مقالات آموزشی

توضیحاتی درباره نرم افزار های طراحی لوگو و معرفی اجمالی آن

مفید بود؟

معرفی چند برنامه‌ی طراحی لوگو فوق العاده

لوگو ها در دنیای امروزی نقش بسیار پر اهمیتی دارند حتی کسب و کار های کوچک مانند سوپر مارکت ها یا دی وی دی فروشی ها نیز به فکر داشتن یک لوگو یا آرم برای کسب و کار خود افتاده اند و عجیب نیست اگر می بینید دی وی دی که می خرید با روکشی از لوگو و تبلیغات یک مغازه محلی پر شده است دنیای ما رقابت را یک اصل برای همه قرار داده و نمی توانید بدون آمادگی در این بازار پر رقابت طراحی لوگو دوام بیاورید.

در واقع درست است اگر بگوییم هیچ نیازی به تعریف لوگو یا نشان نیست همه ما بارها لوگو ها را دیده ایم و حتی گاهی پیراهنی را می پوشیم که لوگوی شرکت مورد علاقه امان را در خود دارد (لباس هایی که با لوگوی باشگاه های فوتبال تزئیین شده اند یا لوگوی شرکت مرسدس بنز را به خاطر آورید که معمولا روی تیشرت ها نقش بسته اند) حال بیاید نگاهی به چند برنامه‌ی طراحی لوگو بیندازیم و تا حدودی با دنیای طراحی لوگو و نرم افزار هایی که این تصاویر با ارزش را برای ما می سازند آشنا شویم.

برنامه‌ی طراحی لوگو؛ نرم افزار ادوبی ایلوستراتور (Adobe Illustrator)

در سال 1985 میلادی عرضه شد در حال حاضر نرم افزار فوق العاده ادوبی ایلوستراتور (Adobe Illustrator) رهبر نرم افزار های ویرایش تصاویر وکتوری در بازار است که به کاربران خود اجازه می دهد هر چیزی را بکشند و جالبتر اینکه هر لوگو یا طرحی در ایلوستراتور بسازید این قابلیت را دارد که در هر سایزی که قرار بگیرد کیفیت خود را حفظ می کند (گاها شما دلتان می خواهد لوگویتان را در سایز بزرگ برای چاپ رو ماشین یا بیلبورد استفاده کنید یا از لوگویتان برای چاپ رو فنجان های کوچک استفاده کنید با این ویژگی ایلوستراتور دیگر نگرانی بابت اندازه لوگو نخواهید داشت).

این نرم افزار را به طور کلی به عنوان بهترین برنامه ی طراحی لوگو انتخاب می کنیم زیرا این برنامه‌ی طراحی لوگو کنترل هر جنبه ای از طراحی لوگو را با ابزار های ساخت اشکال، قلم ها، گرادیانت ها و … ساده کرده است. یکی از ویژگی های قدرتمند ایلوستراتور توانایی افزودن تصاویر اسکن شده به این برنامه است. این ویژگی برای افرادی که یک طرح اولیه را روی کاغذ کشیده اند و قادر نیستند همان طرح اولیه یا طرح ذهنی را در کامپیوتر بکشند عالی است و شاید بتوان گفت این ویژگی برای همگان مناسب است.

طراحی اشکال هندسی

اشکال هندسی را در این برنامه می توان طراحی کرد و یا آنها را به راحتی دستکاری کرد. همچنین ایلوستراتور مجموعه ای از قالب های و اشیا لوگوی وکتوری را ارائه می دهد که برای شروع می تواند به شما کمک کنند. البته کلمات بخشی از هر لوگوی خوب هستند و ایلوستراتور امکان دسترسی به بالای 16000 نوع قلم را به ما می دهد از قلم های ساده تا حرفه ای!

زمانی که نوبت به اضافه کردن یا تغییر رنگ می رسد کاربران می توانند از پالت های CMYK یا پانتون (Panton) برای تطابق دقیق رنگ روی مواد چاپ شده مانند کارت ویزیت و آگهی های تبلیغاتی استفاده کنند. در نهایت چون ایلوستراتور بر پایه وکتور است طراحی پیکسلی نمی شود زمانی که آن را بزرگتر کنیم.

به عبارتی دیگر کاربران می توانند لوگوی خود را به هر اندازه ای تغییر دهند (بدون ذره ای افت کیفیت و تغییر در تصویر). برنامه‌ی طراحی لوگوی ادوبی ایلوستراتور برای هر دو سیستم عامل مک و ویندوز موجود است (در ایران می توانید این نرم افزار را به راحتی دانلود و استفاده کنید نیازی به هزینه کردن نیست).

برنامه‌ی طراحی لوگو؛ نرم افزار Logo Design Studio Pro بهترین نرم افزار طراحی لوگو بعد از ایلوستراتور

جالب است بدانید که این نرم افزار برای دو دهه‌ی پشت سر هم پر فروش ترین برنامه‌ی طراحی لوگو بوده است از آنجایی که این برنامه کمی از نرم افزار ایلوستراتور ویژگی های قدرتمند کمتری می تواند ارائه دهد این برنامه را نایب قهرمان دنیای برنامه های طراحی لوگو در دنیا می نامیم. برنامه‌ی Logo Design Studio همراه با 2000 نمونه لوگو و 6000 شکل و قلم است که کاربران می توانند از آنها بهره مند شوند.

اشکال می توانند به سادگی کشیده یا دستکاری شوند و کاربران می توانند از امکاناتی نظیر رنگ دهی پیشرفته و گزینه های استایل دهی شامل گرادیانت ها، سایه، بلور، درخشش و جلوه های برجسته استفاده کنند. این برنامه‌ی طراحی لوگو مانند ایلوستراتور قابلیت های زیادی برای ویرایش طراحی ها ندارد. اما نرم افزار یادگیری ساده تری نسبت به ایلوستراتور دارد و تازه کاران سریع تر راه می افتند.

مانند ایلوستراتور برنامه‌ی Logo Design Studio Pro طراحی ها را برپایه وکتور می سازد که این طراحی ها می توانند به هر اندازه ای در بیایند بدون اینکه ذره ای از کیفیت آنها کاسته شود یا دچار خرابی هایی مثل نبود درخشش شوند. متاسفانه این برنامه‌ی طراحی لوگو فقط برای سیستم عامل ویندوز در دسترس است (لازم به ذکر است که این برنامه در ایران رایگان است).

برنامه‌ی طراحی لوگو؛ نرم افزار Design hill برای مبتدی ها

Design hill در سال 2014 به عنوان یک پلتفرم جذب سرمایه جمعی طراحی شد و رفته رفته به جامعه ای متشکل از بیش از 125000 طراح گرافیک و هنرمند از تقریبا 52 کشور تبدیل شده است. لوگو ساز آنلاین آن منجر به ایجاد نزدیک به 2 میلیون لوگو برای بیش از 1 میلیون مشتری شده است. این برنامه‌ی طراحی لوگو را به عنوان بهترین برای مبتدیان انتخاب کردیم زیرا ابزار منحصر به فرد مجهز به هوش مصنوعی این پلتفرم به هر کسی امکان ایجاد لوگو های حرفه ای را بدون هیچ دانشی در زمینه طراحی گرافیک می دهد.

شروع کار با این برنامه بسیار ساده است فقط نام کسب و کاری که می خواهید برای آن لوگو طراحی کنید و استایل اصلی لوگو همراه با پالت رنگ را وارد کنید.سپس این نرم افزار صدها گزینه طراحی را ارائه می دهد که می توان آنها را بر روی کارت ویزیت، تی شرت، تابلو و سایر موارد قبل از چاپ مشاهده کرد! هر بخشی از قالب های Design hill را می توان در صورت لزوم اصلاح و ویرایش کرد، از جمله رنگ ها و قلم های قالب مورد نظر.

از دیگر امکانات این پلتفرم می توان به لوگو با وضوح بالا، فایل های گرافیکی برداری با پس زمینه های شفاف، پشتیبانی تلفنی، نسخه های سیاه و سفید، نام قلم ها و کد رنگ ها و حق استفاده کامل تجاری و غیر تجاری اشاره کرد. (طبیعی است که با توجه به تحریم ها نتوانیم از تمامی امکانات پلتفرم هایی مثل Design hill استفاده کنیم).

برنامه‌ی طراحی لوگو؛ پلتفرم آنلاین Canva؛ بهترین از نظر قیمت و همکاری تیمی

Canva تحت وب است، یک ابزار طراحی گرافیکی مبتنی بر کشیدن و رها کردن موس که در سال 2012 میلادی ساخته شده جهت کمک به کاربران برای ساخت لوگو، کار های گرافیکی شبکه های اجتماعی، ارائه ها، پوستر ها، اینفوگرافیک و …  این پلتفرم  را از نظر هزینه طراحی لوگو برترین می دانیم زیرا ایجاد لوگوها های حرفه ای را به صورت رایگان یا فقط با 1 دلار برای هر نفر مهیا می کند و اشتراک ماهانه مقرون به صرفه با ویژگی های اضافی زیادی را ارائه می دهد.

لوگو ساز رایگان Canva دارای یک رابط کاربری بسیار ساده و بصری است (تقریبا همه کارها را با تکان دادن موس انجام می دهید!!). کاربران با وارد کردن نام تجاری، نوع کسب و کار و انتخاب پنج طرح برای قالبی که دوستش دارند شروع می کنند. سپس Canva با استفاده از تمامی آن اطلاعات، به صورت خودکار یک نمونه لوگو ایجاد می کند.

و بعد کاربران می توانند عناصر، از جمله قلم ها، آیکون ها یا گرافیک های وارد شده به تصویر را مرتب کنند یا حتی با استفاده از ویرایشگر کشیدن و رها کردن به سادگی، خود قالب ها را نیز تغییر دهند. قالب های Canva که به صورت حرفه ای طراحی شده اند، شروع کار با ترکیب رنگ و فونت را به کاربران می بخشند که برای یک پلتفرم که فورا طرح های گرافیکی را ارائه می دهد فوق العاده است. همچنین کاربران می توانند از بین میلیون ها آیکون پولی و رایگان، تصاویر و طرح ها انتخاب داشته باشند.

آیا Canva رایگان است؟

لوگو ساز Canva کاملا رایگان است و می تواند در هر مرورگر وبی مورد استفاده قرار گیرد. کاربران فقط باید برای عناصر گرافیکی ممتاز (premium) هزینه کنند که هرکدام فقط 1 دلار قیمت دارند و در صورت لزوم با نسخه های رایگان مناسب جایگزین می شوند (در Canva شما حق انتخاب های زیادی دارید و جالب اینکه تقریبا همه آنها رایگان هستند!).

همچنین باید گفت که از نظر همکاری تیمی در ساخت طرح های گرافیکی نظیر لوگو Canva بهترین گزینه است تیم ها در Canva می توانند به راحتی یک پروژه را با هم بسازند به عنوان مثال هر کدام از اعضای تیم می تواند نوع قلم جدیدی به تصویر بیفزاید یا لوگو ها را برای استفاده های مختلف ذخیره کنند و هر زمان که خواستند به آنها دسترسی پیدا کنند.

Canva Pro همچنین به تیم ها امکان می دهد پروژه ها، گرافیک ها و فایل ها را در پوشه های مشترک با 100 گیگابایت فضای ذخیره سازی سازماندهی کنند. اعضای تیم همچنین می توانند روی هر فایلی نظر دهند و فقط با یک کلیک اندازه ها را تغییر دهند، متحرک کنند و منتشر کنند.

برنامه‌ی طراحی لوگو؛ سخن نهایی

به پایان معرفی برنامه های طراحی لوگو آمدیم در این جا فقط چند نرم افزار و پلتفرم مشهور و مفید برای کاربران سیستم عامل های کامپیوتری نام بردیم و بدیهی است که نرم افزار های زیادی نیز برای طراحی لوگو در گوشی های موبایل وجود دارند که در یک مقاله جداگانه از آنها نام می بریم.

نکته قابل توجه این است که از نرم افزار فوق العاده قدرتمند فتوشاپ حرفی به میان نیاوردیم.  تنها دلیل آن این است که در این مقاله هدف معرفی برنامه های طراحی لوگوی وکتوری بود و معرفی نرم افزار های پیکسلی مانند فتوشاپ را به مقالات دیگری منتقل می کنیم.

هدف مقاله آشنایی سطحی شما با چند برنامه‌ی طراحی لوگو برای شروع کار بود سخت نگیرید و کار طراحی را با قلم و کاغذ و کشیدن طرح اولیه شروع کنید مانند بسیاری از کار های دیگر طراح لوگو شدن کاری نیازمند دقت و پشتکار است و باید روی این کار حساسیت به خرج دهید چون لوگوها نشان های قدرتمند دنیای رقابتی ما هستند.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.