اگر شما وب سایت خود را طراحی کرده اید، اولین قدم برای ورود به دنیای مجازی معرفی وب سایت به موتورهای جستوجو است.
فهرست شدن وب سایت یا وبلاگ شما در لیست موتورهای جستوجو افزایش تعداد بازدیدکننده را به همراه خواهد داشت.
موتورهای جستجوگر قبل از نمایش وب سایت شما، باید آنرا بیابند. برای مثال خزنده اسپایدر گوگل اگر بداند که وب سایت شما موجود است وارد وب سایت شما می شود. پس دلیل اینکه وب سایت شما در صفحات نتایج موتور جستجوگر به نمایش در نمی آید این است که موتور جستوجوگر وب سایت را پیدا نکرده است.
البته با ثبت لینک وب سایت در دایرکتوریهای YAHOO و DMOZ وب سایت شما به موتورهای جستجوگر معرفی خواهند شد.در سال 2013 گوگل سیاست Google honeymoon period را معرفی کرد که براساس آن وب سایتها درفاصله 24 الی 48 ساعت بعد ازانتشار اولین محتوا فهرست و رتبه بندی خواهند شد.
همچنین می توان وب سایتها را بصورت خودکار در موتور جستجوگر گوگل ثبت کرد. این کار را میتوان با فایل های RSS (امکان جمعآوری اطلاعات و اخبار را از سایتهای مختلف فراهم میکند بدون این که لازم باشد از این سایت به آن سایت رفت)یا XML انجام داد.
برای وب سایتها و بلاگها می توان از سرویس Feed Burner شرکت گوگل استفاده کرد. Feedburner ابزارهای بسیاری را برای صاحبان وبلاگها و وب سایتها فراهم میکند تا امکان ارائه خروجی های بهتری برایشان فراهم شود. یکی از مهمترین خدماتی که Feedburner میدهد مربوط به خروجی RSS، فید یا خوراک می باشد. معمولاً سیستم های تولید و مدیریت محتوا در وب ،فقط خروجی خوراک را تولید میکنند و بعد از آن نظارتی بر خروجی تولید شده ندارند و نمی توانید آمار درستی از افرادی که از طریق خوراک به مطالب دسترسی پیدا کردهاند، بدست آورد. سرویس های Feedburner امکان چک و تصحیح خودکار لینک ها و مطالب RSS، امکان آمارگیری از خوانندگان خوراک، امکان دادن یک تصویر گرافیکی که نمایانگر تعداد افرادی است که فید شما را دنبال میکنند،مهمتر از همه قابلیت ارسال خودکار مطالب جدید شما به سیستم های مختلف که از نظر Search Engine Optimization مفید است را برای شما فراهم می کند که پس از انتشار مطلب جدید در وب سایت، آن مطلب بصورت خودکاربرای گوگل فهرست خواهد شد.
کار دیگر ایجاد یک نقشه سایت XML در وب سایت است سپس آن را در Google webmaster tools به ثبت برسانید. با این کار نقشه سایت بصورت خودکار محتوای تازه منتشر شده در وب سایت را به گوگل اعلام میکند.
در ادامه نحوه معرفی وب سایتها به موتورهای جستجوگر مطرح و محبوب شرح داده خواهد شد.
ثبت آدرس در موتور جستوجوی گوگل
ثبت آدرس در موتور جستوجوی ماکروسافت(Bing , MSN)
ثبت آدرس در موتور جستوجوی یاندکس
ثبت آدرس در موتور جستوجوی بایدو
ثبت آدرس در موتور جستوجوی Alexa
ثبت آدرس در Google FeedBurner
ثبت آدرس در Google webmaster
ثبت آدرس در Bing webmasrer
برای ثبت وب سایت در اکثر موتورهای جستجو نیاز به پرداخت هزینه نیست!