مقالات آموزشی

لیست فاکتورهای بک لینک در گوگل – قسمت اول

مفید بود؟

به احتمال زیاد تا کنون درباره 200 فاکتوری که گوگل در رتبه بندی سایت ها در نظر می گیرد چیزهایی شنیده باشید.

اما واقعاً این فاکتورها چه هستند؟ در این مقاله می خواهیم لیست کامل این فاکتورها را در اختیار شما بگذاریم.

برخی از این فاکتور ها امتحان خود را پس داده اند و به اثبات رسیده اند. اما در مورد برخی دیگر هنوز اختلاف نظر هایی وجود دارد و به اثبات نرسیده اند. باقی موارد نیز حدس و گمان هایی است که توسط کارشناسانی که زندگی خود را وقف سئو کرده اند مطرح شده است. در ادامه به تمامی این موارد می پردازیم.

فاکتورهای دامنه

1. سن دامنه:

مت کاتز (Matt Cutts، عضو سابق تیم سئوی گوگل و سرپرست قبلی بخش وب اسپم گوگل) می گوید: ” دامنه ای که یکسال قدمت دارد در مقایسه با دامنه ای که 6 ماه قدمت دارد تفاوت چندانی ندارد.” به عبارت دیگر گوگل همچنان به سن دامنه در رتبه بندی ها توجه می کند اما این عامل تاثیر پررنگی بر رتبه بندی ها نمی گذارد. دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است بخواهید سن یک دامنه را بررسی کنید که در زیر ذکر شده است:

سن دامنه موجودی که می خواهید بخرید*

*سن دامنه رقبای شما

*سن دامنه خودتان

البته، دلیل اصلی بررسی سن دامنه این است که بدانیم دامنه چه زمانی ثبت شده است و در حال حاضر چند ساله است.اکنون، این احتمال وجود دارد که شما قبلاً بدانید که دامنه عامل خود را چه زمانی ثبت کرده اید. بنابراین اگر بخواهید آن را بررسی کنید، وقت خود را هدر داده اید و برای شما مفید نخواهد بود (مگر اینکه هنگام ثبت، سن  دامنه خود را فراموش کرده اید)

:بررسی سن دامنه رقبای شما فقط یک کار را برای شما انجام می دهد: اکنون می دانید که دامنه آنها چه مدت وجود داشته است، که به شما ایده می دهد با چه چیزی رقابت کنید. از سوی دیگر، بررسی سن دامنه ای که به دنبال خرید آن هستید، به شما ایده می دهد که قرار است به چه چیزی   وارد شوید. در زیر دلایل اهمیت سن دامنه آورده شده است:

*شما می توانید ایده ای از اندازه نمایه بک لینک دامنه داشته باشید، احتمال زیادی وجود دارد که یک دامنه قدیمی پروفایل پیوند بیشتری داشته باشد. چرا؟ زیرا برای مدت طولانی وجود داشته است و ممکن است در طول زمان برخی از لینک ها را جمع آوری کرده باشد. مالک ممکن است برای ایجاد بک لینک های با کیفیت تلاش کرده باشد و موتورهای جستجو کمیت و کیفیت بک لینک ها را در رتبه بندی یک وب سایت در نظر می گیرند. کارهای سئوی انجام شده در گذشته توسط مالک قبلی برای ایجاد یک پروفایل پیوند خوب می تواند یک مزیت  بزرگ برای صاحبان آینده باشد

*شما می توانید تصور کنید که دامنه در رتبه بندی موتورهای جستجو چقدر خوب عمل می کند همانطور که در بالا گفته شد، شانس این است که یک دامنه قدیمی (با نمایه بک لینک با کیفیت) در جستجو عملکرد نسبتاً خوبی داشته باشد. در واقع، اکثر سئوکاران بر این باورند که سن دامنه یکی از فاکتورهای رتبه بندی گوگل است. اگر یک دامنه رتبه بندی خوبی در موتورهای جستجو داشته باشد، در زمان و هزینه سئو شما صرفه جویی می کند و بررسی سن آن به شما ایده می‌دهد که این دامنه در جستجو چقدر خوب عمل می‌کند. شما باید تصوری از میزان ترافیکی داشته باشید، انتظار می رود دامنه ای که از مدت ها قبل وجود دارد و ایجاد شده باشد، حجم مناسبی از ترافیک دریافت می کند. دامنه ای که برای مدتی وجود داشته است، هنوز هم “طبیعی” ازنظر   ترافیک ارگانیک یا مستقیم بهتر از دامنه های جدید عمل می کند.

*شما می توانید ایده ای در مورد شهرت دامنه داشته باشید خرید یک دامنه کاملاً جدید به معنای شروع از صفر برای ایجاد یک شهرت خوب است. اما دامنه های قدیمی گاهی اوقات دارای شهرت مثبت در بخش بازار خود هستند. این بدان معناست که کاربران قبلاً به نام اعتماد کرده‌اند، زیرا قبلاً وجود داشته است و آنها قبلاً آن رامی‌دانند. بررسی سن دامنه به شما ایده ای از مدت زمانی که آنجا بوده است می دهد.

می‌توانید تصور کنید که نام دامنه چقدر بد است. با توجه به چهار نکته بالا، ممکن است فکر کنید که همه نام‌های دامنه قدیمی عالی هستند. پس از بررسی سن یک دامنه و یافتن این موضوع که برای مدت طولانی وجود داشته است، می توانید متوجه اینکه آیا نام دامنه دارای نکته ای منفی و برای چه مدت است بشوید. برای مثال، مالک قبلی ممکن است تکنیک های سئو کلاه سیاه را برای به دست آوردن برخی از مزایای موتور جستجو استفاده کرده باشد. یکی دیگر از مشکلات مرتبط با برخی از نام های دامنه موجود، داشتن شهرت بد در بین کاربران است. برخی از کاربران ممکن است وب سایت را مسدود کرده باشند یا آن را به عنوان هرزنامه یا بدافزار برچسب گذاری کرده باشند. اگر این ایرادات برطرف نشوند، آینده دامنه ممکن است در خطر باشد. بررسی سن دامنه به شما ایده ای از مدت زمان وجود آن می دهد تا بتوانید قبل از خرید آن تحقیقی انجام دهید.

2. بکار بردن کلید واژه در نام دامنه:

بکار بردن کلید واژه در نام دامنه به عنوان نشانه ای از مرتبط بودن محتوا در نظر گرفته می شود اما همچون گذشته موجب بالا رفتن رتبه سایت نمی شود. اگرچه گوگل همچنان کلیدواژه ای که در دامنه آمده باشد را Bold می کند.

هر روز میلیاردها جستجوی اینترنتی انجام می شود. این جستجوها از کلمات کلیدی مختلفی تشکیل شده‌اند که نیروی محرکه‌ای هستند که گوگل و سایر موتورهای جستجو تصمیم می‌گیرند در نتیجه ارائه کنند. هنگام ایجاد نام دامنه خود، به کلمات کلیدی که مخاطبان هدف شما هنگام جستجوی نام تجاری، محصول یا خدمات شما استفاده می کنند، فکر کنید. با هماهنگ کردن استراتژی نام دامنه خود با هدف جستجوی مخاطبان خود، نه تنها شانس بیشتری برای یافتن دارید، بلکه احتمال اینکه آنها واقعاً روی نتیجه جستجوی شما کلیک کنند را افزایش می دهید.از نظر استراتژیک، افزودن کلمات کلیدی به نام دامنه شما به طور بالقوه می تواند دو مزیت اصلی سئو داشته باشد:
*رتبه های بالاتر
به گفته Moz، یک شرکت پیشرو در صنعت نرم‌افزار سئو، یک دامنه به خوبی انتخاب شده و غنی از کلمات کلیدی می‌تواند پیامدهای مثبتی بر رتبه‌بندی شما داشته باشد، زیرا موتورهای جستجو دامنه‌ها را یکی از عوامل رتبه‌بندی خود می‌دانند. توجه به این نکته مهم است که انتخاب یک دامنه غنی از کلمات کلیدی به تنهایی باعث بهبود رتبه شما نمی شود، بلکه تنها بخشی از یک استراتژی سئو یکپارچه و به خوبی اجرا شده است.
*افزایش نرخ کلیک
وقتی کاربر در گوگل جستجو می کند، کلمات کلیدی که استفاده کرده است در نتایج پررنگ می شوند. به عنوان مثال، اگر “خدمات لوله کشی تورنتو” را در گوگل جستجو کنیم، می بینیم که هر یک از این کلمات کلیدی در دامنه ها و توضیحات متا در نتیجه پررنگ هستند.

با پررنگ کردن این عبارات، گوگل اساساً ارتباط این نتایج را با سرچ جستجوگران برجسته می کند، که اغلب منجر به کلیک های بیشتر در یک نتیجه جستجو می شود. به نوبه خود، کلیک‌های بیشتر در نهایت می‌تواند به رتبه بهتر سایت شما برای آن کلمات کلیدی کمک کند (با توجه به اینکه سایتی با کیفیت بالا دارید که نیازهای بازدیدکنندگان خود را برآورده می‌کند).
مطالعه اخیر انجام شده توسط Verisign نشان داد که دامنه‌هایی با کلمات کلیدی مطابق با یک عبارت جستجو، کلیک‌های بیشتری نسبت به دامنه‌هایی که از آنها استفاده نکردند، دریافت کردند. این مطالعه به بررسی نرخ کلیک 20 نتیجه جستجوی برتر برای 11 میلیون جستجو پرداخت. در حالی که نتایجی که هیچ کلمه کلیدی منطبقی در دامنه سطح دوم نداشتند به طور متوسط 12.44٪ نرخ کلیک داشتند، آنهایی که یک عبارت منطبق داشتند 21.79٪ مواقع کلیک شدند ونرخ کسانی که دو یا چند کلمه کلیدی منطبق داشتند 25.3٪ کلیک داشتند.

3. کلید واژه در ابتدای نام دامنه:

بنا به تایید سایت MOZ (سایتی که برای رتبه بندی سایت ها به موتورهای جستجویی همچون گوگل مشاوره می دهد)، سایت هایی که نام دامنه ی خود را با کلیدواژه آغاز می کنند در مقایسه با سایت هایی که در نام دامنه خود از کلید واژه استفاده نکرده اند و یا کلیدواژه را در بخش میانی و یا پایانی نام دامنه قرار داده اند از رتبه بالاتری برخوردار هستند.

4. مدت زمان ثبت دامنه:

“عموما دامنه های قانونی و با ارزش از همان ابتدا برای مدتی چند ساله به فروش می رسند، در حالی که دامنه های غیر قانونی و بی ارزش به ندرت برای مدتی بیش از یک سال مورد بهره برداری قرار می گیرند. از این رو یکی از فاکتور های گوگل در رتبه بندی سایت ها تاریخ انقضای دامنه سایت است که به عنوان فاکتوری در تعیین قانونی بودن یک دامنه مورد استفاده قرار می گیرد.”

5. استفاده از کلیدواژه در نام زیردامنه:

گروه MOZ وجود کلیدواژه در نام دامنه را هم در بالا رفتن رتبه سایت موثر می داند.

6. تاریخچه دامنه:

سایتی که در سابقه خود صاحبان متغیر بسیاری داشته است و یا فعالیت آن چندین بار متوقف شده است به گوگل این پیغام را می دهد که تاریخچه سایت نیاز به پاکسازی و راه اندازی مجدد دارد از این رو تمام لینک های مرتبط با دامنه های مذکور را حذف خواهند کرد.

7. تطبیق کامل نام دامنه با عبارت مورد جستجوی کاربر:

(EMD (Exact Match Domain یا تطبیق کامل نام دامنه با عبارت مورد جستجوی کاربران. این فاکتور نیز اگر محتوای سایت کیفیت مطلوبی داشته باشد همچنان می تواند رتبه سایت را تا حد زیادی بالا ببرد. اما از طرف دیگر اگر EMD برای دامنه سایتی با محتوای بی کیفیت اعمال شده باشد سایت در بروز رسانی های آتی EMD، آسیب شدیدی خواهد دید.

مت کاتز (Matt Cutts) در توییت شخصی خود اینگونه می گوید:” گزارش مختصری از حال و هوا: با هر تغییر کوچکی که در الگوریتم های آینده گوگل به وجود بیاید رتبه سایت هایی با کیفیت پایین با وجود تطابق دامنه با عبارت مورد جستجوی کاربران کاهش پیدا خواهد کرد.”

8. مشخصات صاحب دامنه(WhoIs)، عمومی در مقابل خصوصی:

اگر مشخصات صاحب دامنه خصوصی باشد می تواند به این معنا باشد که صاحب دامنه “چیزی برای پنهان کردن” دارد. مت کاتز در این باره می گوید: ” زمانی که سایت ها را چک می کردم متوجه شدم که همه آنها سرویس حفاظت از حریم شخصی را فعال کرده اند که کاری نسبتا غیرعادی به حساب می آید. روشن بودن سرویس حفاظت از حریم شخصی به خودی خود کار نادرستی نیست اما زمانی که یک سایت مجموعه ای از این فاکتورها را در کنار یکدیگر داشته باشد، آنگاه ما با صاحب دامنه ای بسیار متفاوت از شخصی که تنها یک دامنه در اختیار دارد روبرو هستیم.”

9. جریمه صاحب دامنه(WhoIs):

اگر گوگل فردی را به عنوان اسپم شناسایی کند خیلی منطقی خواهد بود که تمامی سایت های متعلق به آن شخص را مورد کاوش و بررسی قرار دهد.

10.گسترش از طریق کشورهای دامنه بالا(TDL) :

برخورداری از دامنه ای متعلق به کشورهایی که در رتبه های بالایی قرار دارند همچون(.cn ،.pt ،.ca) به بالا رفتن رتبه سایت آن کشور کمک شایانی می کند اما برای رتبه بندی سایت در سطح جهانی محدودیت هایی به وجود خواهد آورد.

فاکتورهای گوگل در سطح صفحه

1. استفاده از کلمه کلیدی در تگ عنوان:

دومین بخش بسیار مهم در محتوای سایت عنوان است که فارغ از محتوای صفحه پیغامی دال بر سئوی درون صفحه قوی را برای گوگل ارسال می کند.

2. شروع تگ عنوان با کلمه کلیدی:

با توجه به اطلاعات بدست آمده از MOZ عناوینی که با کلیدواژه آغاز می شوند در مقایسه با عناوینی که کلیدواژه را بخش میانی و یا پایانی عنوان گنجانده اند تاثیر بیشتری در بالا رفتن رتبه سایت دارند.

3. استفاده از کلیدواژه در بخش توضیحات متن:

این فاکتور هم پیغامی دال بر مرتبط بودن محتوا برای گوگل ارسال می کند، با وجود اینکه این فاکتور از اهمیت ویژهای برخوردار نمی باشد اما همچنان می تواند رتبه سایت شما را بهبود ببخشد.

4.  استفاده از کلیدواژه در تگ تیتر اول صفحه:

اولین تیتر دومین عنوان حائز اهمیت در صفحه است که پیغام دیگری مبنی بر محتوای مرتب را برای گوگل ارسال می کند.

5. کلیدواژه بیشترین بسامد را در عبارت های موجود در متن داشته باشد:

استفاده از کلیدواژه در تعداد دفعات بیشتری نسبت سایر کلمات متن نشانه ای از محتوای مرتبط است.

6. طول محتوا:

محتوایی که تعداد کلمات بیشتری داشته باشد توضیحات مفصل تری در مورد موضوع ارائه داده است و گوگل چنین محتوایی را بر محتوایی کوتاهی که سطحی نوشته شده باشد ترجیح می دهد. با توجه به نمودار زیر که توسط  SERPIQ تهیه شده است، طول محتوا ارتباط مستقیمی با صفحه نمایش نتایج در موتورهای جستجو SERPIO  دارد.

7. فهرست خلاصه ای از محتوای صفحه:

وجود یک  لینک به فهرست محتوای موجود در صفحه به گوگل کمک می کند تا شناخت بهتری از محتوای شما بدست آورده و روی رتبه سایت هم تاثیر می گذارد.

8. چگالی کلیدواژه:

اگرچه چگالی کلیدواژه به اندازه گذشته در افزایش رتبه سایت تاثیر ندارد اما گوگل همچنان برای تعیین موضوع محتوای سایت ها از این فاکتور استفاده می کند. اما زیاده روی در استفاده از کلیدواژه هم به رتبه سایت شما صدمه می زند.

9. استفاده مجزا از کلمات سازنده کلیدواژه در متن (LSI):

کلمات (LSI) به موتور جستجو کمک می کنند تا معانی جانبی واژه هایی که چندین معنی متفاوت دارند را تشخیص دهد (apple به عنوان یک میوه و یا یک شرکت تکنولوژی محور). وجود و یا عدم وجود کلمات LSI ها می تواند نشانه ای بر محتوای باکیفیت باشد.

10. استفاده مجزا از کلمات سازنده کلیدواژه (LSI) در تگ عنوان و یا توضیحات:

در کنار تاثیر LSI در متن سایت، استفاده از این کلمات در صفحات مگا تگ ها نیز گوگل را در شناسایی مترادف ها یاری خواهد کرد و احتمالا به عنوان نشانه ای از مرتبط بودن در نظر گرفته می شود.

11. در صفحه عمیقا به یک موضوع پرداخته شده باشد:

تجربه نشان داده است که ارتباط مستقیمی بین رتبه بندی سایت و عمق محتوای استفاده شده وجود دارد. از این رو، صفحه هایی که تمام زوایای یک موضوع را مورد بررسی قرار می دهند در مقایسه با صفحه هایی که تنها به بررسی بخشی از موضوع می پردازند شانس بیشتری در رتبه بندی به خود اختصاص می دهند.

12. سرعت بارگذاری صفحه توسط HTML:

هردو موتور گوگل و بینگ سرعت بارگذاری صفحه را به عنوان فاکتوری در رتبه بندی ها در نظر می گیرند. عنکبوت های موتور جستجو می توانند سرعت بارگذاری صفحه شما را با در نظر گرفتن کد صفحه و اندازه فایل صفحه شما تخمین بزنند.

13.  سرعت بارگذاری صفحه در مرورگر کروم:

گوگل از اطلاعات کاربر کروم نیز استفاده می کند تا مدت زمان بارگذاری صفحه را اندازه گیری کند چرا که در این اطلاعات سرعت سرور، میزان استفاده از شبکه ارسال محتوا (CDN) و دیگر عوامل غیر مرتبط با HTML  هم در نظر گرفته می شود.

14. برخورداری از AMP:

در حالی که این ویژگی تاثیر مستقیم روی رتبه بندی سایت نمی گذارد اما “قابلیت بارگذاری سریع صفحه روی گوشی های تلفن یا AMP” باعث ارتقا رتبه بندی صفحه در نسخه موبایل گوگل می شود.

15. تطابق ماهیت صفحه:

این فاکتور به بررسی این موضوع می پردازد که آیا ماهیت محتوای صفحه با ماهیت کلیدواژه ی مورد جستجوی کاربر تطابق دارد یا خیر؟ در صورت تطابق این کلیدواژه رتبه بندی صفحه را افزایش خواهد داد.

16. مرغ مقلد گوگل:

این تغییر در الگوریتم به گوگل این امکان را داده است که از سطح کلیدواژه فراتر برود. گوگل با استفاده از این قابلیت جدید موضوع محتوای صفحات را بهتر درک می کند.

17. محتوای تکراری:

استفاده از محتوای تکراری در سایت (حتی اگر همراه با تغییراتی هم باشد) تاثیر منفی روی تشخیص موتور جستجوی سایت می گذارد.

18. استفاده از تگ Re=Canonacal”:

اگر از این تگ به درستی استفاده نمایید گوگل صفحه شما را به عنوان محتوای تکراری در نظر نخواهد گرفت.

19. بهینه سازی تصاویر:

تصاویری که روی صفحات قرار داده می شوند سیگنال هایی را از طریق نام فایل، متن جایگزین، عنوان،توضیحات و یا پانوشت ها برای گوگل ارسال می کنند که میزان مرتبط بودن این تصاویر را مشخص می کند.

20. تاخیر در بروز رسانی محتوا:

الگوریتم بروزرسانی کافئین گوگل از محتوایی که به تازگی بروزرسانی شده باشد استقبال می کند مخصوصا برای جستجوهایی که با توجه به حساسیت زمانی صورت می گیرند. گوگل برای تاکید بر اهمیت این فاکتور تاریخ بروزرسانی هر صفحه را جداگانه قید می کند.

21. وسعت به روزرسانی انجام شده در محتوا:

تغییرات و ویرایش های قابل ملاحظه نشان دهنده تازگی مطالب صفحه است. حذف و یا اضافه کردن یک بخش خاص از صفحه به مراتب تاثیر چشمگیر تری در مقایسه با تغییر در چیدمان کلمات یک جمله خواهد داشت.

22. تاریخچه بروزرسانی های یک صفحه:

صفحه در طول فعالیت خود چند مرتبه بروزرسانی شده است؟ آیا روزانه بروزرسانی شده است یا هفتگی؟ یا هر 5 سال یکبار بروزرسانی داشته است؟ تداوم در بروزرسانی صفحه نقش مهمی در تازگی مطالب سایت خواهد داشت.

23. برجستگی کلیدواژه:

بنظر می رسد به کار بردن کلیدواژه در 100 کلمه اول صفحه نشانه ای بر وجود محتوای مرتبط است.

24. به کارگیری کلیدواژه در تیتر دوم و سوم:

به گفته  MOZ استفاده از کلیدواژه در زیر تیترهای دوم و سوم نشانه ای از ضعف محتوا خواهد بود.

25. ترتیب کلمات کلیدواژه:

استفاده از ترتیب مشابه با کلیدواژه ای که توسط جستجوگر در موتور جستجو وارد می شود درمقایسه با ترتیب متفاوتی از همان کلید واژه تاثیر به مراتب بیشتری در افزایش رتبه سایت خواهد داشت. برای مثال؛ با جستجوی عبارت “تکنیک های اصلاح گربه” صفحه ای که عینا با همین نام راه اندازی شده باشد در مقایسه با صفحه ای با نام”اصلاح کردن گربه تکنیک ها” در رتبه بالاتری قرار خواهد گرفت.  با این مثال به خوبی به اهمیت تحقیق روی کلیدواژه پی خواهیم برد.

26. کیفیت لینک های خروجی:

بسیاری از متخصصان سئو براین باورند که لینک کردن محتوای سایت به سایت های مطرح دیگر پیغامی دال بر قابل اعتماد بودن محتوای سایت برای گوگل ارسال می کنند.

27. تم لینک های خروجی:

بنا به MOZ ، موتورهای جستجو ممکن است محتوای سایت هایی که به آنها لینک شده اید را به عنوان محتوای مرتبط در نظر بگیرند. برای مثال اگر محتوای سایت شما درباره اتومبیل است و شما سایت خود را به یک سایت فیلم لینک کرده باشید گوگل شما را بعنوان سایتی با محتوای فیلم های درباره ماشین شناسایی می کند.

28. املا و دستور زبان:

رعایت املا و دستور زبان صحیح نشانه ی کیفیت محتوای سایت شما است. این در حالی است که مت کاتز در سال  2012 با نظرات ضد و نقیضی اهمیت این فاکتور را نه رد کرده است و نه تائید.

29. محتوای کپی شده:

آیا محتوایی که در صفحه خود قرار داده اید دست اول است؟ اگر این محتوا از بخشی از سایت دیگری ربوده شده باشد رتبه سایت شما را به اندازه سایت اصلی بالا نخواهد برد و شاید سایت شما به عنوان شاخصی تکمیلی برای آن سایت به شمار می آید. در حالی که یک نوشته دست اول رتبه سایت شما را بالا خواهد برد.

30. به روز رسانی برای کارایی در موبایل:

این بروز رسانی که با نام “موبایل گدان” شناخته می شود سایت هایی که برای استفاده در موبایل بهینه سازی شده باشند را در رتبه بالاتری قرار می دهد.

31. قابل استفاده درموبایل:

وب سایت هایی که به سادگی برای کاربران موبایل قابل نمایش هستند در رتبه بندی مخصوص به شاخص سازگاری با موبایل بالاتر قرار می گیرند.

32. محتوای “پنهان” روی موبایل:

محتوای پنهان به اندازه محتوایی که به طور کامل به نمایش در می آید ایندکس گذاری نمی شوند. گوگل اعلام کرده است که با وجود محتوای پنهان مشکلی ندارد اما در عین حال گفته است که اگر محتوا از حساسیت بالایی برخوردار است نباید پنهان باشد.

33. محتوای تکمیلی مفید:

بر اساس اسناد راهنمای رتبه بندی که گوگل در اختیار عموم قرار داده است محتوای تکمیلی مفید نشان دهنده ی کیفیت صفحه است( در نتیجه به رتبه بندی صفحه کمک می کند). برای مثال سایت هایی که در زمینه تبدیل واحد های ارزی، محاسبه بهره وام و یا تبدیل تاریخ ها فعالیت دارند در این دسته از محتوا قرار دارند.

34. محتوای پنهان شده در پشت تب ها:

آیا کاربران برای دسترسی به بخشی از محتوای شما نیاز دارند تا روی تبی کلیک کنند؟ در این صورت این امکان وجود دارد که این نوع محتوا ایندکس گذاری نشود.

35. تعداد لینک های خروجی:

استفاده بیش از حد از لینک های خروجی dofollow  به افت کردن رتبه سایت شما می انجامد و حتی تاثیر مخربی روی نحوه نمایش سایت شما در لیست جستجوهای گوگل می گذارد.

36. چندرسانه ای بودن:

استفاده از عکس، ویدیو و دیگر عناصر چند رسانه ای به عنوان نشانه ای از محتوای باکیفیت برای سایت شما ایفای نقش خواهند کرد.

37. تعداد لینک های داخلی به یک صفحه خاص:

تعداد دفعاتی که به یک صفحه در داخل سایت لینک زده می شود نشان دهنده اهمیت آن صفحه نسبت به دیگر صفحات سایت است.

38. کیفیت لینک های داخلی به یک صفحه خاص:

لینک های داخلی از صفحات معتبر روی دامنه تاثیر بمراتب قوی تری از صفحه های با رتبه پایین تر خواهند داشت.

39. لینک های خراب:

وجود تعداد لینک های خراب روی یک صفحه نشان دهنده دیده نشدن سایت توسط کاربران و یا رها شدن آن باشد. اسناد راهنمای رتبه بندی گوگل با استفاده از این لینک های خراب کیفیت یک صفحه را ارزیابی می کنند.

40. میزان روان بودن محتوا:

شکی نیست که گوگل خوانا بودن محتوای سایت را ارزیابی می کند. اما اینکه دقیقا از این اطلاعات چه استفاده ای می برد جای بحث دارد. برخی می گویند سطح خوانا بودن محتوا آن هم در حد اولیه رتبه بندی سایت شما را بهبود می بخشد چرا که افراد بیشتری راغب به مطالعه محتوای شما خواهند بود. اگرچه برخی دیگر بر این باورند که سطح خوانایی فاکتوری برای تمایز مابین سایت های با کیفیت و محتواهای دم دستی است.

41. لینک های وابسته:

این لینک ها به خودی خود به رتبه سایت شما آسیبی وارد نخواهند کرد اما تعداد لینک های وابسته شما بیش از حد باشد الگوریتم های گوگل نشانه های کیفی دیگر را در سایت شما زیر نظر می گیرند تا مطمئن شوند که سایت شما از جمله سایت های وابسته ای که محتوای بسیار ناچیزی دارند نباشد.

42. خطاهای HTML  و اعتبارسنجی W3C:

خطاهای HTML زیاد و یا کدنویسی شلخته در یک سایت نشان دهنده بی کیفیتی سایت است. در حالی به طور بحث برانگیزی بسیاری از فعالان سئو می پندارند اعتبارسنجی WC3 تاثیر چندانی در تعیین کیفیت سایت دارد.

43. اعتبار دامنه صفحه میزبان:

اگر تمام مشخصه های کیفی یک سایت با سایت دیگری برابر باشد سایتی که روی دامنه معتبری بالا آماده باشد از سایتی که دامنه ای با اعتبار کمتری دارد رتبه بالاتری خواهد داشت.

44. رتبه صفحه:

رتبه سایت در ارتباط تنگاتنگ با رتیه صفحه قرار ندارد اما روی هم رفته می توان گفت صفحاتی که رتبه بالاتری دارند در مقایسه با صفحاتی با رتبه پایین تر رتبه سایت را بهتر تحت تاثیر قرار می دهند.

45. طول URL:

مجله Search engine می گوید، URL های بیش از حد طولانی به نمایش نتایج جستجو آسیب می زنند.

46 .مسیر URL:

صفحه ای که به صفحه اصلی نزدیک تر باشد از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود.

47. ویرایش انسانی:

اگرچه این موضوع هرگز تایید نشده است اما گوگل (patent) حق تالیف انحصاری برای سیستم هایی که با استفاده از ویرایش انسانی بر نتایج جستجو تاثیر می گذارند در نظر گرفته است.

48. دسته بندی صفحه:

دسته بندی که یک صفحه در آن بارگذاری شده است سیگنالی مبنی بر محتوای مرتبط ارسال خواهد کرد. صفحه ای که در دسته بندی مشابهی قرار گرفته است در مقایسه با صفحه ای که در دسته بندی بی ربطی قرار دارد بدلیل محتوای مرتبط رتبه سایت را بیشتر بالا می برد.

49. تگ های وردپرس:

تگ ها سیگنال های ارتباطی انحصاری وردپرس هستند. بر طبق اصول Yoast.com:” تنها راه بهبود سئوی سایت، برقراری ارتباط بین یک محتوا با محتوایی دیگر است و به بیان دیگر برقراری ارتباط بین گروهی از پست ها با گروهی دیگر.”

50. استفاده از کلیدواژه در URL:

نشانه ی مهم دیگری از مرتبط بودن است.

51. رشته URL:

دسته بندی هایی که در یک رشته URL وجود دارد توسط گوگل خوانده شده و تصویری کلی از موضوع محتوای سایت به گوگل می دهد.

52. منابع و ماخذ:

درج کردن منابع و ماخذ درست مانند مقاله های تحقیقاتی آکادمیک می تواند نشانه ای از کیفیت محتوای شما باشد. به گفته اسناد راهنمای رتبه بندی گوگل کسانی که اقدام به بازبینی سایت ها می کنند باید به دنبال بخش منابع و ماخذی باشند که در تهیه سایت مورد استفاده قرار گرفته است: “این موضوع به تخصصی بودن محتوای یک سایت و یا استفاده از منابع معتبر اشاره دارد…”.

53. فهرست های شماره گذاری شده و یا نشانه گذاری شده:

محتوای شما با استفاده از شماره گذاری و نشانه گذاری تفکیک شده و تبدیل به محتوایی می شود که کاربر می تواند به سادگی از آن استفاده کند. گوگل با استفاده از محتوای نشانه گذاری شده موافق است و این گونه محتوا را ترجیح می دهد.

54. اولویت بندی صفحات در نقشه سایت:

اولویتی که به واسطه یک فایل .xml به یک صفحه داده شده است رتبه بندی سایت را تحت تاثیر قرار می دهد.

55. استفاده بیش از حد از لینک های خروجی:

به نقل مستقیم از سند راهنمای رتبه بندی  گوگل:” برخی از صفحه ها از لینک های خروجی بسیار زیادی استفاده کرده اند که منجر به نا مفهوم بودن محتوا و انحراف مخاطب از موضوع اصلی محتوا می شود.”

56. تعداد کلمات کلیدی مرتبط تاثیر گذار بر رتبه بندی صفحه:

اگر از کلمات کلیدی مرتبط دیگری در صفحه استفاده شده باشد گوگل این نکته را در رتبه بندی سایت در نظر خواهد گرفت.

57. سن صفحه :

اگرچه گوگل محتوای بروز شده را بیشتر ترجیح می دهد اما صفحه ای با قدمت بیشتر که مرتبا بروزرسانی می شوند رتبه بالاتری دریافت خواهد کرد.

58. ساختار کاربرپسند:

بنابر سند راهنمای رتبه بندی گوگل:” صفحه بندی با کیفیت در سایت باعث می شود تا  محتوای اصلی به سرعت توسط کاربر دیده شود.”

59. دامنه پارک شده :

با توجه به بروز رسانی گوگل در دسامبر 2011 میزان نمایش دامنه های پاک شده کاهش پیدا کرده است.

60. محتوای مفید:

همانطور که جرارد کریزال بررسی کننده بک لینک ها می گوید، گوگل می تواند بین “کیفیت” و “مفید بودن” محتوا تمایز قائل شود.

فاکتور های گوگل در سطح سایت

1. تولید محتوای ارزشمند و منحصر به فرد:

گوگل اعلام کرده است که به شکار سایت هایی که محتوای تازه و یا مفیدی ارائه نمی دهند خواهد رفت مخصوصا سایت های وابسته ای که محتوای چندانی هم ندارند.

2. صفحه تماس با ما:

سند راهنمای رتبه بندی گوگل به وضوح اعلام کرده است که سایت هایی را که اطلاعات دقیق تماس خود را درج کرده اند بیشتر ترجیح می دهد و برای سایت هایی که اطلاعات مندرج در بخش تماس با ما با اطلاعات صاحب دامنه در بخش WhoIs تطابق داشته باشد امتیاز ویژه ای هم در نظر می گیرد.

3. رتبه اعتماد دامنه:

اعتماد دامنه مربوط به تعداد لینک هایی است که شما به سایت های معتبر ارجاع داده اید که نقش بسیار مهمی در رتبه بندی سایت ایفا می کند.

4. معماری سایت:

یک سایت با معماری منسجم به گوگل این اجازه را می دهد که محتوای سایت شما را بر اساس تم و درون مایه طبقه بندی کند.

5. به روز رسانی سایت:

این موضوع که سایت در چه فواصل زمانی به روز می شود و یا اینکه چه زمان هایی مطلب جدیدی به سایت اضافه می شود از فاکتور های تعیین کننده در تازگی مطالب سایت است.

6. تعداد صفحات:

تعداد صفحات یک سایت می تواند نشانه ی ضعیفی از اعتبار سایت باشد اما حداقل یک سایت بزرگ از سایت های وابسته با محتوای ناچیز تشخیص داده می شوند.

7. وجود نقشه سایت:

نقشه سایت به موتور جستجو کمک می کند که سایت شما را به راحتی ایندکس بندی کنند و نمایش سایت شما نیز بهبود می یابد.

8. فعالیت بدون توقف سایت:

توقف فعالیت های سایت به دلیل نگهداری و یا تعمیرات سرور سایت می تواند به رتبه سایت شما آسیب شدیدی وارد می کند. ( اگر سایت فعالیت خود را آغاز نکند از ایندکس های گوگل حذف می شود.)

9. مکان سرور:

موقعیت مکانی سرور روی رتبه بندی سایت شما در منطقه های مختلف جغرافیای تاثیر می گذارد. مخصوصا روی جستجو هایی که بر اساس منطقه های جغرافیایی انجام می شود.

10. گواهینامه SSL:

گوگل اعلام کرده است که گواهی های SSL را ایندکس می کند و همینطور HTTPS  را هم به عنوان فاکتوری مفید در رتبه بندی مورد استفاده قرار می دهند.

11. شرایط خدمات و امنیت صفحات:

وجود این دو صفحه در سایت به گوگل نشان می دهد که سایت مورد نظر عضو مورد اعتماد اینترنت است.

12. اطلاعات تکراری متا در یک سایت:

وجود اطلاعات تکراری متا در جای جای سایت شما میزان نمایش کل سایت شما را پایین می آورد.

13. مکان یابی کاربر در سایت با استفاده از Breadcrumb:

این نوع مکان یابی از ویژگی های طراحی سایت کاربر پسند می باشد چرا که به کاربر و همینطور موتور جستجو نشان می دهد که کاربر دقیقا در کدام بخش از سایت قرار دارد.

14. بهینه سازی شده برای موبایل:

موضع رسمی گوگل در مقابل موبایل این است که سایت ها باید برای استفاده در موبایل هم انعطاف داشته باشند. احتمال بالا رفتن رتبه برای سایت هایی که به جستجوی در موبایل هم پاسخگو هستند بسیار بالاست.

15. استفاده از یوتیوب:

جای هیچ گونه شکی نیست که ویدیو های یوتیوب در نمایش نتایج موتور جستجو از ارجحیت بیشتری برخوردار هستند.(شاید به این دلیل که گوگل مالک یوتیوب است) در حقیقت موتور های جستجو از زمان روی کار آمدن گوگل پاندا شاهد ترافیک بیشتری در ویدیو های یوتیوب بوده اند.

16. کارآمدی سایت:

اگر سایتی رابط کاربری نا کارآمدی داشته باشد و استفاده را برای کاربر سخت کند و یا یافتن مطالب سایت به سادگی امکان پذیر نباشد به دلیل کاهش زمان سپری شده در سایت، و بازدید از صفحات و نرخ گزافه گویی به رتبه سایت آسیب می رساند. این فاکتور برخاسته از حجم وسیع اطلاعات کاربران بوده و الگوریتم مستقلی به حساب می آید.

17. استفاده از آنالیزگر گوگل و ابزار گوگل وبمستر:

برخی از افراد گمان می کنند که نصب این دو برنامه روی سایت می تواند به ایندکس شدن سایت بیانجامد. این دو برنامه ممکن است بدلیل ارسال داده های بیشتر برای پردازش به گوگل باعث بالا رفتن رتبه سایت شما شوند.

18. شهرت سایت و نظرات کاربران :

سایتی که روی سایت های دایرکتوری همچون Yelp.com و RipOffReport.com قرار گرفته باشد به احتمال زیاد در الگوریتم رتبه بندی سایت تاثیر بسزایی خواهد داشت. گوگل همچنین از برخورد با  نمونه های نادری که برای هدف خود در نظر گرفته است سخن به میان آورده است.  یک فروشگاه عینک برای دریافت بک لینک های بیشتر که قصد داشت از نظرات کاربران سودجویی کند را شناسایی و جریمه کرد.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.