علت این امر چیزی نیست جز طراحی نامناسب و غیرحرفه ای این دست از کارت ها. پس نتیجه میگیریم طراحی کارت ویزیت به صورت حرفه ای دارای اهمیت بسیار زیادی بوده و بهره مندی از طراحی حرفه ای کارت ویزیت میتواند منجر به موفقیت کسب و کار شما شود. طراحی کارت ویزیت خلاقانه و حرفه ای که بتواند مسیر موفقیت را برای کسب و کار ما هموار کند کاملا به قدرت طراح و خلاقیت و سایر توانایی های وی وابسته است. در ادامه قصد داریم تا کمی در مورد اصول طراحی کارت ویزیت صحبت کرده و در مورد آنها توضیح دهیم.
بر اساس تحقیقی که پیرامون تاثیر کارت ویزیت بر یک کسب و کار و اهمیت آن بر آن تجارت به انجام رسید مشخص شد که به صورت متوسط از بین تقریبا دویست و شصت میلیون کارت ویزیتی که به صورت روزانه به چاپ میرسد فقط و فقط دو هزار تای آن نقش موثری داشتند و توانستند روی فروش آن کسب و کار موثر عمل کرده و آن را تقریبا 3 درصد بیشتر کنند. سوال پیش آمده این است که علت این آمار جالب و ناامید کننده چیست و چرا مقصد بسیاری از این کارت ها به سطل زباله منتهی می شود؟ طریقه ی طراحی کارت ویزیت چیزی است که باید به آن توجه کنید.
در طراحی کارت ویزیت چه مواردی باید رعایت شوند؟
برای طراحی کارت ویزیت خاص و موفق لازم است اصولی مدنظر باشند که به شرح زیر هستند:
. داشتن یک برنامه ریزی درست برای انجام کارها پیش از شروع طراحی: برای اینکه شروع به طراحی کارت ویزیت کنید در ابتدا لازم است که راجع به آن اطلاعاتی به دست آورید. قدم اول برگزاری یک جلسه با مشتری است که در آن مشتری تمامی چیزهایی که لازم میداند با شما در میان بگذارد را مطرح می کند و شما نیز پرسش های خود را از وی می پرسید تا به یک جمع بندی برسید.
پس از آن می توانید نمونه طرح کارت ویزیت های موجود در اینترنت یا هر کارت ویزیتی را بررسی کرده تا بتوانید از آن الهام بگیرید یا نقاط قوت و ضعفش را شناسایی کنید. علاوه بر این اگر ایده ای به ذهنتان خطور کرد بهتر است آن را با اصول طراحی مطابقت دهید تا در مراحل بعدی دچار مشکل نشوید. همچنین انتخاب نرم افزار طراحی کارت ویزیت مناسب اهمیت خاص خود را دارد.
· برگزیدن راه های ارتباطی و مشخص کردن چگونگی برقراری تماس: یکی از پیش پا افتاده ترین و در عین حال مهمترین مواردی که باید در طراحی کارت ویزیت اعمال شود ثبت راه های ارتباطی با آن کسب و کار است. اطلاعاتی که روی یک کارت ویزیت آورده می شوند باید با دقت انتخاب شوند، این اطلاعات شامل موارد زیر هستند:
o نام و عنوان شغلی
o نام شرکت و نشان تجاری آن یا همان لوگو
o شماره تماس
o آدرس ایمیل و در صورت وجود وب سایت شرکت
o آدرس رسانه های ارتباط جمعی
o کیو آر کدها(QR(
o آدرس مراجعه ی حضوری در صورت وجود ( برای کسب و کارهای آنلاین قابل تعریف نیست.)
o نقشه یا کروکی مسیر
استفاده از یک شعار یا عبارت تبلیغاتی
· استفاده از یک شعار یا عبارت تبلیغاتی: درست است که راه های برقراری ارتباط مهمترین جزء یک کارت ویزیت هستند اما مخاطب به یک انگیزه و محرک قوی هم نیاز دارد تا باور کند که شما انتخاب خوبی برای وی هستید و تصمیم بگیرد به شما اعتماد کرده و کار خود را به دست شما بسپارید. برای این منظور می توانید از یک شعار یا عبارت تبلیغات که به نوعی معرف شما و کسب و کارتان است بهره بگیرید تا بتوانید نظر مخاطب را به خود جذب کنید.
استفاده از عکس یا تصاویر
· استفاده از عکس یا تصاویر: شما می توانید در طراحی کارت ویزیت از یک عکس یا تصویر مرتبط هم بهره بگیرید. برای مثال می توانید از عکس صاحب کسب و کار در طراحی کارت ویزیت استفاده کنید تا مخاطب ببیند با چه فردی روبرو است.
انتخاب درست متریال کارت ویزیت
· انتخاب درست متریال کارت ویزیت: اگر از متریال بی کیفیت در طراحی کارت ویزیت استفاده کنید قطعا فقط پول و وقت خود را به هدر داده اید و بس. استفاده از مواد با کیفیت برای تولید کارت ویزیت یعنی شما برای مخاطبین خود ارزش قائل هستید و شان آنها را محترم می شمارد.
متریال کارت ویزیت بسیار متنوع بوده و می تواند این موارد را در بر بگیرد: کاغذهای با سطح کیفی بالا، کاغذهای بازیافتی برای نشان دادن اهمیت حفظ محیط زیست، استفاده از مواد اولیه با حالت برجسته مانند چرم، چوب و غیره، استفاده از فلزات که البته از نظر اقتصادی به صرفه نیست، استفاده از مواد خوراکی برای تهیه ی کارت ویزیت.
طراحی خاص و منحصر بفرد
· طراحی خاص و منحصر بفرد: عرف طراحی و شکل استاندارد کارت ویزیت مستطیل است اما برای ایجاد تنوع و نوآوری نیز خاص بودن کارت ویزیت می توان آن را به شکل های دیگری نیز طراحی کرد. برای مثال کارت ویزیت یک عکاسی می تواند شبیه به یک دوربین باشد یا کارت ویزیت یک باشگاه را می توانید به شکل یکی از المان های آن طراحی کنید.
انتخاب شیوه ی چاپ مناسب
· انتخاب شیوه ی چاپ مناسب: انتخاب نوع چاپ کارت ویزیت با متریال شما نسبت مستقیم دارد. مثلا اگر کاغذ را به عنوان ماده ی سازنده ی کارت ویزیت انتخاب کرده اید قطعا همه نوع چاپی روی آن امکان پذیر است.
برخی از انواع چاپ ها که می توانید از آنها بهره ببرید عبارت هستند از:
o چاپ پی ام اسPMS(Pantone Matching System) : در این نوع چاپ تنوع رنگی جوهرها بسیار زیاد بوده و بالغ بر هزار رنگ برای چاپ موجود است.
o چاپ چهار رنگCMYK) : )این چاپ شامل چهار رنگ C: Cyan, M: Magenta, Y: Yellow Black (فیروزه ای، سرخابی، زرد و مشکی) است و شما در عوض یک رنگ خاص به تناژ رنگی دسترس دارید.
o فویل مهر زنی
انتخاب کاور برای کارت ویزیت
· انتخاب کاور برای کارت ویزیت: کاور داشتن کارت ویزیت کمک می کند تا دوام آن افزایش پیدا کند. این کاورها در دو نوع لمینت و یو وی (UV) وجود دارند.
استفاده از رنگ ها در طراحی کارت ویزیت
· استفاده از رنگ ها در طراحی کارت ویزیت: رنگ ها همیشه سبب ایجاد جذابیت های بصری بوده اند و کارت ویزیت های رنگی مورد پسند تر از انواع سیاه و سفید آن هستند. اگر شرکت مورد نظر خود دارای رنگی خاص و منحصر بفرد است می توانید از آن بهره بگیرید و در غیر این صورت می توانید تناژ رنگی وردنظر خود را طراحی کنید.
برگزیدن تایپوگرافی مناسب
· برگزیدن تایپوگرافی مناسب: استفاده از حروف چینی های خاص و فونت های جداب کمک میکند تا کارت ویزیت شما جذاب تر شود. سعس کنید در طراحی کارت ویزیت فونت های متعدد و زیادی را استفاده نکنید بلکه خود را به دو یا سه فونت محدود کنید تا سبب سردرگمی مخاطب نشوید. خوانایی فونت ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به علاوه سایز فونت نیز مهم است و می توانید بر حسب اهمیت موارد درج شده فونت های بزرگتری را انتخاب کنید. معمولا اندازه ی فونت استاندارد در طراحی کارت ویزیت 8 است.
آماده کردن طرح اولیه ی کارت ویزیت
· آماده کردن طرح اولیه ی کارت ویزیت: سعی کنید که یک شمای کلی از چیزی که در ذهن دارید را طراحی کنید و ببینید آیا همه چیز سرجای خود قرار دارد یا خیر، اندازه ها، فاصله ها و مواردی از این دست متناسب هستند یا نیاز به ویرایش دارند.
آماده کردن کارت ویزیت برای چاپ شدن
· آماده کردن کارت ویزیت برای چاپ شدن: برای عدم ایجاد مشکل هنگام چاپ در طراحی خود این موارد را لحاظ کنید:
o مرزها و نواحی امن: فاصله ی مطالب با حاشیه های کارت را رعایت کنید. عموما برای این کار یک ناحیه ی 5 میلیمتری در نظر میگیرند و آن را خالی می گذارند.
o رنگ، واضح بودن و نوع چاپ: سعی کنید طراحی تان را متناسب با چاپ انجام دهید تا عملیات چاپ به بهترین صورت انجام پذیرد. بهتر است در عوض آر جی بی (RGB) از متدهای پی ام اس (PMS) یا سی ام وای کی (CMYK)بهره بگیرید. علاوه بر این وضوح تصویر را در پایین ترین حالت روی سیصد دی پی آی (dpi) قرار دهید. چرا که کمتر از این میزان اصلا مناسب نیست.