داشتن یک CMS یا سیستم مدیریت محتوای خوب تا چه اندازه میتواند بر سئو سایت شما تأثیر بگذارد؟ اصلاً سیستم های مدیریت محتوا (CMS) چه تأثیری بر سئو سایتها دارند؟ بسیاری از افراد و حتی بسیاری از کسانی که در زمینه سئو فعالیت میکنند، نمیدانند که انتخاب سیستم مدیریت محتوا چقدر بر فرایند سئو و پیشرفت آن تاثیرگذار است. سیستم های مدیریت محتوای متفاوت و متنوی وجود دارند که شما باید از میان آن ها بهترین گزینه را انتخاب کنید. با ما در این مطلب از پونه مدیا همراه باشید تا ببینیم کدام سیستم مدیریت محتوا برای سئو بهتر است.
- سیستم های مطرح مدیریت محتوا برای سئو؟
- چرا بهتر است از سیستم های مدیریت محتوای معروف برای سئو استفاده کنیم؟
سیستم های مطرح مدیریت محتوا برای سئو؟
سیستم های مدیریت محتوا انواع مختلفی دارد که انتخاب یکی از میان آن ها دشوار است. در ادامه برخی از این CMS ها به همراه مزایای استفاده از آن ها شرح داده شده است.
سیستم مدیریت محتوا وردپرس (WordPress)
در این سیستم مدیریت محتوا بیش از 3000 پلاگین طراحی شده است که امکان استفاده از آن را برای طراحی هر نوع سایتی فراهم می سازند. لازم به ذکر است که وردپرس علاوه بر پشتیبانی از زبان فارسی خدمات خود را به صورت رایگان ارائه می دهد. همچنین از آنجایی که این CMS متن باز است، کار با آن برای برنامه نویسان و طراحان راحت است.
برخی معتقدند که از نظر موتورهای جستجو وردپرس با توجه به رعایت بسیاری از فاکتورهای سئو بهترین سیستم مدیریت محتوا برای سئو شناخته می شود. همینطور در این سیستم امکان نصب پلاگین های بیشتر به منظور بهینه سازی سایت وجود دارد. 5 افزونه پرکاربرد سئو در وردپرس عبارتند از Yoast SEO، LinkPatrol، Open Site Explorer، SEMrush و SEOquake.
رابط کاربری ساده و یادگیری آسان نیز از دیگر دلایل محبوبیت وردپرس به شمار می رود. امنیت پایین و عدم داشتن پشتیبان از نکات منفی این CMS محسوب می شود که با کمک طراحان حرفه ای قابل حل هستند.
سیستم مدیریت محتوا جوملا (Joomla)
جوملا نیز از سیستم های مورد علاقه طراحان سایت است که به صورت رایگان ارائه می شود. همچنین این سیستم متن بار از زبان فارسی نیز پشتیبانی می کند. البته جوملا قابلیت های آمادهی وردپرس را ندارد؛ بنابراین استفاده از آن مسلتزم دانش تخصصی در زمینه توسعه و برنامهنویسی است.
داشبورد مدیریت این CMS تا حدودی پیچیده است که با کمی آموزش برای کاربران قابل فهم می شود. جوملا برای برنامهنویسان حرفهای که می خواهند همه چیز را به طور استاندارد پیش ببرند، کدهای تمیز بنویسند و سایت های فروشگاهی بزرگ و پیچیده و قدرتمند را با نهایت دقت پیاده کنند، بهترین گزینه است.
بسیاری از سئوکارها معتقدند که جوملا CMS پیچیدهای است و این را نکته ای منفی تلقی می کنند. اما راستش را بخواهید، وقتی پای تخصص در میان باشد، این پیچیدگی بزرگ ترین مزیت جوملا نسبت به وردپرس و سایر سیستم های مدیریت محتوایی است. چرا؟ به این دلیل که همین پیچیدگی نمی گذارد افراد تازه کار و نابلد به آن ورود کنند. به همین دلیل اگر برنامه نویسی را دیدید که جوملاکار است، می توانید با ضریب اطمینان خوبی بگویید که با یک متخصص کاربلد طرف هستید که اهل کار سرسری و به اضطلاح ال کثیف کاری نیست.
جوملا سیستم مدیریت محتوای مورد علاقه برنامه نویسان کارکشته، منظم و دقیق است.
سیستم مدیریت محتوا مجنتو (Magento)
سیستم مدیریت محتوای مجنتو نیز علاوه بر رایگان بودن به زبان PHP نوشته شده است. این CMS تمام امکانات راه اندازی یک سایت مانند درگاه بانکی و ابزارهای تبلیغاتی را در اختیار شما می گذارد. بنابراین این سیستم گزینه ای مناسب برای طراحی سایت های فروشگاهی به حساب می آید.
همچنین این CMS به دلیل رعایت کردن برخی از اصول سئو به عنوان یکی از محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا برای سئو در نظر گرفته می شود.
سیستم مدیریت محتوا دروپال (Drupal)
سیستم مدیریت محتوای رایگان دروپال امکان طراحی سایت های بزرگ و پیچیده را فراهم می سازد. لازم به ذکر است که این CMS نسبت به سایر سیستم ها از نظر کاربرپسندی در سطح پایین تری قرار دارد. البته در دروپال نیز مانند وردپرس به منبعی از قالب ها و افزونه ها دسترسی خواهید داشت.
در بسیاری از تحقیقات صورت گرفته دروپال محبوب موتورهای جستجو بر شمرده شده است، زیرا بسیاری از فاکتورهای سئو را رعایت می کند. با این وجود به دلیل داشتن پیچیدگی های بیشتر طراحان کمتری به سراغ این سیستم مدیریت محتوا می روند.
سیستم مدیریت محتوا بلاگر (Blogger)
از نام بلاگر به نظر می رسد که این ابزار محیطی برای ساخت یک وبلاگ است. اما این سیستم مدیریت محتوا با قابلیت های متنوع خود راه اندازی کسب و کارهای کوچک را در دنیای وب امکان پذیر می سازد.
همچنین با استفاده از بلاگر می توانید قسمت وبلاگ دیگر سیستم های مدیریت محتوا را بسازید. در واقع با کمک این ابزار بخش وبلاگ سایت بدون نیاز به نصب افزونه های متعدد ایجاد می شود. سازگاری این CMS با پنل گوگل آنالیتیکس و پشتیبانی از ویژگی های منحصر به فرد این محیط از دیگر قابلیت های آن به شمار می رود.
در ضمن از آنجایی که Blogger توسط گوگل توسعه داده شده است، با موتورهای جستجو از لحاظ رعایت قواعد سئو همخوانی دارد. در این سیستم می توانید با نصب پلاگین های پرکاربرد سئوی سایت خود را بهبود دهید.
چرا بهتر است از سیستم های مدیریت محتوای معروف برای سئو استفاده کنیم؟
با مقایسه بهترین سیستم های مدیریت محتوا مشخص شده است که وردپرس و جوملا محبوب ترین گزینه ها به حساب می آیند. انتخاب بهترین سیستم مدیریت محتوا برای سئو وب سایت بسیار موثر است. همچنین استفاده از یک CMS معروف به شما کمک می کند که ساده تر کسب و کار خود را توسعه دهید.
CMS های معروف امکان انتشار محتوای جدید را به آسانی فراهم می سازند. این ابزارها یک ویرایشگر قدرتمند و گزینه های متعددی برای ایجاد و انتشار محتوا دارند. البته این سیستم ابزارهای لازم برای ویرایش انواع محتوا را نیز ارائه می دهد.
همچنین این سیستم ها امکانات متنوعی مانند برچسب گذاری و دسته بندی را در اختیار شما می گذارند که ساماندهی سایت را آسان می کنند. در کل بهترین سیستم های مدیریت محتوا با داشتن نسخه های از CMS خود به صورت همیشگی امکان بروزرسانی و اصلاح موارد امنیتی را دارند.
به طور کلی بهتر است که انتخاب سیستم مدیریت محتوا را به طراح سایت بسپارید. زیرا هر یک از این CMS ها ویژگی های خاص خود را دارند؛ بنابراین طراح با توجه به سلیقه و راحتی خود یکی از آن ها را برمی گزیند. در صورتی که طراح حرفه ای باشد، بدون شک مناسب ترین گزینه را انتخاب می کند.