سایتهایی هستند به نام وب دایرکتوری که به عنوان سایتهای مرجع فعالیت میکنند و وظیفه نظم دادن و طبقه بندی دیگر وبسایتها را بر عهده دارند. آنها زمینه فعالیت سایتهای دیگر را بررسی میکنند و آنها را متناسب با زمینه فعالیتشان در گروه و طبقههای متنوع قرار میدهند. جستجوی پیشرفته برای یافتن دایرکتوری در گوگل از مهم ترین موارد خواهد بود.
بهینه سازی سئو سایت
صاحبان کسب و کارها یا متخصصان سئو به منظور بهینه سازی سئو سایت خود، وبسایت خود را در چندین وب دایرکتوری ثبت میکنند. آنها به این منظور این کار را انجام میدهند تا از طریق وب دایرکتوریها بتوانند میزان بازدید و رتبه سایت خود را افزایش دهند.
اما در هنگام ثبت وبسایت باید توجه کنند که در سایتهای معتبر لینک سازی را انجام دهند تا اعتبار کسب و کار آنها نیز حفظ شود. در این مبحث با ما همراه باشید که قصد داریم راجع به جستجو برای یافتن دایرکتوری در گوگل مطالبی را بیان کنیم.
وب دایرکتوری و جستجوی پیشرفته برای یافتن دایرکتوری در گوگل چیست؟
سایتهای مرجعی به نام وب دایرکتوری وجود دارند که دیگر وبسایتها را با توجه به نوع فعالیت آنها طبقه بندی میکنند. بدین معنا که لینک وبسایتها را به شکل منظم و گروه بندی شده طراحی میکنند تا کاربران بتوانند با استفاده از این لینکها به سهولت صفحات مورد نظر خود را جستجو کنند.
این لینکها بر سئو سایت تاثیر زیادی دارند و همچنین میتوانند رتبه سایت را جابجا کنند. اما به شرطی که در زمان لینک سازی به این نکته توجه کنند که در سایتی متناسب و مرتبط با فعالیت لینک، آن را قرار دهند. علاوه بر این، اعتبار سایتی که لینک در آن قرار میگیرد، نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است.
ارتقا رتبه در نتایج جستجو
توجه کردن به نکات ذکر شده باعث میشود، لینکهایی که از سایتهای مطمئن و معتبری دریافت میشوند، ارتقا رتبه در نتایج جستجو را به دنبال داشته باشند. اغلب مشاهده میشود که در بهکارگیری عبارات وب دایرکتوری و موتور جستجو تداخلاتی صورت میگیرد و افراد آنها را در جای درست خود استفاده نمیکنند.
در ادامه مبحث جستجوی پیشرفته برای یافتن دایرکتوری در گوگل، با ذکر تفاوتهای این دو برای شما شرح خواهیم داد که چرا نباید از این دو عبارت به جای هم استفاده کنید.
تفاوت موتور جستجو و وب دایرکتوری
برای شناخت درست راهکارهای جستجوی پیشرفته برای یافتن دایرکتوری در گوگل، لازم است که از جزئیات آن اطلاعات کاملی داشته باشیم. همانطور که ذکر کردیم اغلب افراد از تفاوتها و جزئیات عبارات دایرکتوری و موتور جستجو شناخت کافی ندارند. زیرا معتقدند هر دوی اینها صفحاتی قابل جستجو هستند. اما ما در اینجا به تفاوتهای این دو اشاره میکنیم.
وب دایرکتوریها
وب دایرکتوریها درواقع وبسایتها را به شکل منظم طبقه بندی کردهاند. این طبقه بندی به صورت دستی انجام میشود. بدین معنا که نظرات افراد در آن تاثیرگذار است. اما در موتور جستجو، وبسایتها کاملا به صورت اتوماتیک دسته بندی میشوند و نظر هیچ شخصی در جابجایی آنها تاثیری ندارد.
تفاوت دیگر آنها در نحوه جمعآوری و طبقه بندی آن دو است. در وب دایرکتوری به دلیل اینکه عملیات در آن به صورت دستی انجام میشود، در مقایسه با موتور جستجو از نظم و سازماندهی بیشتری برخوردار است.
اما در موتور جستجو که همه عملیات به صورت اتوماتیک صورت میگیرد، تمام صفحات به صورت کاملا به هم ریخته وارد یک پایگاه داده میشوند و در آنها هیچ سازماندهی و نظمی مشاهده نمیشود. بنابراین برای افرادی که در جستجوی یک دسته خاص و مشخصی هستند، دایرکتوری انتخاب مناسبتری به نظر میرسد.
نحوه تشخیص وب دایرکتوری معتبر
جستجوی پیشرفته برای یافتن دایرکتوری در گوگل دارای پیش نیازهایی است که در ادامه به آن اشاره میشود. برای اینکه بتوانید بین تعداد بیشماری وب دایرکتوری، مناسبترین و معتبرترین آنها را انتخاب کنید، لازم است به یک سری نکات مهم که در ادامه ذکر میکنیم، توجه نمایید.
طراحی ظاهری مناسب
شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که به سایتی رجوع میکنید و در یک نگاه متوجه میشوید که این سایت از کیفیت پایینی برخوردار است. بنابراین اطلاعاتی که از آن به دست میآورید از نظر شما بیاعتبار محسوب میشود. در وب دایرکتوری نیز توجه به نوع طراحی ظاهری سایت میتواند شما را از کیفیت اطلاعات آن مطلع کند.
نمایش در ایندکس گوگل
پس از اینکه طراحی ظاهری سایت مورد تایید شما قرار گرفت، باید توجه کنید که در نتایج جستجوی گوگل، سایت انتخابی شما نمایش داده شود. تصور کنید وب دایرکتوری که انتخاب کردهاید، در گوگل ثبت و فهرست نشده باشد. پس چگونه میخواهید به لینکهای ارسالی آن اعتماد کنید؟
برای اینکه از ثبت و فهرست شدن وب دایرکتوری اطمینان یابید، میتوانید پس از تایپ کلمه Site: ، آدرس را وارد کنید و به بررسی و جستجو درباره وب دایرکتوری بپردازید. از این طریق شما متوجه خواهید شد که چند صفحه ثبت شده برای آن در گوگل وجود دارد.
داشتن طبقه بندی مرتبط
هنگام انتخاب وب دایرکتوری باید دقت کنید که سایت شما در طبقه بندی مرتبط با موضوع خود ثبت شود. بدین معنا که موضوع سایت شما با موضوعی که وب دایرکتوری فعالیت میکند، مرتبط باشد تا بتوانید از آن بازدیدکننده های زیادی دریافت کنید و ترافیک سایت خود را بالا ببرید.
بهروزرسانی مکرر
وب دایرکتوریهای معتبر که برای کار خود ارزش و اهمیت قائل هستند، به صورت مکرر بهروزرسانی میشوند. اگر قصد دارید از وب دایرکتوری استفاده کنید، توصیه میشود که به تاریخ درج شده در مطالب توجه کنید و یا به صورت دورهای آن را زیر نظر بگیرید تا متوجه شوید که بهروزرسانی انجام میشود یا خیر.
بررسی و تایید دستی
یکی از مزیتهای وب دایرکتوری این است که انسان در روند کار آن دخالت دارد. به این صورت که سایتهایی که اقدام به ثبت شدن در وب دایرکتوری میکنند، علاوه بر سیستم، توسط انسان نیز بررسی و تایید میشوند. دخالت انسان در این روند را میتوان از نقاط قوت وب دایرکتوری به شمار آورد.
بهترین حالت برای استفاده از موتورهای جستجو
برای اینکه بتوانید از جستجوی خود در موتورهای جستجو، بهترین نتیجه را کسب کنید، لازم است که به برخی نکات توجه نمایید. برای اینکه بتوانید موضوعی را در موتور جستجو پیگیری کنید، توصیه میشود که به بازدیدهای سایت توجه زیادی کنید.
همچنین سعی کنید زمانی که به جستجوی اطلاعات میپردازید، به استفاده از یک موتور جستجو بسنده نکنید. زیرا غیر ممکن است که بتوان موضوعی را در یک موتور جستجو از تمام جوانب بررسی کرد.
لازم به ذکر است که هنگام جستجو، اگر اطلاعات مورد نظر شما در صدر بازدیدها یافت نشد، لازم است کلماتی را که با آن به جستجو میپردازید، تغییر دهید و با کلماتی جدید به جستجو مشغول شوید.
بهترین حالت برای استفاده از وب دایرکتوری
در جستجو توسط وب دایرکتوری، لازم است طبقه بندی موضوع خود را قید کنید تا بتوانید سریعتر به اطلاعات مورد نیاز خود دست بیابید. همچنین به دلیل اینکه طبقه بندی سایتها توسط افراد و به صورت دستی انجام میشود، هنگام جستجو تمام نتایج برای شما به نمایش در نمیآید و تعداد سایتهای آن در مقایسه با موتور جستجو کمتر است.
جمع بندی
همانطور که ذکر کردیم وب دایرکتوری سایت مرجعی است که توسط انسان و به صورت دستی گردآوری و سازماندهی میشود. همچنین جستجوی پیشرفته برای یافتن دایرکتوری در گوگل نیز راهکارهایی دارد که در این مقاله به آن اشاره شد.
صاحبان کسب و کارها میتوانند وبسایت خود را در دایرکتوری ثبت کنند و از این طریق بازدید سایت خود را بالا ببرند. بنابراین انتخاب وب دایرکتوری مناسب نیز یکی از مهمترین اقدامات است که بر سئو سایت و همچنین ترافیک و رتبه سایت نیز تاثیرگذار خواهد بود.