بعد از درک مفهوم بازاریابی ویدیویی در مورد مزایا و چرایی استفاده از آن صحبت می کنیم. مزایای ویدیو مارکتینگ بسیار است. در واقع ما در مورد مزایای محتوایی به نام ویدیو و دلایل استفاده از آن به عنوان یک روش مفید و مؤثر بازاریابی سخن می گوییم.
ویدیوها در دنیای امروز بر فضای آنلاین حکومت می کنند. بر طبق یک آمار منتشر شده ۹۶ درصد از کسب و کارها در فضای آنلاین از ویدیو مارکتینگ برای تبلیغات و نمایش برند خود بهره می برند. حتی به کار بردن واژه ی ویدیو در عنوان مطلب نیز در حدود ۱۹ درصد نرخ باز شدن لینک توسط مخاطب را افزایش می دهد. همچنین تا ۲۶ درصد لغو اشتراک توسط کاربران را کاهش می دهد.
این آمار و ارقام کافیست تا به اهمیت استفاده از ویدیو پی ببریم. این نشان میدهد مشتریان محتوای ویدیویی را ترجیح می دهند. ویدیو کمک میکند تا به مخاطبین خود متصل شوید. امروز بسیاری از تلاشهای کسب و کارها برای ایجاد اعتماد در میان مخاطبین است. ویدیو پلی است میان آنچه شما میخواهید بیان کنید و آن کسی که واقعا هستید. شما اجازه میدهید مخاطبان پشت پرده را ببینند و از برند شما به طور واقعی آگاه شوند. به این ترتیب اعتمادسازی می کنید.
مزایای بازاریابی ویدیویی
ویدیو معدن طلای سئوی شماست. از این جهت که کمک میکند لینکهای بازگشت به وبسایتتان ساخته شود، لایک ها و به اشتراک گذاری ها انجام گیرد (که در رنک جستجو اثرگذار است)، و ترافیک را به سمت سایت خود منتقل کنید. فراموش نکنید که یوتیوب (پلتفرم به اشتراک گذاری ویدیو) توسط کمپانی گوگل طراحی و تاسیس شده است. بنابراین قرار دادن ویدیوها روی یوتیوب و تگ کردن با کلمات کلیدی میتواند بر سئوی شما تأثیر قابل توجهی داشته باشد.
فیلمها باعث حفظ کردن اطلاعات می شوند. اگر مخاطب درباره برندتان تنها چیزی شنیده است، تا سه روز بعد تنها ۱۰ درصد از آن اطلاعات را به یاد می اورد. در حالی که اگر این اطلاعات را به صورت بصری و از طریق فیلم دریافت کند، سه روز بعد حدود ۶۵ درصد از آن را به یاد خواهد داشت.
اغلب مشتریان ترجیح میدهند یک فیلم را ببینند تا اینکه متنی را درباره مشخصات محصول بخوانند. یک آمار نشان میدهد که پس از دیدن فیلم، بین ۶۴ تا ۸۵ درصد از مخاطبان معمولاً بیشتر به خرید راغب هستند.
علاوه بر مطالبی که گفتیم، ویدیوها دارای ۴ توانمندی قوی هستند که عبارتست از توجه، احساس، ارزش قابل درک و شفافیت. این قدرتها در بازاریابی ویدیویی بایستی در جای مناسب و در مکان مناسب نمایان شوند. تنها در این صورت است که میتوانید از قدرت ویدیو در بازاریابی خود بهره مند شوید.
چالش های بازاریابی ویدیویی
در مقابل مزایای ویدیو، در بازاریابی ویدیویی با چالش هایی نیز روبه رو هستیم. یک چالش جدی در برابر ما، هزینههای تهیه ویدیوهاست. هزینه تجهیزات، ویرایش ویدیو و از دید یک مصرف کننده نهایی، هزینه مصرف کردن داده برای دیدن ویدیو به صورت آنلاین، از جمله هزینههای ویدیوست.
اگرچه ویدیو برای ساخت یک ارتباط بصری و احساسی قدرتمند میان برند و مشتری کارساز و بسیار مؤثر است، اما این حقیقت را نمیتوان کتمان کرد که این ارتباط یکطرفه و تنها از سوی برند به سمت مشتری است. یک سویه بودن ارتباط یکی از چالش های بازاریابی ویدیویی است. با وجود این میتوان به راههایی برای استفاده از گزینه های دوسویه در تجربه ویدیو فکر کرد.
یک ایراد بزرگ ویدیوی استاندارد این است که به بازاریابان اجازه جمع آوری دادههای قابل توجهی را نمی دهد. شما ممکن است بتوانید میزان بازدید از ویدیو را رصد کنید، اما در مورد مخاطبینی که درگیر ویدیو نمی شوند، نمیتوانید اطلاعات ارزشمندی جمع آوری کنید. اطلاعاتی از قبیل اینکه چه مدت ویدیو را تماشا کردند. یا از کدام قسمت ویدیو بیشتر لذت بردند و یا چه چیزی را مورد علاقه یافتند.
چالش دیگری که در بازاریابی ویدیویی با آن رو به رو هستیم، ناتوانی در شخصی سازی ویدیوهاست. بازاریابان نمی توانند بر اساس نیازها و علایق خاص، ویدیوها را شخصی سازی کنند. زیرا این کار در گرو جمع آوری اطلاعاتی خاص، شخصی و دقیق در زمان درگیری مخاطب با ویدیوست. چیزی که بالاتر گفتیم به عنوان یک نقص برای یک ویدیوی استاندارد در بازاریابی ویدیویی مطرح می شود.