پایگاه خبری و اطلاع رسانی رکنا در سال 1394 تاسیس شد و با استقبال چشمگیر کاربران در فضای مجازی مواجه شد و توانست در مدت زمان کوتاهی رشد زیادی در میان وب سایت های ایرانی داشته باشد. این وب سایت علاوه بر انتشار اخبار و مطالب به ارائه مجله خبری با نام رک مک نیز می پردازد. این وب سایت به طور گسترده در زمینه فرهنگی و اجتماعی فعالیت می کند و با توجه به رشد بسیار خوب این وب سایت می توان این نتیجه را گرفت که این دو مورد از موضوعات مورد علاقه کاربران ایرانی می باشند.
رتبه الکسا وب سایت رکنا در ایران 65 و رتبه الکسا این وب سایت در جهان 3 هزار می باشد. با توجه به آمار ارائه شده از سوی وب سایت الکسا این وب سایت از زمان فعالیت تا کنون رشد خیره کننده ای داشته و همواره رشد صعودی داشته است.
ترافیک ورودی این وب سایت به طور گسترده از ایران بوده و تنها درصد کمی از ترافیک آن از سایر کشور ها می باشد. از دلایل کم بودن ترافیک این وب سایت می توان به تک زبانه بودن آن اشاره کرد که تاثیر زیادی در آمار بازدیدکنندگان می تواند داشته باشد.
نرخ پرش وب سایت رکنا با کاهش 11 درصدی به 46 درصد رسیده است که نشان دهنده رشد بسیار خوب این وب سایت می باشد. تعداد صفحات مورد بازدید کاربران به طور متوسط به 3 صفحه می رسد که این مورد نیز رشد 9 درصدی داشته است. مدت زمانی که کاربران در این وب سایت سپری می کنند به طور میانگین به 5 دقیقه می رسد که رشد 11 درصدی داشته و از بسیاری از وب سایت ها بسیار بیشتر می باشد.
ترافیک ورودی این وب سایت از موتور های جستجو با افزایش 13 درصدی در سال جاری به 18 درصد رسیده است.
تحلیل طراحی سایت پایگاه خبری و اطلاع رسانی رکنا
یکی از ویژگی های منفی در طراحی سایت رکنا استفاده از اسلایدری است که کل طول صفحه را نگرفته است. در کنار اسلایدر از ستون دیگری استفاده شده که به ارائه دسته بندی های مختلف اخبار و مطالب پرداخته است.
از نقاط ضعف در طراحی سایت رکنا استفاده از تبلیغات فراوان در تمام قسمت های سایت است که برای بسیاری از کاربران می تواند نامناسب و آزار دهنده باشد. منو استفاده شده در طراحی سایت رکنا برای نمایش دسته بندی های سایت در نظر گرفته شده و در کنار آن از منو دیگری نیز استفاده شده که مخفی بوده و بازدن یک دکمه نمایش داده می شود.
در رنگ بندی استفاده شده در طراحی سایت رکنا مانند بسیاری از وب سایت های خبری دیگر از رنگ های قرمز و مشکی و سفید استفاده شده تا بر اهمیت موضوع بیفزاید.
در کنار محتوای متنی از محتوای ویدئویی نیز استفاده شده تا کاربران بیشتری به استفاده از این وب سایت ترغیب شوند.
در طراحی وب سایت رکنا از طرح بندی چند ستونه استفاده شده تا محتوای بیشتری نمایش داده شود.
از دیگر نقاط ضعف در طراحی سایت رکنا قرار دادن فیلد جستجو در قسمت نامناسبی از صفحه است که در صورتی که کاربر بخواهد در سایت جستجو کند در یافتن فیلد جستجو به مشکل برخواهد خورد.