مقالات آموزشی

تاریخچه نوشتن داستان خبری و آنچه باید در این زمینه بدانیم

مفید بود؟

مراحل نوشتن داستان خبری، میتواند بسیار ترسناک باشد، مخصوصا برای کسانی که تازه کار و شغل خبرنگاری را به عنوان حرفه خود انتخاب کرده اند. چگونه داستان خبری بنویسیم؟ از کجا شروع می کنید؟ جملات خود را چگونه بیان می کنید؟ خود مصاحبه را چگونه انجام می دهید؟ چگونه از دروغ نوشتن پرهیز می کنید؟

ما در اینجا لیستی از 7 مرحله آماده کرده ایم. در پایان این مراحل در نوشتن یک داستان خبری با کیفیت به شما کمک خواهند کرد .

تولید محتوا سئو شده

مراحل نوشتن داستان خبری

1. یک موضوع یا حادثه ی خبر ساز و جدید انتخاب کنید 

در مبحث چگونه داستان خبری بنویسیم، نکات مهمی وجود دارند که وقتی به این مرحله می رسیم باید به آنها توجه کنیم. اولین چیز، قطعا این است که بدانیم چه چیزی خبر ساز بوده و چه چیزی این گونه نیست.

یک مسئله خبرساز، می تواند هر چیزی باشد که خوانندگان به آن علاقه داشته باشند. همچنین باید خاص و تاثیر گذار باشد. برای مثال، پوشش یک شغل (اگر جدید نبوده و چیز خلاقانه ای در آن وجود نداشته باشد )، خبر ساز نیست. اما پوشش خبری یک شغل جدید در منطقه، به شدت خبر ساز بوده و باعث توجه بیشتر خوانندگان به آن موضوع می شود.

هزینه تولید محتوا متنی

دوم اینکه باید در مورد موضوعات جدید صحبت کنیم. اصلا برای یک روزنامه خوب نیست که رویدادی را پوشش دهد که هفته گذشته اتفاق افتاده است. چون جریان جامعه تغییر کرده و الان درحال بحث بر سر موضوعی دیگر هستند. حتما باید برروی موضوعات جدید تمرکز کنید، مخصوصا اگر درحال نوشتن داستان خبری هستید.

فکر کنید و بینید چه داستان هایی را می توانید در روزنامه بنوسید، قبل از اینکه دیگران دست به کار شوند. دقت کنید، شما درباره آینده نمی نویسید، بلکه باید رویدادی را بنویسید که درحال وقوع است.  درنهایت، شما باید بتوانید ایده ( محلی بودن ) را هم عملی کنید. یعنی اگر  متن روزنامه نگاری که مینویسید، برای نشریه ای  کوچک و محلی می نویسید، باید تمرکز خود را روی آن شهر و آن بخش قرار دهید. مطمئنا می توانید اخبار سراسر کشور و یا حتی سراسر دنیا را هم بنویسید، اما باید ربطی به اتفاقات محل و شهر شما داشته باشند تا بهتر درک شود.

بیش از 100 نوع ایده تولید محتوا

اگر شما اخبار دیگری را هم می نویسید، باید توجه کنید که این اخبار، باید بر روی خوانندگان و مخاطبین شما هم تاثیر داشته باشند. با تمام این اوصاف، بیایید به مبحث خبرنگاری بپردازیم.

 

2. مصاحبه هایی به موقع و حضوری با شاهدان انجام دهید

یکی از سخت ترین بخش های نوشتن داستان خبری، جمع آوری گزارش و مصاحبه از افراد مناسب است. اگر سرقتی در یکی از فروشگاه های محلی اتفاق بیفتد، احتمالا شما باید با رئیس فروشگاه و شاید هم با یکی از فروشندگان که درگیر موضوع بوده است مصاحبه کنید. شما نباید با یکی از مشتریان آنجا و یا یکی از افراد به صورت تصادفی مصاحبه کنید. همچنین اینگونه مصاحبه ها، بسیار سخت به نظر می رسند و گرفتن پاسخ های واقعی از شاهدان دشوار است (این درحالی است که به آنها فرصت میدهید که با اتفاق پیش آمده کنار بیایند.)

تولید محتوای خوب

3. چهار نوع سوال پرسشی را استفاده کنید 

در اولین پاراگراف متن ، باید از پرسش هایی با ( چه کسی ) ( چی ) ( چه زمانی ) ( چه مکانی ) استفاده کنید. سوالاتی با ( چرا ) و ( چگونه )، میتوانند در پاراگراف های بعدی استفاده شوند. به یاد داشته باشید که یک متن روزنامه نگاری ، باید مانند یک هرم به نظر برسد. مهمترین اطلاعات در بالاترین قسمت متن به کار رفته و اطلاعات دیگر بر اساس میزان اهمیت مرتب میشوند.

4. متن خود را بسازید 

در نوشتن داستان خبری ، حال که تمامی قطعات پازل را دراختیار دارید، وقت آن است که آنها را کنار هم مرتب کنید. با مهم ترین و ضروری ترین اطلاعات شروع کرده و بقیه مطالب را به ترتیب در پاراگراف های بعد بچینید . با ادامه دادن روند نوشتن، بیشتر حس روزنامه نگاری پیدا خواهید کرد.

5. نقل قول ها را وارد متن کنید 

در مراحل نوشتن داستان خبری ، برخی نویسندگان ، انتخاب میکنند که درحین نوشتن ، نقل قول هایی به آن اضافه کنند . برخی دیگر نیز تصمیم می گیرند این موارد را در انتهای متن خود وارد کنند. از هر کدام از راه ها سعی کنید نقل قول ها را در متن قرار داده و حتما نام کامل، شغل و سن افراد را بنویسید .

6. درباره حقایق و اطلاعات اضافی تحقیق کنید 

وقتی داستان شما در بحث چگونه داستان خبری بنویسیم ، تقریبا به انتها رسید، با جستجو در گوگل و منابع دیگر، سعی کنید اطلاعات اضافی بدست آورده و متن خود را کمی متفاوت کنید. به یاد داشته باشید که شما همیشه درحال رقابت با دیگر منابع خبری و روزنامه ها هستید و اینکه مخاطبین اطلاعات شما یکسان هستند.

مطالعه مقاله نحوه نوشتن نقد بر یک مقاله، مهارتی مفید

را به شما توصیه می کنیم

7. متن خود را قبل از انتشار بلند بخوانید 

در یکی دیگر از بخش های نوشتن داستان خبری، من همیشه پیشنهاد می کنم که افراد، قبل از اینکه مطلب خود را به استاد یا ویراستار بدهند، یکبار با صدای بلند بخوانند. این کار به شناسایی ساختار جملات و متن و جریان کلی آن کمک میکند .

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.