یکی از ابزارهای مهم و کاربردی که به وسیله آن میتوان به تجزیه و تحلیل وب سایت پرداخت، گوگل آنالیتیکس است. گوگل آنالیتیکس در واقع همان آنالیز کننده وبسایت است که کاربران قادر هستند آن را به راحتی از گوگل دریافت کنند.
ثبت سایت در گوگل
زمانی که صاحبان مشاغل در کسب و کاری فعالیت دارند و برای کار خود وبسایت طراحی میکنند، لازم است رفتار و نحوه عملکرد کاربران سایت خود را نیز تحلیل و بررسی کنند. آنها میتوانند با ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس این کار را به راحتی انجام دهند.در ادامه این مبحث با ما همراه باشید تا نحوه ثبت و راه اندازی سایت در گوگل آنالیتیکس را به طور کامل شرح دهیم.
مفهوم گوگل آنالیتیکس و مزیتهای آن
امروزه که اغلب افراد برای کسب و کارهای خود دارای وبسایت هستند، لازم است برای گسترش و بازاریابی کسب و کار خود، ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس را انجام دهند. گوگل آنالیتیکس در واقع تحلیل کننده رفتار کاربرانی است که در وبسایت فعالیت میکنند.
بدین معنا که با گوگل آنالیتیکس صاحبان مشاغل متوجه خواهند شد که چه تعداد کاربر از سایت آنها بازدید کردهاند. همچنین نوع رفتار آنها در سایت، تعداد کلیکهای کاربران و نحوه ورود و دسترسی آنها به وب سایت، همگی از طریق گوگل آنالیتیکس قابل پیگیری خواهد بود.
استفاده از گوگل آنالیتیکس
لازم به ذکر است که بدانیم با استفاده از گوگل آنالیتیکس صاحبان مشاغل و یا مدیران سایت قادر خواهند بود ساعات پیک ترافیک در وبسایت را پیگیری کنند تا مطابق با آن تصمیماتی اتخاذ کنند. با به دست آوردن این اطلاعات از کاربران، صاحبان کسب و کارها متوجه خواهند شد که آیا در مسیر رشد قرار دارند یا روند نزولی را طی میکنند.
اغلب کسب و کارهایی که شکست میخورند، به این دلیل است که صاحبان مشاغل در واقع اطلاعات کافی از سلیقه مشتریان و نوع رفتار آنها ندارند. با گوگل آنالیتیکس صاحبان مشاغل نقاط ضعف و قوت خود را در کسب و کارشان میشناسند و متناسب با آن رفتار میکنند.
گوگل آنالیتیکس
زمانی که صاحبان مشاغل بدانند که کاربران کدام قسمت از کار آنها را میپسندند، سعی میکنند آن بخشها را تقویت کنند و هنگامی که از نقاط ضعف خود اطلاع پیدا کنند، در صدد این برمیآیند که آنها را رفع کنند. پس به طور کلی میتوان چنین ادعا کرد که گوگل آنالیتیکس باعث رشد و توسعه کسب و کارها میشود.در این مقاله قصد داریم به بررسی نحوه ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس به صورت جامع بپردازیم و تمام مراحل آن را شرح دهیم.
ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس و راه اندازی آن
اولین مسئلهای که به عنوان پیشنیاز ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس مورد بحث است، ساخت و راه اندازی اکانت گوگل است. برای افرادی که دارای اکانت هستند، انجام دادن این کار لزومی ندارد. ولی اگر فردی اکانت گوگل ندارد، از طریق مراحل راه اندازی اکانت گوگل که در ادامه شرح میدهیم، میتواند این کار را به سهولت انجام دهد.
- ابتدا به بخش ثبت نام ورود میکنید و سپس فرمی برای شما نمایش داده میشود که باید تمام بخشهای آن را پر کنید. پس از کامل کردن فرم ثبت نام، کلید Next را میزنید تا وارد مرحله بعد شوید.
- در این مرحله از شما درخواست شماره تلفن همراه میشود که باید آن را به همراه پیش شماره ایران وارد کنید. در بخش دیگر فرم، تاریخ تولد و جنسیت شما را جویا میشود که باید پاسخ دهید و سپس بعد از تکمیل تمام موارد، برای ورود به مرحله بعد Next را بزنید.
- سپس صفحهای برای شما نمایان میشود و در آن باید کدی را که برای تلفن همراه شما ارسال شده، وارد کرد. پس از وارد کردن کد دریافتی در محل موردنظر، دکمه Verify را انتخاب کنید تا وارد مرحله بعد شوید.
- در این بخش برای اینکه وقت خود را صرف نکنید و احتیاج به دریافت اطلاعات بیشتری ندارید، میتوانید با کلیک کردن روی دکمه Skip به قسمت بعدی وارد شوید.
- در این مرحله امکان انتخاب دو گزینه وجود دارد که شما اولین گزینه را انتخاب کنید و سپس با کلیک کردن دکمه Next به بخش بعد بروید.
- در این بخش فقط کافی است دکمه Confirm را انتخاب کنید و در مرحله دیگر با انتخاب گزینه I agree موافقت خود را با ثبت نام و اطلاعاتی که ارائه کردید، اعلام کنید. حالا که شما دارای اکانت گوگل شدید، پس میتوانید ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس را انجام دهید.
ثبت و راه اندازی سایت در گوگل آنالیتیکس
بسیاری از افراد گمان میکنند ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس کاری بسیار دشوار است و از عهده آن بر نمیآیند. اگر شما هم جز افرادی هستید که این گونه فکر میکنید، پس باید بگوییم که نگران نباشید. در این مقاله ما قصد داریم این کار را به صورت مرحله به مرحله برای شما شرح دهیم.
1. برای دسترسی به این ابزار لازم نیست هیچ هزینهای صرف کنید و این برنامه به صورت کاملاً رایگان در اختیار همه قرار میگیرد. پس ابتدا باید به سایت Google Analytics مراجعه کنید و در مرحله بعد اقدام به کلیک بر روی گزینه Sign in to Analytics کنید.
2. در مرحله بعد وارد صفحه جدیدی میشوید که در آنجا نیز بر روی Sign up کلیک کنید تا استفاده شما از گوگل آنالیتیکس آغاز شود.
3. در این بخش باید زمان و دقت بیشتری صرف کنید، زیرا اطلاعات مهمی را باید در فرم موجود در این صفحه وارد نمایید. در این بخش سعی میکنیم مرحله به مرحله راجع به اطلاعاتی که از شما سؤال میشود، توضیح دهیم تا بتوانید به درستی این بخش را نیز تکمیل کنید.
مؤلفههای ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس
- ابتدا در قسمت Account Name لازم است یک نام کاربری برای خود انتخاب کنید و آن را در این قسمت وارد نمایید.
- در بخش Website Name راجع به نام سایت شما سؤال میکند که قصد دارید آن نام در گوگل آنالیتیکس در معرض نمایش گذاشته شود.
- در این قسمت از فرم که Website URL را از شما درخواست میکند، لازم است آدرس وبسایت خود را تایپ کنید. البته باید به پیشوند وارد شده کاملاً دقت کنید که با آنچه موجود است، مطابقت داشته باشد.
- در بخشی که Industry Category قید شده است، شما باید بر اساس کسب و کاری که در آن فعالیت دارید، یک گروه را از بین گزینهها انتخاب کنید.
- و در نهایت Reporting Time Zone نام کشوری که در آن زندگی میکنید را از شما میخواهد تا بتواند بر اساس زمان و تاریخ آن کشور، بازدیدها را اعلام کند.
4. در این مرحله چندین گزینه وجود دارد که از شما میخواهد در صورت تمایل آنها را تغییر دهید. اما ما به شما توصیه میکنیم که اگر اطلاعات شما از این گزینهها کامل نیست، در آنها تغییراتی را اعمال نکنید. در نهایت کادر آبی پایین Get Tracking ID را انتخاب کنید.
5. این بخش که بخش پایانی است، باید با انتخاب I Accept تمام مراحل را قبول کنید تا بتوانید ثبت نام خود را تکمیل نمایید و کدی را که باید در قسمت بالای سایت خود قرار دهید، دریافت کنید.
عملیات ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس
حال که عملیات ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس برای شما با موفقیت انجام شد، میتوانید به هدف خود که بازاریابی و بالا بردن رضایت مشتریان است، نزدیکتر شوید، فعالیت کاربران خود را به راحتی ردیابی کنید و با این پیگیری، در کسب و کار خود تحول ایجاد کنید و آن را توسعه دهید.
امیدواریم که توانسته باشیم شما را در آموزش این مطلب یاری کنیم و رضایت شما را جلب نماییم.