همه مرورگرها از جمله مرورگر گوگل کروم قابلیت این را دارند که سوابق سرچ شما در صفحات مختلف اینترنتی را حفظ و نگهداری کنند و در صورت نیاز آن را در قالب یک لیست به شما ارائه نمایند. شما با استفاده از لیست جستجو در گوگل بر اساس تاریخ میتوانید در جستجوهای بعدی راحتتر و سریعتر به این صفحات دسترسی پیدا کنید.
لیست پیشنهادی گوگل
به این صورت که هنگام جستجو کردن، لازم نیست عبارت مورد نظر را بهصورت کامل وارد نمایید. بلکه میتوانید حروف ابتدایی آدرس را تایپ کنید و پس از آن مشاهده خواهید کرد که در لیست پیشنهادی گوگل، آدرس مورد نظر شما نمایش داده میشود.
با انتخاب آدرس مورد نظر در لیست و کلیک روی آن، میتوانید به صفحه مدنظرتان دسترسی پیدا کنید. در این مقاله ما را همراهی نمایید تا به شیوههای جستجو در Google بر مبنای تاریخ بپردازیم.
تاریخچه جستجو چیست و جستجو در گوگل بر اساس تاریخ به چه معنا خواهد بود؟
تاریخچه جستجو یا سابقه جستجو در واقع شامل اطلاعاتی است که تا به امروز از گوگل درخواست کردهاید. بدین معنا که تمام جستجوهای شما در گوگل، لیستی را تشکیل میدهند که این لیست، تاریخچه جستجو نام دارد. اطلاعات سایتهایی که از آنها دیدن کردهاید و عباراتی که با آنها به جستجو پرداختهاید، در این بخش ذخیره میشود.
جستجو در گوگل بر اساس تاریخ
گوگل این اطلاعات را ثبت و نگهداری میکند تا بتواند بهواسطه آنها، شما را در یافتن نتایج بهتر و مفیدتر کمک کند. در حقیقت گوگل به موفقیت دست پیدا نمیکند، مگر اینکه قادر باشد به بهترین شکل ممکن پاسخ جستجوی کاربران را بدهد.
گوگل با استفاده از این ابزارها میتواند پس از گذشت مدت زمانی، به علایق و سلایق کاربران آگاه شود. در واقع جستجوی کاربران درباره موضوعات متفاوت، میتواند تاحدی شخصیت، علایق و رفتارهای آنها را نمایش دهد. اما افرادی که مایل به حفظ حریم شخصی خود هستند، میتوانند این امکان گوگل را بهطورکلی ببندند.در ادامه مبحث جستجو در گوگل بر اساس تاریخ به جوانب بیشتری از موضوع میپردازیم.
نحوه مشاهده تاریخچه گوگل
همانطور که ذکر کردیم تمام جستجوهایی که در گوگل توسط کاربران انجام میشود، در قسمت تاریخچه آن ثبت و نگهداری میشوند و در دفعات بعدی قابل دسترس هستند. شاید تصورش برای عدهای سخت باشد، ولی باید بگوییم همه موارد پنهان شده نیز برای گوگل قابل دسترس است.
تمام جستجوهایی که از ابتدا در گوگل انجام شده است، در تاریخچه گوگل ذخیره میشوند تا در صورتی که کاربر به آنها نیاز داشته باشد، بتواند به لیست جستجوها دست پیدا کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، با ورود به آدرس history.google.com/historyقادر خواهید بود، هرآنچه تا به امروز سرچ شده است را مشاهده نمایید.
جستجوهای گوگلمپ
تمام مواردی که در لیست جستجو به شما ارائه میشود، شامل جزییاتی از جمله تاریخ و روز دقیق جستجو و همچنین ساعت و زمان جستجو است. در این لیست علاوه بر دسترسی به جستجوهای متنی، جستجو برای تصاویر و یا جستجوهایی که در گوگلمپ صورت گرفته، نیز برای کاربران قابل مشاهده است.همانطور که مشاهده کردید، جستجو در گوگل بر اساس تاریخ کاربردهایی دارد که در ادامه به شرح آنها میپردازیم.
کاربردهای تاریخچه گوگل
ممکن است در گذشته کاربری به جستجو درباره موضوعی در اینترنت پرداخته باشد و سپس جستجوی او به دلایلی نیمهکاره رها شده باشد. اما حالا مایل است دوباره بتواند به آن اطلاعات یا محتوای مهم دست پیدا کند و جستجوی خود را کامل کند.
موضوعی خاص در گوگل
پس در اینجا تاریخچه به کمک او میآید و میتواند توسط آن به اطلاعات باارزش و مهم خود دسترسی پیدا کند. علاوه بر اینکه تاریخچه جستجو را میتوان از طریق گوگل به دست آورد، با ورود به حساب جیمیل نیز میتوان این اطلاعات را بازیابی کرد و از نتایج آن استفاده نمود.
همچنین احتمال دارد فردی در گذشته، به جستجو درباره موضوعی خاص در گوگل پرداخته باشد و نتایج خوبی نیز مشاهده کرده باشد. اکنون برخی از آنها را فراموش کرده است و مایل است دوباره بتواند به آن صفحات دسترسی پیدا کند. در اینجا تاریخچه گوگل به کمک کاربر میآید تا بتواند اطلاعات مهم خود را بازیابی کند.
نحوه حذف تاریخچه گوگل بهصورت انتخابی
در ادامه مبحث جستجو در گوگل بر اساس تاریخ، به نحوه حذف کردن تاریخچه گوگل نیز اشاره مینماییم. شما درصورتی که تمایل به ثبت و حفظ سوابق جستجوی خود در گوگل نداشته باشید، میتوانید اقداماتی را جهت حذف کردن برخی از آنها انجام دهید.
تایپ حروف ابتدایی
برای اینکه بتوانید به عبارت مورد نظر که مایل به پاک کردن آن هستید، دسترسی پیدا کنید، با تایپ حروف ابتدایی آن، بقیه عبارت برای شما به عنوان پیشنهاد به نمایش درمیآید. همچنین در این مرحله، علاوهبر عبارت جستجو شده توسط شما، قابلیت دسترسی به عبارات مشابه آن نیز وجود دارد.
شما با انتخاب عبارتی که مایل به حذف آن هستید، میتوانید گزینه Remove را کلیک نموده و اقدام به حذف آن عبارت از تاریخچه جستجوی خود نمایید. با این روش، دیگر امکان دسترسی به آن صفحات از طریق پیشنهاد گوگل برای شما وجود ندارد. در ادامه بحث ما را همراهی کنید تا به توصیف شرایطی بپردازیم، که تمایل دارید این سابقه بهطور کامل از تاریخچه گوگل شما حذف شود.
نحوه حذف تاریخچه گوگل بهطور کامل
اگر شما علاقهای به ذخیره تاریخچه خود در گوگل ندارید و یا حتی فضای کافی جهت نگهداری آنها در دستگاه شما وجود ندارد، میتوانید از طریق مراحلی که در ادامه بیان میکنیم اقدام به حذف کامل سابقه خود در گوگل نمایید.
- در گام اول لازم است ورود به برنامه گوگل کروم داشته باشید.
- سپس در قسمت بالای صفحه سمت راست، قسمت منو یا سه نقطه را کلیک نمایید تا گزینههای آن برای شما به نمایش درآید.
- با مشاهده گزینه Setting میتوانید اقدام به پاک کردن کامل تاریخچه جستجوی خود نمایید، به این صورت که در ادامه اشاره میکنیم.
- وقتی وارد تنظیمات شدید، به دنبال گزینه Privacy and Security باشید و با انتخاب کردن آن، روی قسمت Clear browsing data کلیک کنید.
- پنجرهای برای شما نمایان میشود که در آن میتوانید یکی از دو مسیر پیشنهادی را در پیش بگیرید. هریک از این دو مسیر که Basic و Advanced نام دارند، دارای گزینههایی نیز هستند.
مسیر Basic
در این مسیر میتوانید با تیکدار کردن گزینه Browsing history اقدام به حذف تمام سابقه گوگل نمایید. پس از آن محدوده زمانی را تعیین کنید و سپس گزینه Clear data را کلیک کنید تا پروسه پاکسازی تکمیل شود.
مسیر Advanced
در این مسیر که قابلیتهای بیشتری به نسبت قبلی ارائه میکند، با تیکدار کردن گزینه Browsing history میتوانید اقدام به حذف سابقه گوگل نمایید. این گزینه با قبلی تفاوت دارد. زیرا این روش کاملا بستگی به محدوده زمانی معینشده دارد و بر اساس آن، میزان موارد حذف شده را نشان میدهد.پس از تعیین بازه زمانی و تیکدار کردن گزینه Browsing history میتوانید با انتخاب گزینه Clear data اقدام به حذف تمام تاریخچه گوگل کنید.
جمعبندی
جستجو در گوگل بر اساس تاریخ، کار بسیاری از کاربران را راحتتر کرده است و به دسترسی کاربران به سرچهای گذشته کمک فراوانی میکند. با استفاده از این امکان میتوان به اطلاعات مفیدی که در گذشته به آن دسترسی داشتیم و بعدها آن را فراموش کردیم، دست بیابیم.
این امکان بهصورت پیشفرض در گوگل تعریف شده است که بتواند همه سرچهای کاربران را در خود ذخیره و نگهداری کند. درحقیقت گوگل اطلاعاتی که از این سرچها به دست میآورد، را به منظور سهولت استفاده کاربران از موتور جستجو به کار میبرد.
علاوه بر این، اطلاعات بهدستآمده گویای این است که هر کاربر چه شخصیتی دارد، به کدام موضوعات گرایش دارد و اینکه رفتارهای او در مواجهه با صفحات مختلف به چه شکلی است. با کسب این اطلاعات از کاربران، گوگل قادر است شخصیت و رفتار هر کاربر را آنالیز کند.