مقالات آموزشی

توضیحاتی درباره طراحی سایت فرهنگی ahaad.ir

مفید بود؟

 در ادامه بررسی هایی که پیرامون ارزیابی کیفیت طراحی سایت های مختلف انجام می دهیم، در این قسمت به یک سایت متوسط از نظر معیارهای طراحی رسیده ایم. سایت “آحاد حزب الله” در این قسمت زیر ذره بین ما قرار می گیرد و جنبه های متفاوت طراحی این پایگاه اینترنتی کالبد شکافی می شود. قبل از شروع ایجاد این آمادگی ذهنی لازم که بدانیم؛ با یک سایت میان رده مواجهیم. یعنی از منظر کیفیت طراحی، نکاتی مثبت در این سایت وجود دارد و در مقابلش نقاط ضعفی هم به طور مشابه مشاهد می شود. با ما همراه باشید تا دقیق تر منظور خود را بیان کنیم.

ویژگی های طراحی سایت ahaad.ir

در این قسمت در دو بخش کار را پیش خواهیم برد. در قسمت اول نقاط قوت را بررسی خواهیم کرد و سپس به سراغ نقاط ضعف می رویم.

نقاط قوت

از ویژگی های مثبتی که می توان برای طراحی این سایت بر شمرد، حضور المان های اختصاصی در سایت است. به طوری که تیم طراحی می تواند این ادعا را داشته باشید که این کار ما است و به نوعی مهر و امضای ما روی کار محسوب می شود. به نمونه های زیر توجه کنید:

و یا به این قسمت که نوار کناری سمت چپ سایت را تشکیل داده نگاهی بیاندازید:

خوب یا بد؛ با کیفیت یا فاقد خلاقیت، طرح های بالا همگی اورجینال هستند و متعلق به این سایت. گوشه هایی دیگر از این خلاقیت و به خرج دادن وسواس در طراحی را می توان در قسمت های دیگر هم مشاهده کرد. مثلا به این انحنای پایین سایت که به صورت متقارن در هدر هم مشاهده کردیم نگاه کنید:

انگار که پایه های یک ستون را مشاهده می کنیم که سایت روی آن ها بنا شده است.

نقاط ضعف

اگر بخواهیم تنها به دو نقطه ی برجسته که کیفیت و عیار طراحی سایت را نزول داده است اشاره کنیم؛ بدون شک باید به اسلاید ها و در ادامه تحرک مزاحم آیکون های قسمت میانی سایت اشاره کنیم. در قسمت های جداگانه این دو مشکل را بررسی می کنیم:

تصویر بالا بخش اسلایدهای سایت را نمایش می دهد. ماهیت و دلیل وجود اسلاید در طراحی یک سایت استفاده از ظرفیت بصری تصاویر و طراحی هایی است که محتوا را تقویت کنند و گاه خود وظیفه ی انتقال پیام دارند. اما در این سایت اسلاید وجود دارد بدون اینکه کوچکترین اهمیتی به کیفیت آن داده شده باشد. در ادامه نه تنها تصویر کیفیت ندارد بلکه تنوع هم ندارد و چهار بار پشت هم تکرار شده است.
مشکل دوم اما تحرک بش از حد مطالب در میانه ی صفحه است. هر بار که در طول صفحه حرکت می کنید محتوا ناپدید می شود دوباره که باز می گردید ظاهر می گردد. شاید برای بار اول جذابیت داشت که تصویر سفید باشد و از دل آن محتوا ظاهر شود؛ اما متوالی و ادامه دار مخاطب را دچار سردرد و سردگمی می کند.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.