چه محتوای اخلاقی برای نوجوان ها مناسب است؟ اغلب اشخاصی که به دنبال تولید محتوا برای نوجوان ها هستند ، با این سوال رو به رو می شوند که چه نوع محتوایی می توانند تولید کنند که نوجوان ها را جذب کنند و حالت پند و نصیحت نداشته باشد. چرا که اغلب نوجوان ها از این گونه محتوا ها فراری هستند و علاقه ای به آن ندارند. به نظر شما چه نوع محتوای اخلاقی برای نوجوان ها مناسب است؟ در این مطلب در رابطه با چند نوع مناسب محتوای اخلاقی برای نوجوان ها صحبت می کنیم.
محتوای اخلاقی برای نوجوان ها : دغدغه خانواده ها
خانواده ها نیز برای اینکه نوجوان های آنها به محتوای اخلاقی دسترسی داشته باشند نیز بسیار دچار مشکل هستند. امروزه با گسترش اینترنت ، گوشی های همراه و شبکه های اجتماعی ، نوجوان ها با دنیایی از محتواها رو به رو هستند که در این محتواها ، محتواهای غیر اخلاقی فراوانی نیز وجود دارد که باعث نگرانی خانواده ها می شود.
محتواهایی که مناسب این رده سنی نیست ولی شاید به راحتی نوجوان ها می توانند به آنها دسترسی داشته باشند و از آنها استفاده کنند. استفاده از این محتواها درست است که برای نوجوان ها شاید همراه با لذت کاذبی باشد ولی می تواند اثرات مخربی برای آنها نیز داشته باشد. و این مسئله می باشد که خانواده ها را در رابطه با نوجوان های خود نگران کرده است.
راهکارهای دولت ها برای نوجوان ها
بسیاری از دولت ها و حکومت ها با استفاده از یک سری امکاناتی که دارند ، دسترسی افراد را به محتواها با توجه به سن آنها تعیین کرده اند. برای مثال بسیاری از سایت ها را برای ورود به آن می بایست بالاتر از 18 سال سن داشت. دولت ها این اطلاعات را با توجه به اطلاعات ثبت شده توسط خود کاربران به دست می آورد اما زمانی که از وی پی ان ها استفاده می شود ، دیگر امکان جلوگیری از دسترسی نوجوانان به محتواها وجود ندارد و تنها راهکار عملی و طولانی مدت ، فرهنگ سازی ، انتشار محتوای اخلاقی برای نوجوان ها به درستی و با علم کامل می باشد. در ادامه در رابطه با چندین نوع تولید محتوای اخلاقی برای نوجوان ها با شما صحبت خواهیم کرد.
محتوای سرگرم کننده
یک روش تولید محتوای اخلاقی برای نوجوان ها ، استفاده و تولید محتواهای سرگرم کننده و بازی می باشد. نوجوان ها در این سنی که قرار دارند بیشتر به دنبال بازی ، سرگرمی و تفریح هستند. کمتر به مسائل جدی و محتواهای خشک اخلاقی اهمیت می دهند.
پس بهترین راه برای تولید محتوای اخلاقی برای نوجوان ، تولید محتواهای سرگرم کنند برای مثال در قالب بازی می باشد. فراموش نکنید که نوجوان ها اغلب پر از انرژی هستند و جنب و جوش فراوان دارند و با توجه به این خصوصیات می بایست برای آنها محتواهای سرگرم کننده تولید کرد. بازی هایی متناسب به سن آنها ، خواسته های آنان و همچنین انتقال محتوای اخلاقی به آنها از این طریق به نحوی که آنها در طول فعالیت بازی ، پی به این محتوا ببرندو ملکه ذهن شان بشود.
داستان سرایی
یکی دیگر از روش های محتوای اخلاقی برای نوجوان ها ، انتقال محتوا و تولید آن به روش داستان سرایی می باشد. منظور از داستان سرایی چیست؟ داستان سرایی به این منظور می باشد که محتوای تولید شده بر پایه داستانی جذاب و خلاقانه باشد و در دل این محتوا ، محتوای اخلاقی به نوجوان ها منتقل شود. داستان ها که در اینجا نقش محتوای اخلاقی را دارند ، باید به روشی باشند که نوجوان ها را با خود همراه سازند.
یکی دیگر از ویژگی های تولید محتوا به این روش این مسئله می باشد که نوجوان ها با کتاب و کتابخوانی آشنا می شوند و این آشنایی تاثیرات بسیار زیادی در آینده ی آنها خواهد داشت. هرچقدر که ارتباط نوجوان ها با کتاب و مطالعه بیشتر باشد ، در طول زندگی خود با محتواهای اخلاقی مناسب خود ارتباط خواهند داشت.
تولید محتوای اخلاقی برای نوجوان ها از طریق فیلم و انیمیشن
امروزه اغلب نوجوان ها گرایش زیادی به تماشای فیلم و انیمیشن دارند و با علم به این موضوع می توان ، محتواهای اخلاقی در غالب فیلم و انیمیشن تولید کرد و نوجوان ها را به عنوان مخاطب درگیر کرد. البته همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم ، محتواهای تولید شده نباید به طوری تولید شوند که پیغام یا محتوا ، خود را به صورت مستقیم در نظر مخاطب قرار گیرد. زیرا تجربه ثابت کرده است که ارائه محتوا به این صورت نه تنها مفید و مثمر ثمر واقع نمی شوند که اغلب اوقات با بازخوردهای نامناسبی از سوی نوجوان ها رو به رو می شوند.
نباید فراموش کرد که این رده سنی با توجه به این که سن و سال کمی دارند، ولی از لحاظ هوشی در سطح مطلوبی قرار دارند و بسیاری از مسائل را به راحتی درک می کنند و متوجه می شوند ، پس محتواهای تولید شده نیز همه این مسائل را در بر بگیرد.
فرهنگ سازی برای نوجوان ها
ذات نوجوان ها و اقتضای سنی آنها به گونه ای می باشد که همیشه در حال جستجو و کشف کردن می باشد. و هرچقدر مسئله ای ناشناخته تر و پنهانی برای آنها باشد بیشتر علاقه مند می شوند که در مورد آن جستجو کنند ، بنابراین بهترین کار فرهنگ سازی و آموزش به نوجوان ها است به جای ممنوع کردن یا پنهان کاری کردن.
بهترین راه آموزش به نوجوان ها می باشد. آنها را در رابطه با هر مسئله ای آشنا کرده و تا به حدی که اقتضای سنی آنها می باشد ، به آنها توضیح داده و اثرات مخرب و مضر و یا اثرات خوب آنها را گوشزد کرده و آنها را راهنمایی کرد.
در کنار تولید محتوای اخلاقی برای نوجوان ها ، آموزش و فرهنگ سازی نیز از ارکان بسیار مهم دیگری می باشد که باعث می شود مخاطبان به سمت محتواهایی که مناسب سن آنها می باشد ، تمایل پیدا کنند و استفاده کنند.