مقالات آموزشی

بررسی ۱۰ مهارت بازاریابی محتوا که در آنها الزامی است که تسلط داشته باشید

مفید بود؟

بازاریابی محتوا (Content Marketing) هم می تواند نتیجه بخش باشد و باعث بازگشت سرمایه (ROI) شود و هم می تواند به نحوی انجام شود که هیچ نتیجه ای نداشته باشد به همین دلیل لازم است که در مهارت های ضروری بازاریابی محتوا تسلط کامل پیدا کنید.

 

 تبلیغات پولی

در دنیایی که مسدود کننده های آگهی (Ad Blocker) و هوش مصنوعی با قدرت بالایی عمل می کنند، بازاریابی محتوا مؤلفه ای بسیار ضروری برای کمپین بازاریابی شماست.مثلا در طی 6 سال اخیر، تعداد افرادی که از مسدود کننده های آگهی استفاده می کنند، 10% افزایش داشته است. احتمال اینکه مخاطبانتان اصلا آگهی شما را نبینند، 26% است و اصلا هم مهم نیست که چقدر روی تبلیغات پولی خود سرمایه گذاری کرده باشید.

 بازاریابی محتوا

نرخ جستجوی صوتی رو به افزایش است و تاکنون، 4.08 میلیون دستیار صوتی فعال در جهان وجود دارند. این گفته ها حاکی از آن است که کاربران می توانند حتی بدون بازدید از یک وب سایت، به جواب سؤالات خود برسند. در آینده نه چندان دور، کاربران فقط محتواهای معتبری که توسط افراد متخصص و حرفه ای نوشته شده را خواهند خواند.پس لازم است که تمام انرژی خود را روی بازاریابی محتوا بگذارید اما قبل از اینکه شروع کنید باید در برخی مهارت های بسیار مهم تسلط کامل پیدا کرده باشید که به آنها اشاره می کنیم.

10 مهارت بسیار مهم برای بازاریابی محتوا؛ لازمه موفق بیشتر برند

خوشبختانه برای یادگیری این 10 مهارت در بازاریابی محتوا، نیازی به داشتن مدرک یا استعداد ذاتی خاصی نیست. تنها کافیست با این 10 مهارت آشنا شده و آنقدر تمرین کنید تا به آنها مسلط شوید.

1- مهارت اول: شناخت کامل پیدا کردن نسبت به مخاطب

مهم نیست که چقدر محتوای جذاب و کاملی نوشته باشید چون تا زمانی که نسبت به مخاطب خود به شناخت کامل نرسید، نمی توانید با آنها ارتباط برقرار کرده و فرد بازدیدکننده را به مشتری راغب و مشتری راغب را به مشتری دائمی خود تبدیل کنید. در شرایطی که با آگاهی کامل نسبت به مخاطب خودتان، مطلب می نویسید، مخاطبتان هم راحتتر می تواند با محتوای شما ارتباط برقرار کرده و آن را بفهمد.
برای اینکه بتوانید به شناخت بسیار خوبی از مخاطب خود برسید می توانید از این 5 روش قدرتمند استفاده کنید:

  • از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید تا ببینید چه کسی از وب سایت شما بازدید می کند. این نرم افزار به شما اطلاعاتی در مورد اسامی، رنج سنی و جنسیت بازدید کنندگان وب سایت خواهد داد.
  •  به وب سایت هایی مثل Quora و Reddit مراجعه کرده و موضوعات مرتبط با حیطه کاری خود را چک کنید. با این روش متوجه می شوید که افراد بیشتر در مورد چه موضوعاتی صحبت می کنند؟ ترس و آرزوها و علاقه مندی آنها نسبت به چه مواردی است و غیره، تا به شناخت عمیق تری برسید.

 

  •  به نحوه واکنش کاربران نسبت به محتوای خودتان دقت کنید. با ابزاری مثل BuzzSumo، می فهمید که بازدید کنندگان نسبت به محتوای شما چه واکنشی نشان می دهند. پست های برتر خود را از حیث میزان مشارکت کاربران بررسی کنید تا بفهمید چه ویژگی هایی در آنها سبب شده که اینقدر مخاطبین آنها را دوست داشته باشند.
  •  نظرسنجی بگذارید (کاربران را با عوامل جذابی مثل دانلود رایگان یک کتاب الکترونیکی و غیره در ازای شرکت در این نظرسنجی ترغیب کنید)
  • در بخش کامنت با کاربران ارتباط داشته باشید. به صحبت های آنها گوش دهید و به تک تک آنها پاسخ دهید.

توجه داشته باشید که در بازاریابی محتوا و عمل کردن از طریق 5 روش گفته شده جهت شناخت بهتر مخاطبین، باید نحوه صحبت شما دوستانه و صمیمی باشد به نحوی که انگار با دوست خود صحبت می کنید.

2- مهارت دوم: کسب هنر محتوا نویسی در مورد یک موضوع از طریق صحبت کردن با افراد متخصص

در بازاریابی محتوا، برای اینکه محتوای بسیار جذابی بنویسید، باید در زمینه مدنظر کاملا حرفه ای باشید البته معنی این عبارت این نیست که اگر می خواهید متن پزشکی بنویسید باید تحصیلات پزشکی داشته باشید منظور این است که با متخصص این حوزه صحبت کرده باشید. البته اینطوری هم نیست که جلسه ای با این افراد بگذارید و هر سؤالی که به ذهنتان خطور می کند بپرسید بلکه هر چقدر سؤالات شما بهتر و حرفه ای تر باشند، اطلاعات ارزشمندتری هم خواهید گرفت.
برای اینکه مصاحبه حرفه ای و مفیدی با یک فرد متخصص داشته باشید 5 نکته زیر را فراموش نکنید:

  •  آمادگی داشته باشید: بدون اطلاعات مصاحبه نکنید و قبل از آن کاملا تحقیق کنید و براساس آنها لیستی از سؤالات طراحی کنید که جواب آنها به طور مشخص و دقیق در فضای اینترنت نیست.
  •  سؤالات کلیشه ای نپرسید: سعی کنید منظور سؤال خودتان را به شکل حرفه ای تری بیان کنید.
  • سؤالات مرتبط با محتوایی باشد که خواهید نوشت: در مورد یک موضوع، سؤالات بسیار زیادی وجود دارد اما فقط سؤالاتی بپرسید که در مورد محتوای شماست تا با این کار سؤالات کاملا مرتبط و مختص همان موضوع پرسیده شوند و زودتر به نتیجه برسید.
  •  ضبط کنید: صدای خودتان به همراه فرد متخصص انتخابی خود را در طی گفتگو ضبط کنید تا بعدا بتوانید هر زمان که مایل بودید دوباره آن را گوش کنید. نوت برداری جالب نیست چون حواس شما را پرت می کند.
  • اگر موردی را نفهمیدید بپرسید: اگر موردی را متوجه نشدید سؤال بپرسید تا برای شما بهتر توضیح دهند و خجالت نکشید.

3- مهارت سوم: برای نوشتن هر محتوایی، هدف داشته باشید

در بازاریابی محتوا، بی هدف مطلب ننویسید چون فقط زمان از دست می دهید و هیچ اتفاق خوبی برای برندتان نمی افتد. پس برای نوشتن هر محتوایی هدف داشته باشید. البته در نظر داشته باشید که وقتی صحبت از هدف می کنیم، لزوما منظور ما هدف داشتن برای فروش محصولات یا خدمات نیست. مثلا می توانید محتوای جذابی بنویسید که تعداد مشترکین لیست ایمیل شما بیشتر شود. یا می توانید هدف از تولید محتوا را در بازاریابی محتوا، جلب اعتماد مخاطبین بگذارید. در هر صورت برای تک تک محتواها هدف داشته باشید.

4- مهارت چهارم: یاد بگیرید که چطور در نظر مخاطبین، خودنمایی کنید

در بازاریابی محتوا وقتی هدف شما این باشد که مخاطبین محتوای شما را به رقبا ترجیح دهند باید بدانید که چطور این کار را عملی کنید؟ با نوشتن محتوای جامع و مفیدی که در هیچ جای دیگری نتوان نظیر آن را پیدا کرد. اما چطور؟ با کمک این نکات:

  • در مورد رقیبان خود تحقیق کنید که کدام یک از رویکردهای آنها نتیجه خوبی داشته و چه نقص هایی دارند تا در رویکرد شخصی خودتان بکار بگیرید.
  •  محتوای یونیک تحویل مخاطبین خودتان بدهید. در برخی مواقع نمی توان واقعیات یک مطلب یا موضوع را تغییر داد اما می توانید به شکل دیگری برای مخاطبین خود بنویسید که جذابتر باشد.
  •  استایل شخصی خودتان را اصلاح کرده و ارتقاء دهید. برای اینکار باید بفهمید که چه تعداد از مخاطبین از شیوه نگارشی شما استقبال کرده اند. مثلا اگر لحن خودمانی و جذاب و تعاملی دارید و خوانندگان آن را نسبت به یک متن جدی و پر از اصطلاحات تخصصی ترجیح می دهند همین رویه را ادامه دهید در غیر این صورت تغییر دهید.

5- مهارت پنجم: اطلاعات کافی در مورد کلمات کلیدی داشته باشید:

کلمات کلیدی نه تنها به بهبود رتبه شما کمک می کنند بلکه پایه و اساس بازاریابی محتوای شما نیز هستند. کلمات کلیدی کمک می کنند تا ربات های گوگل و مخاطبین بفهمند در مورد چه موضوعی صحبت می کنید و مطالب شما مرتبط با خواسته کاربران باشد. اما چطور کلمات کلیدی مناسب برای استفاده در بازاریابی محتوا انتخاب کنید؟

  •  به دنبال کلمات کلیدی طولانی (Long-Tail) باشید. مثلا به جای انتخاب کلمه کلیدی «ساعت» از «ساعت مچی مردانه» استفاده کنید.
  •  کلمات کلیدی کم رقابتی انتخاب کنید. مثلا اگر کلمه کلیدی «کفش» انتخاب کنید، باید محتوایی بنویسید که بهتر از محتواهای برندهای بسیار معروفی مثل آدیداس و نایک باشد. پس کلمات کلیدی انتخابی شما باید امتیاز کمتر از 50 داشته باشند.
  •  انتخاب کلمات کلیدی با میزان سرچ کم هیچ اشکالی ندارد. چنین کلمات کلیدی نشان دهنده گرایش جدید افراد و رو به رشد پیرامون آنهاست پس قطعا در آینده نتیجه خوبی خواهید گرفت.

برای راحتی کار خود در بازاریابی محتوا می توانید از ابزارهایی مثل KWFinder و SEMrush هم استفاده کنید تا سریعتر بهترین کلمات کلیدی متناسب با حیطه کاری خودتان را پیدا کنید.

6- مهارت ششم: تقویم محتوا طراحی کنید:

بدون داشتن تقویم محتوا ممکن است به مرحله ای برسید که ایده ای در مورد نوشتن محتوا نداشته باشید یا ندانید امروز بهتر است برای شبکه های اجتماعی مطلب بنویسید یا وب سایت، در نتیجه بی نظمی کل استراتژی بازاریابی محتوای شما را مختل می کند.
البته همیشه هنگام طراحی تقویم محتوا، زمانی را هم برای موضوعات فی البداهه اختصاص دهید مثل مواقعی که یکی از فالوورها سؤالی را مطرح می کند و جرقه ای برای تولید محتوای بعدی شما می شود تا با این کار هم با مخاطبین تعامل مناسبی برقرار کنید و هم مشکل آنها را رفع کرده باشید.

7- مهارت هفتم: توانایی بازآفرینی محتوا داشته باشید

برای اینکه چنین توانایی در بازاریابی محتوا داشته باشید این سؤال مطرح می شود: تا چه حد می توان موضوعات جدید تعیین کرد تا یک تقویم محتوایی را پر کنیم؟
خوشبختانه به کمک تکنیک جدید بازآفرینی در بازاریابی محتوا لازم نیست کل تقویم محتوایی خود را با موضوعات جدید پر کنید مثلا می توانید با تغییرات هوشمندانه در یک محتوای 3000 کلمه ای آن را به سه محتوای 1000 کلمه ای تقسیم کنید یا اینکه هر زیر عنوان آن را مجددا به یک محتوای جدید متنی یا ویدیویی تبدیل کنید. حتی می توانید محتواهای قبلی را با آمار و ارقام و نکات آپدیت شده، بروز رسانی کنید و در شبکه های اجتماعی مختلف منتشر نمایید.

8- مهارت هشتم: بهینه سازی وب سایت و محتوا برای جستجوی صوتی و هوش مصنوعی

در ابتدای مطالب گفتیم که روند انجام جستجوی صوتی در حال گسترش پیدا کردن است و اگر محتوای شما برای این دسته از جستجوهای اینترنتی بهینه نشده باشد، توسط گوگل هم انتخاب نخواهد شد. باید چه کار کنید که بازاریابی محتوا را به سمت جستجوی صوتی و بهینه سازی محتوا برای این دسته از سرچ ها سوق دهید:

  •  بجای عبارات از سؤالات کامل استفاده کنید. در جستجوی صوتی، کاربران، گفتگوی گوگل با خودشان را مثل گفتگو با دوست خود فرض می کنند مثلا بجای اینکه بپرسند «رستوران نزدیک من» می پرسند: نزدیک ترین رستوران های نزدیک به من کجاست؟

 

  •  محتوا باید برای اسنیپت ها (Snippet) کاملا مناسب باشد. چون در جستجوی صوتی کاربران نیاز ندارند وارد سایت شوند تا جواب خود را پیدا کنند و در عوض گوگل جواب سؤال آنها را از داخل متن وب سایت پیدا خواهد کرد پس شما باید در بازاریابی محتوا کاری کنید که گوگل به راحتی بتواند سایت شما را به عنوان مرجع پاسخگویی انتخاب کند.

9- از لینک ها برای کسب اعتبار و قدرت نفوذ بیشتر استفاده کنید

در بازاریابی محتوا، لینک ها نقش اساسی دارند چون:

  • وقتی با سایت های بسیار معتبر در حیطه فعالیت خود لینک می شوید، به گوگل کمک می کند به درک درستی از فعالیت سایت شما برسد
  •  از طریق لینک دادن به برخی صفحات، گوگل متوجه می شود که این صفحات اهمیت و ارزش بالاتری دارند
  •  اگر محتوای شما خیلی درجه یک باشد، اینفلوئنسرها را هم ترغیب به لینک دادن به سایت شما می کند

بهترین شیوه برای انتخاب بهترین لینک در بازاریابی محتوا آنالیز کردن وب سایت ها به کمک ابزار رایگان Alexa می باشد. هر سایتی که رتبه زیر 100 هزار داشته باشد، برای لینک دهی گزینه خوبی است.

10- مهارت دهم: ارزیابی میزان موفقیت محتوا

در بازاریابی محتوا معیارهایی برای خود در نظر بگیرید تا میزان موفقیت محتوای خود را بررسی کنید مثلا معیارهای زیر گزینه های عالی هستند:

  •  نرخ کلیک ایمیل:

ایمیل هایی که کاربران بیشتر روی لینک های داخل آن کلیک کرده اند را بررسی کنید که دلیل موفقیت آنها چیست؟

  • 10 Content Marketing Skills You Need to Master (Plus Tips on How to Master Them)

  •  نرخ پرش:

در صورتی که کاربران بدون کلیک کردن در داخل سایت، آن را ترک می کنند و این برای بیش از 70% مواقع اتفاق می افتد، به معنای این است که باید محتوای خود را بهتر کنید.

  • عمق پیمایش (Scroll depth):

بررسی کنید که کاربران پس از اینکه مقدمه شما را خواندند سایت شما را ترک می کنند یا کل آن را از ابتدا تا انتها مطالعه می کنند؟ در چه قسمت هایی از محتوا توقف می کنند؟ وقتی بفهمید چه قسمتی از محتوا کاربرد بیشتری داشته، محتوای قویتری هم می توانید برای بازاریابی محتوا تولید کنید.

تسلط به مهارت های بازاریابی محتوا: لازمه موفقیت آینده برند

بازاریابی محتوا یکی از موارد تضمین کننده موفقیت آینده برند است اما به شرطی که اصولی انجام شود و این امر میسر نخواهد شد مگر اینکه در مهارت گفته شده تسلط پیدا کنید و با تمرین مکرر کاملا حرفه ای شوید.

 

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.