مقالات آموزشی

تمام اطلاعاتی که درباره “سرعت بارگذاری سایت” نیاز است در نظر بگیریم

مفید بود؟

همه چیز درباره “سرعت بارگذاری سایت” 

سرعت بارگذاری سایت که آن را سرعت لود شدن سایت نیز مینامند، به مدت زمانی اطلاق میشود که یک سایت پس از کلیک بر روی لینک مربوطه، برای کاربر به نمایش گذاشته میشود. هر چقدر سرعت بارگذاری سایت بیشتر باشد، یعنی فاصله بین کلیک کردن کاربر بر روی لینک و باز شدن سایت کمتر باشد، آن سایت از نظر موتور جستجو بهینه تر است. یعنی چنانچه سرعت بارگذاری سایت بیشتر شود، سئو سایت نیز ارتقاء می یابد.

علاوه بر موتورهای جستجو از جمله گوگل، کاربران نیز از سایت های دارای سرعت بارگذاری بهتر، استقبال بیشتری میکنند. در واقع دلیل توجه گوگل به سرعت بارگذاری سایت، همین اهمیت آن برای کاربران است، زیرا گوگل تمام سعی خود را میکند که نتایجی را به کاربر نمایش دهد تا کاربر بتواند بیشترین بهره را از آنها ببرد.

معمولا کاربرانی که سایتی را در موتورهای جستجو می بینند و میخواهند وارد آن سایت شوند، در صورتی که سرعت بارگذاری سایت پایین باشد، سریع منصرف میشوند و از سایت خارج شده و به سراغ دیگر گزینه های موجود که اغلب رقبای آن سایت هستند، میروند.

اهمیت سرعت بارگذاری سایت

با توجه به اینکه اغلب سایت ها جنبه تجاری داشته و با هدف جذب مشتری جدید و حفظ مشتریان فعلی طراحی شده اند، سرعت بارگذاری سایت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نیاز است در هنگام طراحی سایت و حتی پس از آن توجه خاصی به سرعت بارگذاری سایت شود.

مسائلی که در بهبود سرعت بارگذاری سایت دخیل هستند بسیار زیاد هستند، از طرفی دیگر برخی از افراد تمایل دارند بدانند چرا سرعت بارگذاری سایت آنها پایین است. در ادامه این مطلب همه موضوعات مرتبط با سرعت بارگذاری سایت به طور مفصل آمده اند تا همه افرادی که علاقه مند به حوزه طراحی سایت و سئو بوده و یا افرادی که نیاز به یک سایت دارند، با این موضوعات آشنا شوند.

سرعت بارگذاری سایت چه تاثیراتی بر روی سئو سایت دارد؟ 

تجربه کاربری خوب یکی از اهداف اصلی گوگل در چند سال اخیر بوده است. با این وجود گوگل هر ساله اقداماتی را برای بهبود تجربه کاربری انجام میدهد. سرعت بارگذاری سایت اگر خوب باشد، تجربه خوبی برای کاربر ایجاد کرده و سبب میشود تا کاربر مدت زمان بیشتری را در سایت سپری کرده و از طرفی دیگر برای دفعات بعد نیز سایت مد نظر را انتخاب نماید.

بدین ترتیب افرادی که میخواهند کاربران رضایت بیشتری از سایت آنها داشته باشند، میتوانند سرعت لود شدن سایت خود را بهبود بخشند. معمولا کاربران وقت زیادی برای صرف کردن در سایت های با سرعت پایین ندارد. کاربر میخواهد در کمترین زمان ممکن پاسخ سوال خود و یا محصول یا خدمات مد نظر خود را پیدا کرده و به سراغ سایر امور زندگی خود برود.

بدین ترتیب اغلب افراد از سایت های دارای سرعت بارگذاری مناسب، استقبال بیشتری میکنند. توقف بیشتر کاربران و بازدید کاربران بیشتری از سایت، تاثیر مستقیمی بر روی سئو سایت دارد. بدین ترتیب سرعت بارگذاری سایت اگر خوب باشد، میتواند سئو سایت را بهبود بخشد.

ربات های گوگل

به طور معمول گوگل ربات هایی دارد که صفحات مختلف سایت ها را بررسی میکنند، حال ممکن است خودتان یک صفحه را به گوگل معرفی کرده باشید و یا الگوریتم ها یا ربات های گوگل خودشان آن را پیدا نمایند. بررسی سایت از سوی ربات همان ایندکس شدن سایت است. ربات ها برای هر صفحه، یک زمان مشخص را صرف کرده و هر سایتی که نیاز به دفعات بیشتری برای ایندکس شدن کامل صفحه داشته باشد، از سوی گوگل یک سایت کند شناخته خواهد شد.

در این صورت گوگل اعتبار کمتری را برای سایت مذکور قائل میشود. به همین خاطر جایگاه ویژه ای برای چنین صفحاتی در نظر گرفته نخواهد شد. گزارش Crawl Stats در سرچ کنسول گوگل زمان صرف شده برای دانلود صفحات سایت از سوی ربات های گوگل را نمایش میدهد. این مدت زمان باید کمتر باشد تا گوگل سرعت بارگذاری سایت را بهتر تشخیص دهد و آن سایت را در نمایش های صفحه اول قرار دهد.

از طریق چه فاکتورهایی میتوان تاثیر سرعت بارگذاری سایت بر روی تجربه کاربران را فهمید؟ 

نرخ تبدیل Conversion Rate 

شاید تا به حال زیاد با عبارت نرخ تبدیل در سایت های گوناگون مواجه شده باشید، در صورتی که اطلاعات دقیقی راجع به آن در اختیار ندارید. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، حتما با ما همراه باشید تا به طور کامل با عبارت نرخ تبدیل آشنا شوید. معمولا همه کسب و کارها دارای یک سری اهداف بوده و تمایل دارند، کاربرانی که به سایت آنها مراجعه میکنند، کاری را انجام دهند که سایت مربوطه برای آن طراحی شده است.

برخی از سایت ها فروشگاهی بوده و برای فروش یک یا چند محصول از آنها استفاده میشود. چنین سایت هایی قص فروش محصول مد نظر را دارند و دوست دارند مشتری پس از مراجعه به سایت، سفارش خرید محصولات موجود در سایت را ثبت نماید.

برخی از سایت ها خدماتی هستند، مانند سایت های مربوط به طراحی سایت، هدف اصلی صاحب چنین سایتی، ثبت سفارش طراحی سایت از سوی بازدیدکنندگان است. هر سایتی که در این مرحله یعنی بازدید کننده سایت کار مد نظر آنها را انجام دهد موفق تر عمل نماید، در واقع به بهبود نرخ تبدیل یا Conversion Rate کمک کرده است.

نرخ پرش bounce rate 

معمولا بازدیدکنندگانی را میتوان یافت که پس از ورود به سایت، بدون انجام هیچ کار خاصی از سایت خارج میشوند. این کار در دنیای واقعی نیز اتفاق می افتد، مثلا فردی وارد یک مغازه شده و بدون خرید محصول خاص و یا پرسیدن سوالی مغازه را ترک میکند. زمانی که این اتفاق زیاد تکرار میشود، نرخ پرش افزایش پیدا میکند.

بدین ترتیب مالکان سایت های اینترنتی باید کاری کنند تا بتوانند نرخ پرش را به حداقل برسانند. البته اگر به طور حرفه ای تر و اما به زبان خیلی ساده بخواهیم عبارت نرخ پرش bounce rate را معرفی کنیم، میتوان گفت به نسبت افرادی که وارد سایت شده اما بدون خرید محصول یا هر کار دیگری که مد نظر است از سایت خارج شده اند نسبت به کل بازدیدکنندگان یک سایت، نرخ پرش یا bounce rate گفته میشود.

عوامل موثر بر سرعت بارگذاری سایت 

برنامه سایت و چگونگی تنظیمات آن 

اینکه یک سایت چگونه طراحی شده و در هنگام طراحی سایت، تنظیمات آن چگونه انجام شده است، تاثیر فراوانی بر روی سرعت بارگذاری سایت دارد. بدین ترتیب بهتر است برای طراحی سایت، شرکت های معتبر را پیدا کرد تا بتوان با کمترین دغدغه، یک سایت کاربردی و مفید طراحی کرد.

شرکت رایا مارکتینگ از جمله شرکت های معتبر و معروف در زمینه طراحی سایت های مختلف است که معمولا سایت هایی با سرعت بارگذاری بسیار خوب را طراحی و در اختیار مشتریان خود قرار میدهد برای مشاهده هزینه سئو توسط این سایت می توانید روی لینک کلیک کنید. استاندارد بودن حجم صفحات سایت یکی از مواردی است که در هنگام طراحی سایت باید به آن توجه کافی داشته باشیم.

 صفحاتی که حجم بالایی داشته باشند، میتوانند موجب کند شدن سرعت بارگذاری سایت شوند. بهینه سازی تصاویر از دیگر مواردی است که میتواند سرعت بارگذاری سایت را بهبود بخشد. بدین ترتیب یاز است هم در هنگام طراحی سایت و هم از سوی مدیریت سایت توجه ویژه ای به آن شود. تعداد درخواست های ارسالی به سرور محدود بوده و نباید از 70 بیشتر باشند. در صورت زیاد شد ای درخواست ها، سرعت بارگذاری سایت کاهش خواهد یافت.

سرعت نت کاربران 

یکی دیگر از عواملی که میتواند بر روی سرعت بارگذاری سایت تاثیر داشته باشد، سرعت نت ورک کاربران است. کاربری که از اینترنت با سرعت پایین استفاده میکند، قطعا نیاز به صرف زمان بیشتری جهت بارگذاری یک سایت دارد. بدین ترتیب کاربران ابتدا باید سرعت نت خود را بررسی کرده و سپس به سراغ گزینه بعدی که پایین بودن سرعت بارگذاری سایت بوده، بروند.

سرور و مشخصات سخت افزاری و نحوه ستاپ و تنظیمات نرم افزاری 

انتخاب هاست از دیگر عوامل تاثیر گذار بر روی سرعت بارگذاری سایت است. اگر از یک سرور حرفه ای به جای سرورهای معمولی استفاده شود، قطعا سرعت بارگذاری سایت به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.

تصاویری که در این بخش از مطلب قرار داده شده اند، به طور واضح مشخص کرده اند که سرعت بارگذاری یک سایت با استفاده از لینوکس حرفه ای چقدر بیشتر از زمانی است که هاست لینوکس معمولی برای همان سایت انتخاب میشود. بدین ترتیب با صرف هزینه های بالاتری در هنگام طراحی سایت، میتوان کمک زیادی به افزایش سرعت بارگذاری سایت کرد.

چه کنیم تا سرعت بارگذاری سایت را افزایش دهیم؟ 

انتخاب هاست مناسب 

انتخاب هاست یکی از موارد بسیار مهم در طراحی سایت است. معمولا هاست ها یا اشتراکی و یا اختصاصی هستند. هاست های اشتراکی معمولا برای چند سایت مختلف به صورت همزمان مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع از هاست ها معمولا مشکلات عمده ای را نیز برای کاربران به وجود می آورند.

برای مثال ممکن است سرعت بارگذاری سایت را کاهش دهند. بدین ترتیب در صورتی که سرعت بارگذاری سایت برای شما مهم است، بهتر است نسبت به انتخاب هاست دقت بیشتری داشته باشید.

بهینه سازی 

بهینه سازی یکی از راه های بسیار مهم برای افزایش سرعت بارگذاری سایت است. در ادامه با بهینه سازی بخش های مختلف یک سایت آشنا خواهیم شد.

بهینه سازی صفحه اول سایت 

کاهش محتوا را میتوان از بهترین راه های بهینه سازی صفحه اول سایت دانست. معمولا یکی از علت های اصلی کم بودن سرعت بارگذاری صفحه اول سایت، حجم بالای محتوای آن است. بدین ترتیب با کاهش پستها، عکس، متن و… به راحتی میتوان کمک کرد تا سرعت بارگذاری سایت در صفحه اول افزایش یابد.

بهینه سازی تصاویر 

تصاویر از مهمترین علت های کاهش سرعت بارگذاری سایت به شمار میروند. با ابزارهایی از جملهwp-smushit  به راحتی میتوان حجم تصاویر موجود در یک سایت را کاهش داد. از مزایای wp-smushit میتوان به کاهش خودکار حجم تصاویر بدون اینکه کیفیت تصاویر کاهش یابد.

بررسی افزونه های موجود در سایت 

هر سایت وردپرسی نیاز به افزونه های مختلفی دارد تا بتوان بیشترین بهره را از آن برد. به همین خاطر معمولا همه افراد افزونه های مختلفی را بر روی سایت خود نصب میکنند تا به صورت حرفه ای بتوانند سایت خود را مدیریت نمایند. برخی از افزونه ها ممکن است دارای مشکلاتی باشند.

به همین خاطر این افزونه ها بر روی سرعت بارگذاری سایت تاثیر منفی میگذارند. حال برای اینکه بتوان متوجه شد چه افزونه هایی دارای مشکل هستند، میتوان از افزونه Query Monitor استفاده کرد. این افزونه به صورت رایگان در مخزن وردپرس قرار گرفته تا همه کاربران بتوانند از آن استفاده نمایند.

فعال سازی کش  cache 

زمانی که کش cache فعال میشود، بسیاری از اطلاعات سایت مانند کدهای جاوا اسکریپت، عکس های موجود در سایت و سایر اطلاعات بر روی هارد دیسک شخص بازدید کننده ذخیره خواهد شد. بدین ترتیب هر وقت که کاربر مجدد بخواهد از این سایت بازدید نماید، فقط اطلاعات جدید از سایت ذخیره میشود و اطلاعات موجود در حافظه نیز برای کاربر به نمایش گذاشته میشوند. این کار سرعت بارگذاری سایت را تا حدود زیادی افزایش میدهد.

سرعت بارگذاری سایت چقدر باید باشد؟ 

سرعت بارگذاری سایت هر چه بیشتر باشد، بهتر است اما طبق شرایط نرم افزاری و سخت افزاری موجود، مدت زمان 1 ثانیه برای بارگذاری سایت ایده آل محسوب میشود. البته زمانی که سرعت بارگذاری یک سایت بین 1 الی 3 ثانیه باشد، آن سایت از نظر سرعت بارگذاری خوب تلقی میشود و نیازی به انجام کاری برای افزایش سرعت بارگذاری سایت نیست. ابزارهای بسیار زیادی برای تست سرعت بارگذاری سایت موجود بوده که در ادامه برخی از بهترین های آن را معرفی خواهیم کرد.

ابزار موجود برای اندازه گیری سرعت بارگذاری سایت

page speed insights 

page speed insights که مخفف آن PSI بوده، یکی از بهترین ابزارهای گوگل برای سنجش سرعت بارگذاری سایت به شمار میرود. page speed insights رایگان بوده و نیازی به صرف هزینه برای استفاده از آن نیست. با توجه به اینکه page speed insights توسط گوگل طراحی شده است، قطعا همان فاکتورهایی را اندازه گیری میکند که برای رتبه بندی سایت ها حائز اهمیت هستند.

هر کدام از شاخص های اندازه گیری شده در page speed insights دارای یک ضریب مشخص است. بدین ترتیب تاثیر آنها مانند تاثیر یک نمره در کارنامه دانش آموزان بوده، بدین معنا که مثلا درسی مثل درس ریاضی که ضریب 4 دارد تاثیر بیشتری بر روی معدل دانش آموز دارد. در page speed insights سرعت بارگذاری سایت برای رایانه و موبایل به صورت جدا از هم اندازه گیری و نمایش داده میشود.

جی تی متریکس 

جی تی متریکس از دیگر ابزارهای قدرتمند برای اندازه گیری سرعت بارگذاری سایت به شمار میرود. جی تی متریکس در نتیجه نهایی که برای کاربر نمایش میدهد، سه عدد مختلف قرار میدهد. این سه عدد را در کادرهای قرمز رنگ تصویر زیر میتوان مشاهده کرد.

حال به معرفی بیشتر سه عدد نمایش داده شده در تصویر میپردازیم.

  • Page Speed Score 

Page Speed Score به صورت درصد نمایش داده میشود، معمولا این عدد مشابه نتیجه ای است که page speed insights نمایش میدهد. با این تفاوت که محاسباتی که در جی تی متریکس انجام میشود کمی متفاوت است. در نتایج جی تی متریکس یکی از حروف انگلیسی مانند A، B، C و… نیز وجود دارد.

  • YSlow Score 

این شاخص با اندازه گیری 23 پارامتر که شرکت یاهو ملاک خود قرار داده به دست می آید. تاثیر این 23 شاخص بر روی عدد نهایی یکسان نیست، برخی از آنها دارای اهمیت بیشتری هستند. عدد حاصل شده در این قسمت معمولا فاصله کمی با عدد Page Speed Score دارد.

  • Fully Loaded Time 

این شاخص مدت زمان بارگذاری کامل سایت را نمایش میدهد. معمولا برخی از سایت ها برای کاربر نمایش داده میشوند اما هنوز با سرور در ارتباط بوده و در حال دریافت اطلاعات هستند. این شاخص مدت زمانی را نشان میدهد که سایت به طور کامل بارگذاری شده باشد.

Webpage test 

این ابزار رایگان کمک میکند تا سرعت بارگذاری سایت و عوامل موثر در آن را به راحتی مشاهده کنید. با استفاده از این ابزار می توانید علت افت سرعت بارگذاری سایت را مشاهده و نسبت به رفع آن اقدام نمایید.

سرچ کنسول 

با اینکه سرچ کنسول کاربرد متفاوتی دارد، اما یکی از شاخص هایی که اندازه گیری میکند، سرعت بارگذاری سایت است. بدین ترتیب گزارش Core web vitals موجود در نتایج سرچ کنسول میتواند سرعت بارگذاری سایت را نشان دهد.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.