امروزه در هر کسب و کاری داشتن دانش و آگاهی یکی از الزامات برای پیشرفت و موفقیت در آن کار است و یا هر کار دیگری اطلاع داشتن در آن زمینه میتواند کمک بزرگی در رشد و بدست آوردن موفقیتها باشد. یکی از مهمترینها برای به نتیجه رسیدن در هر کسب و کار را میتوان مدیریت و آگاهی در اصل و اساس یک بازاریابی و فروش دانست.
باید بدانیم که در رونق هر کسب و کار، یکی از اساسیترین کاربردهای موفقیت آمیز فروش محصول و یا کالا است. و در این میان جذب افراد و مشتریان بالقوه را نمیتوان گفت که سابقه و یا تجربه در نوع فروش ایجاد میکند. حتی داشتن مدرک فوق العاده را نمیتوان گفت باعث جذب یک مشتری میشود. بلکه باید گفت که فروش یک هنر است که با وجود علم بدست آمده در این زمینه و یا عملکرد، داشتن مهارت میتواند در کسب موفقیت موثر باشد.
تعریف بازاریابی و فروش
یکی از نکات قابل توجه در بازاریابی و فروش فرق بین آنها است که باید بدانیم نیاز به تخصص و کسب مهارت در هر یک به صورت جداگانه دارد. برای بدست آوردن یک رشد خوب دربخش کسب و کار بهتر است در هربخش جداگانهای مدیریت در فروش و مدیریت در بازاریابی داشته باشید. در ادامه به تعریفی از مبحث بازاریابی و فروش برای آشنایی و تفاوت این دوبخش اشاره خواهیم داشت.
فروش: کار ساده است که باید آنچه برای فروش است تبدیل به پول کند. در واقع تمام افرادی که جذب محصول میشوند تبدیل به مشتریان بالقوه کند که در قبال خرید پول پرداخت میکنند و اینکار متقاعد کردن مشتریان است برای خرید و تبدیل شدن به مشتری ثابت. باید بگوییم که هر تجارتی که دارای محصول و کالا است و خدماتی را به مشتریان ارائه میدهد آن محصول و یا کالا باید به فروش برسد.
بر همین اساس فروشندگان در ارتباط نزدیکی که با مشتری برقرار میکنند، رضایت مشتری را بدست آورده و مخالفتهای او را به خرید محصول تبدیل میکند و با چانه زنیها در مورد قیمت مشتری را با رضایت به نتیجه مطلوب خود تبدیل میکند. بازاریابی: هدف از بازاریابی علاقمند کردن مشتریان به خدمات و یا محصولات و ترغیب کردن آنها به خرید محصول است. در واقع میتوان گفت هدف از بازاریابی و فعالیت آن در چند مورد شامل میشود،
هدف اصلی از بازاریابی و فروش
هدف و وظیفه دوبخش بازاریابی و فروش به طور نهایی افزایش در فروش است و نتیجه در کسب سود، هر دو قسمت ارتباطی فشرده با هم دارند و زیر مجموعه هم محسوب میشوند. و باید گفت که بازاریابی حمایت گستردهای از فروش دارد. در سایتهای اینترنتی این بازاریابی است که میتواند به معرفی و فروش یک محصول بعد از تبلیغات نقش اساسی داشته باشد.
در واقع میتوان گفت تبلیغات نیز زیر مجموعه یک بازاریابی موفق است. و در تعریفی دیگر میتوان گفت بازاریابی تکمیل کنندهبخش مهمی از تبلیغات و فروش ( مانند تبلیغات در اینستاگرام ، تبلیغ در گوگل و …) در سایتهای اینترنتی است. سایت رایامارکتینگ یکی از معتبرترین و با کیفیتترین سایتهای فعال دربخش بازاریابی و تبلیغات محصولات و کالاها است. در ادامه به برخ از اهداف بازاریابی در فروش اشاره خواهیم داشت.
1. کسب اطلاعات درباره مصرف کنندگان و تحقیق در مورد نیاز آنها در بازار
2. ایده و خلاقیت در گستردگی و توسعه یک محصول برای رفع نیازهای مشتریان در زمان حال و آینده
3. آگاهسازی از طریق تبلیغات برای برندسازی یک محصول
4. برای بدست آوردن سود در فروش محصولات قیمت گذاری شود و زمینهسازی برای سود بیشتر در طولانی مدت
آشنایی با وظایف بازاریابی و فروش
وظایف فروش:
1. ادامه دادن به مسیر بازاریابی است
2. ساخت یک رابطه و ایجاد اعتماد بین خریدار و مشتری
3. به وجود آوردن فروش
4. اقدام به حفظ مشتری
وظایف بازاریابی:
1. اطلاعات و داشتن آگاهی
2. برقراری ارتباط
3. تبدیل کردن مشتری بالفعل به مشتری ثابت
4. اقدام و حفظ مشتری
پیشنهاد می کنیم مقاله آشنایی با سایت های بازاریابی اینترنتی را نیز بخوانید.
تکنولوژی در بازاریابی و فروش چه نقشی دارد
امروزه یکی از نقشهای مهم در بازاریابی و فروش تکنولوژی است که در میان این دوبخش یعنی بازاریابی و فروش ارتباط و کار را آسانتر میکند. یکی از سیستمهای مدیریت در رابطه با مشتریان، سی آرام است که تکنولوژی را در این زمینه به صورت شفاف نشان میدهد.
در واقع این نوع سیستم برای مشتری یک منبع اطلاعاتی محسوب میشود. و از این طریق تیم فروش میتواند به سرنخ مشتریان پی ببرد و آنها را به مشتری بالقوه تبدیل کند. عملکرد تکنولوژی در سیستم فروش و بازاریابی کمک میکند چرخه فروش در جریان باشد و فروشهایی که به واقعیت تبدیل میشوند و حفظ مشتریان بیشتر.
تفاوتهای میان بازاریابی و فروش
1. میتوان گفت در بازاریابی سعی میشود که محصولات و ارائه خدمات در سمت و سوی علایق و سلیقه مخاطبین و مشتریان در بازار عرضه شود. ولی هدف از فروش محصولات این است که در ذهن مشتریان ایجاد انگیزه برای خرید و جذب بیشتر آن به محصول شود
2. یکی از اهداف بازاریابی این است که در بازار مقصد ریشه میکند ولی دربخش فروش هدف از آغاز یعنی تولید از کارخانه مد نظر میگیرد
3. بازاریاب به دنبال نیاز مشتریان است. ولی در فروش، محصول جایگاه ویژهای دارد
4. دیدگاه یک بازاریاب از بیرون به درون است. اما برای یک فروشنده دیدگاهی متفاوت است و از درون به بیرون استنباط میکند
5. در مبحث بازاریابی شاهد این هستیم که برنامهریزی به مدت طولانی صورت میگیرد، اما در مبحث فروش که کاملا متفاوت است برنامهریزی مدت کوتاهی را در نظر میگیرند.
6. در بازاریابی سود، محور اصلی است اما در فروش حجم فروش مورد هدف است
7. در بازاریابی میتوان گفت یک سیستم یکپارچه نقش آفرینی میکند اما در فروش این تبلیغات هستند که به صورت گسترده نقش دارند
8. در بازاریابی قیمت گذاری بر اساس اختیارات بازار مشخص میشود. اما دربخش فروش این محصولات هستند که قیمت را مشخص میکنند.
آشنایی با انواع مدلهای بازاریابی
در دنیای تجارت امروز تعداد زیادی از انواع مدلهای بازاریابی وجود دارد که ما به برخی از آنها برای آشنایی شما اشاره خواهیم داشت. در انواع بازاریابی شاهد ابزارهایی توسط مدل بازاریابی هستیم که باعث میشود افکار و تصمیمهایی که در روند بازاریابی صورت میگیرد واضحتر عمل کند و این ابزارها میتوانند در پیشرفت و استراتژیهای یک بازاریابی نقش بسزایی داشته باشند.
1. بازاریابی به صورت بالای خط
2. بازاریابی به صورت مبتنی بر حساب کاربری
3. بازاریابی به صورت اکتسابی
4. بازاریابی به صورت همکاری در فروش
5. بازاریابی به صورت پیوسته
6. بازاریابی به صورت چابک
7. بازاریابی به صورت اتحادی
8. بازاریابی به صورت کمینی
9. بازاریابی به صورت مقاله ای
10. بازاریابی به صورت افزایشی
11. بازاریابی به صورت رفتاری
12. بازاریابی به صورت زیر خط
13. بازاریابی به صورت کلاه سیاه
14. بازاریابی به صورت برند
15. بازاریابی به صورت آجر و ملات
16. بازاریابی به صورت تجاری و تجاری
17. بازاریابی به صورت سازمان دادن به مشتری
18. بازاریابی به صورت سازمان داده به مردم
19. بازاریابی به صورت مبنای شایعه
20. بازاریابی به صورت تماس
معرفی ابزارهای بازاریابی و فروش
ابزارهای بازاریابی:
1. بهینه سازی در نرخ تبدیل سی آر او
2. ابزار برای بهینه سازی و موتور جستجوگر اس ای او
3. ابزار برای مدیریت یک پروژه
4. اپلیکیشن برای مدیریت در بازاریابی
5. نرم افزار برای گزارش داده در مورد بازاریابی
6. ابزار برای تولید محتوا
ابزارهای فروش:
1. ابزار برای اسناد فروش
2. نرم افزاری برای تهیه فاکتورها و ثبت فاکتور گیری
3. ابزار برای اجرای مدیریت ایمیل های ارسالی
4. تهیه نرم افزار برای مدیریت مالی، در واقع موجودی و دادن سفارش ها