها پاسخ دهیم.

لوگو یا آرم به علامتی گفته می شود که می تواند تصویر یا یک نوشته و یا ترکیبی از هر دو باشد که به صورتی خاص و منحصر بفرد طراحی شده و به نوعی نشانگر یک کسب و کار، سازمان، فرد و غیره است و باعث می شود تا به آن هویت بخشیده شود. یکی از اولین گام ها برای شروع یک بیزینس یا شرکت یا هر فعالیتی طراحی لوگو برای آن است و عموما صاحبان کسب و کارهای مختلف در همان ابتدای استارت کار ایده های مختلفی برای لوگوی خود دارند. بهتر است پس از اینکه نوع خدمات کسب و کار مورد نظر مشخص شد یا کالای مورد نظر به تولید رسید و آماده برای عرضه ی عمده در بازار بود پیش از هرچیزی لوگو را طراحی کرده تا آماده ی استفاده باشد. چرا که مارکت محصول شما را با نشان تجاری آن یعنی لوگوی آن خواهد شناخت.

در ادامه ی این مطلب قصد داریم تا به لوگو و اینکه لوگو چیست و انواع آن پرداخته و اینکه طراحی لوگو چیست را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

پیشینه ی طراحی لوگو چیست؟

پیش از اینکه به طراحی لوگو چیست برسیم لازم است تا اندازه ای با پیشینه ی لوگو یا آرم آشنا شده و ببینیم اصلا لوگو چگونه به وجود آمده و چگونه از آن استفاده می شده. می توان اینطور گفت که تاریخچه ی لوگو به زمانی برمی گردد که انسان های نخستین با حکاکی کردن بر روی سنگ ها و نیز نقاشی کردن روی آنها سعی بر رساندن مقصود و مفهوم خود به دیگران داشتند. خود واژه ی آرم از زبان یونانی گرفته شده و به زبان ما وارد شده است. انواع مختلف آرم ها و لوگوها را می توان روی سکه های قدیمی به جا مانده از آن دوره ها، نشان هایی که رو حیوانات وجود داشتند و فیره می توان دید. امروزه نیز می توان گفت عموم کسب و کارها برای خود لوگوی منحصر بفرد دارد که به نوعی معرف آنها محسوب می شود.

جالب است بدانید که برخی از شرکت های مطرح در دنیا گاها اقدام به طراحی دوباره ی لوگوی خود می کنند یا تغییراتی روی آن اعمال می کنند که این امر کمک می کند تا کار آنها بهتر دیده شده و دوباره به چشم بیایند. این تغییرات می توانند عوض کردن نوع فونت، اندازه ی لوگو، رنگ آن و یا تغییر کلی در شکل لوگو باشد و یا اینکه دوباره لوگو را طراحی کنند و لوگوی جدیدی به بازار ارائه کنند. در ادامه ی بحث اینکه طراحی لوگو چیست به این موضوع می رسیم که انواع لوگو چیست؟ با ما همراه باشید تا انواع مختلف لوگو را بشناسید.

لوگو

اصول طراحی لوگو چیست؟

برای اینکه بتوانید یک لوگوی خوب برای کسب و کار خود داشته باشید لازم است در ابتدا بدانید که اصول طراحی لوگو چیست؟ طراحی لوگو دارای چند اصل است که تعدادی از آنها به شرح زیر هستند:
نخست اینکه لوگوی طراحی شده باید ساده و به دور از اضافه کاری و جزئیات اضافه باشد. همچنین مهم است که لوگویی که برای کسب و کار شما طراحی می شود محدود به زمان خاصی نباشد و بتوان تا مدت ها از آن استفاده کرد بدون اینکه ارزش و اعتبار خود را از دست بدهد. نحوه ی بهره گیری صحیح و به جا از رنگ ها هم از موارد مهمی است که هنگام طراحی لوگو باید به آن دقت شود. بعلاوه وگو باید در حالت سیاه و سفید هم جذاب بوده و کاملا مشخص و خوانا باشد. سعی کنید لوگو کاملا متناسب با موضوع و درونمایه ی کسب وکار شما بوده و از نظر فرهنگی نیز با عرف جامعه همسو باشد. دقت کنید که همانطور که در ابتدا گفته شد اینها تنها برخی از اصول طراحی لوگو هستند.

مشخصه های طراحی حرفه ای و قوی یک لوگو چیست؟

پس از پاسخ به این سوال که اصول طراحی لوگو چیست به این موضوع می رسیم که ویژگی های یک لوگوی حرفه ای چیست؟  همان گونه که در ابتدا نیز گفته شد لوگو به عنوان هویت یک برند است و به همین دلیل است که طراحی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. بگذارید اهمیت این موضوع را با یک مثال ساده شرح دهیم: اگر شما مشخصات فردی شخصی مانند اسم او را ندانید چگونه از او صحبت می کنید؟ مشخصا به کمک ویژگی هایی ظاهریش، مانند دختری که موهای بلوند و چشم های مشکی داشت، یا پسری که کفشش های قرمز می پوشید. کارایی لوگو هم برای یک کسب و کار دقیقا همین است. یعنی وقتی مصرف کنندگان لوگوی شما را میبینند باید توانایی برقراری رابطه با آن را داشته باشند و بتوانند در ذهن خودشان برند شما را تصور کنند.

مانند اینکه با دیدن یک ببر در حال پریدن عموما برند پوما در ذهن شما تداعی می شود یا به محض دیدن علامت تیک برند نایکی به صورت ناخودآگاه به ذهن شما می آید. برای اینکه طراحی لوگو قدرتمند باشد باید حتما خاص بوده و به نوعی نام و یا نشان تجاری آن برند در آن بکار رفته باشد. رنگ لوگو هم بسیار مهم بوده و باید متناسب با نوع برند مورد نظر باشد. مثلا رنگ قرمز نشانگر انرژی زیاد و جسارت است در حالی که رنگ سبز القا کننده ی طبیعت و رشد است و رنگ آبی سمبل آرامش.

رنگ ها در لوگو

انواع لوگو چیست؟

در ادامه ی موضوع طراحی لوگو چیست به انواع لوگو میرسیم. لوگوها انواع مختلفی دارند اما به صورت کلی در سه دسته ی اصلی گروه بندی می شوند. این سه دسته عبارت هستند از: لوگوهای تصویری، لوگوهای نوشتاری و لوگوهای ترکیبی. در ادامه به توضیح کوتاهی در مورد هرکدام می پردازیم.

  •  لوگو تصویری: این لوگوها شامل شمایل ها و نمادها می شوند. یعنی در طراحی آنها از یک سری اشکال ساده و تصویرهای مختلف که تداعی کننده ی آن شرکت یا محصول یا کسب و کار هستند استفاده می شود. عموما لوگوهای تصویری در مقایسه با لوگوهای نوشتاری کمی پیچیده تر و غیر مستقیم تر هستند و بیننده نیاز دارد تا آنها را پیش خود تفسیر کند.
  •   لوگو نوشتاری: که به آن لوگوتایپ یا نماد کلمه ای هم می گویند. در این نوع طراحی لوگو، نام برند یا کسب و کار را به نوعی با کمک ترکیب فونت و تغییر اندازه و نحوه ی چیدمان آن و نیز خلاقیت به یک نماد جذاب بصری تبدیل می کنند. نکتهی مهم این است که این نوشتارها باید کاملا خوانا و قابل تشخیص باشند.
  •   لوگو ترکیبی: همانطور که از نام آن هم مشخص است از ترکیب نوشتار و تصویر باهم این لوگوها ایجاد می شوند.

پاسخ به برخی سوالات متداول

در انتهای این موضوع که طراحی لوگو چیست؟ قصد داریم تا به برخی پرسش های رایج پاسخ دهیم.

سوالات متداول

  • معنی لوگو چیست؟

    لوگو به معنی یک نشانه یا سمبل یا آرم است که برای معرفی یک شرکت، برند یا کسب و کار استفاده می شود. عموما لوگو گرافیکی است و میتوان آن را به کمک نرم افزارهای مختلف گرافیکی طراحی کرد. از جمله ی این نرم افزارها می توان به فتوشاپ، کورل دراو، ادوبی ایلاستریتور و خیلی نرم افزارها دیگر اشاره کرد.

  • انواع لوگو چیست؟

    لوگو یا آرم گونه های مختلفی دارد که در 3 دسته ی اصلی دسته بند می شوند. این سه دسته شامل: لوگوهای نوشتاری، لوگوهای تصویری و لوگوهای ترکیبی هستند. لوگوی نوشتاری که به آن لوگوتایپ هم گفته می شود با کمک نام شرکت یا کسب و کار مورد نظر طراحی می شوند و باید حتما خاص و منحصر بفرد باشند. اما لوگوهای تصویری از یک یا چند نماد برای طراحی بهره می گیرند. نمادهای ترکیبی هم آمیزه ای از نوشتار و نمادها هستند که به زیبایی باهم ترکیب شده اند.

  • منظور از لوگو چیست؟

    لوگو را می توان به نوعی هویت یک برند در نظر گرفت. عموما برای طراحی لوگو از ویژگی های بارز آن شرکت یا کسب و کار بهره گرفته می شود و سعی می کنند به کمک گرافیک آن ویژگی را به نوعی به تصویر بکشند یا نام شرکت را به صورتی خاص و منحصر بفرد طراحی می کنند.

  • لوگو تصویری چیست؟

    لوگوها انواع مختلفی دارند که یکی از آنها لوگوی تصویری است. همانطور که از نام این لوگو هم مشخص است در طراحی آن از شکل های مختلف یا نمادهایی خاص استفاده می کنند که مهم ترین موضوع این است که بیننده با دیدن این نماد فورا به یاد برند مورد نظر افتاده و آن برند در ذهنش تصویرسازی شده و تداعی شود. مثلا غیر ممکن است کسی یک سیب گاز زده ببیند و یاد شرکت اپل نیفتد و این یعنی طراح لوگو کار خود را به خوبی انجام داده است. برای طراحی لوگوی تصویری لازم است تا چند نکته در آن رعایت شود. رعایت کردن این نکته ها کمک می کند تا لوگویی که طراحی می کنید بسیار اثرگذار بوده و در نهایت موفق عمل کند. این نکته ها عبارت هستند از: 1. لوگو باید به گونه ای جذاب و در عین حال گویا باشد که در خاطر بماند. 2. لوگویی که طراحی می کنید باید به محض دیده شدن توسط کاربر شناخته شود و او را به شک و ابهام نیندازد. 3. مهم است که لوگو در اندازه های مختلف وضوح و خوانایی خود را حفظ کند. 4. لوگو باید به نوعی توضیح دهنده باشد و در عین مختصر و مفید بودن قابل حس نیز باشد.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.