ورود ایدههای جدید و خلاقیت، وجه اشتراک بازاریابی محتوا و ساخت بازی های رایانهای به شمار می رود. امروزه بازاریابی محتوا بیش از پیش نیازمند حضور عناصر جدید برای عرضه به مخاطبین خود است. بازی رایانه ای به عنوان یک رسانه می تواند یکی از گزینههای بسیار مناسب برای تولید و انتقال محتوا تلقی گردد.
هنر-صنعت ساخت بازیهای ویدئویی به طور غیر رسمی و مستقل از دهه 70 در ایران آغاز به کار کرد. حضور واقعی این صنعت پردرآمد را می توان به اوائل دههی 80 نسبت داد. در سال 1385 نیز بنیاد ملی بازیهای رایانهای به عنوان متولی این هنر-صنعت تأسیس شد. ساخت بازی های ویدئویی در آغاز به کندی پیش میرفت. در ادامه شرکتهای زیادی شروع به کار کردند و علاقه مندان به آن در زمینههای مختلف کاری مشغول به فعالیت شدند.
- بازی های ویدئویی، بازیگران جدید بازاریابی محتوا-قسمت اول
سناریونویسی بازیهای رایانه ای اولین رکن برای تولید یک بازی خوب شمرده می شود. علاقه مندان به این حرفه می بایستی یک نویسنده ی ماهر باشند. علاوه بر آن میبایستی به شدت خلاق بوده و ایده های جدیدی تولید کنند، چرا که بقای ساخت بازی های ویدئویی، استفاده از ایده های نو و خلاقانه است و بدون آن، این صنعت نمیتواند به رشد لازم و درآمدزایی مورد نیاز برسد. یک سناریونویس در حقیقت همان تولیدکنندهی محتوا است. با این تفاوت که او در ابتدا محتوای متنی را تولید می کند و در ادامه برنامه نویسان و گرافیستهای تیم این محتوای متنی را به یک تصویرسازی کاملاً تعاملی میان مخاطب و خود تبدیل می کنند تا مخاطب را درگیر ساختهی خود کنند.
تولید بازی در پلتفرمهای اندروید و سایر سیستمهای عامل همراه
در سالیان اخیر مقولههای متفاوتی وارد مبحث ساخت بازی های ویدئویی شده است. پس از گسترش گوشیهای هوشمند در دنیا، بازی سازان تمایل بیشتری به تولید بازی در پلتفرمهای اندروید و سایر سیستمهای عامل همراه نشان داده اند. این تغییر اساسی بهترین فرصت برای ورود شرکتهای بزرگ و کوچک برای انجام تبلیغات و استفاده از بازاریابی در آنها به شمار می رود.
تولید محتواهای گوناگون با استفاده از بازی های کوچکی که توسط نهادها و شرکت ها و به سفارش آنها ساخته می شود، می تواند تأثیر بسزایی در جذب مخاطب داشته باشد. چرا که بازی رایانهای امروزه به عنوان یک رسانه ی قدرتمند تأثیرگذاری فراوانی بین افراد خانواده داشته است. در مبحث انتقال محتوا، معجزهی این هنر نوپا بسیاری از شرکتهای مطرح دنیا را بدون نگاه به کیفیت واقعی محصولاتشان دگرگون کرده است.
بهترین بازی های ویدئویی یک دهه اخیر (۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰)
- اتومبیلدزدی بزرگ ۵ (5 Grand Theft Auto یا GTA 5)
- افسانه زلدا: نفس وحش (The Legend of Zelda: Breath of the Wild)
- فورتنایت (Fortnite)؛ یکی از بهترین بازی های ویدئویی
- لیگ افسانهها (League of Legends یا LOL)
- ماینکرفت (Minecraft)؛ بهترین بازی های ویدئویی
- کتیبههای کهن ۵: اسکایریم (The Elder Scrolls 5: Skyrim)
- آخرین بازمانده از ما (The Last of Us)؛ یکی از بهترین بازی های ویدئویی
- پوکمون گو (Pokémon Go)
- حماسه کندی کراش (Candy Crush Saga)؛ یکی از بهترین بازی های ویدئویی
- ارواح تاریک (Dark Souls)
- خدای جنگ ۴ (God of War)؛ یکی از بهترین بازی های ویدئویی
- سوپر ماریو گالاکسی ۲ (Super Mario Galaxy 2)
- رستگاری سرخپوست مرده ۲ (Red Dead Redemption 2)
- .بتمن: شهر آرکهام (Batman: Arkham City)
اهمیت بازاریابی محتوا
از دلایلی که موجب میشود بازاریابی محتوا برای بازی های ویدیویی اهمیت پیدا کند این است که باعث ارتقاء سطح آگاهی ازبرند می شود. که هدف دیده شدن محتوا و محتوای تولید شده توسط مخاطبان است. و بعد از آن عکس العلمل آن ها نسبت به بازی های ویدیویی تولید شده اهمیت بالایی دارد زیرا با افزایش طرفدارن بازی های ویدیویی استقبال بالاتر رفته و کاربران خود میتوانند منبع بازاریابی بازیها شوند. با جلب اعتماد کاربران و ارتقا سطح کیفی بازیهای ویدیویی می توانید در میان رقبای حاضر در این عرصه موفق ظاهر شوید.
بازاریابی محتوایی موجب تولید لید بیشتر نیز خواهد شد که در پیشرفت کسب وکارهای جدید به عنوان یک گزینه مناسب شناخته شده و به نوعی هدف اکثر کسب وکارهای امروزی است. این مسئله باعث خواهد شد تا افرادی که آشنایی قبلی با سایت و کسب و کار شما ندارند از طریق اطلاعات مفید و محتوای تولید شده با کسب و کار شما آشنا شده و به سمت آن جذب شوند. ترافیکی که در وبسایت ها وجود دارد باید به لید تبدیل شده و در نهایت نیز لیدهای موجود به خریدارانی تبدیل خواهند شد که در توسعه و گسترش کسب وکار نقش بسزایی دارند.